διαφορές Ddb και bullmastiff

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Θα αναφέρω 3 προσωπικές εμπειρίες.
35κιλο μπόξερ έριξε την 80κιλη τέως σφαιροβολο μάνα μου(μην γελάσει κάνεις με την μανούλα ε!) για μια γάτα.
40κιλο ημίαιμο σε αντίστοιχη περίπτωση η γυναίκα μου απλά το άφησε.
55κιλο κάνε κόρσο μου δοθηκε για βόλτα και για να το φέρω πίσω επιστρατευσα λιχουδιές και όλη μου την τέχνη γιατί αλλιώς δεν.( Είμαι 100 κιλά και ναι έχω πάρει από την μανούλα μου.)
Τα κιλά δεν μαζεύονται με δύναμη παρά μόνο με σεβασμό από τον σκύλο σε αυτόν που κρατάει το λουρί.
Ένα δευτερο θέμα είναι αν κατανοείς τι σημαίνει η ευθύνη κατοχής σκύλου φύλακα. Δεν είναι ο σκύλος που καλοδέχεται τους πάντες και πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να προλάβεις τις αντιδράσεις του. Δεν είναι εύκολο και νομίζω ότι στην πράξη δεν είναι και επιθυμητό από τους περισσότερους.
Τέλος να σου πω πως στα εγγλέζακια υπάρχει εκτροφέας Έλληνας που χωρίς να μπορω να κρίνω την ποιοτητα εκτροφής του, μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικός "σκυλανθρωπος" με πολύ διάθεση να συζητήσει και να πει και τα καλά και τα καλά.(εγώ είχα μιλήσει 2 φορές μαζί του το 11 και από τις κουβέντες που κάναμε κατάλαβα ότι δεν κάνουν για εμένα τα bullmastiff, σε αυτή την φάση της ζωής μου τουλάχιστον) ο Γκαλιτσης Κώστας.(αν θυμάμαι σωστά το όνομα)

vlasis.

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2018
48
10
29
Θα αναφέρω 3 προσωπικές εμπειρίες.
35κιλο μπόξερ έριξε την 80κιλη τέως σφαιροβολο μάνα μου(μην γελάσει κάνεις με την μανούλα ε!) για μια γάτα.
40κιλο ημίαιμο σε αντίστοιχη περίπτωση η γυναίκα μου απλά το άφησε.
55κιλο κάνε κόρσο μου δοθηκε για βόλτα και για να το φέρω πίσω επιστρατευσα λιχουδιές και όλη μου την τέχνη γιατί αλλιώς δεν.( Είμαι 100 κιλά και ναι έχω πάρει από την μανούλα μου.)
Τα κιλά δεν μαζεύονται με δύναμη παρά μόνο με σεβασμό από τον σκύλο σε αυτόν που κρατάει το λουρί.
Ένα δευτερο θέμα είναι αν κατανοείς τι σημαίνει η ευθύνη κατοχής σκύλου φύλακα. Δεν είναι ο σκύλος που καλοδέχεται τους πάντες και πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να προλάβεις τις αντιδράσεις του. Δεν είναι εύκολο και νομίζω ότι στην πράξη δεν είναι και επιθυμητό από τους περισσότερους.
Τέλος να σου πω πως στα εγγλέζακια υπάρχει εκτροφέας Έλληνας που χωρίς να μπορω να κρίνω την ποιοτητα εκτροφής του, μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικός "σκυλανθρωπος" με πολύ διάθεση να συζητήσει και να πει και τα καλά και τα καλά.(εγώ είχα μιλήσει 2 φορές μαζί του το 11 και από τις κουβέντες που κάναμε κατάλαβα ότι δεν κάνουν για εμένα τα bullmastiff, σε αυτή την φάση της ζωής μου τουλάχιστον) ο Γκαλιτσης Κώστας.(αν θυμάμαι σωστά το όνομα)
Συμφωνώ απόλυτα για το θέμα σεβασμού που είπες αν θέλει ο σκύλος να σε ρίξει θα σε ρίξει ειδικά αυτά τα θηρία όσα κιλά κι αν είσαι:LOL:.

• Like
Reactions: joks

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Και να μην θέλει, θα σε ρίξει αν του μπει στο μυαλό να σε πάει κάπου...
Όποιος είναι μάγκας ,ας πάει να στηθεί με τον σκύλο του απέναντι στη κοπελίτσα με τα 2 ddb, που τα βγάζει βόλτα! Σας ξεφεύγουν και τα γράφετε ως αντίθετα παραδείγματα; για ποιες υπερβολές μιλάτε; Ζώα είναι και για βασικές αρχές τις φυσικές μιλάμε. Η ορμή ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ με την αύξηση της μάζας . Αν αποφασίσουν να πάνε προς μία κατεύθυνση,η κοπελίτσα θα γίνει χαρταετός, ούτε καν έλκηθρο.
Τώρα αν εσύ Βλάση είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει ΠΟΤΈ η ανάγκη να αναλάβει κάποιος άλλος τον σκύλο σου ,έστω για 2-3 μέρες , έχεις τα λεφτά που χρειάζονται κτλ κτλ ,προχώρα...
Εγώ πάντως δεν ξέρω άνθρωπο με σκυλί που δεν χρειάστηκε βοήθεια με τον σκύλο του κάποια στιγμή

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Σας ξεφεύγουν και τα γράφετε ως αντίθετα παραδείγματα; για ποιες υπερβολές μιλάτε;
Το σχόλιο είναι γενικό;
Αν είναι ειδικό προς εμένα, θα μου επιτρέψεις να ξέρω καλύτερα, αν και τι μπορεί να κάνει η κοπελίτσα, με τα συγκεκριμένα σκυλιά που έχει :)
Εγώ είμαι η πρώτη που πρεσβεύω, το αυστηρό όριο στα κιλά του σκύλου, αναλόγως των κιλών του κυναγωγού. Αλλά, εκτός αυτού, οι παράπλευρες παράμετροι είναι πολλές και τα πράγματα δεν είναι απόλυτα, ούτε προς την μια, ούτε προς την άλλη κατεύθυνση. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

• Like
Reactions: vlasis.

vlasis.

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2018
48
10
29
Το θέμα σεβασμού υπάρχει ανεξάρτητου κιλών. Επίσης δεν είμαι 50 κιλά:)

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
@Haris Drazen εξαρτάται με ποιά οπτική το βλέπεις. Μπορείς εύκολα να ξεσκίσεις για 1000 λόγους κάποιον που χαρίζει κουτάβια, να μιλάς για ανευθυνότητα και χαζομάρα σε ανθρώπους μεγάλους σε ηλικία και έμπειρους με τα σκυλιά και την ίδια στιγμή να συμφωνείς και στην τελική να προτείνεις σε πμ και αρκούδες σε 20χρονο που δεν ξέρει τι θα κάνει αύριο...

Θέμα οπτικής και συναίσθησης, όπως είπα....

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
το σχολιο ειναι γενικο, γιατι ετσι κι αλλιως εσυ απαντας πολυ επιλεκτικα, οποτε προσωπικα δεν σπαταλω τον χρονο μου να απευθυνθω ευθεως σε σενα...επισης θεωρω ανευθυνο να παραθετεις ενας συγκεκριμενο δικο σου παραδειγμα, ως αντιλογο σε κατι κατι που δεν χωραει αμφισβητηση.
Αν εχεις μια μαζα 50 κιλων και τραβηξει ξαφνικα προς μια κατευθυνση, για να ανταπεξελθει η αλλη μερια πρεπει να βαλει δυναμη ιση με m*u...μπορει να ισχυουν και αλλοι νομοι της φυσικης στην περιπτωση της, εσυ ξερεις καλυτερα,παντα...τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο απ'αυτο!
οσο για τον σεβασμο που λετε και βρηκατε δικαιολογια τωρα και σαν την βασιλισσα της Αγγλιας να σε σεβαται το μαστιφακι, αν βιδωσει το κεφαλι και στυλωσει τα ποδια, δεν το βολευεις που να το παρακαλας στα τεσσερα...
@vasilis_mike ισχυει...στα πμ δεν ξερω τι συμβαινει, αλλα πολλες φορες η "αυστηροτητα" εχει τουλαχιστον δυο μετρα και δυο σταθμα...

Last edited:

vlasis.

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2018
48
10
29
Εννοείται καταλαβαίνω ότι είναι φυσική.Πες μου όμως αν ένα σκυλί 30 κιλών στύλωνε τα πόδια όπως λες τι θα έκανες θα το έσερνες?

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Εννοείται καταλαβαίνω ότι είναι φυσική.Πες μου όμως αν ένα σκυλί 30 κιλών στύλωνε τα πόδια όπως λες τι θα έκανες θα το έσερνες?
στον κινδυνο, ναι φυσικα! θα τον συρεις, θα τον παρεις αγκαλια, οτιδηποτε...το 60κιλο, αποφασιζει μονο του. Και εμενα ή εσενα προσωπικα δε θα με παρει μαζι του, αλλα ξεχνας την βοηθεια απο οποιονδηποτε αλλο (την οποια μαθηματικα, καποτε θα χρειαστεις)

• Like
Reactions: vasilis_mike

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Όταν χρειαστώ λοιπόν θα το δίνω στον πατέρα μου:)
Τελοσπαντων αφου το θες τοσο πολυ πια παρε κι εσυ ενα:)
Ετσι για να σταματησουν τις μαγκιες οι κολλητοι σου με τα πιτμπουλακια:cool:
Εσυ θα εχεις το θεριο:cool:

vlasis.

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2018
48
10
29
επειδή είμαι επαρχία δεν ξέρω αν θα προλάβω. Γενικα πάντως έχω όλη τη διάθεση να ενημερωθώ απο εκτροφείς και γνώστες της κάθε φυλής μιας και δεν σκοπεύω να αποκτήσω άμεσα σκυλο

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
ξεκινα τις θυσιες και τα εξοδα, πηγαινε στην εκθεση (και στους εκτροφεις) και ελα να συζητησουμε αυτα που θα σου πουν οι κατοχοι απο πρωτο χερι...νομιζω πως οτι ειχε να σου προσφερει το φορουμ, εχει ειπωθει. Δεν ξερω αν υπαρχει καποιος εδω μεσα με τετοιο σκυλο, για να περιμενεις κατι πιο συγκεκριμενο...ολοι θεωρητικα μιλαμε

Last edited:
  • Like
Reactions: Hiraeth and joks

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Το θεμα είναι ο χειριστής να μπορεί να διαβάσει τον σκύλο και να ανακατευθύνει την προσοχή του πριν κλειδώσει το μυαλό του. Εκείνα τα δευτερόλεπτα που σκεφτεται να την κάνω η να μην την κάνω την λαλακια να πεις κάτι ή να κάνεις κάτι που θα τον αποσπάσει. Εκεί λοιπόν, το να έχεις τον σεβασμό του σκύλου, να είσαι στ'αληθεια το αφεντικό του κάνει την διαφορά στο ποσό αποτελεσματική θα είναι η παρέμβαση σου.
Και φυσικά η εμπειρία θα σε κάνει να προλάβεις τις καταστάσεις αυτές πριν βρεθείς.(πχ να δεις τον άλλο αρσενικό σκύλο από μακρυά και να αλλάξεις πεζοδρόμιο πριν τον καταλάβει ο σκύλος σου)
Δεν έχει σημασία τόσο αν ο πατέρας σου μπορεί να κρατήσει μυϊκά τον σκύλο(99% δεν μπορεί) αλλά να είναι εκπαιδευμένοι και οι δύο και μαζί και κατά μόνας.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
αα μάλιστα..από που το συμπέρανες αυτό?
Δε συμπερανα τιποτα, κανουμε και λιγο χαβαλε;)

Αν εσυ νομιζεις οτι αυτος ειναι ο σκυλος που θες και αυτη η καταλληλη στιγμη για να σμιξετε, δεν πεφτει λογος ουτε σε μενα, ουτε σε κανεναν φιλε μου.
Εισαι νεαρος, αλλα οχι παιδακι, αρα εισαι υπευθυνος για τις επιλογες σου και για τις οποιες συνεπειες τους, καλες ή κακες.
Εγω οταν πηρα τον σκυλο των ονειρων μου ημουν πιο μικρος απ οτι εσυ...
Οταν αποφασισα οτι θα τον παρω ημουν ακομα πιο μικρος...
Μου πηρε περιπου 4 χρονια να ψηνω τους δικους μου καθε μερα για να πουν το μεγαλο ναι...
Καλη συνεχεια:)