γερμανικος ποιμενικος απο εκτροφεα

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ξέχασα βεβαίως να συμπληρώσω πως αν δεν υπάρχει επωνυμία καταχωρημένη στην FCi, τότε ο Όμιλος αναγνωρίζει τον εκτροφέα που πληρεί τις προϋποθέσεις του χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη επωνυμίας εκτροφείου.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Τώρα μπερδεύτηκα τελείως :D:D:D

Έχω εγώ εκτροφείο, μη καταχωρημένο στην FCI.

Μπορεί ο όμιλος της φυλής που εκτρέφω να με αναγνωρίσει και να με καταχωρήσει ως εκτροφέα; :confused:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οχι.

Αναγνώριση από όμιλο στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Τα εκτροφεία αυτά υπάρχουν από την στιγμή που καταχωρούνται στην FCI, και είναι ισότιμα τυπικά.

Σύσταση φυσικά ή πρόσθεση στην σελίδα του ο όμιλος μπορεί να κάνει σε όποιον θέλει. Μπορεί να έχει βάλει κάποια standarts υψηλότερα (μπορεί και καλά κάνει) τα οποία κάποια εκτροφεία δεν τηρούν, η FCI δεν ζητάει τίποτα εκτός από ένα παράβολο, ας μην το ξεχνάμε.

ΑΡΑ όταν αρχίζουμε να ψάχνουμε για μία φυλή ξεκινάμε από τον όμιλό της αν είναι ενεργός και αποφεύγουμε πρίν μάθουμε καλά περί τίνος πρόκειται να αποδίδουμε την μή εγγραφή κάποιου σε αυτόν στο κόστος των 100 ευρώ (ποσό που πολλαπλάσιό του μάλιστα ένας σωστός εκτροφέας μπορεί να ξοδεύει τον μήνα σε αντιπαρασιτικά). Προσοχή δεν λέω ότι πάντα ένας όμιλος έχει το αλάθητο λέω να μην αρχίζουμε από εκεί την ατιολόγηση της αφάνειας ενός εκτροφέα.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
@ Promitheas

Έτσι όμως δε χαλάει η "ιεραρχία";

Τι εννοώ:

Ο ΚΟΕ δρα υπό την FCI.

Οι όμιλοι υπό τον ΚΟΕ.

Μπορεί ο όμιλος που θεωρητικά είναι στο κάτω μέρος της αλυσίδας να αναγνωρίζει εκτροφείο που δεν είναι εγγεγραμένο στον ΚΟΕ - FCI;

Τα σκυλιά από αυτό το εκτροφείο θα μπορούν να κατέβουν σε εκθέσεις;

Πραγματικά πιστεύω ότι ο όμιλος μπορεί να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από τον ΚΟΕ στην επιλογή των εκτροφέων, απλά μου φαίνεται παράξενο το να μη χρειάζεται πρωτίστως η αναγνώριση από την ανώτατη κυνολογική αρχή της χώρας...

@ denis

Τώρα μπερδεύτηκα τελείως. Τελικά τι ισχύει: το "βεβαίως" του promitheas ή το "όχι" του denis;;;;;

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@denis

αν ήταν έτσι φίλε denis δεν θα εκδίδονταν ούτε θα αναγνωρίζονταν από τον ΚΟΕ (και κατά συνέπεια από την FCI) γέννες οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί από εκτροφείς χωρίς επωνυμία εκτροφείου.

@kkranis

δεν παρακάμπτεται καμία ιεραρχία, αφού η τέλεση ζευγαρωμάτων χωρίς επωνυμία είναι νομότυπη.

Η καταχώρηση της επωνυμίας εξασφαλίζει τρόπον τινά το copyright στην επωνυμία αυτή καθ' αυτή.

Υ.Γ.: Δεν αστειευόμουν!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
ΟΚ Promitheas.

Απλά σε παρακαλώ πες μου αν τα σκυλιά από τέτοια γέννα μπορούν να κατέβουν σε εκθέσεις. :)

Από καθαρή περιέργεια και μόνο...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Το όχι ισχύει ρε παιδιά.

Γεννες - Εκτροφείο ... δύο διαφορετικές λέξεις.

Ο ΚΟΕ αναγνωρίζει ΓΕΝΝΑ ιδιώτη (ώς εκτροφέα), αλλά όχι ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ μη εγγεγραμμένο στην FCI ... ΑΡΑ δεν μπορεί να το αναγνωρίσει ο όμιλος ΚΑΜΙΑΣ ΦΥΛΗΣ στην Ελλάδα.

Η συζήτησή σας ήταν αυτή

Έχω εγώ εκτροφείο, μη καταχωρημένο στην FCI.
Άρα έχεις εκτροφείο χωρίς επωνυμία εκτροφείου!
Θεωρώ ότι αν ο Promitheas είχε πεί "είσαι εκτροφέας χωρίς επωνυμία" δεν θα διαφωνούσαμε ... άρα πάλι εσύ φταίς Promithea :D :D

Και θεωρώ ότι ένας όμιλος ΣΩΣΤΑ θα μπορούσε να αναγνωρίσει μία γέννα σύμφωνα με τα standarts που θέτει, αλλά να αναγνωρίζει ΑΤΟΜΑ χωρίς επωνυμία εκτροφείου (με ποιά standarts άραγε??) είναι πρακτικά αδύνατον και πολύ επικίνδυνο.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Θεωρώ ότι αν ο Promitheas είχε πεί "είσαι εκτροφέας χωρίς επωνυμία" δεν θα διαφωνούσαμε ... άρα πάλι εσύ φταίς Promithea :D :D
denis, γνωρίζεις πως εσκεμμένα δεν το αναφέρω έτσι.

Διότι είναι μια τεχνική λεπτομέρεια η οποία εμπεριέχει πολλές παγίδες.

Κατά την κυνολογία, όποιος οργανωμένα ζευγαρώνει το θηλυκό του θεωρείται εκτροφέας.

Εγώ το κάνω χωρίς εγκαταστάσεις στο σπίτι μου, άλλά με επωνυμία εκτροφείου. Δεν έχω τύποις εκτροφείο δλδ.

Άλλος το πράττει σε εγκαταστάσεις, αλλά δεν έχει επωνυμία εκτροφείου, επειδή ας πούμε θεωρεί χαράτσι την χρέωση των 250 Ευρώ του ΚΟΕ (δεν είναι μέλος του ΚΟΕ βλέπεις).

Ο ΚΟΕ αναγνωρίζει ΓΕΝΝΑ ιδιώτη (ώς εκτροφέα), αλλά όχι ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ μη εγγεγραμμένο στην FCI ... ΑΡΑ δεν μπορεί να το αναγνωρίσει ο όμιλος ΚΑΜΙΑΣ ΦΥΛΗΣ στην Ελλάδα.
Αυτήν ακριβώς την μικρή τεχνική λεπτομέρεια εννοώ, αφού ο εκτροφέας λογίζεται από την FCI σαν "εκτροφέας" ασχέτως επωνυμίας.

Και θεωρώ ότι ένας όμιλος ΣΩΣΤΑ θα μπορούσε να αναγνωρίσει μία γέννα σύμφωνα με τα standarts που θέτει, αλλά να αναγνωρίζει ΑΤΟΜΑ χωρίς επωνυμία εκτροφείου (με ποιά standarts άραγε??) είναι πρακτικά αδύνατον και πολύ επικίνδυνο.
Με τα στάνταρ που έχει θέσει ο ίδιος (ο Όμιλος) κι εξασφαλίζουν την πρόοδο της φυλής!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
denis, γνωρίζεις πως εσκεμμένα δεν το αναφέρω έτσι.

Διότι είναι μια τεχνική λεπτομέρεια η οποία εμπεριέχει πολλές παγίδες.
Σίγουρα.

Κατά την κυνολογία, όποιος οργανωμένα ζευγαρώνει το θηλυκό του θεωρείται εκτροφέας.
Οχι, κατά την κυνολογία εκτροφέας είναι όποιος έχει επωνυμία, δηλαδή αυτός (χωρίς άλλες προυποθέσεις) :

Εγώ το κάνω χωρίς εγκαταστάσεις στο σπίτι μου, άλλά με επωνυμία εκτροφείου. Δεν έχω τύποις εκτροφείο δλδ.
Από πότε οι τύποι είναι τα κλουβιά ?

Άλλος το πράττει σε εγκαταστάσεις, αλλά δεν έχει επωνυμία εκτροφείου, επειδή ας πούμε θεωρεί χαράτσι την χρέωση των 250 Ευρώ του ΚΟΕ (δεν είναι μέλος του ΚΟΕ βλέπεις).
Αυτός κατά την κυνολογία είναι puppy mill και κατά FCI κάκιστα αναφέρεται εκτροφέας.

Με τα στάνταρ που έχει θέσει ο ίδιος (ο Όμιλος) κι εξασφαλίζουν την πρόοδο της φυλής!
Και πώς αυτά τα standarts θα αναφέρονται σε ΑΤΟΜΟ ? πχ "οι γέννες αυτού είναι καλές " ?? Και αν κάνει μία άλλη με ημίαιμα και βγάλει χαρτιά ΚΟΕ ?? Κατ'εμέ τα standarts δεν πρέπει να αναφέρονται σε ποιότητα σκύλων αλλά με προσοχή να επιλέγουν ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ώς πρός τις κινήσεις του και συμμετοχή σε εκδηλώσεις του ομίλου, ενώ η "σύσταση" είναι άκρως επικίνδυνη έτσι και αλλιώς και καλύτερα να γίνεται "παρουσίαση" ενώ σαφώς να αναφέρονται τα standarts που θέτει ο X όμιλος, και να επεξηγούνται. Ο όμιλος έτσι καιαλλιώς πρέπει να βελτιώνει την φυλή συνολικά, και αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, άμεσους αλλά και κυρίως έμμεσους ... πχ αν πείς "όποιος ερθει στην έκθεσή μας και κερδίσει CAC -RCAC τον βάζουμε στην σελίδα μας" μπορεί να μην κάνει δουλειά ... αν πείς "η έκθεσή μας είναι αυτή γίνεται με αυτά τα standarts σκύλοι που κερδίζουν εκεί είναι καλύτερα επιλεγμένοι λόγω 1..2..3.. πραγμάτων ... αλλά εσείς διαλέξτε μόνοι σας να οι εκτροφείς όλοι" ... ανεβάζεις τον πήχη χωρίς να δημιουργείς elit ... OΛΑ αυτά αναφέρονται σε όμιλο που τιμίως κινείται φυσικά.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Κάποια στιγμή θα αναφέρουμε τι ζητάει ο ΕΟΝΑ από τον εκτροφέα (κι όχι από την επωνυμία του εκτροφείου). Κι επειδή οι απαιτήσεις είναι ανθρωποκεντρικές και όχι ονοματοκεντρικές, δεν μπορείς να ζητήσεις από κανένα "όνομα" που μπορεί ανά πάσα στιγμή να μεταβιβαστεί ή ακόμα και να αλλάξει, να τηρεί κάποιες αρχές ή κάποιους κανόνες!