δεν υπακουει τωρα που πηγε 6μηνων και τρωει απο κατω

11 Μαϊου 2017
19
6
34
Καλησπερα σας εχω ενα μικρο θεματακι με το κουταβι μου τωρα που μεγαλωνει.
την βγαζω στο παρκο την αφηνω ελευθερη και παιζει με τα αλλα σκυλια ανθρωπους με τους παντες, το θεμα ειναι οτι το πισω μερος του παρκου ειναι λιγο βρωμικο και πυκνο απο δεντρα και σκουπιδια (γενικα ενα καμουφλαρισμενο σημειο που μπορεις να κανεις μεχρι και την αναγκη σου, σταματανε ιδικα οι ταριφες)
και πολλες φορες υπαρχουν και πεθαμενα περιστερια.
εχει αρχισει και πηγαινει προς τα εκει και την κοινηγαω της φωναζω την πιανω με το καλο ωστε να ερθει και να την τιμωρησω. (δεν δεχεται υποταγη στο παρκο, την πιανω απο το πισω στο αυχενα και της λεω να μην ξανα παει απο εκει και ουρλιαζει οργιεται γρατζουναει και δαγκωνει)
την ειχα δυο μερες με λουρι και περισσοτερη βολτα μαζι και λιγο παιχνιδι με τα αλλα σκυλια και με λουρι.
την αφησα και για 3 βολτες δεν πηγε η εκανε την κινηση της ελεγα ελα εδω και ερχοταν με την μια.
αλλα εχτες πηγε και εφερε μια φρατζολα (εχει και ψωμια καπου καβατζομενα) (λογικα ειναι για να ταιζουν τα περιστερια)
δεν ξερω τι να κανω να την αφησω να πηγαινει?
να την εχω συνεχεια δεμενη?
να μην πηγαινω στο παρκο (που ειναι 3μετρα αποσταση απο το σπιτι μου)?
Να βαλω λουκανικο με ταμπασκο η πιπερι?
Να φυγω και να την αφησω μια ολοκληρη νυχτα (γιατι για 3λεπτο και 10 λεπτο να εξαφανιστο εκατσε στο ιδιο σημειο και με εψαχνε αλλα δεν την σταματησε να ξανα παει εκει πισω)?
και λιχουδιες που εχω και της λεω ελα εδω παλι δεν πιανει.
Υ.γ ειναι πολυ εξυπνο κουταβι αλλα την εχω παραμεληση λιγο με το θεμα του training.
ευχαριστώ εκ των προτέρων

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Καλησπερα σας εχω ενα μικρο θεματακι με το κουταβι μου τωρα που μεγαλωνει.
την βγαζω στο παρκο την αφηνω ελευθερη και παιζει με τα αλλα σκυλια ανθρωπους με τους παντες, το θεμα ειναι οτι το πισω μερος του παρκου ειναι λιγο βρωμικο και πυκνο απο δεντρα και σκουπιδια (γενικα ενα καμουφλαρισμενο σημειο που μπορεις να κανεις μεχρι και την αναγκη σου, σταματανε ιδικα οι ταριφες)
και πολλες φορες υπαρχουν και πεθαμενα περιστερια.
εχει αρχισει και πηγαινει προς τα εκει και την κοινηγαω της φωναζω την πιανω με το καλο ωστε να ερθει και να την τιμωρησω. (δεν δεχεται υποταγη στο παρκο, την πιανω απο το πισω στο αυχενα και της λεω να μην ξανα παει απο εκει και ουρλιαζει οργιεται γρατζουναει και δαγκωνει)
την ειχα δυο μερες με λουρι και περισσοτερη βολτα μαζι και λιγο παιχνιδι με τα αλλα σκυλια και με λουρι.
την αφησα και για 3 βολτες δεν πηγε η εκανε την κινηση της ελεγα ελα εδω και ερχοταν με την μια.
αλλα εχτες πηγε και εφερε μια φρατζολα (εχει και ψωμια καπου καβατζομενα) (λογικα ειναι για να ταιζουν τα περιστερια)
δεν ξερω τι να κανω να την αφησω να πηγαινει?
να την εχω συνεχεια δεμενη?
να μην πηγαινω στο παρκο (που ειναι 3μετρα αποσταση απο το σπιτι μου)?
Να βαλω λουκανικο με ταμπασκο η πιπερι?
Να φυγω και να την αφησω μια ολοκληρη νυχτα (γιατι για 3λεπτο και 10 λεπτο να εξαφανιστο εκατσε στο ιδιο σημειο και με εψαχνε αλλα δεν την σταματησε να ξανα παει εκει πισω)?
και λιχουδιες που εχω και της λεω ελα εδω παλι δεν πιανει.
Υ.γ ειναι πολυ εξυπνο κουταβι αλλα την εχω παραμεληση λιγο με το θεμα του training.
ευχαριστώ εκ των προτέρων
Εγώ θα σου πρότεινα αρχικά να δουλέψεις περισσότερο την εκπαίδευση της, ιδανικά με κάποιον εκπαιδευτή. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα, υπάρχουν πολλά θέματα να διαβάσεις το φόρουμ. Δεν ξέρω την ηλικία της, αλλά εφόσον λες κουτάβι, δεν μπορείς να έχεις πολλές απαιτήσεις από εκείνη.
Επίσης, η βόλτα χωρίς λουρί εκτός από επικίνδυνη είναι και παράνομη εκτός αν βρίσκεσαι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για σκύλους. Για ποιο λόγο τη αφήνεις ελέυθερη? Για να κοινωνικοποιηθεί? Να εκτονωθεί?
Στη θέση σου, θα την πήγαινα στο πάρκο για τη βόλτα της αλλά πάντα με το λουρί και θα την άφηνα ελεγχόμενα να γνωρίσει νέους σκύλους, ανθρώπους, ήχους κλπ, δουλεύοντας παράλληλα και πιο εντατικά την εκπαίδευση.

Υ.Γ Το να την αφήσεις μια νύχτα εκεί και τα λουκάνικα με το ταμπάσκο υποθέτω ήταν χάριν αστεϊσμού :sneaky:

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Όταν τη φωνάζεις για να την τιμωρήσεις σε λίγο δεν θα σου έρχεται καθόλου. Για να εκπαιδευτεί καλά στο "έλα" πρέπει να θέλει να έρχεται, να την έχεις πάντα κάποια λιχουδιά και να τη δίνεις όταν έρχεται. Είναι μικρή ακόμα,πρέπει να το μάθει καλά. Πάντως εν θα ρίσκαρα να είναι λυτή στο πάρκο, το ξέρεις ότι μπορεί να υπάρχουν και φόλες. Μη το μετανιώσεις μετά όταν θα είναι αργά.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Αρχικά να πω πως ποτέ δεν φωνάζουμε έναν σκύλο κοντά μας για να τον μαλώσουμε. Συνδυάζει την εντολή (ΕΛΑ) με κάτι κακό.

Από κει και πέρα, δεν μπορείτε να περιμένετε από ένα κουτάβι 6 μηνών να έχει την συμπεριφορά που επιθυμείτε ΧΩΡΙΣ να του έχετε δείξει πως να συμπεριφέρεται.
Πρώτα μαθαίνεις, δείχνεις, καθοδηγείς έναν σκύλο στο πως θες να συμπεριφέρεται και αφού έχεις σιγουρευτεί πως τα έχει μάθει, έχεις "απαιτήσεις". Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν σκύλο ελεύθερο σε έναν χώρο γεμάτο ερεθίσματα - όπως το πάρκο.

Διαβάστε αυτό, όπως και αυτό.

Επίσης θα φανεί πολύ χρήσιμο αυτό και τέλος αυτό

E

Emma89

Guest
Έχω το ίδιο θέμα ακριβώς. Τρώει τα πάντα και δαγκώνει συνέχεια και εν ώρα παιχνιδιού. Εγώ ελεύθερη χωρίς λουρί δεν την αφήνω γιατί φοβάμαι. Είναι 7 μηνών και έχω πάρει και εκπαιδευτή αλλά αυτό το δάγκωμα δεν το σταματάει με τίποτα. Μπορεί δλδ να της πετάω το κόκκαλο στο σπίτι να μου το φέρνει να παίζουμε και στα ξαφνικά να μου δαγκώνει τα χέρια. Δεν ξέρω τι να κάνω. Καμία συμβουλή κάποιος; Είναι πολύ διεκδικητική..

11 Μαϊου 2017
19
6
34
Εγώ θα σου πρότεινα αρχικά να δουλέψεις περισσότερο την εκπαίδευση της, ιδανικά με κάποιον εκπαιδευτή. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα, υπάρχουν πολλά θέματα να διαβάσεις το φόρουμ. Δεν ξέρω την ηλικία της, αλλά εφόσον λες κουτάβι, δεν μπορείς να έχεις πολλές απαιτήσεις από εκείνη.
Επίσης, η βόλτα χωρίς λουρί εκτός από επικίνδυνη είναι και παράνομη εκτός αν βρίσκεσαι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για σκύλους. Για ποιο λόγο τη αφήνεις ελέυθερη? Για να κοινωνικοποιηθεί? Να εκτονωθεί?
Στη θέση σου, θα την πήγαινα στο πάρκο για τη βόλτα της αλλά πάντα με το λουρί και θα την άφηνα ελεγχόμενα να γνωρίσει νέους σκύλους, ανθρώπους, ήχους κλπ, δουλεύοντας παράλληλα και πιο εντατικά την εκπαίδευση.

Υ.Γ Το να την αφήσεις μια νύχτα εκεί και τα λουκάνικα με το ταμπάσκο υποθέτω ήταν χάριν αστεϊσμού :sneaky:
ναι το χρειαζεται τακτικα να δουλευω την εκπαιδευση της για αυτο φτανω σε αυτο το σημειο που δεν ξερω τι να κανω. (ψεματα δουλευουμε το να περπαταει διπλα μου και να μην τραβαει αλλα δυσκολο για το ενθουσιασμο της)
Το σκυλι το αφηνω ελευθερο στο παρκο γιατι με το καποιο τροπο ειναι παρα πολλα σκυλια ελευθερα εκει περα (ας το πουμε μονο για σκυλους) και για το λογο να περασει καλα το σκυλι να εκτονωθει.
Ειναι παρα πολυ κοινωκοποιημενη με ολα τα σκυλια και τους ανθρωπους απλα εχει αρχησει και βγαινει απο την εμβελια που θα επρεπε να ηταν.
Το σημειο αυτο του παρκου δεν εχει φολα αλλα ποτε δεν ξερεις.

Υ.γ για το ενα βραδυ μαλιστα ηταν χιουμουριστικο για το ταμπασκο πολλα εχω ακουσει και εχω διαβασει για αυτο το ρωταω.
Αν ειναι να καει λιγο ωστε να το σκεφτει να μην ξανα παει εκει θα το εκανα (Με την προυποθεση να μην παθει κακο.) αν ειμαι λαθος διορθωστε με.

11 Μαϊου 2017
19
6
34
Όταν τη φωνάζεις για να την τιμωρήσεις σε λίγο δεν θα σου έρχεται καθόλου. Για να εκπαιδευτεί καλά στο "έλα" πρέπει να θέλει να έρχεται, να την έχεις πάντα κάποια λιχουδιά και να τη δίνεις όταν έρχεται. Είναι μικρή ακόμα,πρέπει να το μάθει καλά. Πάντως εν θα ρίσκαρα να είναι λυτή στο πάρκο, το ξέρεις ότι μπορεί να υπάρχουν και φόλες. Μη το μετανιώσεις μετά όταν θα είναι αργά.
σωστη πρεπει να αρχισω παλι να βγαινω με λιχουδιες
οχι το σημειο του παρκου δεν εχει φολα αλλα ποτε δεν ξερεις.
Φυσικα αμα συνεχισει και το κανει θα την εχω με λουρι

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Λοιπόν, αυτό με το ταμπάσκο το δοκίμασε ένας φίλος μου στον σκύλο του. Μετά από 3 μέρες ανελέητη διάρροια (του σκύλου), ήρθε και ίσιωσε (ο φίλος μου).
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τους άλλους. Δουλειά, υπομονή κι όχι χωρίς λουρί αν δεν είναι χώρος για σκύλους (περιφραγμένος και με σήμανση).

• Like
Reactions: Penguin

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Το σκυλι το αφηνω ελευθερο στο παρκο γιατι με το καποιο τροπο ειναι παρα πολλα σκυλια ελευθερα εκει περα (ας το πουμε μονο για σκυλους) και για το λογο να περασει καλα το σκυλι να εκτονωθει.
Ειναι παρα πολυ κοινωκοποιημενη με ολα τα σκυλια και τους ανθρωπους απλα εχει αρχησει και βγαινει απο την εμβελια που θα επρεπε να ηταν.
Το σημειο αυτο του παρκου δεν εχει φολα αλλα ποτε δεν ξερεις.

Υ.γ για το ενα βραδυ μαλιστα ηταν χιουμουριστικο για το ταμπασκο πολλα εχω ακουσει και εχω διαβασει για αυτο το ρωταω.
Αν ειναι να καει λιγο ωστε να το σκεφτει να μην ξανα παει εκει θα το εκανα (Με την προυποθεση να μην παθει κακο.) αν ειμαι λαθος διορθωστε με.
Επειδή έχω κάνει κι εγώ το λάθος στο παρελθόν(και μετά παιδευόμουν να το διορθώσω), καμιά φορά το να αφήνεις το κουτάβι σε χώρο με πολλούς ελεύθερους σκύλους δεν έχει καλά αποτελέσματα. Δεν ξέρεις πόσο σωστή συμπεριφορά έχει ο κάθε σκύλος και πώς αυτό θα επηρεάσει το δικό σου κουτάβι. Όσο είναι μικρούλα είναι λογικό να ανέχεται τα πάντα, μεγαλώνοντας όμως μπορεί και να αλλάξει αυτό.
Και η δική μου μέχρι 2 χρονών ήταν πολύ φιλική με όλα τα σκυλιά. Από τότε και μετά άρχισε να γίνεται επιθετική με σκύλους που δεν γνώριζε. Πλέον μετά από δουλειά φτάσαμε σε σημείο να τους ανέχεται αλλά σε καμιά περίπτωση δεν την αφήνω να πλησιάσει χωρίς προετοιμασία. Εκ των υστέρων καταλαβαίνω ότι φταίνε δικοί μου λάθος χειρισμοί όσο ήταν κουτάβι, αλλά τότε δεν ήξερα.
Το ταμπάσκο όπως ειπώθηκε παραπάνω, μόνο καμιά διάρροια μπορεί της προκαλέσει, δεν πιστεύω ότι θα προσφέρει κάτι στην εκπαίδευση.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Εκ των υστέρων καταλαβαίνω ότι φταίνε δικοί μου λάθος χειρισμοί όσο ήταν κουτάβι, αλλά τότε δεν ήξερα.
Θα ήθελες να αναλύσεις λίγο παραπάνο τους χειρισμούς που έκανες;

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
@Penguin Θα αναφέρω όσα παραδείγματα θυμάμαι, πάνε και πολλά χρόνια.
Καταρχήν θεωρούσα ότι για να κοινωνικοποιηθεί σωστά, έπρεπε να έρχεται σε επαφή με οποιονδήποτε σκύλο συναντούσαμε.
1) Είχε τύχει κάποιες φορές που ενήλικα σκυλιά την είχαν διορθώσει πολύ άσχημα και είχε φοβηθεί. Αν ήμουν πιο προσεκτική με τα σκυλιά που την άφηνα να πλησιάσει πιστεύω αυτό θα το είχαμε αποφύγει.
2) Την άφηνα και εγώ ελεύθερη σε πάρκο που μαζεύονταν ένα σωρό επίσης ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι σκύλοι χωρίς να σκεφτώ ότι μάλλον δεν είναι τόσο ευχάριστη εμπειρία να την περικυκλώνουν τόσα άγνωστα σκυλιά.
3) Υπήρχαν περιπτώσεις που την είχαν καβαλήσει άλλα σκυλιά. Εκείνη τα διόρθωνε βέβαια αλλά σκέφτομαι τώρα ότι μάλλον ούτε αυτό ήταν ευχάριστο.
4) Σε συνέχεια του προηγούμενου, κάναμε συχνά παρέα με φίλους που είχαν σκύλο τον οποίο χρειαζόταν να διορθώνει συνέχεια γιατί της έσπαγε τα νεύρα.
5) Δεν ήμουν εγώ αρκετά έμπειρη στο να διακρίνω τη γλώσσα των σκύλων και καναδυό συναντήσεις με άλλους σκύλους είχαν εξελιχθεί σε καβγάδες, όχι κάτι σοβαρό, αλλά και πάλι λάθος που συνέβη.
6) Στο σπίτι που μέναμε τότε υπήρχαν κολλητά σε μια αυλή 2 σκυλιά που όταν την έβλεπαν της γάβγιζαν. Της επέτρεπα να τους γαβγίζει και κείνη όταν έβγαινε έξω.

Γενικώς πολλά λάθη θα μπορούσα να τα έχω αποφύγει αν δεν είχα λανθασμένη εικόνα σχετικά με το τι είναι κοινωνικοποίηση. Επίσης επειδή ως κουτάβι ήταν φιλική με όλους, δεν είχα σκεφτεί ότι μεγαλώνοντας μπορεί να άλλαζε.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θανάση, ποια κρίνεις ότι θα ήταν η πιο σωστή κίνηση που θα πρέπει να κάνεις βάσει της κατάστασης που αντιμετωπίζεις!

(Ανάλογα με την απάντηση που θα μου δώσεις θα απαντήσω αναλόγως και εγώ...)

• Like
Reactions: l.Kyveli

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
@Kahlan σε ευχαριστώ πολύ. Ένα δύο τα κάνουμε και έμεις, μάλιστα το 3ο πήγε να μας συμβεί πρόσφατα. Πολύ πολύτιμη η εμπειρία σου. :)

• Like
Reactions: Kahlan

11 Μαϊου 2017
19
6
34
to
Θανάση, ποια κρίνεις ότι θα ήταν η πιο σωστή κίνηση που θα πρέπει να κάνεις βάσει της κατάστασης που αντιμετωπίζεις!

(Ανάλογα με την απάντηση που θα μου δώσεις θα απαντήσω αναλόγως και εγώ...)
η καλυτερη επιλογη που σκεφτηκα ειναι να κανω την βολτα στο παρκο με λουρι να παιζει κανα 10λεπτο με τα αλλα σκυλια ενω ειναι δεμενη και μετα να φευγουμε, η το να φυγουμε απο το παρκο για κανα μηνα η παρα πανω και να ημαστε μονο βολτες.

σε γενικες γραμμες τα παει τελεια με ολους και με ολα τα σκυλια ουτε φοβατε ουτε τιποτα μεχρι και με 40κιλα σκυλια παιζει που ειναι μονο 10 και ειναι δυνατος χαρακτηρας.
απλα εκει μεσα εχω χασει λιγο το κοντρολ αυτο το μηνα που ημουν σε αδεια.
τωρα το ταμπασκο οχι ουτε εγω το θεωρω καλη ιδεα.
πιστευω το λουρι το καλυτερο πραγμα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κάνε αυτό που είπες μόλις τώρα τότε!

Γενικά εγώ προσωπικά θεωρώ λάθος την προσέγγιση σου πάνω στο θέμα αλλά και στον χειρισμό!
Όλοι όμως έχουμε ένα σημείο αναφοράς(ένστικτο αυτοσυντήρησης?) που κάνουμε ένα pause και βλέπουμε ξαφνικά την λύση!
Την λύση την περιέγραψες μόλις! Τραβήξου από 'κει, αφαίρεσε ερεθίσματα, κοινώς σκυλιά, γατιά, μυρωδιές και πήγαινε σε χώρους που μπορείς να διαχειριστείς το ζώο σου και τα ερεθίσματα! Μην βάζεις στην διαδικασία το κουτάβι να υπερτροφοδοτείται με ερεθίσματα και ούτε εσένα σε άσκοπες και ανούσιες διορθώσεις...

Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να συμβουλευτείς σωστό εκπαιδευτή για να σου μάθει να δουλεύεις τον σκύλο σου!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν