δαγκώνει όλο και περισσότερο!!!!

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Η ιστορία μας έχει ως εξής....
Ο "μικρούλης" είναι 2,5 μηνών,ημίαιμος ελληνικός ποιμενικός και αρκετά μεγαλόσωμος,περίπου 5 κιλά.Ζει στο οικόπεδο της πολυκατοικίας μας, σ'ένα περιφραγμένο δικό του κομμάτι.Με δυο λόγια,ζει μόνος του.Εδώ πρέπει να πω πως το σκυλί δεν είναι δικό μου,οπότε δεν αποφασίζω εγώ για την τύχη του,αλλά κάθε μέρα τον βγάζω βόλτες,παίζω μαζί του,γενικά ασχολούμαι όσο μπορώ.Το πρόβλημα είναι πως το κουτάβι δαγκώνει πάρα πολύ,υποτείθεται παίζοντας. Πολύ λίγες φορές σταματάει με το έντονο ΜΗ!!!Γενικά, ενώ μάλλον καταλαβαίνει πότε τον μαλώνεις,αδιαφορεί ή σταματάει για λίγο και σε δυο λεπτά ξαναδαγκώνει.Όταν δεν έχει τη δυνατότητα να δαγκώσει χέρια που τον χαιδεύουν,δαγκώνει πόδια και πολλές φορές γρυλίζοντας.
Δοκίμασα να αδιαφορήσω, αλλά νευριάζει ακόμα περισσότερο,σήμερα μου δάγκωσε κανονικά το πόδι(μου έκανε και τρυπούλα:D)χωρίς να του δίνω σημασία τη συγκεκριμένη στιγμή.Δεν ξέρω πως να του φερθώ,έρχεται κουνώντας την ουρά και μόλις τον χαιδέψω μου δαγκώνει τα χέρια,φωνάζω οχι αλλά....
Ξαναλέω πως ο σκύλος δεν είναι δικός μου και ξέρω καλά πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μεταφερθεί μέσα στο σπίτι ή να τον εκπαιδεύσει κάποιος ειδικός...οπότε με τις συνθήκες που περιέγραψα υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω εγώ για τη συμπεριφορά του? Είμαι η μόνη του ελπίδα δυστυχώς:(

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Τον έχουμε 3 εβδομάδες...περίπου 1,5 μηνών,ξέρουμε οτι γεννήθηκε κάπου στις αρχές Αυγούστου και να πω οτι αυτός που είχε τη μάνα με το ζόρι τα κράτησε και τόσο!

giorgos72

Member
26 Αυγούστου 2008
8
0
Athens
παιχνίδια έχει? 'ισως να είναι χρήσιμα μερικά ναυτικά μπαλόνια διαφόρων μεγεθών και μικρές σημαδούρες (praktiker) να έχει να πάιζει και να μασάει. Αν μπορείτε κρμάστε του κανένα από ένα δέντρο πχ και να φτάνει στο έδαφος ώστενα το τραβάει και να παίζει

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
λες οτι το σκυλι δεν ειναι δικο σου...ασχολειται κανεις αλλος μαζι του? ο ιδιοκτητης του ?

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
praktiker στη Βέροια:D:D:D! έχει έναν κόμπο,δύο μπάλες,ένα κόκαλο....αλλά όταν είναι κάποιος μαζί του αδιαφορεί για τα παιχνίδια,λογικό,τον τρώει η μοναξιά τον κακομοίρη
FAINOMENO..γράφαμε μαζί...ο ιδιοκτήτης του δεν περνάει πολύ χρόνο μαζί του,δεν έχει πολύ ελέυθερο χρόνο,τις φορές που τον ταίζει για δέκα λεπτά,ένα τέταρτο

Last edited:

YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Δεν θέλω να σου δώσω ψεύτικες ελπίδες αλλά κάποια το κόβουν από μόνα τους όταν μεγαλώσουν λίγο και καταλάβουν την δύναμή τους.

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Γειά σου YOTA:) μακάρι να γινόταν αυτό,δε θέλω να φανταστώ τι θα συμβεί αν αυτό το κουτάβι μεγαλώσει (που μάλλον θα μεγαλώσει πολύ) και γίνει επιθετικό...

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
και τι θα κανει ο ιδιοκτητης του αν μεγαλωσει ετσι ο σκυλος και δαγκωσει...στα σοβαρα???:(
βασω...που γραφαμε μαζι?

YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Φοβάμαι ότι υπό τις συνθήκες στις οποίες μεγαλώνει, αν όχι επιθετικό, σίγουρα πάντως δεν θα είναι και πολύ εμπιστοσύνης με τους ξένους:mad:.
Μερικά κουτάβια είναι τόσο ξεροκέφαλα που όντως δεν καταλαβαίνουν από ΜΗ και ΟΧΙ. Υπομονή. Προσπάθησε να του στρέψεις την προσοχή στα παιχνίδια του. Πέτα του μπαλάκια και τέτοια.

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
FAINOMENO...Αυτό λέω κι εγώ,αν μπορούμε-μπορώ να κάνω κάτι να μη φτάσουν τα πράγματα σ'αυτό το σημείο....εκεί που γράφαμε μαζί το διόρθωσα:)
YOTA..για τις συνθήκες δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι,πρότεινα να το πάρω επάνω στο δικό μου σπίτι,τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρώσει τα εμβόλια,αλλά δε θέλουν να μάθει μέσα

Last edited:

YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Εγώ θα σου έλεγα - αν σου το επιτρέπει ο ιδιοκτήτης - να βγάζεις το σκυλί βόλτα κάθε μέρα, ώστε να αρχίσει σιγά σιγά να συνηθίζει τους ανθρώπους, αυτοκίνητα κλπ. Για το δάγκωμα δεν ξέρω τί να σου πω. Η Φίμπι με την οποία είχαμε το ίδιο πρόβλημα όταν ήταν κουτάβι (ένιωθα ότι ζω σε γυάλα με πιράνχας) και η οποία δεν σκάμπαζε από ΜΗ και ΟΧΙ, το έκοψε σταδιακά καθώς μεγάλωνε αλλά ακόμη και ενήλικη έβαζε το χέρι μου στο στόμα της συνέχεια (χωρίς να κάνει ούτε γρατζουνιά ενοείται). Σε ξένους δεν το έκανε ποτέ. Μόνον σε εμένα και στον άντρα μου. :rolleyes:

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Μου επιτρέπει να κάνω οτι νομίζω καλύτερο,βοήθεια θέλει,δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο ν'ασχοληθεί ο ίδιος.
Σκέφτηκα πως αν δεν του δίνω την ευκαιρία να δαγκώσει...δηλαδή βόλτα με το λουράκι χωρίς να παίξω πριν μαζί του,να το προσπεράσω δηλαδή,αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Προσπάθησε να τον πείσεις να δώσει το ζώο ΑΜΕΣΑ όσο είναι ακόμα καιρός. Ημιαιμος Ελληνικός ποιμενικός στην απομόνωση από 2,5 μηνών, σημαίνει ότι σε λίγους μήνες θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε.

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
σκούρα τα πράγματα δηλαδή..για να τον πείσω να το δώσει δεν το βλέπω,ίσως καταφέρω να τον πείσω να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου ειδικού

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
σκούρα τα πράγματα δηλαδή..για να τον πείσω να το δώσει δεν το βλέπω,ίσως καταφέρω να τον πείσω να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου ειδικού
Γιατι οχι, τι τον θελει, τι να τον κανει? Να τον ταιζει? Η μηπως τον θελει για φυλακα, δεμενο με μια αλυσιδα που ουτε αυτος δεν θα μπορει να πλησιασει!:mad:

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Έχεις δίκιο,εγώ μαζί σας είμαι και την αντίδραση αυτή την περίμενα,αλλά είπα μήπως κάποιος βοηθήσει και με καμιά ιδέα....................

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
βασω αν αναλαβεις εσυ τις ευθυνες του ιδιοκτητη που δεν κανει αυτα που πρεπει για το σκυλο του απλα διαιωνιζεις μια λαθος κατασταση...ασε που οταν μεγαλωσει και δαγκωσει κανεναν σοβαρα ο σκυλος μπορει να γυρισει να σου την πει κιολας ο κυριος ...η του ζητας να σου δωσει το σκυλο (αν θες και εχεις διαθεση ν' ασχοληθεις...) η του λες να τον δωσει καπου που θα ξερουν και θα μπορουν...

Last edited:

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Έχεις δίκιο,εγώ μαζί σας είμαι και την αντίδραση αυτή την περίμενα,αλλά είπα μήπως κάποιος βοηθήσει και με καμιά ιδέα....................
Δεν ειναι θεμα ιδεας, οι επιλογες ειναι συγκεκριμενες, αν δεν θελει να τον δωσει και ασχοληθεις εσυ με το σκυλο, βολτες, κοινωνικοποιηση κλπ το πολυ-πολυ να γινει ενας πιο ηρεμος σκυλος αλλα παντα δεμενος, το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να τον κλεψεις:):) και να τον δωσεις σε μια καλη οικογενεια.:p:p

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Οχι ρε παιδιά να τον κλέψω απ'τον ξάδερφο μου,δεν κάνει:D:D:D
Πιο ήρεμος να γίνει,ναι,αυτό προσπαθώ..δεμένος δεν είναι,μόνος του είναι
Δυστυχώς δεν μπορώ να τον πάρω εγώ,να'ναι δικός μου,δεν οδηγάω και θα ήταν ανεύθυνο να έχω μεγαλόσωμο σκύλο και στο πρώτο τριήμερο που θα θέλω να φύγω να μην ξέρω τι να τον κάνω.
Θα προσπαθήσω όμως να τον κάνω πιο ήρεμο,ευτυχώς τα πάει καλά με τα παιδάκια,αυτά κατα έναν περίεργο τρόπο δεν τα δαγκώνει

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog