εισαγωγη δευτερου γερμανικου εκπαιδευμενου ποιμενικου και ο χαμος

Oct

Member
5 Φεβρουαρίου 2016
13
23
47
Καλησπερα σε ολους.
Εχω στην κατοχη μου ενα γερμανικο ποιμενικο αρσενικο 22 μηνων περιπου με πολυ ηρεμο χαρακτηρα πολυ προσεκτικο σχεδον υποτακτικο.απο καιρο σκεφτουμουνα να παρω αλλο ενα κουταβι γερμανικο μεχρι την περασμενη δευτερα.Φιλος με περνει τηλεφωνο και μου λεει:''γνωστος μου εχει θηλυκκο γερμανικο ποιμενικο 2/5 ετων απο εκτροφειο εκπαιδευμενο και καθοτι το σκυλι πρεπει να φυγει αμεσα απο τον χωρο που βρισκετε και το χαριζουν''.παμε που λετε την τεταρτη βλεπω το σκυλι σε μια μαντρα που ηταν παρατημενο και πραγματικα ειναι κουκλα-στα δικα μου ματια.υπερνεργητικο μονιμως στην τσιτα καθολου αγριο(δεν με ειχε ξαναδει και αν και δεν ηταν τα αφεντικα εκει οταν εφτασα ουτε γαυγισε-αντιθετως σκαρφαλωσε στα καγκελα για να γλυψει το χερι μου.)λεω τον φιλο μου να το σκεφτω λιγο γιατι πραγματικα σκεφτουμουνα την ηλικια.
χθες με περνει τηλεφωνο και μου λεει η στο φερνω τωρα η το αφηνουν ελευθερο.οπως καταλαβαινεται σε 30 λεπτα το σκυλι ηταν στο σπιτι μου.
πρωτη εντυπωση-απιστευτος τσαμπουκας.μπηκε στην αυλη λες και ηταν εκει χρονια.και εδω ξεκιναει το μεγαλο προβλημα.εχω δεσει τον δικο μου στην αλλη ακρη του οικοπεδου(4 στρεμματα).δυστηχως ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα δεν ειχα δυνατοτητα να γνωρισω τα σκυλια εκτος σπιτιου.την βλεπει ο δικος μου απο μακρια να ειναι ετοιμος να ξηλωσει το δεντρο.την πλησιαζω στα στα 15 μετρα και γινετε ο χαμος και απο τα 2!
λογο τις καταρακτωδης βροχης και μην εχω δυνατοτητα για καταλληλη προετοιμασια χωρου-μερους περνω την μεγαλη αποφαση να τα δεσω και τα 2 σχετικα κοντα ωστε να βλεπονται μπας και συνηθησουν το ενα το αλλο.σημερα το πρωι ησυχια.αλλα βλεπω τον δικο μου την ουρα κατω απο τα σκελια.τον λυνω βολταρει λιγο με το ζορι παω να πλησιασει καπως το θηλυκο πολυ ηρεμα και ο κακος χαμος!να ειναι ετοιμη να ριξει τον τσιμεντενιο στυλο.απιστευτη μανια.το περιμενα αναποδα.το αρσενικο να κανει ετσι μιας και καποιος μπηκε στον χωρο του αλλα οχι μονο δεν εγινε αυτο αλλα τουναντιον δεν τον αφηνει να την πλησιασει ουτε στα 5 μετρα αποσταση.
Για την ιστορια να πω οτι το καινουργιο θυληκο ειναι αγορασμενο απο εκτροφειο τις θεσσαλονικης, ο ιδιοκτητης του δυστηχως εχει φυγει απο αυτο τον κοσμο εδω και 1 χρονο και το σκυλι ηταν ολομοναχο σε μια αδεια μαντρα και απλα περνουσαν καθε μερα 5-10 λεπτα να το ταισουν.εχω ολα τα χαρτια του εκτροφειου κτλ εχει περασει βασικη εκπαιδευση και ειχε ξεκινησει και εκπαιδευση φυλαξης(δεν γνωριζω τι ακριβως και αν την ειχε ολοκληρωσει).
οπως καταλαβαινεται ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα απο το πουθενα προσπαθω να δω πως θα την καταφερω να δεκτη τον αρσενικο(δεν ειπα να γινουν κολλητοι).φυσικα ειναι μολις η δευτερη μερα αλλα οι αντιδρασεις ειναι πραγματικα ακραιες και δεν τις περιμενα σε τετοιο σημειο.
σκεφτομαι απο βδομαδα αν δεν ηρεμησουν καπως τα πραγματα να παρω και τον εκτροφεα ενα τηλεφωνο αν μπορει να μου πει καποια γνωμη μιας και σιγουρα γνωριζει/θυμαται-ελπιζω το εκρητκικο ταπεραμεντο τις κυριας.οποιαδηποτε γνωμη-αποψη δεκτη.
η κυρια δεν ειναι στειρωμένη και ο δικος μου ουτε καν την πλησιαζει.μολις τον βλεπει ακομα και στα 20+μετρα λυσσαει.
Ευχαριστω και συγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
μονος σου εχεις δωσει τις απαντησεις:
εδω και 1 χρονο και το σκυλι ηταν ολομοναχο σε μια αδεια μαντρα και απλα περνουσαν καθε μερα 5-10 λεπτα να το ταισουν
φυσικα ειναι μολις η δευτερη μερα
βαλε και αυτο
και μην εχω δυνατοτητα για καταλληλη προετοιμασια χωρου-μερους
και αυτο
δυστηχως ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα δεν ειχα δυνατοτητα να γνωρισω τα σκυλια εκτος σπιτιου
(αν και αυτο το τελευταιο δεν θα αλλαζε και πολλα απο την στιγμη που η κυρια κανει τον σαματα...), οποτε μια χαρα εδεσε το γλυκο. Ειδικα απο την στιγμη που ο νεαρος ειναι πολυ ηρεμος οπως λες, ηρθε η αλλη με τα νευρα στην τσιτα να τον κατασπαραξει...
παρε και δωσε χρονο να δεθεις πρωτα εσυ με την θηλυκια, να σε μαθει και να τη μαθεις, να ξαναγνωριζει τον κοσμο εκτος της αδειας μαντρας και μετα σιγα σιγα κανε την γνωριμια...

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Βασικα ειναι κι ζορικες ηλικιες. ειδικα για τον αρσενικο,
το θυληκο ειναι τρελαμενο λογο της μοναξιας θεωρω.
ενα tip ειναι βγαλτους μια βολτα τον εναν μετα τον αλλον κι σκιστους... να κουραστουν πολυ. κι δοκιμασε να τους φερεις σε επαφη.

κατι ακομα. ΧΩΡΙΣ να ειμαι εκπαιδευτης.
αν ημουν σκυλο σου κι με εδενες κι μου εφερνες αλλον μεσα στο σπιτι ΜΑΣ θα σε ετρωγα ρε μαγκα.. Τι τον εφερες? κι εμενα γιατι με εδεσες?Τι τωρα θα ειμαστε 2?
Τι θελω να πω... Ισως τα ΓΠ να μην ειναι τα πιο ανθρωποκεντρικα σκυλια του κοσμου αλλα το bonding τους με τον ιδιοκτητη ειναι ισχυροτερο κι απο ατσαλι...

Στον δικο μου 4 Γατες , 1 κουνελι κι 1 ΓΠ ακομα του τα γνωρισα εχοντας τον ελευθερο μεσα στο σπιτι. με ενα κοντο λουρι να τον γραπωσω σε περιπτωση κομπλας. κι ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ συνεχεια την γλωσσα σωματος.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Καλησπερα σε ολους.
Εχω στην κατοχη μου ενα γερμανικο ποιμενικο αρσενικο 22 μηνων περιπου με πολυ ηρεμο χαρακτηρα πολυ προσεκτικο σχεδον υποτακτικο.απο καιρο σκεφτουμουνα να παρω αλλο ενα κουταβι γερμανικο μεχρι την περασμενη δευτερα.Φιλος με περνει τηλεφωνο και μου λεει:''γνωστος μου εχει θηλυκκο γερμανικο ποιμενικο 2/5 ετων απο εκτροφειο εκπαιδευμενο και καθοτι το σκυλι πρεπει να φυγει αμεσα απο τον χωρο που βρισκετε και το χαριζουν''.παμε που λετε την τεταρτη βλεπω το σκυλι σε μια μαντρα που ηταν παρατημενο και πραγματικα ειναι κουκλα-στα δικα μου ματια.υπερνεργητικο μονιμως στην τσιτα καθολου αγριο(δεν με ειχε ξαναδει και αν και δεν ηταν τα αφεντικα εκει οταν εφτασα ουτε γαυγισε-αντιθετως σκαρφαλωσε στα καγκελα για να γλυψει το χερι μου.)λεω τον φιλο μου να το σκεφτω λιγο γιατι πραγματικα σκεφτουμουνα την ηλικια.
χθες με περνει τηλεφωνο και μου λεει η στο φερνω τωρα η το αφηνουν ελευθερο.οπως καταλαβαινεται σε 30 λεπτα το σκυλι ηταν στο σπιτι μου.
πρωτη εντυπωση-απιστευτος τσαμπουκας.μπηκε στην αυλη λες και ηταν εκει χρονια.και εδω ξεκιναει το μεγαλο προβλημα.εχω δεσει τον δικο μου στην αλλη ακρη του οικοπεδου(4 στρεμματα).δυστηχως ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα δεν ειχα δυνατοτητα να γνωρισω τα σκυλια εκτος σπιτιου.την βλεπει ο δικος μου απο μακρια να ειναι ετοιμος να ξηλωσει το δεντρο.την πλησιαζω στα στα 15 μετρα και γινετε ο χαμος και απο τα 2!
λογο τις καταρακτωδης βροχης και μην εχω δυνατοτητα για καταλληλη προετοιμασια χωρου-μερους περνω την μεγαλη αποφαση να τα δεσω και τα 2 σχετικα κοντα ωστε να βλεπονται μπας και συνηθησουν το ενα το αλλο.σημερα το πρωι ησυχια.αλλα βλεπω τον δικο μου την ουρα κατω απο τα σκελια.τον λυνω βολταρει λιγο με το ζορι παω να πλησιασει καπως το θηλυκο πολυ ηρεμα και ο κακος χαμος!να ειναι ετοιμη να ριξει τον τσιμεντενιο στυλο.απιστευτη μανια.το περιμενα αναποδα.το αρσενικο να κανει ετσι μιας και καποιος μπηκε στον χωρο του αλλα οχι μονο δεν εγινε αυτο αλλα τουναντιον δεν τον αφηνει να την πλησιασει ουτε στα 5 μετρα αποσταση.
Για την ιστορια να πω οτι το καινουργιο θυληκο ειναι αγορασμενο απο εκτροφειο τις θεσσαλονικης, ο ιδιοκτητης του δυστηχως εχει φυγει απο αυτο τον κοσμο εδω και 1 χρονο και το σκυλι ηταν ολομοναχο σε μια αδεια μαντρα και απλα περνουσαν καθε μερα 5-10 λεπτα να το ταισουν.εχω ολα τα χαρτια του εκτροφειου κτλ εχει περασει βασικη εκπαιδευση και ειχε ξεκινησει και εκπαιδευση φυλαξης(δεν γνωριζω τι ακριβως και αν την ειχε ολοκληρωσει).
οπως καταλαβαινεται ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα απο το πουθενα προσπαθω να δω πως θα την καταφερω να δεκτη τον αρσενικο(δεν ειπα να γινουν κολλητοι).φυσικα ειναι μολις η δευτερη μερα αλλα οι αντιδρασεις ειναι πραγματικα ακραιες και δεν τις περιμενα σε τετοιο σημειο.
σκεφτομαι απο βδομαδα αν δεν ηρεμησουν καπως τα πραγματα να παρω και τον εκτροφεα ενα τηλεφωνο αν μπορει να μου πει καποια γνωμη μιας και σιγουρα γνωριζει/θυμαται-ελπιζω το εκρητκικο ταπεραμεντο τις κυριας.οποιαδηποτε γνωμη-αποψη δεκτη.
η κυρια δεν ειναι στειρωμένη και ο δικος μου ουτε καν την πλησιαζει.μολις τον βλεπει ακομα και στα 20+μετρα λυσσαει.
Ευχαριστω και συγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα.
Προφανώς η εκπαίδευση φύλαξης (χαχαχαχα!)ήταν αποτυχημενη..Για να σου γλύφει το χέρι χωρίς να σε ξέρει...Τα σκυλιά αντιδρούν διαφορετικά όταν είναι δεμένα σε κάτι που δεν ξέρουν.
Δέσε τους μακριά τον ένα με την άλλη , τάισε τους και μετα απο κάνα 20λεπτο βάλτους σε ένα περιφραγμένο χώρο μέσα στην ιδιοκτησία σου....Να μπορούν να τρέξουν εκει μέσα..10 επί 10 πχ..Αν δεν έχεις λυστους στο οικόπεδο.
ΛΥΣΕ ΤΟΥΣ...ΟΧΙ ο ένας δεμένος και ο άλλος λύτος...
Άσε τους ελεύθερους και θα δεις..

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ειναι 2,5 χρονώ κ για 1 χρόνο ηταν σε μια μαντρα μονη της με μια αλληλεπίδραση των 5-10 λεπτών...
εεε enough said!
Δωστης χρόνο να σας συνηθισει,
να σε συνηθισει,
να μαθει τον καινουριο της χωρο,
να αισθανθει λιγη σιγουριά,
"οτι εδω ημαστε,τωρα πια μπορω να χαλαρωσω,ειμαι επιτελους σπιτι μου"...
φαντασου νασουν συνεχεια μονος σου σε ενα αδειο κτιριο χωρις μια κουβεντα,μια επαφη
να μην ξέρεις τι σου ξημερωνει...
θα σουν συνεχεια σε mode επιβιωσης,
οπως ολοι μας...
οπως κ εκεινη...
Όσον αφορά τα δυο σκυλιά μαζί,
συμφωνώ με τους απο πανω μου,
βολτες μαζι,ενα ατομο τον ενα ενα ατομο τον αλλο,μεχρι να τους βγει η γλωσσα κ των 2
Κ όταν γυρίσετε αμολησε τους,κ τους 2
Σε εναν ανοιχτο ελεγχομενο χώρο
Προσωπικά θα στεκόμουν απο αποσταση (με ματια κ στον κωλο να παρατηρώ τα παντα,απτο πως κοιτάνε μεχρι πως περπατανε,ετοιμη να επέμβω εαν πραγματικα χρειαστει),να με βλεπουν μεν,ειδικα ο πρώτος που (υποθετω) ξερει ποιος ειναι το "αφεντικο",αλλα να αισθάνονται και ελευθεροι να κινηθουν κ πραξουν οπως θελουν...
Απο κει κ περα,ακομη κ να υπάρξει κάποια "διένεξη"...
παιδιά ετσι ειναι τα σκυλιά κ ετσι το λύνουν
Εφοσον το σκυλι δεν ειναι "δολοφόνος" κ δεν παει για την καρωτιδα (θα μου πεις κ πως να το ξερω αυτο) δεν θα το εκοβα,γιατί αμα γινει η αρχή,θεωρησουν δλδ οτι μονο ετσι θα το λυσουν,καποια στιγμη θα συμβει,σε ανυποπτο χρονο,ισως εκει που δεν το περιμενεις καν,θα συμβει,κ θα ειναι πολυ πιο αγριο κ θηριωδες αποτι εαν το άφηνες να εξελιχθει εξαρχης γιατι εντωμεταξυ θα εχουν στοίβαχθει νεύρα ημερων!
Οτι ο αλλος ηταν εκει πρωτος,οτι ειναι αρσενικος,ακομη κ εαν ειναι πιο μεγαλοσωμος απαυτην δεν παει να πει οτι σοι κ καλα αυτος θα ειναι κ ο "αρχηγος" (μετα απο σενα)...η αλλη μπορεί να είναι πολυ πιο κυριαρχικη,ειναι καποιους μήνες μεγαλύτερη,κ εχει μάθει πως να παλεύει κ επιβιωνει στην ζωη της!

ΥΓ: εαν έχεις τα στοιχεια του εκτροφεα να επικοινωνησεις αμεσα,να τον ενημερώσεις,σιγουρα θα θελει να ξέρει τι απεγινε το σκυλι του
Μα κ να σε βοηθησει,μονο που θα σου πει για τις "γραμμες" της,τους προγονους της,ειναι ταιραστια βοηθεια (χωρια ολα τα αλλα που μπορει να μαθεις-η γνωση ειναι δύναμη)

Καλη τυχη ευχομαι,καλη επιτυχια
Αν κ ειμαι σιγουρη οτι ολα καλα θα πανε
Κ νασαι καλα για το καλο που έκανες,χιλια μπραβο!