γεια σας

marios n.

Member
16 Φεβρουαρίου 2010
12
0
γεια σας και παλι. ειναι καμια εβδομαδα που η κοπελια μου εχει φαγωθει να παρει σκυλο. βλεπωντας και ακουγωντας εμενα που εχω σκοπο να παρω κουταβι(το εχω αναφερει παλιοτερα), ΄ζηλεψε' ας το πουμε και αυτη και θελει κουταβι.σκευτομαι λοιπον να ψαξω που και ποια εκτροφεια υπαρχουν εδω στην αθηνα (η' και εκτος αθηνων αν δεν εχει εδω)και να της το κανω δωρο. ειναι μεταξυ μαλτεζ,γουεστ χαιλαντ τεριε και σιχ τσου.αυτα της αρεσουν.μη με ρωτησετε περισσοτερα γιατι ουτε εγω γνωριζω.πειτε μου μονο τη γνωμη σας.χρονο εχει να ασχοληθει με το σκυλι,αλλα σιγουρα καποιες ωρες τη μερα θα μενει μονο του λογο δουλειας.θελει ενα σκυλο σπιτιου και αγκαλιας αλλα που να μην εχει προβλημα να μεινει και στον κηπο ας πουμε.επισης θελει να μαθει απο τα 3 ποιο χρειαζεται λιγοτερη φροντιδα οσον αφορα τον 'καλωπισμο'...να μην ειναι δηλαδη ολη μερα και καθε μερα με μια βουρτσα και οτι αλλο απαιτειται.οσο δυνατον δηλαδη λιγοτερη απαιτηση πανω σε αυτο.οποιος γνωριζει ας αναφερθει πανω σε αυτο.ευχαριστω

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
να σε ρωτησω κατι;;
εχεις συζητησει με την κοπελα σου για ποιους λογους θελει σκυλακι; σου ανεφερε κ στο παρελθον τετοια επιθυμια της;;;
επισης,κατι που θα σου πουν και ατομα που γνωριζουν, το κουταβι θελει πολλη φροντιδα, επιμονη και υπομονη και νομιζω οτι το μποτε,κουρεμα χτενα κλπ ειναι το λιγοτερο απαιτητικο...
επισης, μενει μονη της;

marios n.

Member
16 Φεβρουαρίου 2010
12
0
οχι δεω εννοω οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα να ασχοληθει με το κουταβι και την εκπαιδευση του.ισα ισα! αλλιως δε θα εμπαινα σε τετοια διαδικασια..οσον αφορα τον καλωπισμο,εννοω ποιο 'σκληρο' σκυλι ας πουμε,δηλαδη να μη ειναι ενα σκυλι αξεσουαρ που θα πρεπει καθε μερα να κανεις τον στυλιστα του..τωρα οσον αφορα κουρεματα κ βουρτσισμα οταν χρειαζονται ενοειται οτι θα τα κανει δε θα το αφηνει ατιμελητο.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
σαφως, δεν υπονοησα κατι τετοιο:)
συνηθιζω να μην αμφισβητω τις καλες προθεσεις των ανθρωπων. Τελος παντων, εμενα ο προβληματισμος μου ειναι σε αυτα σου τα λογια "ειναι καμια εβδομαδα που η κοπελια μου εχει φαγωθει να παρει σκυλο. βλεπωντας και ακουγωντας εμενα που εχω σκοπο να παρω κουταβι(το εχω αναφερει παλιοτερα), ΄ζηλεψε' ας το πουμε και αυτη και θελει κουταβι "
Οπως και να εχει, θα σε κατατοπισουν οι γνωστες καθοτι εγω ασχετη:(
καλη τυχη με οτι κι αν επιλεξεις!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μήπως ζήλεψε προσωρινά και μετά της περάσει? Ο σκύλος δεν είναι για μία εβδομάδα..
Έπίσης και τα 3 σκυλιά που ανέφερες θέλουν καλό grooming..εξαιρω τα westies που θελουν Striping σε καλό groomer...
Και τα 3 είναι σπιτιού ...αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΞΩ...!!
Εγω θα σου πρότεινα να περιμενεις λίγο..μπορει και να της περάσει...

Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
αχ σε παρακαλω περιμενε μεχρι να παρεις εσυ σκυλσκι που το εχεις σκεφτει καλυτερα..ειναι αποφαση ποτ την μετανοιωνεις αν δεν την εχεις παρει υστερα απο πολυ σκεψη...πολλα παιδια που γνωριζω το εχουν κανει και τωρα ψαχνουν τροπο να το ξεφορτωθουν και τα λυπαμαι πραγματικα τα σκυλακια που ειναι τα μονα που δεν φταινε..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
οι τρεις φυλές (μαλτεζε, ουέστι, σιχτζου)
το θεμα κήπος και όχι πολλή περιποίηση είναι κάτι που δεν ταιριάζουν με τίποτα...
για να μπορεσουμε να σε βοηθήσουμε κάτι από όλα πρέπει να αλλάξει....

marios n.

Member
16 Φεβρουαρίου 2010
12
0
κοιταχτε ειναι περιπου 1 χρονο τωρα που συνεχως το συζηταμε,απλα πριν δεν εμενε μονη της οπως τωρα και δεν υπηρχε η δυνατοτητα αποκτησης σκυλου.μπαινει ιντερνετ διαβαζει,δειχνει τελος παντων ενδιαφερον.δεν ειναι οτι ξαφνικα της ηρθε η ιδεα..απλα την τελευταια εβδομαδα δειχνει να θελει να πραγματικα να προχωρησει στην αποκτηση καποιου κουταβιου.εννοειται οτι αν δε παρει καποια αποφαση δε προχωραω μετα σε αγορα χωρις λογο...σχετικα με τον κηπο δεν εννοουσα την διαμονη του εκει,αλλα την παραμονη του αν χρειαστει για καποιες ωρες ειτε για παιχνιδι,παρεα αν καθομαστε εξω κ.τ.λ χωρις να εχει προβλημα..(π.χ καποια ευαισθησια).

maria-akis

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2010
177
0
παρε χάμστερ για αρχη :)

έτσι κάναμε κι εμείς που θέλαμε απεγνωσμένα ένα κουτάβι. πήραμε χάμστερ κ αφού είδαμε πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, μετά πήραμε καναρίνι. μετά παπαγαλάκια. πολλά παπαγαλάκια.. τα κάναμε κι εκτροφή και τα δώσαμε τελικά.. και τώρα αφού ωριμάσαμε αρκέτα στο θέμα "κατοικίδιο" αποκτήσαμε την Ηρα μας..

περίμενε λίγο καιρό μήπως της περάσει.. κι αν θέλεις ανθεκτικό, εύκολο και γενικά έναν βολικό σκύλο πάρε κανίς. δεν αφήνει τρίχα, δε θέλει πολύ περιποίηση το τρίχωμά του, δεν έχει απρόοπτα στη συμπεριφορά του, νομίζω πως μπορεί να μείνει και καμιά ώρα στο κήπο, όχι παραπάνω.. ίσως και αδέσποτο. έχει πολλά μικροκαμωμένα και πανέμορφα στα καταφύγια..

έχεις σκεφτεί για ενήλικα σκύλο? θα σε γλυτώσει από πολλούς μπελάδες..

όσο για γουέστι και σιχ τζου, θέλει πολύ χρόνο το μαλλί τους βρε αδερφέ.. όσο ομορφούλικα κι αν είναι.. άσε που θα δυσκολευτείς να βρεις εκτροφέα στην Ελλάδα..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Μάριε ξέρεις τι γίνεται; Είχαμε πολύ πρόσφατα νέο μέλος, που για χάρη της κοπέλλας του, απέκτησαν σκυλάκι με τον χειρότερο τρόπο (pet shop), που είναι και θα είναι πολύ δυστυχισμένο στην ζωή του, γιατί στην πραγματικότητα ούτε το θέλουν ούτε μπορούν να το έχουν. Γι' αυτό ίσως τα παιδιά προσπαθούν να σε αποτρέψουν. Εγώ λέω, αν το έχετε σκεφτεί πολύ και γνωρίζοντας όσα έχετε μάθει από εδώ, εξακολουθείτε να το θέλετε, να το πάρετε. Από ράτσες δεν ξέρω να σου πω. Εγώ λατρεύω τα ημιαιμάκια. Πάρτε δύο μικρούλια από καταφύγιο, να κάνουν παρέα και να κάνετε και καλό :)

marios n.

Member
16 Φεβρουαρίου 2010
12
0
mareco συμφωνω σε αυτα που λες και τα καταλαβαινω απολυτα.απο ετσι ομως ολος ο κοσμος θα επρεπε να εχει αδεσποτα η' ημιαιμα κουταβια απο τα καταφυγια...προς θεου δε το λεω αυτο για να απαξιωσω τα κατα τα αλλα υπεροχα αυτα σκυλια(οποιας μορφολογιας κ αν ειναι)αφου μικρος ειχα ημιαιμο σκυλακι το οποιο ειχα βρει εξω απο το δημοτικο που πηγαινα και το πηραμε σπιτι και το καναμε οικογενειακο μελος...απλα δε νομιζω οτι μονο οι εμπειροι η' οι φαν η' οι εκτροφεις,η' πολυ γνωστες ειναι καταλληλοι για αποκτηση σκυλιου ρατσας κ κανενας αλλος. για ημιαιμο δυσκολο παντως.εγω καταρχην εχω προαναφερει οτι θα αποκτησω ενα αμερικανικο σταφορντσαιρ και οπως ολα δειχνουν θα παει για φθινοπωρο απο συγκεκριμενο εκτροφειο(αν δεν αλλαξει κατι).οσο για τα αλλα που ανεφερα θα συμφωνησω στο οτι για να προχωρησει στην αποκτηση ενος εκ των 3 θα πρεπει να ειναι αποφασισμενη και σιγουρη για τις απαιτησεις ενος τετοιου σκυλιου περα απο την ομορφια και τον χαρακτηρα του και την παρεα του...ελπιζω να παρει την σωστη αποφαση ειται ειναι θετικη ειται αρνητικη ως προς την αποκτηση του..ευχαριστω για τις προτροπες συμβουλες