Πάρε crate .... θα με θυμηθείς..... Μια χαρά θα του αρέσει του κουταβιού, όταν είναι κουρασμένο θα πηγαίνει από μόνο του να κοιμάται εκεί μέσα! Απαγόρευσε εντελώς την πρόσβαση σε αντικείμενα "απαγορευμένα" "οταν δεν είσαι από πάνω του ( αν μια φορά φάει παπούτσι, και δει τι καλό που είναι, έχεις μετά ένα σκύλο που έχει μάθει να τρώει παπούτσια. Αντε να το ξε-μάθει μετά. Αυτές τις μ****ς έκανα κι εγώ και τώρα κλαίω τις καινούριες μου πλατφόρμες).
Υπάρχει η άποψη ότι δεν πρέπει να του απαγορεύσεις εντελώς το δάγκωμα από τώρα. Αλλά πρέπει να αντιδράς όταν είναι πολύ δυνατή η δαγκωνιά. (αντίδραση = ΑΟΥ και σηκώνεσαι και φεύγεις, σταματώντας το παιχνίδι) Γύρω στους 6 μήνες πρέπει να το έχει κόψει ΤΕΛΕΙΩΣ.
Επίσης άλλη μια συμβουλη (είναι που έχω πρόσφατη την κουταβοπερίοδο). Περίμενε να κάνει το εμβόλιο , και μετα βάλε σε πρώτη πρώτη προτεραιότητα την κοινωνικοποίηση του κουταβιού. Με γυναίκες, άντρες, ΠΑΙΔΙΑ, σκυλάκια, γατάκια, τα πάντα. (Το βιβλίο που ακολούθησα εγώ έλεγε ότι το κουτάβι μέχρι να γίνει 3 μηνών πρέπει να έχει ευχάριστη συνάντηση με 100!!!!! διαφορετικά!!!! άτομα. )Και όταν λέμε ευχάριστη, εννοούμε ότι θα κρατάς μαζί σου κροκέτες, και θα τις δίνεις στους ξένους (σε όσους θέλουν βέβαια) να το ταίζουν. Για να κάνει πολύ έντονη τη σύνδεση ότι ανθρωπος = ΚΑΛΟΟΟΟΟ ΠΡΑΓΜΑ!
Και πάρε Crate.... (ή φτιάξε ένα με πλέγμα, θα σου βγει και τσάμπα).