γεια σας:)

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
γεια σας και απο μενα..χρονια πολλα..χριστος ανεστη..ειμαι καινουρια εδω αν και εχω διαβασει σχεδον ολα σας τα αρθρα..σε 10 μηνες μαλλον θα αποκτησω ενα pincher θυληκο..ειμαι εντελως ασχετη με τα σκυλια καθως απο τοτε που γεννηθηκα εχουμε γατες στο σπιτι..θελω αν τελικα αποκτησω το σκυλακι να ειμαι 100% σιγουρη να μην το μετανιωσω λεπτο και φυσικα οχι για μενα..γιατι δεν θελω να κακοπερασει καθολου μαζι μου..ετσι θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις σε εσας τους πιο εμπειρους..το κυριοτερο μου θεμα ειναι οι 2 γατες που εχω στο σπιτι..υπαρχει περιπτωση οι γατες να μην συνηθισουν το σκυλι ή το αντιστροφο?επισης ειμαι φοιτητρια στην επαρχια..δεν λειπω πολλες ωρες απο το σπιτι ομως 1-2 φορες τον μηνα ανεβαινω αθηνα..σπουδαζω πατρα οποτε το ταξιδι ειναι 2.5 ωρες..το σκυλακι θα μπορω να το βαζω σε κλουβι μεταφορας κατω στις αποσκευες οπως γινεται με τις γατες ή δεν κανει?η εκπαιδευση για να κανει την αναγκη του εξω ειναι πολυ δυσκολη ή οχι?το καλοκαιρι λειπω για μια βδομαδα περιπου και παω σε καποιο νησι..εκει τι γινεται?φυσικα οι αλλες ερωτησεις οι αμετρητες θα ερθουν οταν τελικα το αποφασισω..κυριως με νοιαζουν αυτα τα 2 για αρχη..θελω να κανω οτι καλυτερο μπορω να κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα και φυσικα να μην υπαρξει προβλημα ουτε με τις μετακινησεις μου αλλα ουτε και με τις γατες μου..αυτο που θελω να με συμβουλευσετε ειναι αν τελικα ''μπορω'' να παρω σκυλι ή οχι με τις παραπανω προυποθεσεις..συγνωμη για το μεγαλο ποστ..ευχαριστω εκ των προτερων..

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
καλως ηρθες και χρονια σου πολλα..
ναι,υπαρχει περιπτωση οι γατες να μην συνηθισουν τον σκυλο ,ειναι η φυση τους.Με πολυ υπομονη ομως και χρονο πιστευω να τα καταφερεις.
Αυτο που πρεπει να σκεφτεις ομως ειναι τι θα γινει αν ΔΕΝ τα καταφερεις (πριν παρεις τον σκυλο σου),ενω πρεπει να εχεις στο νου σου οτι οι υποχρεωσεις με τον σκυλο θα ειναι πολυ μεγαλυτερες απο οτι με τις γατες(εξοδα, χρονος, βολτες ανεξαρτητως ηλιου η βροχης η ασθενειας,γαυγισμα στην πολυκατοικια και αρα θορυβος που μπορει να ενοχλει καποιους)
Επιση η απορια μου ειναι αν μπορεις να χειριστεις σκυλο και γατες οντας φοιτητρια,με λιγα λογια η ζωη σου θα αλλαξει αρκετα(και η προσωπικη σου) και τουλαχιστον στην αρχη θα εχεις πολλες δυσκολιες.Αν εισαι ετοιμη να τις αντιμετωπισεις...προχωρα:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Ηλιάννα καλώς ήρθες.
Καταρχήν, μπράβο σου που τα ρωτάς όλα αυτά πριν το αποκτήσεις και που γενικά ψάχνεσαι και προετοιμάζεσαι. Για να λες ότι θα το αποκτήσεις σε 10 μήνες, εννοείται ότι έχεις μιλήσει με κάποιο εκτροφείο; Αν παρακολουθείς το φόρουμ, θα έχεις καταλάβει ότι αυτό είναι μονόδρομος έτσι; Οι γάτες είναι ένα θέμα. Μπορεί να τα πάνε καλά, μπορεί όμως και όχι. Θα πρέπει να έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις. Τα σκυλάκια δεν είναι μηχανικά. Προγραμματισμένα να κάνουν κάποια πράγματα ή να μην κάνουν κάποια άλλα. Εννοώ, ότι το τι θα μάθει να κάνει και πόσο γρήγορα, εξαρτάται πολύ από σένα, αλλά εξαρτάται και από τα γονίδιά του. Δεν μπορεί κανένας να σου υπογράψει ότι θα είναι έτσι ή αλλιώς. Το ποσοστό που αφορά τα γονίδια, μπορεί ως ένα σημείο να στο εγγυηθεί ο εκτροφέας του. Οπως και να σε βοηθήσει εκ των προτέρων, στις περισσότερες από τις απορίες σου. Τα υπόλοιπα προς επίλυση θέματα, μετά την απόκτησή του, εξαρτώνται από την δική σου υπομονή, επιμονή και θέληση. Τις διαδρομές τις κάνεις με λεωφορείο; Δεν σκάνε τα γατιά στον χώρο αποσκευών; Εγώ συγγνώμη, αλλά δεν θα έβαζα ποτέ ζώο μου εκεί κάτω. Δεν ξέρω τι ισχύει για τα κτελ, αλλά δεν έχουν κάποιες προυποθέσεις για να το έχεις μαζί σου στην θέση σου; Οι διακοπές πάλι είναι ένα θέμα. Η βρίσκεις κατάλλυμα που να δέχεται ζώα και το παίρνεις μαζί σου, ή ψάχνεις να βρεις την ασφαλέστερη πανσιόν να το αφήσεις, ή δεν πας διακοπές... Στο δια ταύτα, όπως σου λέει και ο samsok, είναι πολλά αυτά που έχεις να σκεφτείς, προκειμένου να μην βρεθείς προ εκπλήξεων. Διάβαζε τα θέματα του φόρουμ. Θα σου λύνονται κάποιες απορίες, αλλά θα σου δημιουργούνται και νέοι προβληματισμοί. Στο τέλος, εσύ αποφασίζεις...

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
γνωριζω οτι τα σκυλια δεν ειναι τοσο ευκολα στην εκπαιδευση οσο τα γατια..εχω ολη την καλη διαθεση να διαθεσω χρονο για να το εκπαιδευσω κλπ..ο χρονος που θα λειπω απο το σπιτι ειναι νορμαλ πιστευω..απο 2 μεχρι 6 ωρες την μερα..και το 6ωρο ειναι μονο μια φορα την εβδομαδα..απο κει και περα ειμαι ελευθερη ολη την μερα..τα γατακια μου ειναι στην αθηνα..στην πατρα δεν θα εχω τα γατια..απλα το θεμα μου θα ειναι γιορτες και οποτε ανεβαινω αθηνα..αν εχει καποιος εμπειρια με αυτο το θεμα θα χαιρομουν να μου πει την αποψη του...τις περισσοτερες φορες ανεβαινω με κτελ..δυστυχως αυτοι ειναι οι κανονες στα κτελ..ουτε εγω συμφωνω..ομως 2 φορες που εχω ταξιδεψει με γατες και τις εχουν στο χωρο των αποσκευων(τις εχω βρει στην πατρα της στειρωσα και της φιλοξενησα μεχρι να βρουν σπιτι) σεβονται πολυ το ζωακι το βαζουν μακρια απο τις βαλιτσες και σε χωρο που αεριζεται καλα..οι γατες ηταν μια χαρα..οσο για τα πετ σοπ και τα Puppy mills γνωριζω πολυ καλα..δεν θα επαιρνα ποτε ζωακι απο εκει..δυστυχως δεν μπορω να μαζεψω τοσα λεφτα να παρω το σκυλακι απο εκτροφεα..η κτηνιατρος μας εχει pincher και θα το βαλει σε μερικους μηνες να ζευγαρωσει πριν το στειρωσει..και η θυληκη αλλα και ο αρσενικος εχουν pedigree και ειναι απαλλαγμενα απο νοσηματα..επισης θα μου το δωσει 3 μηνων..δεν υπηρχε περιπτωση να παρω το σκυλακι μου απο ιδιωτη χωρις να τον εμπιστευομαι και να μην ξερω αν οι γονεις ειναι εξετασμενοι απο νοσηματα ή ποσες γεννες εχει κανει το θυληκο ανεγξελεγκτες κλπ..οποια αλλη συμβουλη ειναι καλοδεχουμενη..ευχαριστω και στα παιδια που απαντησαν

eleanna2

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2010
125
0
Καλως ηρθες γειτονισσα και καλως να σου ερθει το μικρο εαν τελικα το αποφασισεις.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
σε ευχαριστω παρα πολυ..εχω αρκετο χρονο μεχρι τοτε και θελω να κανω το καλυτερο..:)εσυ μενεις μονιμα πατρα?ρωταω για το αν εχεις εμπειρια απο το θεμα κτελ σκυλι..αν ειναι βασανιστικο για το ιδιο δηλαδη..

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Hlianna,
επειδή κι εγώ σπούδαζα Πάτρα, κοίτα το θέμα τρένο-κατοικίδιο.
Όσες φορές είχα ταξιδέψει με τρένο, είχα πετύχει μέσα στην καμπίνα (μέσα σε κλουβί μεταφοράς) γάτες και σκυλάκια μέχρι μεσαίου μεγέθους, αν θυμάμαι καλά.
Εγώ έτσι πηγαινοέφερνα το κουνέλι που είχα τότε (ναι ναι το ξέρω απαράδεκτη που είχα κουνέλι κατοικίδιο), γιατί στο κτελ έπρεπε να το έχω στις αποσκευές και δεν το ήθελα καθόλου.
Βέβαια δεν ξέρω για τι pincher μιλάς... τι μέγεθος... οπότε κι αν θα σε αφήνουν...
Αλλά ψάξε κι αυτό τον τρόπο μετακίνησης!
Αυτά!
Και Μπράβο που τα σκέφτεσαι όλα, πριν έρθει ο γλυκός μπελάς σου!

eleanna2

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2010
125
0
Πλεον μενω μονιμα Πατρα ,σπουδαζα αθηνα ομως και παρολο που εμενα μονη μου και ηθελα να παρω σκυλι αυτος ηταν ενας απο τους λογους που δεν πηρα.Ειναι δυσκολο εαν δεν εχεις δικο σου μεταφορικο μεσο.Ομως εγω πηγαινοερχομουν συχνα εσυ μονο γιορτες φευγεις ή και τα σ/κ?
Ασε που παντα ειχα ενα σωρο πραγματα να κουβαλαω!!Ενα σωρο ρουχα (που τα πηγαινοεφερνα και φοραγα τα μισα απο αυτα τελικα!) και φυσικα εφοδιασμο με φαγητα και ταπερακια καταλαβαινεις :p:p
Εαν δεν πηγαινοερχεσαι συχνα παντως δεν νομιζω να εχεις προβλημα.
Με το τρενο μηπως σε βολευει καλυτερα?Νομιζω οτι μπορεις να το παρεις πανω μαζι σου αν το εχεις καπου.Αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρη για ρωτησε καλυτερα.

edit: Συγνωμη τωρα ειδα το ποστ του Siouxsie

Last edited:

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Καλά τα λες eleanna2!
Και για τους Αθηναίους που σπουδάζουν Πάτρα, κάπως έτσι είναι η κατάσταση!
Ρούχα-Ταπεράκια +σκύλος!
Αν είναι κάποιος διαθέσιμος να τη βοηθάει, όλα γίνονται με τη θέλησή της!

Υ.γ. της Siouxsie ντεεεεε... κοριτσάκι είμαι! ;)

eleanna2

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2010
125
0
Χιχι συγνωμη δεν ηξερα!
Ναι δεν νομιζω να εχει προβλημα ειδικα εαν δεν πηγαινοερχεται και πολυ συχνα (οπως εγω :p) και εαν δεν κουβαλαει ολα τα τζατζαλα (επισης οπως εγω:p)
Εξαλλου εαν ισχυει αυτο που λες μια χαρα λυνεται το προβλημα.Να ρωτησεις ομως και με τον προαστιακο τι γινεται.Επισης με τα υπολοιπα μεταφορικα τι παιζει?
Παντως το pincher αν θυμαμαι καλα μεσαιου μεγεθους πρεπει να γινεται.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
θα παρω mini pincher..φτανει μεχρι 6 κιλα..η μαμα ας πουμε ειναι γυρω στα 4..το ξερω οτι στο τρενο επιτρεπονται τα ζωα μεσα στην καμπινα..το θεμα ειναι οτι το εχω αποκλεισει εντελως γιατι πλεον δεν υπαρχει απευθειας γραμμη απο πατρα αθηνα και το αντιστροφο λογω εργων που γινονται..ετσι πρεπει να πας με λεοφωρειο μεχρι ενα σημειο μετα να παρεις τρενο και μετα προαστιακο..πιστευω ειναι πιο κουραστικο..ουτε ταπερ θα κουβαλαω ουτε τιποτα..μονο τα πραγματα μου που για 3 μερες που ανεβαινω δεν ειναι πολλα..ανεβαινω 1 φορα τον μηνα το πολυ 2..επισης να πω οτι μπορει να μην ανεβαινω απαραιτητα με λεωφορειο αλλα με αμαξι..οποτε δεν υπαρχει προβλημα εκει..ουτε εγω συμφωνω με την λογικη το γατι ή σκυλι να ειναι στις αποσκευες..και τις 2 γατες που ανεβασα αθηνα προσεξα παρα πολυ καλα που θα μπουν και το τονισα 50 φορες..συγνωμη αν σας πρηζω...απλα εχω μεγαλωσει απο μικρη με ζωα εχω μαθει αν ειμαι υπευθυνη σε οτι αφορα αυτα και το μονο που θελω ειναι να περασει καλα το σκυλακι μαζι μου και να μην ειναι δυστυχισμενο..με τις γατες εχετε καποια εμπειρια σε θεμα σκυλος γατα?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για την ακριβεια το αρσενικο μινι πινσερ φτανει το πολύ τα 5 κιλα και το θυληκο τα 4.
Πιο μεγαλο και βαρυ και είναι εκτος προτυπου.

Προσωπικα δεν θα εδειχνα και μεγαλη εμπιστοσυνη και ενθουσιασμο για την γεννα που θα κανει η κτηνιατρος. Γιατι θα επρεπε να την εμπιστευτω? Τι ξερει από την φυλη περα από την ξεγενναει?

Αν παλι θελεις να παρεις από πραγματικο εκτροφεα, τοτε θέλει πολύ ψαξιμο για την συγκεκριμενη φυλη και 900 ευρω στο χερι.
Από οσο ξερω υπαρχει μονο ενας σωστος εκτροφεας στην Ελλαδα και ένας στην Κυπρο.

Τα μινι πινσερ δεν είναι ευκολα σκυλακια. Θα προτεινα να καθησεις να διαβασεις τις ιδιαιτεροτητες του χαρακτηρα τους. Επισης δεν ζουνε παντα αρμονικα με άλλα ζωα.
Το σιγουρο παντως είναι ότι κλεβουν καρδιες.

Καλη τυχη ο,τι και να κανεις και καλως ηρθες στην κοινοτητα μας.
Αρης, Ξάνθη