γεια σας!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Αντί να πάς σε εκτροφείο να πάρεις καινούριο (νομίζω 1000ευρώ) σκύλο να κάνεις δώρο στους γονείς σου ένα τέλειο συναγερμό με 200-300 ευρώ το πολυ και να πάρεις μαζί σου το δύσμοιρο μπας και περάσει καλύτερα !!!Νομίζω δεν είναι κακή η ιδέα μου!!!
εεεε και πήγαινε το κ σε κανένα κτηνίατρο!
Φιλικά πάντα
Σωστότατος!!!

Και να πω και το άλλο: έχω ακούσει από πρώτο χέρι πως η τελευταία μόδα για σπίτια με σκυλιά είναι να βλέπουν οι ληστές τι γένος είναι ο σκύλος και να πετάνε στο μπαλκόνι σκυλάκι του άλλου φύλου! Πες κι αυτό ως επιχείρημα!

Last edited:

xristinak89

Member
4 Ιουνίου 2012
13
0
παιδια, καταρχας να πω παλι ευχαριστω για το χρονο σας (μπορει να γινομαι κουραστικη, αλλα τοσα χρονια με επνιγε αυτο το θεμα και τωρα νιωθω πολυ καλυτερα που το μοιραστηκα, ασε που οποτε υπηρχε καποια κουβεντα με γνωστο η συγγενη ακουγοτανε το ''εσυ ηθελες σκυλο'' και κρατιομουνα μην βαλω τα κλαματα, γιατι αντε τωρα να εξηγησω σε ξενο ποσο εχω προσπαθησει..)

μιλησα και δεν ειναι αρνητικοι να το παρω....αλλα μου ειπαν και διαφορα οτι τους γριλλιζει πλεον αμα αρπαξει κατι και της το ζητανε πισω και τετοια..(γνωμη μου οτι για αυτο δεν την θελουν πια).
ακουστηκε και κατι για νεο κουταβι βεβαια,αλλα προσπαθησα να τους αποθαρρυνω.

οποτε ολα ειναι σε καλο δρομο..
εγω ομως ειμαι λιγο φοβισμενη...αν στο μελλον εκει που ολα ειναι καλα, την νευριασω και απο ενστικτο της γυρισει και μου επιτεθει?
καταλαβετε με και μενα, την εχω δει σε πολυ αγρια κατασταση, και αφου γρυλλιζει πλεον, με ανχωνει αυτο..

πώς θα την εμποδίσω στην αρχη να παρει τα πραματα μου?
βασικο προβλημα ειναι πώς θα την παω σε εκπεδευτη αφου δεν εχω αμαξι?
χωρις εκπαιδευτη δεν θα τα καταφερω.δεν ξερω καν τι να κανω τις πρωτες μερες που θα την παρω στο σπιτι.πώς θα την βγαλω έξω?
αχ ποσο θα θελα να μπορουσε ο εκπεδευτης να ερχοταν σπιτι!

αυτο το θεμα ειναι πολυ δυσκολο...

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
απλα να προσεχεις οταν τρωει ή πινει νερο να εισαι μακρια της κλπ...περιορησε την αρχικα σε ενα crate! Και αν φοβασε τοσο πολυ, Φιμωτρο

xristinak89

Member
4 Ιουνίου 2012
13
0
φοβαμαι να την βγαλω εξω.δεν εχει συνηθισει κοσμο.και με φιμωτρο να ειναι θα με παρασυρει και θα με πανε μεσα, μην πω θα με διωξουν και απο την πλυκατοικια...ασε που μενω και διπλα σε σχολειο.
τι ειναι το crate?θα μπορουσε να ειναι και το σπιτακι της ή να το χρησιμοποιησω αργοτερα και για το αμαξι?δεν θα νιωθει ασχημα κλεισμενη?

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
το crate ειναι ενα κλουβακι..ειναι πολυ χρισιμο πολλα μελη το χρισιμοποιουν! Οταν ασπουμε πρεπει να μεινει για λιγο μονο του το βαζεις μεσα σε crate γτ ειναι για εκεινο η φωλια του και ετσι δεν κανει ζημιες κλπ.Στην βολτα παρε μαζι σου και το αγορι σ πχ.Αλλα για αρχη στην θεση σου δεν θα την εβγαζα σε πολυσυχναστα μερη.Ισα ισα για να κανει την αναγκη της ισως.Καλυτερα να μιλισης με ενα εκπεδευτη και βλεπεις.Θα σου πουν και τα αλλα μελοι ;)

xristinak89

Member
4 Ιουνίου 2012
13
0
ναι ναι, πρωτα απο ολα θα τα εχω μαθει ολα απο τον εκπεδευτη!μετα θα κανω την κινηση ουτως η αλλως.
αλλα, δεν ξερω ποιον εκπεδευτη να εμπιστευτω...εχω και εκεινη την εμπειρια με τον παλιο εκπεδευτη..

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Πολλά μπράβο που θα την πάρεις (αν την πάρεις)
Τα σκυλιά μαθαίνουν και σε μεγάλη ηλικία.
Το συγκεκριμένο πιθανότατα σε εμπιστεύεται, και αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή...
ΑΛΛΑ
Δεν ξέρουμε τον εκ φύσεως χαρακτήρα του κουταβιού, δεδομένων των τόσων στραβών που του έτυχαν.
Μπορεί να σου φαίνεται καλόψυχη, αλλά αυτό να είναι και σημάδι υποτακτικότητας από το ξύλο που έχει μαζέψει.
Μπορεί να σου φαίνεται άγρια, ενώ είναι απλά ανασφαλής.
Μπορεί να συμβαίνουν όλα και τίποτα.
Πολλά πράγματα έχουν γίνει δεύτερη φύση για το σκυλί σου και αυτό δεν βοηθάει έναν άπειρο να δει την όντως φύση του.
Εγώ δεν θα έπαιρνα τέτοιο σκυλί, αν δεν είχα αγκαζέ τον εκπαιδευτή.
Βρες κάποιον λοιπόν που να έρχεται στο σπίτι, και μπορεί να διαβάσει και να χειριστεί προβληματικές συμπεριφορές.
Τον χρόνο που θα αφιέρωνες για να διαλέξεις εκτροφέα, αφιέρωσέ τον για να διαλέξεις εκπαιδευτή.
Τα χρήματα για εκτροφέα+εκπαίδευση...δώσε τα όλα εκεί.
Υπάρχουν ακόμα και ολόκληρα θέματα εδώ μέσα που έχουν να κάνουν με τις περιπέτειες αναζήτησης εκπαιδευτή.
Η ικανοποίηση για το ότι έσωσες από εκεί μέσα την φίλη σου, Θα είναι τότε ολόκληρη...και πολύ μεγάλη!

ΥΓ
Καλως ήρθες:)

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Αφού μένεις δίπλα στο σχολείο βολεύει πάρα πολύ γιατί σημαίνει πως θα έχεις περιφραγμένο χώρο να δουλέψετε ξανά από την αρχή την σχέση σας και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη σε εσένα.
Μην νομίζεις πως το σκυλάκι σου δεν θα σε θυμάται...
Απλά θέλει πολύ δουλειά από εσένα για να ξεχάσει ότι ο άνθρωπος του δημιουργεί πόνο.
Δεν είναι μειονέκτημα η αυλή απλά θα πρέπει να παρατήσεις ποίες ώρες λείπουν τα παιδιά και τα μάτια σου 400 το λιγότερο. Ίσως χρειαστεί να ξυπνάς για παράδειγμα νωρίς (6-7 η ώρα)που σίγουρα δεν έχει κατέβει κανένα τέτοια ώρα και τώρα που είναι καλοκαίρι ακόμα καλύτερα.
Εγώ για παράδειγμα σχολάω 1 η ώρα(το βράδυ) και ξαπλώνω 2-3 αλλά σηκώνομαι στις 7-8 για να προλάβω άδεια την παραλία και να απολαύσουμε την βόλτα μας.
Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο.
Θα το βρεις σιγά σιγά μην αγχώνεσαι και από κοντά ο εκπαιδευτή σου.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Kαι μην κολλάς στο ότι ειναι μεγάλο το σκυλι.
Δεν ειναι μεγάλο, απλά δεν ειναι κουτάβι λίγων μηνών. Μαθαίνει μια χαρά μόλις εμπιστευτεί αυτόν που θα τη διδάξει. Και δεν ειναι "τρελό" να σου επιτεθεί αν την νευριάσεις, απλά θέλει υπομονετικούς και ήρεμους χειρισμούς. Σταθερότητα και επιμονη.
Ίσως θα μπορούσες να συνεννοηθείς με τον εκπαιδευτή, να πατε μαζί να την παρετε από το σπιτι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Χριστίνα τώρα είδα το θέμα σου. Καλώς ήρθες στο φόρουμ και μπράβο που βρήκες το θάρρος να τα γράψεις αυτα, φαντάζομαι δεν θα ήταν εύκολο.
Πολλές φορές σκεπφτομαι πόσα σκυλιά τραβάνε τα ίδια, κακοποιούνται περισσότερο και απο αδέσππτα.. Ο εκπαιδευτής που ανέφερες θέλει το λιγότερο ξύλο και μια καταγγελία σίγουρα, κρίμα που δεν θυμάσαι το όνομα του..
Όπως είπε ο sea mol έτσι κι εγώ θα το επαιρνα μόνο με υπευθυνο εκπαιδευτή στο πλάι μου. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις να την πάρεις και πιστεύω επίσης ότι ο σκύλος θα σε λατρέψει εφόσον θα είσαι ο πρώτος άνθρωπος που θα της φερθεί όπως πρέπει.

ASBT

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
180
2
γρηγορα με εναν εκπαιδευτη στο σπιτι σου και παρτους το σκυλι.

μη το αφηνεις αλλο να υποφερει εκει περα, και θα δεις ποσο θα σε αγαπησει με τον καιρο και θα τα πατε μια χαρα! ξεκινα την αναζητηση ενος σωστου εκπαιδευτη που θα σου δωσουν συμβουλες και πολλα παιδια απο εδω!

Μη σε ανυσηχει το προβλημα της ηλικιας, διορθωνεται, οπως και με σωστη απο την αρχη κοινονικοποιηση ολα θα πανε καλα!

Σου ευχομαι τα καλυτερα και μη τα παρατησεις ποτε ξανα. ;)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Νομιζω πως οι ανθρωποι θελουν μια καταγγελια αν παρουν αλλο σκυλι! Ισως αν εμφανιστει στην πορτα τους η αστυνομια με καιμια φιλοζωικη οργανωση να μην ξαναθελουν σκυλο.

Παρε οπωσδηποτε Crate αν παρεις το σκυλι σπιτι σου. Βαλε απο την αρχη μια σωστη βαση για να μην επιτρεψεις εσυ απο εδω και περα να γινουν λαθη μαζι της εφοσον πλεον το σκυλι δεν αστειευται με τα δοντια του.

Πολλοι απο εδω μεσα γνωριζουν εκπαιδευτες που θα μπορουσαν νβα σε βοηθησουν και πιστευω πως οποιος ειναι σιγουρος 10000% για τον εκπαιδευτη του καλο θα ηταν να σε βοηθησει.

xristinak89

Member
4 Ιουνίου 2012
13
0
γεια σας!

συγνωμη που αργησα να απαντησω..

υπαρχουν πολλες δυσκολιες για να την παρω.
θελει πολυ δουλεια για να μπορεσω να την κοινωνικοποιησω, και χρειαζεται και 100% αμαξι, οχι μονο για τα βασικα, αλλα και για να την πηγαινω σε μερη χωρις πολυ κοσμο για αρχη.

η συμβουλη που πηρα ειναι να εξοικιωθω πρωτα με την διαδικασια της εκπαιδευσης περνοντας κουταβι, και οταν δω οτι μπορω να τα καταφερω, τοτε να παρω και την μικρη...το θεμα ειναι να νιωθω οτι μπορω να τα καταφερω και να μην φοβαμαι οτι θα κατασπαραξει τον κοσμο, γιατι τον φοβο θα τον νιωθει και δεν θα καταφερω τιποτα.

σε περιπου 2 μηνες θα παρω κουταβι..
μεχρι τοτε θα κοιταξω μηπως υπαρχει καποια δυνατοτητα να γινει καποιου ειδους εκπεδευση στην σκυλιτσα στο πατρικο μου, πριν δηλαδη να την παρω εγω.το προβλημα ειναι οτι ειναι μακρυα απο την αθηνα.

ειναι μπερδεμενα τα πραματα,
αλλα σιγουρα ολα θα μπουν σε μια σειρα..
σας ευχαριστω ολους..

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Από ποιον πήρες τη συμβουλή?

Μήπως απλά δεν θέλεις την ενήλικη σκυλίτσα αλλά σε εξιτάρει η ιδέα του κουταβιού?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Ηθελα απο μερες να σε ρωτησω... γιατι παλι την ιδια φυλη? Κι απο που βρηκες κιολας κουταβι?

Καλυτερα να μην κανετε αλλα εκπαιδευση στην σκυλιτσα ενω μενι εκομη στο πατρικο σου διοτι την προηγουμενη φορα δεν της βγηκε σε καλο αφου ολοι μπλεχτηκατε. Το σκυλι αυτο πρεπει να φυγει απο εκει. Εμενα αυτο με ποναει περισσοτερο απ'ολα. Πως θα χαιρεσαι το καινουριο σου σκυλακι γνωριζοντας οτι το "παλιο" ζει μονιμα σε ενα μπαλκονι, στην καταδικη του?:(

xristinak89

Member
4 Ιουνίου 2012
13
0
πρεπει να εισαι εμπειρος με τα σκυλια για να μπορεσεις να διορθωσεις τοσο μεγαλα προβληματα σε σκυλι τετοιας ρατσας.

ακομα και εκπεδευση ειδικη να κανει, παλι θα εχει προβληματα, περα απο το οτι θα χρειαστουν πολλα χρηματα και να βρω και καποιο αμαξι.

δεν ειπα οτι δεν θα την παρω..
απλως θα αργησω λιγο. αλλιως θα τα κανω χειροτερα.
ο κοσμος αμα δει ενα ''τρελο'' ντοπερμαν στο δρομο και εμενα να προσπαθω να το συγκρατισω, οχι μυνηση, οχι θα με διωξουν απο την πολυκατοικια, αλλα στην χειροτερη αν μου ξεφυγει και τρομαξει και κανεναν θα με βαλουν να της κανω ευθανασια..

δεν αποφασισα ακομα, αλλα σκεφτομαι αυτην την ρατσα απλως γιατι μαρεσουν ολα τα χαρακτιριστικα της,ειναι πανεξυπνα σκυλια.
σε δυο μηνες εννοω θα αρχισω να ψαχνω για κουταβι γιατι τοτε θα εχω μαζεψει καποια χρηματα και θα εχω ξεμπερδεψει με μετακομιση, οχι οτι θα εχω ετοιμο κουταβι!