εκτόνωση στη βόλτα

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
@vas Γιατί δεν κοιτάς για σκοινί ιστιοπλοϊας και να σου κάνουν έναν καλό κόμπο τύπου διπλού κρικόδεσμου που όσο του βάζεις δύναμη τόσο περισσότερο σφίγγει; Μπορείς να έχεις και σαν δικλείδα ασφαλείας δεμένο στον ιμαντα άλλον ένα κρίκο[τυπου ο ring] που θα συναντά έναν ιμάντα με κλιπς και στις δύο άκρες [το ένα θα είναι για τον κρίκο και το άλλο για το σαμάρι/περιλαίμιο του σκύλου] από ένα πετ σοπ. Αλλιώς δες και εδώ.

• Like
Reactions: LaCat

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Κανένα κατάστημα με -δοκιμασμένους- ανθεκτικούς ιμάντες ή συγκεκριμένη μάρκα έχουμε;

Οταν το ζήτησα στο πετ σοπ μου πρότειναν εναν συρμάτινο με πλαστικό απο πάνω που ειναι για να δένεις τον σκυλο σε σταθερό σημείο αλλα είπαμε να κρατάει, μη μου σκίσει και τα χέρια. Τοτε ειχα κανει μια "πατέντα" και ειχα αγοράσει σχοινί απο κατάστημα με χρώματα αλλα πλεον το φοβάμαι μη σκιστεί/ανοίξει το σημείο που εχω βάλει το κλιπακι.
Συρμάτινο με την καμία για τους λόγους που αναφέρθηκαν.
Υπάρχουν ιμάντες δεκάμετροι σε pet shop - είχα πάρει έναν τέτοιο αλλά ήταν βαρύς για το δικό μου σκυλί, για να το σέρνει όλο πίσω του, ειδικά όταν περνούσαμε από βρεγμένα μέρη και λάσπες και το βάρος πολλπλασιαζόταν. Αν είναι πάντως να πάρεις ιμάντα, πήγαινε σε ένα leroy merlin που έχει ένα σωρό ιμάντες και σου κόβουν όσο θέλεις (στο pet shop έχει κανα 12-15άρι €).

Εγώ βολεύομαι με το 10μετρο μπλε σκοινί απλώματος του ikea (http://www.ikea.gr/apothikeusi-gia-...rtimata/metafora/skoini-linatsas-14838/15969/), που το δένω στο στηθόλουρο. Έχει τα εξής πλεονεκτήματα:
  • Φτηνό (αγοράζεις επιπλέον μόνο τη σύνθεση για το στηθόλουρο ή την παίρνεις από παλιό λουρί ή κανένα του jumbo)
  • Eίναι ελαφρύ για τα σκυλιά μου.
  • Επειδή είναι νάυλον δεν ρουφάει πολλά νερά.
  • Ανθεκτικό όταν σκαλώνει σε πέτρες, κλαδιά κλπ.
  • Είναι μπλε και το ξεχωρίζεις στα γρασίδια, χώματα κλπ.

• Like
Reactions: aliki_s and mareco

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Συρμάτινο με την καμία για τους λόγους που αναφέρθηκαν.
Υπάρχουν ιμάντες δεκάμετροι σε pet shop - είχα πάρει έναν τέτοιο αλλά ήταν βαρύς για το δικό μου σκυλί, για να το σέρνει όλο πίσω του, ειδικά όταν περνούσαμε από βρεγμένα μέρη και λάσπες και το βάρος πολλπλασιαζόταν. Αν είναι πάντως να πάρεις ιμάντα, πήγαινε σε ένα leroy merlin που έχει ένα σωρό ιμάντες και σου κόβουν όσο θέλεις (στο pet shop έχει κανα 12-15άρι €).

Εγώ βολεύομαι με το 10μετρο μπλε σκοινί απλώματος του ikea (http://www.ikea.gr/apothikeusi-gia-...rtimata/metafora/skoini-linatsas-14838/15969/), που το δένω στο στηθόλουρο. Έχει τα εξής πλεονεκτήματα:
  • Φτηνό (αγοράζεις επιπλέον μόνο τη σύνθεση για το στηθόλουρο ή την παίρνεις από παλιό λουρί ή κανένα του jumbo)
  • Eίναι ελαφρύ για τα σκυλιά μου.
  • Επειδή είναι νάυλον δεν ρουφάει πολλά νερά.
  • Ανθεκτικό όταν σκαλώνει σε πέτρες, κλαδιά κλπ.
  • Είναι μπλε και το ξεχωρίζεις στα γρασίδια, χώματα κλπ.
Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις, η αυτοσχέδια λύση σιγουρα βολευει αλλα στα δικά μας κυβικά (35kg) το φοβάμαι λιγο. Σιγουρα βρισκω σε πετ σοπ αλλα το θεμα ειναι να μη σπάσει και τρέχω, γι αυτο λεω μήπως γνωρίζει καποιος κατι σίγουρο/δοκιμασμένο :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
@vas Γιατί δεν κοιτάς για σκοινί ιστιοπλοϊας και να σου κάνουν έναν καλό κόμπο τύπου διπλού κρικόδεσμου που όσο του βάζεις δύναμη τόσο περισσότερο σφίγγει; Μπορείς να έχεις και σαν δικλείδα ασφαλείας δεμένο στον ιμαντα άλλον ένα κρίκο[τυπου ο ring] που θα συναντά έναν ιμάντα με κλιπς και στις δύο άκρες [το ένα θα είναι για τον κρίκο και το άλλο για το σαμάρι/περιλαίμιο του σκύλου] από ένα πετ σοπ. Αλλιώς δες και εδώ.
Ενδιαφέρουσα λύση, θα το κοιτάξω. Ευχαριστώ πολυ :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog