δεν το θέλουν γιατί δεν είναι teacup...:(

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Και μόνο που το διάβασα με επιασε η ψυχη μου. Είναι δυνατόν ανθρωπος να το έχει στο σπίτι και να μην λιώνει? Δλδ τι κτήνη ειναι...
Της χρειάζεται κάποιος δήθεν ενδιαφερόμενος να εμφανιστεί για αγορά του σκύλου και να της την εχει στημένη για το τσιπ!!!

Συμφωνω!
Ετσι θελει στη μαπα δωσιμο! Αυτη και οσοι αλλοι κανουν αυτα και χειροτερα!!

Maria-ioli ο,τι και να της πεις, δεν υπαρχει περιπτωση να της βγαλεις απο το μυαλο αυτο που κ εσυ η ιδια πιστευεις...Τετοια ατομα σκεφτονται μεχρι εκει, γιατι μεχρι εκει μπορουν.
Δεν βλεπουν παραπερα.
Αυτη νομιζει οτι μπορει να πουλησει ενα ημιαιμο 400 ευρω επειδη τοσο την κοροιδεψαν...Τοσα εδωσε.
Τωρα δεν της κανει και θελει να το δωσει...
Ειδε καποιες αγγελιες απο υποτιθεμενα καθαροιμα (ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ) Οπως οταν πηρε αυτο που εχει τωρα και το σκεφτεται εντελως τραγικα... Σου λεει εγω εδωσα τοσα για να το ταιζω! του κανα και εμβολια! Του πηρα και 2 παιχνιδια! και τι; Τωρα θα το δωσω τσαμπα?!!?
Το παιδι της να ηταν αρρωστο (που δεν το ευχομαι) το ιδιο θα κανε πιστευω.
Αυτοι οι ανθρωποι ειναι ικανοι για οτιδηποτε. Το πιστευω αυτο. Μακαρι να μπορεσεις να κανεις κατι να το παρεις απο αυτην!
ΦΟβαμαι ομως οτι αν καποια στιγμη ''καταλαβει'' οτι οντως δεν το θελει κανενας να το αγορασει, θα το πεταξει στα σκουπιδια ετσι απο αντιδραση, για να μην το χαρισει!
Αυτη τωρα νομιζει, οτι αυτα ολα της τα πες ετσι, για να της φας στο σκυλι!
Να μη σου πω οτι πιστευει οτι θελεις να της το φας, για να το πουλησεις εσυ μετα αλλου!
Καθενας με τα χαπια του! :confused:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αυτό για το τσιπ είναι υπό τη δικαιοδοσία της αστυνομίας;

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Αυτό για το τσιπ είναι υπό τη δικαιοδοσία της αστυνομίας;
Λογικά πρέπει να είναι γιατί υπάρχει νόμος που απαγορεύει να δημοσιεύεις αγγελία εκτός αν υπάρχει τσιπ ή αριθμός πρωτοδικείου.Και εγώ πιστεύω αυτό που είπε ο Sadah οτι στο τέλος θα το παρατήσει μονο και μόνο για να μην το χαρίσει.

maria-ioli

Well-Known Member
20 Απριλίου 2012
56
1
παιδιά ευχαριστώ για την βοηθειά σας σε όλα!ηλικρινά μου πέρασε και μια φευγαλέα σκέψη να το πάρω το σκυλί και να αρχίζω να τρέχω...Δεν το παίζω η σούπερ φιλόζωη ηλικρινά απο το πρώτο σκυλί που είχα, έκανα πολλά χρόνια μετά να αποκτήσω άλλο και μάλιστα με πολύ κουβέντα με παιδί και σύζυγο και δεν το μετανιώνω στιγμή αλλά το συγκεκριμένο σκηνικό(ίσως επειδή ήταν το πρώτο χοντρό που συνάντησα)με επιρρέασε υπερβολικά...περισσότερο σαν μάνα γιατί είδα με τα ίδια μου τα μάτια οτί μια άλλη μάνα για να ικανοποιήσει τα καπρίτσια των παιδιών της πήρε ένα σκυλί δεν ήταν όπως της έταξαν και τώρα γίνεται αυτό που γίνεται..Προς Θεού δεν τα βάζω με τα παιδιά αλλά με την μητέρα που δεν έθεσε όρια...

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Αν δεν έχετε βάλει τσιπ (ηλεκτρονική ταυτότητα) στον σκύλο σας,
παραβιάζετε το Νόµο και µπορεί να σας επιβληθεί πρόστιµο µε φυλάκιση
µέχρι πέντε µήνες ή µε χρηµατική ποινή από τριακόσια µέχρι χίλια
πεντακόσια ευρώ ή και µε τις δύο ποινές. Ο Νόµος 3170/2003, άρθρο2,
παρ.2 επιβάλλει στους ιδιοκτήτες σκύλων την ηλεκτρονική σήµανση αυτών.
Μικροτσίπ
Ελληνικό Ταµείο Μέριµνας Ζώων
Γνωρίζετε πόσο οδυνηρό µπορεί να είναι
για εσάς το να χάσετε τον σκύλο ή τη γάτα
σας και να µην τον/την ξαναδείτε ποτέ; Ο
πόνος του να µην ξέρετε τι έχει συµβεί στον
τετράποδο φίλο σας. Σας τον κλέψανε; Είναι
ακόµη ζωντανός; Αναπάντητα ερωτήµατα
που θα σας βασανίζουν επί χρόνια.
∆υστυχώς, αυτή είναι η πραγµατι-κότητα
µε χιλιάδες σκύλους και γάτες που χάνονται
κάθε χρόνο.
Παρόλο που η ηλεκτρονική ταυτοποίηση
των γατών δεν είναι υποχρεωτική από το
Νόµο, σας προτείνουµε να την εφαρµόζετε.
Η ηλεκτρονική
ταυτότητα έχει
αναγνωριστεί ως ο
αποτελεσµατικότερος
κι ασφαλέ-στερος
τρόπος µόνιµης
ταυτοποίησης του
κατοικίδιού σας. Μην
περιµένετε µέχρι να είναι πολύ αργά. Βάλτε
τσιπ στο κατοικίδιό σας τώρα!
Τι είναι το τσιπ;
Το µικροτσιπ είναι ένα
ηλεκτρονικό τσιπ, στο µέγεθος ενός κόκκου
ρυζιού που εµφυτεύεται υποδόρια στη δεξιά
πλευρά του λαιµού κοντά στον ώµο του
κατοικίδιού σας. Η διαδικασία, που γίνεται
από κτηνίατρο, είναι γρήγορη κι εύκολη,
δεν προκαλεί περισσότερη δυσφορία στο
ζωάκι σας από ότι ένα συνηθισµένο εµβόλιο
και δεν έχει καµία αρνητική επίπτωση στην
υγεία του. Το τσιπ, αφού εµφυτευτεί, µπορεί
να αφαιρεθεί µόνο µε χειρουργική επέµβαση
και ο χρόνος ζωής του είναι ο ίδιος µε αυτόν
του κατοικίδιού σας.
Πώς λειτουργεί το
µικροτσιπ;
Κάθε µικροτσιπ έχει τον δικό του µοναδικό
αριθµό. Ο κτηνίατρός σας θα σας δώσει
ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού

http://www.gawf.org.uk/uploads/files/resources/microchip3.pdf

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Προς Θεού δεν τα βάζω με τα παιδιά αλλά με την μητέρα που δεν έθεσε όρια...
Κανείς μας δεν κατηγορεί τα παιδιά. Αν δεν μπουν όρια στα παιδιά πως θα εξελιχθούν σε σωστούς ανθρώπους. Αυτό που δεν καταλαβαίνει η κυρία αυτή είναι ότι πέρα από την ζωή του σκύλου που δεν την ενδιαφέρει καθόλου κάνει ανεπανόρθωτο κακό και στον χαρακτήρα των παιδιών της, βέβαια είναι οφφ τόπικ γιατί εδώ μας ενδιαφέρουν οι σκύλοι αλλά αυτή η σκέψη πέρασε από το μυαλό μου από την πρώτη στιγμή που διάβασα το θέμα.

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
είδα με τα ίδια μου τα μάτια οτί μια άλλη μάνα για να ικανοποιήσει τα καπρίτσια των παιδιών της πήρε ένα σκυλί δεν ήταν όπως της έταξαν και τώρα γίνεται αυτό που γίνεται..Προς Θεού δεν τα βάζω με τα παιδιά αλλά με την μητέρα που δεν έθεσε όρια...
Για μένα ένας απο τους πιο λάθος λόγους να πάρεις σκύλο είναι επείδη στο ζητάνε τα παιδία σου (όταν είναι σε μικρή ηλικία ή όταν είναι κανένα κακομαθημένο που πέρνει σκυλί για να κάνει το κομμάτι του γιατί το είδαμε και αυτό)τα παιδία συνήθως βαριούνται πολύ ευκολά τα ζωάκια που έχουν το έχω δεί στη μικρή μου αδερφή(9 έτών)στη ξαδέρφη(10 ετών)μου της οποίας της είχανε πάρει ένα κουνελάκι και το πήρα σπίτι μου μετά γιατί θα πέθαινε απο ασιτία και τέλος σε μια κυρία που δουλευα που είχε 2 δίδυμα,αγοράκι κ κορίτσακι(9 ετών)και πήρανε σκύλο,ένα πεκινούα συγκεκριμένα,το όποιο κατέληξε στο χωριό του πατέρα τους αλυσοδεμένο και μόνο.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Να αναφερθώ στα της Νομοθεσίας, ως ιδιοκτήτης έχει υποχρέωση (άρθρο 5, παρ. 1α) να μεριμνήσει για την σήμανση και την καταγραφή του ζώου (πρόστιμο 300€).

Επίσης στο ίδιο άρθρο στην παρ. 7 αναφέρει ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε αγγελία πώλησης, υιοθεσίας ακόμα και δωρεάν παραχώρησης σε έντυπα, φυλλάδια, ιστοσελίδες κλπ αν δεν αναφέρεται ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης (πρόστιμο 300€).

Τέλος, παράλειψη τήρησης της κτηνιατρικής εξέτασης που να την αποδεικνύει το βιβλιάριο υγείας (άρθρο 5, παρ. 1γ) πρόστιμο άλλα 300€.

Από τον Νόμο 4039/2012

Last edited:

maria-ioli

Well-Known Member
20 Απριλίου 2012
56
1
παιδιά σας ευχαριστώ όλους δεν ήξερα και εγώ κάποια πράγματα και έμαθα όμως (περί προστίμων για τσιπ κλπ)Αν ξέρει κάποιος που μπορώ να απευθυνθώ για το τι μπορώ να κάνω εγώ ας μου στήλει ένα μηνυματάκι ευχαριστώ πολύ όλους

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Αν δεν έχετε βάλει τσιπ (ηλεκτρονική ταυτότητα) στον σκύλο σας,
παραβιάζετε το Νόµο και µπορεί να σας επιβληθεί πρόστιµο µε φυλάκιση
µέχρι πέντε µήνες ή µε χρηµατική ποινή από τριακόσια µέχρι χίλια
πεντακόσια ευρώ ή και µε τις δύο ποινές. Ο Νόµος 3170/2003, άρθρο2,
παρ.2 επιβάλλει στους ιδιοκτήτες σκύλων την ηλεκτρονική σήµανση αυτών.
http://www.gawf.org.uk/uploads/files/resources/microchip3.pdf
Μερικές μικροδιορθώσεις μόνο, στην παράγραφο 2 αναφέρει για τον τρόπο που γίνεται η σήμανση, στην παράγραφο 1α αναφέρει για την υποχρέωση του ιδιοκτήτη στην σήμανση και δήλωση στον αρμόδιο φορέα.

Στο άρθρο 13 με τίτλο Διοικητικές Κυρώσεις αναφέρει ότι για τους παραβάτες του άρθρου 2, παρ. 1, 3, 4, 5 & 6 επιβάλλεται πρόστιμο από 300 έως 1500€ για το ύψος του οποίου λαμβάνονται υπόψη η πρόθεση ή μη του παραβάτη, η σοβαρότητα και η διάρκεια της παράβασης καθώς και η υποτροπή. Το πρόστιμο σε αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλεται με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου με βάση την έκθεση βεβαίωσης της παράβασης...

Ποινές φυλάκισης δεν παίζουν παρά μόνο για παράβαση άλλων άρθρων (εκτροφείς, κυνομαχίες, κλπ ) αν διαβάσει κανείς τον 3170/2003. Αυτά για την ιστορία μιας και ο 4039/2012 είναι μεταγενέστερος του 3170.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Για μένα ένας απο τους πιο λάθος λόγους να πάρεις σκύλο είναι επείδη στο ζητάνε τα παιδία σου (όταν είναι σε μικρή ηλικία ή όταν είναι κανένα κακομαθημένο που πέρνει σκυλί για να κάνει το κομμάτι του γιατί το είδαμε και αυτό)τα παιδία συνήθως βαριούνται πολύ ευκολά τα ζωάκια που έχουν το έχω δεί στη μικρή μου αδερφή(9 έτών)στη ξαδέρφη(10 ετών)μου της οποίας της είχανε πάρει ένα κουνελάκι και το πήρα σπίτι μου μετά γιατί θα πέθαινε απο ασιτία και τέλος σε μια κυρία που δουλευα που είχε 2 δίδυμα,αγοράκι κ κορίτσακι(9 ετών)και πήρανε σκύλο,ένα πεκινούα συγκεκριμένα,το όποιο κατέληξε στο χωριό του πατέρα τους αλυσοδεμένο και μόνο.
Σου χω και χειρότερο... να θέλουν να ζευγαρώσουν τα πιτσιρίκια το ημιαιμο πεκινουα-τσιουαουα "για να κάνει παιδακια" και ο πατέρας, που πήρε το σκυλι επειδη τον εσκασε η κόρη του, να μου ζητά να του βρω γαμπρό...και φυσικά όταν του είπα για στείρωση με κοιταγε λες και εβλεπε ούφο (στο τελος δε... σιχαθηκε που φίλησα το κουτάβι μου και για να τον αποτελειώσω, ήπιε νερό η μικρή από το ποτήρι μου και μετά από αυτή ήπια και εγω... αδιάβαστος πήγε).
Παντως βρε παιδιά οκ, τα μικρά παίρνουν γραμμή από τους γονεις, αλλά στο σχολείο δεν επηρεάζονται καθόλου? Απο αλλα πιτσιρίκια? (τι λέω τώρα ε? )

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Παντως βρε παιδιά οκ, τα μικρά παίρνουν γραμμή από τους γονεις, αλλά στο σχολείο δεν επηρεάζονται καθόλου? Απο αλλα πιτσιρίκια? (τι λέω τώρα ε? )
Οι περισσότεροι γονείς με πολύ λίγες εξαιρέσεις τα ίδια μυαλά κουβαλάνε.Θα πάρω ένα σκυλί να έχουν να παίζουν τα παιδιά γιατί με έπρηξαν και δεν θέλω να ακούω αλλή γκρίνια,κουράστηκα κτλ κτλ κτλ.Το θέμα είναι οτι δεν υπολογίζουν το τι έρχετε μαζί με το σκυλί.Χθές κυρία με το σκυλί της,γαλλικό μπουλντοκ,στο πάρκο μου λέει "Εμείς την πήραμε για να μην μας πρίζουν τα παιδία επειδή πήρε ο τάδε συμμαθητής κτλ κτλ κτλ και καταλήξαμε να έχουμε ένα παιδί ακόμη.Κάνει φασαρία,έχει απαιτήσεις,βρομίζει παντού και πολλά έξοδα βρε παιδί μου.Τώρα τα παιδία έχουν και τους φίλους τους και δεν ασχολούνται μόνο εγώ το βγάζω καμιά βόλτα μια φορά στο 2ήμερο ή 3ήμερο":confused:
Οπότε η απάντηση μου στην ερώτηση σου είναι:Ναι,τα παιδια επιρρεάζουν το ένα το άλλο...Αρνητικά συνήθως!Αλλά σε καμία περίπτωση δεν φταίνε τα παιδιά αλλα ο γονέας που αντί να δείξει στο παιδί του το σωστό δρόμο(δηλ.όχι ακόμα σκύλο/γάτα/κουνελάκια κτλ κτλ)πάει με τα νερά του "για να μην κλαίει/τον πρήζει το παιδί".Όπως έγινε σε αυτή την περίπτωση και την πληρώνει το καημένο το σκυλάκι.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν φταίνε τα παιδιά αλλα ο γονέας που αντί να δείξει στο παιδί του το σωστό δρόμο (δηλ.όχι ακόμα σκύλο/γάτα/κουνελάκια κτλ κτλ) πάει με τα νερά του "για να μην κλαίει/τον πρήζει το παιδί". Όπως έγινε σε αυτή την περίπτωση και την πληρώνει το καημένο το σκυλάκι.
Ακριβώς έτσι!

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Κι έρχεται η άσχετη τώρα και ρωτάει... Τι είναι τα κουπάκια για το τσάι; :p

Πάντως αυτό που έχω να πω είναι ότι ο μοναδικός μας εχθρός δεν είναι ούτε ούτε η Πακιστανοί, ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Αλβανοί, ούτε κανένας... Ο μοναδικός μας εχθρός και ο πιο επικίνδυνος είναι η ΒΛΑΚΕΙΑ! Και η συγκεκριμένη γυναίκα κατακλύζεται από άφθονη!

maria-ioli

Well-Known Member
20 Απριλίου 2012
56
1
Κι έρχεται η άσχετη τώρα και ρωτάει... Τι είναι τα κουπάκια για το τσάι; :p

Πάντως αυτό που έχω να πω είναι ότι ο μοναδικός μας εχθρός δεν είναι ούτε ούτε η Πακιστανοί, ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Αλβανοί, ούτε κανένας... Ο μοναδικός μας εχθρός και ο πιο επικίνδυνος είναι η ΒΛΑΚΕΙΑ! Και η συγκεκριμένη γυναίκα κατακλύζεται από άφθονη!
elpidaki και εγώ δεν ήξερα τι είναι τα teacup αλλά δυστηχώς έμαθα...είναι πολύ μικρόσωμα σκυλάκια(κάτω των 1800γρ)συνήθως γίορκι,μαλτέζ,τσιουάουα, αποτελέσματα κάποιων ηλιθίων που παίζουν με την γενετική...είναι τόσο μικρά που χωράνε στην χούφτα μας η ακόμη χειρότερα μέσα σε ένα φλυτζάνακι του τσαγιού(εξού και teacup).Εψαξά και έμαθα οτι δυστηχώς ακόμη και εδω στην Ελλάδα η τιμή τους είναι αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους τους,και οτί πολύς κόσμος ψάχνει αποκλειστικά και μόνο τέτοια σκυλάκια τα οποία απο ότι έμαθα δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής είναι επιρρεπείς σε ασθένειες,πολλά αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καρδούλα και στα κοκκαλάκια τους αλλά η ζητησή τους είναι συνεχώς αυξανόμενη....και ακόμη πιο τρομερό είναι το γεγονός επειδή είναι τόσο μικρά σε περίπτωση αρρώστιας δεν μπορούν να υπολογίσουν τις δόσεις φαρμάκων και καταλήγουν....τι να πεις πια για την βλακεία που κουβαλάνε μερικοί ¨άνθρωποι¨.....

maria-ioli

Well-Known Member
20 Απριλίου 2012
56
1
Να ρωτήσω κάτι????1.800 δεν είναι λίγο για γιόρκι και μαλτέζ????
ναι είναι πολύ πολύ μικρά γι αυτό τα ονομάζουν teacup :( και τα μοσχοπουλάνε :( και όχι τίποτε άλλο στα διάφορα που διαβάζω απο χθες υπάρχει πολύυυυυς κόσμος που αγοράζει...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ