γερμανικος ποιμενικος απο εκτροφεα

aris268

Member
24 Οκτωβρίου 2009
5
0
καλησπερα και απο μενα καινουριο μελος στο forum.Eιμαι στην αναζητηση γερμανικου ποιμενικου και διαβαζω αρκετες μερες τωρα οτι εχει γραφει εδω μεσα ωστε να παρω την σωστη αποφαση.μιλησα με εναν εκτροφεα απο αθηνα και ταυτοχρονα διαβασα εδω μεσα οτι ενας ειναι καλος,ενας αλλος δεν ειναι και ειμαι λιγο μπερδεμενος.ο συγκεκριμενος μου θα ερθει ο ιδιος να μου δωσει τον σκυλο αυτες τισ μερες που θα ανεβει βορεια ελλαδα,εγω δεν μπορεσα να κατεβω λογο δουλειας.αν μπορειτε με καποιο τροπο γιατι απο οτι διαβασα απαγορευονται να δημοσιοποιουνται ονοματα να μου δωσετε να καταλαβω αν τελικα πηγα στον καλο η στον κακο.:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλως τον συνονόματο !

Το εννοεις ότι εχετε μιλησει και θα σου φερει αυτος ο ιδιος τον σκυλο?
Μιλήσατε από κοντα και γνωρισες από κοντα τον σκυλο ή μιλησατε από το τηλεφωνο? Ειπες ότι δεν μπορεσες να κατεβεις Αθηνα.

Πού τον βρήκες τον εκτροφεα? Από αγγελια?
Το εκτροφειο πώς λεγεται? Πές το, επιτρεπεται.

(Για καποιον λογο μου μυριζει byb η δουλεια).

Φιλικα
Αρης - Ξάνθη

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
byb Αρη είναι ο back yard breader, δηλαδη με λιγα λογια ο "εκτροφεας" που εκτρεφει ερασιτεχνικα στην αυλη του και πουλαει στην ουσια ημιαιμα κουταβια για καθαροαιμα. Πιο απλα απατεωνας.
Από ο,τι φαινεται όμως τελικα, ο δικος σου δεν είναι τετοιος.

Καλο όμως θα ηταν να εβλεπες από κοντα τον μελλοντικό σου συντροφο όπως φυσικα και τον εκτροφεα και τις εγκαταστάσεις του.

gsdog

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2009
136
1
Καταρχην καλησπερα.. Αρη διαβαζω πολυ καιρο το forum (παροτι δε συμμετεχω) και αποτι εχω καταλαβει το κοβω λιγο δυσκολο καποιο μελος εδω μεσα να σου πει οτι ο ταδε ειναι κακος εκτροφεας κτλ, εκτος ισως αν προκειται οντως για απατεωνα κτλ. Επομενως το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ακολουθησεις τις συμβουλες που εχουν δωθει στην ενοτητα "ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΚΤΡΟΦΕΑ". Θα βοηθηθεις πραγματικα πολυ.
Εγω για να καταληξω σε εκτροφεα ειδα και τα αποτελεσματα που εχουν τα σκυλια του σε εκθεσεις, σε ποσες εκθεσεις εχει συμμετασχει, αν συμμετεχει σε εξετασεις εργασιας κτλ..
Επισης καλο θα ηταν να επισκεφθεις το χωρο του εκτροφεα και να δεις τους γονεις του κουταβιου.

aris268

Member
24 Οκτωβρίου 2009
5
0
το εχω διαβασει το πως βρισκω εκτροφεα,πραγματικα σου ανοιγει τα ματια.απο τον συγκεκριμενο εκτροφεα εχω δει την σελιδα του στο internet και τα κουταβια μαζι,το προβλημα ειναι οτι αυτο τον καιρο δεν θα μπορεσω να τον επισκεφτω,θα δουμε πως θα γινει,μην φαει και ταλεπωρια το κουταβι σε κανενα φορτηγο για να ερθει.ευχαριστω και τους δυο για τις πληροφοριες

Paminho

Active Member
17 Αυγούστου 2009
33
0
Καλησπέρα Αρη, για επιλογή εκτροφέα θα σου πρότεινα εκτροφείο που είναι πιστοποιημένο από το ελληνικό όμιλο γερμανικού ποιμενικού..θα κοιταξω να βρω και το site να σου στείλω...εγώ πάντως το πήρα από το del vendo margio και είμαι πολυ ευχαριστημένος

eirini100

Member
30 Οκτωβρίου 2009
18
0
θεσσαλονικη
γεια σου αρη ξερω εγω ενα εκτροφειο στην θεσσαλονικη και εγω εχω ενα λυκοσκυλο που το πηρα απο εκει που σου λεω και μετα αν θεσ θα σου στειλω και το νουμερο του εκπαιδευτη να μηλισεισ μαζι του αμα θεσ στειλε μου ενα προσωπικο μινιμα

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
κ.ο.γ.πε
κυνοφιλικος ομιλος γερμανικου ποιμενικου ελλαδος.

οχι...κ.ο.λ.ε..........κυνοφιλ. ομιλος λυκοσκυλου

μονο 5 εκτροφεις υπαρχουν για γερμ.ποιμ.??

aris268

Member
24 Οκτωβρίου 2009
5
0
ο μικρος oscar εχει ερθει,συνονοματος με τον oscar απο πανω,ο γιατρος μου ειπε ειναι μια χαρα,συντομα θα ποσταρω και φωτο,ο εκτροφεας μετα απο mail που εστειλα στον κοε ειναι μια χαρα και ο μικρος αξιολατρευτος.ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.ειχα μια βδομαδα να μπω γιατι οσο εμεινε μεσα στο σπιτι πριν παει στον γιατρο τον βρηκα αγκαλια με το μοντεμ και ολα τα καλωδια:eek::)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
kαι γιατι δεν ειναι μελη στον κογπε?
Δεν είναι υποχρεωτικό. Ο ΚΟΕ είναι η ανώτατη αρχή κυνολογίας στη χώρα και όλοι οι όμιλοι (φυλών ή εργασίας) οφείλουν να τον αναγνωρίζουν ως τέτοια στο καταστατικό τους.

Από εκεί και πέρα δεν έχω καμιά ιδία γιατί κάποιος εκτροφέας μπορεί να θέλει ή όχι να είναι μέλος και του ομίλου φυλής. :confused:

aris268, να σου ζήσει. Από ποιόν εκτροφέα τον πήρες τελικά;

baiz

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2009
143
0
Δεν είναι υποχρεωτικό. Ο ΚΟΕ είναι η ανώτατη αρχή κυνολογίας στη χώρα και όλοι οι όμιλοι (φυλών ή εργασίας) οφείλουν να τον αναγνωρίζουν ως τέτοια στο καταστατικό τους.

Από εκεί και πέρα δεν έχω καμιά ιδία γιατί κάποιος εκτροφέας μπορεί να θέλει ή όχι να είναι μέλος και του ομίλου φυλής. :confused:

aris268, να σου ζήσει. Από ποιόν εκτροφέα τον πήρες τελικά;
Mα μπορει ολοι να ειναι και μελη του ΚΟΓΠΕ, απλα να μην παρουσιαζονται στην ενοτητα "καταλογος εκτροφειων", στην οποια για να ενταχθεις θα πρεπει να τηρεις καποιες προυποθεσεις, μπορει καποιος να ειναι μελος τους και να μην θελει να δινει 100euro το χρονο...η να μην τηρει καποιες απο τις υπολοιπες προυποθεσεις!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Πραγματικά δεν ξέρω (αυτό είπα και πιο πάνω). Μπορεί να είναι όλοι, ή μόνο αυτοί οι 5 που αναφέρονται...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο εκτροφέας καταχωρείται στον ΚΟΕ και όχι στον όμιλο φυλής.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο εκτροφέας καταχωρείται στον ΚΟΕ και όχι στον όμιλο φυλής.
Ο εκτροφέας καταχωρείται στην FCI μέσω αίτησης που κάνει στον ΚΟΕ.

Οι όμιλοι φυλής δικαιούνται και μπορούν να έχουν επιπλέον απαιτήσεις!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Promitheas, δηλαδή αν κάποιος δεν έχει επίσημα εκτροφείο, μπορεί να απευθυνθεί στον όμιλο φυλής και όχι στον ΚΟΕ για να πάρει την επωνυμία;

Ο ΚΟΕ είναι δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο όργανο; Οι όμιλοι;

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Promitheas, δηλαδή αν κάποιος δεν έχει επίσημα εκτροφείο, μπορεί να απευθυνθεί στον όμιλο φυλής και όχι στον ΚΟΕ για να πάρει την επωνυμία;
Μίλησες για καταχώρηση εκτροφέων και όχι για επωνυμία. Η επωνυμία καταχωρείται μόνο από την FCI και η αίτηση γίνεται με ιεράρχιση. Δηλαδή στην FCI η αίτηση της επωνυμίας μεταφέρεται από τα επικεφαλής κυνολογικά όργανα της εκάστοτε χώρας (άσχετα απ' το αν πρόκειται για πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια όργανα)

Για την καταχώρηση και αναγνώριση εκτροφέων μπορεί να μεριμνήσει και ο Όμιλος Φυλής άσχετα απ' την επωνυμία εκτροφείου.

Μπορεί δηλαδή να θέσει όρους. Κάτι που για παράδειγμα δεν υπάρχει για την καταχώρηση επωνυμίας εκτροφείου!