δεν τρωει !!

vivi7

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2015
42
3
33
καλησπερα.ειμαι να σκασω παλι με την Λιζα..κ με τους γονεις μ π μ δημιουργησαν προβλημα.πριν 1 χρονο π την πηρα οταν φωναζα μη της δινετε απο το δικο μας φαγητο μ λεγανε να σταματησω.. τωρα εχουμε φτασει σε σημειο να μην τρωει καμια τροφη παρα μονο με πολυ ζορι(κ νευρα δικα μ). δοκιμασα να την αφησω νηστικη κ δεν επιασε εκανε 2-3 μερες να φαει πηγε καποια στιγμη εφαγε την τροφη της αλλα μετα παλι τα ιδια.μεχρι π αποφασισα να της βαζω ενα μικρο κομματακι απο το δικο μας φαγητο μεσα στην ξηρη κ να το πασαλιβω για να παρει γευση.αλλα τις περισσοτερες τροφες γλειφει καλα καλα ολα τα κομματια της ξηρης κ μετα σταματαει.Το ξερω οτι εχω κανει λαθος που της εδωσα απο τα δικα μας φαγητα αλλα ειλικρινα δεν ειχα τετοια προθεση ,οι δικοι μ επειμεναν παρα πολυ κ γενικα η κατασταση ηταν χαλια μαυρα εδω μεσα.τωρα ειναι το θεμα ρε παιδια τι αλλο να κανω ?

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Αν πλέον έχεις αποφασίσει να μην τρώει το δικό σου, θα έλεγα άσε το να πεινάσει. Δεν θα πεθάνει από πείσμα. Και μην το έχεις στο ίδιο δωμάτιο όταν τρως, ουτε να το ταϊζεις στην κουζίνα. Εκτός αν προτιμάς να του μαγειρεύεις το δικό του; Αν δε βαριέσαι, είναι μια λύση και ίσως και καλύτερη για το σκυλί.

• Like
Reactions: Orilis

vivi7

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2015
42
3
33
Αν πλέον έχεις αποφασίσει να μην τρώει το δικό σου, θα έλεγα άσε το να πεινάσει. Δεν θα πεθάνει από πείσμα. Και μην το έχεις στο ίδιο δωμάτιο όταν τρως, ουτε να το ταϊζεις στην κουζίνα. Εκτός αν προτιμάς να του μαγειρεύεις το δικό του; Αν δε βαριέσαι, είναι μια λύση και ίσως και καλύτερη για το σκυλί.

οταν λες το δικο τ τι εννοεις? ρε συ πραγματικα το δοκιμασα κ αυτο αλλα εδω μεσα δε με ακουνε μπορει δλδ 2 μερες να την αφησουμε νηστικη μετα να παει απο την πεινα να φαει το φαγητο της κ μετα να πουνε α μπραβο το λιζακι εφαγε ας της δωσουμε απο το δικο μας για επιβραβευση!!! κ φτου κ απ'την αρχη!

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
οταν λες το δικο τ τι εννοεις? ρε συ πραγματικα το δοκιμασα κ αυτο αλλα εδω μεσα δε με ακουνε μπορει δλδ 2 μερες να την αφησουμε νηστικη μετα να παει απο την πεινα να φαει το φαγητο της κ μετα να πουνε α μπραβο το λιζακι εφαγε ας της δωσουμε απο το δικο μας για επιβραβευση!!! κ φτου κ απ'την αρχη!
Αν δε συμφωνείτε όλοι και προκειται να συνεχίσει να τσιμπολογάει, μήπως το να το γυρίστε σε μαγειρευτό είναι η καλύτερη λύση; Ομολογώ ότι η ίδια δεν το έχω δοκιμάσει, αν και το σκέφτομαι.Η μάνα μου επέμενε ότι είναι και πιο οικονομική λύση.

vivi7

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2015
42
3
33
Αν δε συμφωνείτε όλοι και προκειται να συνεχίσει να τσιμπολογάει, μήπως το να το γυρίστε σε μαγειρευτό είναι η καλύτερη λύση; Ομολογώ ότι η ίδια δεν το έχω δοκιμάσει, αν και το σκέφτομαι.Η μάνα μου επέμενε ότι είναι και πιο οικονομική λύση.

σορυ επειδη φοβαμαι μη κ δε καταλαβα καλα ,οταν λες μαγειρευτο εννοεις το δικο μας να τρωει μονο?αν ναι ,σκεφτομαι οτι δε πρεπει να το κανω αυτο ολοι λενε παντου οτι πρεπει να τρωει αν οχι μονο την ξηρα τροφη της,τοτε κ αυτην.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλησπέρα! Όταν λέει μαγειρευτό δεν εννοεί το φαγητό της οικογένειας αλλά δικό του, κοτοπουλάκι πχ με ρύζι και κάποια λαχανικά κτλ. Υπάρχουν θέματα στο φόρουμ για το μαγειρευτό, κάνε μια αναζήτηση...

• Like
Reactions: Orilis and vek

vivi7

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2015
42
3
33
Καλησπέρα! Όταν λέει μαγειρευτό δεν εννοεί το φαγητό της οικογένειας αλλά δικό του, κοτοπουλάκι πχ με ρύζι και κάποια λαχανικά κτλ. Υπάρχουν θέματα στο φόρουμ για το μαγειρευτό, κάνε μια αναζήτηση...

αα καινουργιο αυτο..δε το ηξερα πραγματικα. κ κανει να φαει μονο αυτο το μαγειρευτο φαγητο?κ οχι ξηρα τροφη

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Ναι αλλά θέλει ψάξιμο, προετοιμασία και τα ανάλογα υλικά, πχ υπάρχουν πράγματα που δεν τα βάζεις μέσα για κανέναν λόγο και άλλα που ωφελούν σε συγκεκριμένους τομείς. Να σου πω λεπτομέρειες δεν ξέρω οπότε ψάξε καλύτερα.

vivi7

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2015
42
3
33
Ναι αλλά θέλει ψάξιμο, προετοιμασία και τα ανάλογα υλικά, πχ υπάρχουν πράγματα που δεν τα βάζεις μέσα για κανέναν λόγο και άλλα που ωφελούν σε συγκεκριμένους τομείς. Να σου πω λεπτομέρειες δεν ξέρω οπότε ψάξε καλύτερα.
οκ 1000 ευχαριστω με σωζεις!!

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Βρε @vivi7 τι λύση να σου βρούμε εμείς από το forum; το πρόβλημα δεν είναι το σκυλί αλλά οι δικοί σου. Το λες και μόνη σου άλλωστε. Άντε και το άφησες το σκυλί νηστικό και για μία βδομάδα, ναι θα αρχίσει να τρώει την ξηρά. Και μετά οι γονείς σου θα του δώσουν πάλι από το φαγητό τους. Αυτή την δουλειά θα κάνεις με το ζωντανό; υποχρεωτική νηστεία για να φάει κροκέτα; δεν ξέρω αν μπορείς να επιβληθείς στην οικογένεια σου, το θέμα είναι μονόδρομος πάντως.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Επίσης η λύση δεν είναι κάθε μέρα κοτοπουλάκι με ρύζι. Θέλει εναλλαγές. Και καθόλου αλάτι. Έχει λιγάκι διάβασμα, μη νομίζεις...

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
δεν ειναι και παρα πολυ απο η αληθεια ειναι... κ να μπλέξεις κ με ισορροπιες στα ασβεστια και στα φωσφορα τρεχαγυρευοπουλος...

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Ειχα αυτή την κουβέντα με τον κτηνίατρο τις προάλλες, γιατί όταν μεγάλωνα στο σπίτι τα σκυλιά έτρωγαν κατά 80% θα έλεγα μαγειρευτό. Ο κτηνίατρος γενικά είναι υπέρ, και οι συμβουλές του ήταν σε γενικές γραμμές αυτο που θυμάμαι και εγώ από την παιδική μου ηλικία: σαν βάση τα κομμάτια κρέατος που μπορεί να βρει κανείς σχετικά οικονομικά από το χασάπη της γειτονιάς, συν κάποια εντόσθια, και συμπλήρωμα με μακαρόνι, ρύζι, κανένα πράσινο λαχανικό και λίγο γαλακτοκομικό για "παγωτό". Το μόνο θέμα είναι ότι επειδή ο μέσος άνθρωπος δεν θα πληρώσει ψαρονέφρι για το σκύλο, ούτε ο σκύλος τρώει κάθε μέρα κοτόπουλο, το γεύμα θα είναι κυρίως κρεατικό (και τα κομμάτια που δεν τρώνε όλοι), χωρίς μπαχαρικά να καλύπτουν την μυρωδιά και το άνοιγμα τις κατσαρόλας που μαγειρεύεται μπορεί και να προκαλέσει μία επείγουσα επίσκεψη στο μπάνιο αν κάποιος έχει ευαισθησία στις μυρωδιές ;)

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Επίσης να σου πω τη δική μας προσέγγιση, που έχει δουλέψει με τα σκυλιά που είχαμε και μεχρι στιγμής πάει καλά με το νεαρό, αλλά προϋποθέτει πάλι να συμφωνούν όλοι και να μην κλέβει κανείς:
Το σκυλί τρώει το φαγητό του και μόνο στο δικό του χώρο. Αν δεν το φάει σε ένα λογικό χρονικό διάστημα, το φαγητό αποσύρεται και κάποια στιγμή μαθαίνει ότι αν πεινάμε τρώμε γιατί μπριζόλες δεν πέφτουν από τον ουρανό στο μπωλ.
Αν το σκυλί βρεθεί στην κουζίνα ή στη βεράντα που τρώμε, τότε, εφόσον κάθεται και δεν προσπαθεί να πηδήξει στα τραπέζια, περιμένει να πέσει και κανένα μεζεδάκι. Αλλά αυτό δεν είναι το κυρίως γεύμα, και ξέρει ότι συμβαίνει σε συγκεκριμένους χώρους (με το που μας βλέπει να καθόμαστε στο τραπέζι, ξαπλώνει στο πάτωμα δίπλα με ύφος "κοίτα τι καλός που είμαι, μεζέ έχει;"
Άλλα είναι σαφώς διαχωρισμένα, άλλο η λιχουδιά από το τραπέζι μας, άλλο το φαγητό στο μπωλ του.
Επίσης επειδή πάντα είχαμε το βίτσιο να ταϊζουμε ό,τι γάτα περνάει απ'έξω, και αυτό δίνει τρομερά κίνητρα στο σκύλο. Η τροφή που πας να σνομπάρεις ανεβαίνει πολύ στα μάτια σου αν βλέπεις 2 μπωλ, και στο άλλο να τρώνε 2-3 γάτες με μανία.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Το σκυλί τρώει το φαγητό του και μόνο στο δικό του χώρο. Αν δεν το φάει σε ένα λογικό χρονικό διάστημα, το φαγητό αποσύρεται και κάποια στιγμή μαθαίνει ότι αν πεινάμε τρώμε γιατί μπριζόλες δεν πέφτουν από τον ουρανό στο μπωλ.
Αν το σκυλί βρεθεί στην κουζίνα ή στη βεράντα που τρώμε, τότε, εφόσον κάθεται και δεν προσπαθεί να πηδήξει στα τραπέζια, περιμένει να πέσει και κανένα μεζεδάκι. Αλλά αυτό δεν είναι το κυρίως γεύμα, και ξέρει ότι συμβαίνει σε συγκεκριμένους χώρους (με το που μας βλέπει να καθόμαστε στο τραπέζι, ξαπλώνει στο πάτωμα δίπλα με ύφος "κοίτα τι καλός που είμαι, μεζέ έχει;"
Εκτός από το ότι αυτά που περιγράφεις αυτοαναιρούνται, απλά συμβουλεύεις αυτό που ήδη συμβαίνει (στο περίπου τουλάχιστον, από όσο μπορώ να καταλάβω την όλη φάση που περιγράφει η θεματοθετης,αντε, ίσως σε πιο ελεγχόμενη μορφή).
Όχι,όχι,όχι. Δεν έχει μεζέ ούτε σε συγκεκριμενους χώρους, ούτε αν ο σκύλος γίνει προσωποποίηση της Παναγίας. Αν θέλει να βάλει σε μια σειρά το φαγητό του σκύλου από την στιγμή που έχει παγιωμένο προβλημα, πρέπει να ξεχάσει ότι υπάρχει φαγητό εκτός του πιάτου του,τις ώρες που τρώει κάθε μέρα και διαφορετικό είδος του φαγητού. Ένα μεζεδάκι μία φορά, θα σημαίνει πισωγύρισμα πολλών ημερών.

• Like
Reactions: Elrandir and Orilis

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Εκτός από το ότι αυτά που περιγράφεις αυτοαναιρούνται, απλά συμβουλεύεις αυτό που ήδη συμβαίνει (στο περίπου τουλάχιστον, από όσο μπορώ να καταλάβω την όλη φάση που περιγράφει η θεματοθετης,αντε, ίσως σε πιο ελεγχόμενη μορφή).
Όχι,όχι,όχι. Δεν έχει μεζέ ούτε σε συγκεκριμενους χώρους, ούτε αν ο σκύλος γίνει προσωποποίηση της Παναγίας. Αν θέλει να βάλει σε μια σειρά το φαγητό του σκύλου από την στιγμή που έχει παγιωμένο προβλημα, πρέπει να ξεχάσει ότι υπάρχει φαγητό εκτός του πιάτου του,τις ώρες που τρώει κάθε μέρα και διαφορετικό είδος του φαγητού. Ένα μεζεδάκι μία φορά, θα σημαίνει πισωγύρισμα πολλών ημερών.
παρεξηγηθηκα: λεώ τι δουλεύει σε εμας, όχι οτι από εκέι θα ξεκινησει η κοπέλα.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
παρεξηγηθηκα: λεώ τι δουλεύει σε εμας, όχι οτι από εκέι θα ξεκινησει η κοπέλα.
Ναι βρε, κατανοητό ότι περιεγραψες την δική σας τακτική. Εγώ επισήμανα (προς τη θεματοθετη) ότι στην περίπτωση της πρέπει να προσπεράσει την συγκεκριμένη μέθοδο. Γιατί προφανώς υπάρχει απειρία και νομίζω ότι θα μπορούσε να θεωρήσει το post σου ως την πιο καλή/εύκολη/χρήσιμη συμβουλή και να προχωρήσει με αυτή.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Ναι βρε, κατανοητό ότι περιεγραψες την δική σας τακτική. Εγώ επισήμανα (προς τη θεματοθετη) ότι στην περίπτωση της πρέπει να προσπεράσει την συγκεκριμένη μέθοδο. Γιατί προφανώς υπάρχει απειρία και νομίζω ότι θα μπορούσε να θεωρήσει το post σου ως την πιο καλή/εύκολη/χρήσιμη συμβουλή και να προχωρήσει με αυτή.
ΟΚ, αντιληπτό. Όχι αν δεν πεινάσει πρώτα το σκυλί και δεν αλλάξουν μυαλά οι συγγενείς, σίγουρα όχι.