denis, γνωρίζεις πως εσκεμμένα δεν το αναφέρω έτσι.
Διότι είναι μια τεχνική λεπτομέρεια η οποία εμπεριέχει πολλές παγίδες.
Σίγουρα.
Κατά την κυνολογία, όποιος οργανωμένα ζευγαρώνει το θηλυκό του θεωρείται εκτροφέας.
Οχι, κατά την
κυνολογία εκτροφέας είναι όποιος έχει επωνυμία, δηλαδή αυτός (χωρίς άλλες προυποθέσεις) :
Εγώ το κάνω χωρίς εγκαταστάσεις στο σπίτι μου, άλλά με επωνυμία εκτροφείου. Δεν έχω τύποις εκτροφείο δλδ.
Από πότε οι τύποι είναι τα κλουβιά ?
Άλλος το πράττει σε εγκαταστάσεις, αλλά δεν έχει επωνυμία εκτροφείου, επειδή ας πούμε θεωρεί χαράτσι την χρέωση των 250 Ευρώ του ΚΟΕ (δεν είναι μέλος του ΚΟΕ βλέπεις).
Αυτός κατά την κυνολογία είναι puppy mill και κατά FCI κάκιστα αναφέρεται εκτροφέας.
Με τα στάνταρ που έχει θέσει ο ίδιος (ο Όμιλος) κι εξασφαλίζουν την πρόοδο της φυλής!
Και πώς αυτά τα standarts θα αναφέρονται σε ΑΤΟΜΟ ? πχ "οι γέννες αυτού είναι καλές " ?? Και αν κάνει μία άλλη με ημίαιμα και βγάλει χαρτιά ΚΟΕ ?? Κατ'εμέ τα standarts δεν πρέπει να αναφέρονται σε ποιότητα σκύλων αλλά με προσοχή να επιλέγουν
ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ώς πρός τις κινήσεις του και συμμετοχή σε εκδηλώσεις του ομίλου, ενώ η "σύσταση" είναι άκρως επικίνδυνη έτσι και αλλιώς και καλύτερα να γίνεται "παρουσίαση" ενώ
σαφώς να αναφέρονται τα standarts που θέτει ο X όμιλος, και να επεξηγούνται. Ο όμιλος έτσι καιαλλιώς πρέπει να βελτιώνει την φυλή συνολικά, και αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, άμεσους αλλά και κυρίως έμμεσους ... πχ αν πείς
"όποιος ερθει στην έκθεσή μας και κερδίσει CAC -RCAC τον βάζουμε στην σελίδα μας" μπορεί να μην κάνει δουλειά ... αν πείς
"η έκθεσή μας είναι αυτή γίνεται με αυτά τα standarts σκύλοι που κερδίζουν εκεί είναι καλύτερα επιλεγμένοι λόγω 1..2..3.. πραγμάτων ... αλλά εσείς διαλέξτε μόνοι σας να οι εκτροφείς όλοι" ... ανεβάζεις τον πήχη χωρίς να δημιουργείς elit ...
OΛΑ αυτά αναφέρονται σε όμιλο που τιμίως κινείται φυσικά.