δημοτικο προγραμμα αδεσποτων σκυλων

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
σε αρκετους πλεον νομους της χωρας μας, οι δημοι εχουν θεσει σε εφαρμογη προγραμμα περισυλλογης, στειρωσης, αποπαρασιτωσης και καταγραφης των αδεσποτων σκυλων. μετα ομως τα ξαναβγαζουν ελευθερα στους δρομους οπου ζουσαν πριν μεχρι να πεθανουν, εκτος βεβαια αν βρεθει καποιος και υιοθετησει καποιο (πραγμα λιγο δυσκολο). το βρισκετε σωστο αυτο? μηπως θα επρεπε να φτιαξουν ενα καταφυγιο περισυλλογης? γιατι κακα τα ψεματα, αυτο μονο στην ελλαδα υπαρχει (θα μου πειτε παλι καλα που γινεται και αυτο) αλλα δεν ειναι ωραιο να βλεπεις εκατονταδες αδεσποτα στους δρομους και που πολλες φορες ενοχλουν και τα δεσποζομενα οταν βγαινουν βολτα με τους ιδιοκτητες τους.

Φιλαρακος

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
221
0
Athens,N.Kosmos
εδω μαζεψαν ολα τα αδεσποτα για τους ολυμπιακους κ την αλλη μερα τα ξανα αφησαν...
για να μην σχολιασω το οτι αφηνουν "αδεσποτους" ανθρωπους..δεν νομιζω οτι δειχνει προνοια η πολιτεια ,ο δημος κλπ ..
ας ειμαστε αισιοδοξοι ομως ,οτι τουλαχιστον απο καπου ξεκινησαμε..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
andrykor έχεις να προτείνεις κάτι;
Γιατί δυστυχώς τα πράγματα έτσι έχουν στις καλύτερες των περιπτώσεων. Γιατί αν με ρωτήσεις, στους 10 δήμους πόσοι τρέχουν πραγματικά τέτοια προγράμματα, θα εκπλαγείς μάλλον με την απάντηση. Προσωπικά, προτιμώ να τα ξαναβγάζουν στους δρόμους παρά να περνάνε την υπόλοιπη ζωή τους σε άσυλα, με καθόλου καλές συνθήκες διαβίωσης.

Φιλαρακος

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
221
0
Athens,N.Kosmos
εγω θα προτεινα να υποστηριξει τα ηδη υπαρχοντα ασυλα κ καταφυγια ,με εξοπλισμο,με ειδικους ,με γιατρους με..με..
( λεμε τωρα..)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εχω δει δεσποζόμενα που πιστευω θα ζούσαν πολύ καλύτερα στον δρόμο, στα εξάρχεια έχουμε αδέσποτα περιποιημένα και τετράπαχα, δεν τους λείπει ούτε το χάδι.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Σαφώς και το καλύτερο θα ήταν να έδιναν χρήματα και για την υποστήριξη των υπαρχόντων φιλοζωικών σωματείων-καταφυγίων αλλά δεδομένου ότι αυτό δεν παίζει (καθότι Ελλάδα) νομίζω ότι το πρόγραμμα για τα αδέσποτα είναι για καλό (όπου εφαρμόζεται). Επίσης η στείρωση των αδέσποτων είναι απαραίτητη για ευνόητους λόγους (όχι ότι τα υπόλοιπα δεν είναι βέβαια). Εγώ να σας πω την αλήθεια μου χάρηκα όταν έμαθα ότι ο δήμος κάνει έστω και αυτό για τα αδέσποτα (μάλλον έχω χαμηλά στάνταρ!).

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Το ίδιο κάνουν και στην πόλη μου παιδιά. (και δεν εννοώ την Κοζάνη σαφως ;) )
Βέβαια εκεί παιδιά τα αδέσποτα είναι οι μασκότ της πόλης.
Εμένα με ικανοποιεί ότι γίνεται τουλάχιστον αυτό, σε σχέση με άλλες πόλεις που δεν κάνουν τίποτα.
Και το άσυλο που έχει εκεί είναι γεμάτο απόσο ξέρω, και έχουν πολλές ελείψεις.
Συμφωνώ με Φιλαράκο βέβαια, αλλά είναι κάτι το να βλέπουμε ένας δήμος να στειρώνει και να εμβολιάζει τα αδέσποτα, ενώ σε άλλες πόλεις να τα μαζεύει ο μπόγιας, επειδή ενοχλούνται κάποιοι.

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
andrykor έχεις να προτείνεις κάτι;
Γιατί δυστυχώς τα πράγματα έτσι έχουν στις καλύτερες των περιπτώσεων. Γιατί αν με ρωτήσεις, στους 10 δήμους πόσοι τρέχουν πραγματικά τέτοια προγράμματα, θα εκπλαγείς μάλλον με την απάντηση. Προσωπικά, προτιμώ να τα ξαναβγάζουν στους δρόμους παρά να περνάνε την υπόλοιπη ζωή τους σε άσυλα, με καθόλου καλές συνθήκες διαβίωσης.
σαφως ειναι η πρωτη κινηση (και οπως ειπα παλι καλα που εγινε) αλλα αφου το κανεις το καλο, κοιτα και να το τελειωσεις ωραια φτιαχνοντας σε ενα κτημα ενα ασυλο και παρε φιλοζωους εθελοντες να τα φροντιζουν (και υπαρχουν τετοια ατομα γιατι ειναι αυτοι που κανουν τις φιλοζωικες) αλλα να τους καλυπτεις τα εξοδα για τα σκυλια. πιστευω πως μια στεγη ειναι πολυ καλυτερη απο την περιπλανηση στον δρομο με οτι συνεπαγεται αυτο!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
εχω δει δεσποζόμενα που πιστευω θα ζούσαν πολύ καλύτερα στον δρόμο, στα εξάρχεια έχουμε αδέσποτα περιποιημένα και τετράπαχα, δεν τους λείπει ούτε το χάδι.
Ο λουκάνικος εμφανίστηκε?;)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ο λουκάνικος εμφανίστηκε?;)
........
Αυτο ειναι το χειροτερο... τα βλεπεις φροντισμενα, ταιζμενα, χαρουμενα... και μια μερα ερχεται ενας αρρωστος και αποφασιζει να τα "εξαφανισει"...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Δεν ξέρω σίγουρα τι συνέβει στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Φήμες έλεγαν πως εθεάθει στην Ομόνοια μάζι με ωραία γυναικεία παρέα. . .

Πάντως αυτό που λες ισχύει.και δυστηχώς παντού υπάρχει ένας ''άρρωστος''