για όλα, υπάρχει η πρώτη φορά!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Είχα πάει στο χωριό της γυναίκας μου, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, και πήγα με την γυναίκα και τα παιδιά μου βόλτα στο λιμάνι να χαζέψω τις βάρκες να κουνιούνται.
Υπ όψιν ότι οι (10χρονος και ο 8χρονος) γιοί μου, είναι πλήρως εξοικειωμένοι και εκπαιδευμένοι με σκύλους.
Περπατώντας στο ερημικό λιμάνι, περάσαμε δίπλα από ένα στέησον με Γερμανικά νούμερα, που ήταν παρκαρισμένο με την μούρη του προς εμάς.
Η πίσω πόρτα του στέησον αυτοκινήτου ήταν ανοικτή, και όπως ήμασταν ακριβώς δίπλα από το αυτοκίνητο, πήδηξε έξω από το πορτμπαγκάζ ένα (άγνωστης ράτσας) σκυλί γύρω στα 25 κιλά, μεσαίου μεγέθους.
Το σκυλί ήταν δεμένο στο αυτοκίνητο με μια σκότα σκάφους. Ο σκύλος θεωρώντας ότι είμαστε πολύ κοντά στο αυτοκίνητο που προφανώς φύλαγε, στράφηκε εναντίον μας γαυγίζοντας. Σταθήκαμε ακίνητοι στην θέση μας, και ο σκύλος γαυγίζοντας άγρια και σημαδεύοντας παιδιά μου, μας πλησίαζε με άγριες διαθέσεις, ενώ παρατήρησα πως το σκοινί με το οποίο ήταν δεμένος συνέχεια ξετυλιγότανε και είχε μήκος τουλάχιστον 15-20 μέτρα.
Προχώρησα ένα μικρό βήμα (ώστε τα παιδιά μου να μείνουν πίσω μου), και άρχισα να φωνάζω στον σκύλο, ώστε να σταματήσει να κεντράρει τα παιδιά μου, και να ασχοληθεί μαζί μου. Ο σκύλος στάθηκε στο ένα μέτρο από εμάς και συνέχισε να γαυγίζει, αλλά αυτήν την φορά κοίταζε εμένα, και όχι τα παιδιά.
Είπα στα παιδιά μου να απομακρυνθούν ήρεμα, και όπως κινήθηκαν να φύγουν, ο σκύλος ξανακινήθηκε εναντίον τους, αλλά εγώ έκανα άλλο ένα βηματάκι προς τον σκύλο, του φώναξα πάλι, και ο σκύλος σταμάτησε να ασχολείται με τα παιδιά μου ξανά, και ασχολήθηκε μαζί μου.
Από τις φωνές μου και τα γαυγίσματα, βγήκε μέσα από ένα σκάφος ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και του σκύλου. Του είπα στα Ελληνικά να μαζέψει το κωλόσκυλο του, αλλά… δεν έκανε τίποτα, ίσα ίσα που ο σκύλος βλέποντας το αφεντικό του να πλησιάζει, έδειχνε τα δόντια του πιο άγρια από πριν.
Πλέον εγώ φώναζα στον τύπο, του μιλούσα αγγλικά, αλλά έκανε πως δεν καταλάβαινε…
Μετά από λίγο, κατέφθασε και η γυναίκα μου, που είχε μείνει πίσω και είδε την σκηνή από απόσταση, και όταν εκείνη του μίλησε αγγλικά, δια μαγείας ο κωλογερμανός ήξερε αγγλικά.
Για να μην γράψω λέξη προς λέξη τον διάλογο, αυτός θεώρησε πως ο σκύλος του αντέδρασε στις φωνές μου (και καλά ότι όπως περπατούσα, με τσίμπησε μια μύγα και άρχισα να φωνάζω σε έναν σκύλο που καθόταν ήρεμα και ήσυχα σε ένα πορτμπαγκάζ!!!), και δεν εννοούσε να καταλάβει πως ο σκύλος μας επιτέθηκε, και πως εγώ του φώναξα για να αποσπάσω την προσοχή του από τα παιδιά μου, που ήταν αρχικά ο στόχος του.
Στον διάλογο όμως που έγινε, λίγο πολύ του είπαμε πως στην Ελλάδα, οφείλει να έχει τον σκύλο του στον έλεγχο του, και όχι να τον έχει αμολητό με μια τριχιά 20 μέτρων και να απειλεί παιδάκια.
Τέλος πάντων, με εκνεύρισε τόσο πολύ ο τύπος, έπρεπε να δείτε το ύφος του να λέει ότι εδώ δεν είναι Ελλάδα, αλλά είναι Ευρώπη, και ότι εγώ φταίω που ο σκύλος του μας απειλούσε, που κατέληξα στο λιμεναρχείο έξαλλος, και κατήγγειλα τα γεγονότα, και υποτίθεται πως ο λιμενικός μετά από 5 λεπτά θα πήγαινε να του κάνει σύσταση του Γερμανού. Δεν περίμενα να δω τι θα γίνει, γιατί ήμουνα τόσο θυμωμένος, που θα παραφερόμουνα.
Θα ήθελα να ήξερα τι θα γινόταν στην Γερμανία, εάν κάποιος είχε αφήσει τον σκύλο του έτσι, δεμένο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, με σκοινί 20 μέτρων, και όποιος ανύποπτος περνάει δίπλα στο αμάξι να δέχεται την επίθεση του σκύλου, ενώ ο ιδιοκτήτης του σκύλου είναι αλλού… Δεν νομίζω ότι μπορεί να επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Ακου να πει ο γελοίος ότι εδώ δεν είναι Ελλάδα, αλλά Ευρώπη, λες και η Ευρώπη είναι κάτι που ανήκει στον ίδιον, σαν Γερμαναράς που είναι…
Ότι θα καταντούσα να πήγαινα σε κάποια αστυνομική (λιμενική) αρχή και να τσακώνομαι με έναν σκυλοιδιοκτήτη, δεν το περίμενα. Τελικά, όλα είναι πιθανά σε αυτήν την ζωή.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Τι να πεις; :mad::mad:

Ο τύπος είναι κρετίνος... δεν τον πέταγες μια και καλή στη θάλασσα;; έτσι και αλλιώς το δίκιο σου δεν θα το έβρισκες ούτε στο λιμεναρχείο ούτε στην αστυνομία...

Ευτυχώς που δεν πάθατε τίποτα με την οικογενειά σου ;)

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Αντωνη ,παλι καλα που ηταν δεμενος ο σκυλος σε τριχια να λες;)εγω τι να πω που εβγαζα βολτα το πατσαβουρι μου και στα 10 μετρα συναντησα αυτο?:D

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
αχαχαχαχαχα..πολυ καλο! μπραβο σ'αυτον που το σκεφτηκε!! πολυ ασφαλες:D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αστα βρε Amangos...
Πες ότι επιτεθήκατε φραστικά στο σκυλι κι άσε τις δικαιολογίες...:p:p:p
Οι ευρωπαίοι σκύλοι δεν αντιδρούν στον κόσμο που περνάει δίπλα απο το αμάξι που φυλάνε δεμένα...είτε με τριχιά είτε στον υαλοκαθαριστήρα....
Αυτοί ξέρουν σχεδόν όσα ξέρουν και οι ευρωπαίοι ιδιοκτήτες τους....:p:p:p

Πάντως τα Σύβωτα, αν κι έχουν κάποια προβληματάκια λόγω του τύπου του τουριαμού τους, είναι ονειρεμένο μέρος!!!:)

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Περπατώντας στο ερημικό λιμάνι, περάσαμε δίπλα από ένα στέησον με Γερμανικά νούμερα,

Από τις φωνές μου και τα γαυγίσματα, βγήκε μέσα από ένα σκάφος ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και του σκύλου. Του είπα στα Ελληνικά να μαζέψει το κωλόσκυλο του, αλλά… δεν έκανε τίποτα,

Πλέον εγώ φώναζα στον τύπο, του μιλούσα αγγλικά, αλλά έκανε πως δεν καταλάβαινε…
Μετά από λίγο, κατέφθασε και η γυναίκα μου, που είχε μείνει πίσω και είδε την σκηνή από απόσταση, και όταν εκείνη του μίλησε αγγλικά, δια μαγείας ο κωλογερμανός ήξερε αγγλικά.
έπρεπε να δείτε το ύφος του να λέει ότι εδώ δεν είναι Ελλάδα, αλλά είναι Ευρώπη, και ότι εγώ φταίω που ο σκύλος του μας απειλούσε, Ακου να πει ο γελοίος ότι εδώ δεν είναι Ελλάδα, αλλά Ευρώπη, λες και η Ευρώπη είναι κάτι που ανήκει στον ίδιον, σαν Γερμαναράς που είναι…
Ότι θα καταντούσα να πήγαινα σε κάποια αστυνομική (λιμενική) αρχή και να τσακώνομαι με έναν σκυλοιδιοκτήτη, δεν το περίμενα. Τελικά, όλα είναι πιθανά σε αυτήν την ζωή.
Πράγματι όλα είναι πιθανά.

Θέλω να σου επιστήσω την προσοχή στο ότι Δεν έχεις ζήσει από κοντά την Γερμανική κοινωνία και Κουλτούρα.

Αν αναγνωρίζεις ότι πρόκειται για Γερμαναρά, τότε στην κατάσταση εκνευρισμού που ήσουν και με τις λέξεις που ανταλλάσσατε, είναι πολύ πιθανόν αν βρισκόσασταν κοντύτερα ένας από τους δυό σας να μη ζούσε τώρα.
Επειδή οι γερμαναράδες είναι αυτοί που είναι, στην κουλτούρα τους υπάρχει μια προσποιητή ευγένεια που εύχονται να ήταν αληθινή.
¨Ολα Λέγονται με Ηρεμία και ευγένεια αναμεταξύ τους, αλλιώς γίνεται δουλειά της αστυνομίας.
Πόσο μεθυσμένος λες να ήτανε αυτός εκείνη τη στιγμή...

Έμεινε μακρυά και έκανε ότι δεν καταλαβαίνει για να μη γίνει επεισόδιο, που από τα νεύρα και των δύο Θα χτυπιώσασταν σα χταπόδια.

Αυτό σου έλεγε ότι είναι και εδώ Ευρώπη. Είναι Πολιτισμός (κοινωνική συμπεριφορά) ίδια. Και σου ζητά να φερθείς κατα την ευρωπαϊκή παράδοση Ευγένειας και όχι τη Μεσογειακή.
Το εδώ είναι Ευρώπη το λέει επίσης στον εαυτό του για να ηρεμήσει ο ίδιος των κυριαρχικών του τάσεων. (Εδώ είναι επίσης Δικό μας είναι σπίτι μας είμαστε ασφαλείς) κι εσύ στη θέση του τα ίδια θα αντιδρούσες.

Η παρεξήγηση βρίσκεται και στην διαφορά κουλτούρας και συμβόλων.

Για να μην πω ότι τελικά δεν έπαθε κανένας τίποτα και ο Γερμαναράς ήξερε σαν ιδιοκτήτης πόσο έπρεπε να ανησυχεί σχετικά με το σκυλί του (όπως και συ στη θέση του).

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Πριν από 3-4 χρόνια καλοκαίρι σε πλαζ γεμάτη κόσμο ήταν ένας π@π@ρ@ς με ένα rottweiler θηρίο το οποίο το είχε αμολυτό (ο ίδιος είχε στήσει σκηνή στην παραλία).
Ο σκύλος παρόλο που η παραλία είχε πολύ κόσμο (παιδιά, ρακέτες, βόλεϋ κλπ) καθόταν σε μια σκιά αρχτός. Ξαφνικά, με το που σηκώθηκα να πάω μέχρι το αυτοκίνητό μου να πάρω κάτι, με βάζει στο μάτι και μου κάνει επίθεση (σημειωτέον ότι δεν ήμουν καν κοντά του και το αυτοκίνητο ήταν στην αντίθετη κατεύθυνση από εκεί που καθόταν). Μη μπορώντας να κάνω τίποτα (δεν ήταν κοντά η θάλασσα ώστε να βουτήξω), σταμάτησα και περίμενα (αφού δε χ@στηκα πάνω μου πάλι καλά:D). Ευτυχώς για μένα, ο βλάκας (ιδιοκτήτης) τον είδε από μακριά (ήταν στη θάλασσα) του φώναξε και ο σκύλος σταμάτησε 2 μέτρα μακριά μου ενώ μου έκανε νόημα "συγνώμης".
Όταν αργότερα πέρασα δίπλα του (τον είχε σε λουρί πλέον γιατί είχα πάρει τηλέφωνο το λιμενικό και του έκανε παρατήρηση) ο σκύλος πάλι μου γρύλισε και προσπάθησε να έρθει πάλι πάνω μου.
Αστειευόμενος ο ιδιοκτήτης μου είπε πως δεν του άρεσε το καπέλο μου μάλλον, ενώ στην παρατήρηση που του έκανα ότι δεν αφήνουμε ποτέ ένα σκύλο (ειδικά τέτοιου μεγέθους) ελεύθερο μάλλον αδιαφόρησε επιδεικτικά.
Ο εκνευρισμός μου ήταν τόσος που ήμουν στο τσακ να πάρω το ψαροντούφεκο του αδερφού μου και να περάσω το σκύλο σουβλάκι. Το ξέρω πως δεν ήταν σφάλμα του σκύλου αλλά του ιδιοκτήτη αλλά η ανθρωποκτονία τιμωρείται δυστυχώς με φυλάκιση...:mad:
Άρα λοιπόν δεν είναι θέμα γερμανίας, μας περισσεύουν κι εδώ οι ηλίθιοι...:D:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το εδώ ειναι ευρώπη σε μέρη όπως τα Σύβωτα, αγαπητέ TruethHunter, έχει κι αλλο νόημα μερικές φορές...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αντωνη ,παλι καλα που ηταν δεμενος ο σκυλος σε τριχια να λες;)εγω τι να πω που εβγαζα βολτα το πατσαβουρι μου και στα 10 μετρα συναντησα αυτο?:D
:shock::paja1::maria:
Συλλεκτική η φωτογραφία, LUNA07!

Τα υπόλοιπα ΔΥΣΤΥΧΩΣ αποτελούν συνηθισμένες σκηνές της τρελής καθημερινότητας που ζούμε και εμείς και τα παιδιά μας και τα σκυλιά μας...

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Το εδώ ειναι ευρώπη σε μέρη όπως τα Σύβωτα, αγαπητέ TruethHunter, έχει κι αλλο νόημα μερικές φορές...
Αγαπητέ foibos είναι πολλά χρόνια ήδη που άκουσα από το στόμα νεαρού Ναζί ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα διεξαχθεί με τα Μάρκα

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Και ο τέταρτος με σφεντόνες και ρόπαλα, που έλεγε και ο Αϊνστάιν! :p
Rottie σε ευχαριστώ πολύ :love:
Βλέπουμε εδώ την ικανότητα ενός προικισμένου και μορφωμένου ανθρώπου να οραματίζεται το Μέλλον με ασφάλεια... βλέπει στον Χρόνο τις πιθανότητες σαν γεγονότα ήδη. Αυτό λέγεται συνείδηση (όχι απλώς αίσθηση) της 4ης Διάστασης.
Την στιγμή που δρας πάνω σε αυτή την διόραση και αλλάζεις έτσι το πιθανό μέλλον, ο οραματισμός σου είναι στην 5η διάσταση όπου απλώς παρατηρώντας (βλέποντας με τη σκέψη) επηρεάζεις τη θέση και κατάσταση των θεμελιωδών σωματιδίων που αποτελούν το δυνατό Μέλλον.:---) Το αποτέλεσμα τελικά εξαρτάται από τις επιλογές σου, την τύχη και τη δράση των άλλων.
Η τύχη κατ' εμέ περιλαμβάνει το μεταφυσικό (αυτό που δε μπορεί να εξετάση η φυσική επιστήμη).

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Την στιγμή που δρας πάνω σε αυτή την διόραση και αλλάζεις έτσι το πιθανό μέλλον, ο οραματισμός σου είναι στην 5η διάσταση
Ποια 5η? Από 6η και βάλε! :p
Εδώ αγαπητέ, καταφέραμε να φτάσουμε από την επίθεση ενός σκύλου στην θεωρία της σχετικότητας σε μόλις 13 δημοσιεύσεις, στην 5η διάσταση θα κωλώσουμε? :rolleyes:

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Ποια 5η? Από 6η και βάλε!
Εδώ αγαπητέ, καταφέραμε να φτάσουμε από την επίθεση ενός σκύλου στην θεωρία της σχετικότητας σε μόλις 13 δημοσιεύσεις, στην 5η διάσταση θα κωλώσουμε? :rolleyes:
Εν το Παν καλή μου Et Pluribus UnUM και τα πολλά τείνουν εις Εν.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
βρηκες άνθρωπο έστω να κάνεις καταγγελεία στα υπέροχα Σύβοτά??? ρωτάω γιατί έχω γνώση 30 χρόνων... πέρα του ότι μισουν τα ζώα είναι γενικότερα αλλόυ....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ααααααχ!!!
Τι φιλοσοφικές αναζητήσεις γεννάει ένα post μου!!!:D:D:p:p:p

Δεν ξέρω πάντως για 3 και 4 πολέμους....εγώ για μια παραπάνω άνεση και σταρχιδισμό ξένων τουριστών, συνάμα με την εύνοια που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τους Έλληνες, από τους ντόπιους, σε περιοχές που στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά απο τον ξένο τουρισμό μιλούσα....:rolleyes:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Ποια 5η? Από 6η και βάλε! :p
Να σας πληροφορησω οτι συμφωνα με την την M Theory προσφατως εχουν αναγνωριστει 11 διαστασεις αρα εχετε μελλον .... keep walking :p
The Mother of All Theories

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Εκ των οποίων 11 διαστάσεων, οι μεμβράνες των υπερχορδών που αποτελούν την ύλη μας πάλονται στην 10η Διάσταση

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog