γεια σας!

xristinak89

Member
4 Ιουνίου 2012
13
0
γεια σας!

είμαι νεο μέλος και ζητώ τα φωτα σας!!!!!

καταρχας θα πω το παραπονο μου (ε, θα σκασω αν δεν το πω!!) Πριν 4 περιπου χρονια (εδινα πανελληνιες) αποφασισαν οι γονεις μου να αγορασουν ενα σκυλο για φυλακα, μιας και οι κλεφτες ειχαν αυξηθει στην γειτονια. Αφού το αποφάσισαν (και το τονιζω αυτο), ρωτήσαν εμενα και την αδερφη μου (8 χρονων) αν θα θελαμε ενα σκυλακι. τι πιο λογικο να πουμε ναι??????

ωραια ως εδω....

1 τραγικο λαθος:
-΄΄μπαμπα, να παρουμε ενα απο τα αδεσποτα στο βουνο που βρηκαμε?΄΄
- ΄΄όοοχι, θα παρουμε ντοπερμαν. είναι ομορφα και δυνατα σκυλια΄΄

2 τραγικο λαθος:
-΄΄μπαμπα, απο που θα παρουμε το κουταβι?΄΄
- ΄΄εδω βρηκα μια αγγελια. 7 μηνων ειναι και σχεδον τζαμπα, με δωρο το σπιτακι.΄΄
-΄΄μα, ειναι πολυ μεγαλο, πως θα το εκπαιδευσουμε?και αν εχει προβληματα και το δινουνε?΄΄
-΄΄δεν εχει τιποτα, δεν χρειαζεται εκπαιδευση, να μας φυλαει θελουμε.΄΄......

3 τραγικο λαθος:
αφου τελικα πηραμε την ''ευκαιρία'', την βαλαμε στο μπαλκονι (ποτε μεσα στο σπιτι...) και αρχισαμε να την χτυπαμε, αφου γαυγιζε, τα εκανε παντου, δεν μπορουσε να βγει βολτα γιατι δαγκωνε ολο το κοσμο και φοβοταν ακομα και τον αερα. η αδερφη μου επαιζε με το σκυλι σαν να ηταν κουκλα, αν ημουν στη θεση της ψυχης αυτης, θα ειχα κατασπαραξει την αδερφη μου και δεν θα το μετανιωνα και καθολου!
οπότε, εγώ να έχω στεναχωρεθεί απιστευτα, και να αποφασίζω να κανω μονη μου την εκπαιδευση, βασιζομενη σε βιβλια που ειχα διαβασει. με πολυ μεγαλη χαρα, ειδα οτι η σκυλιτσα μας ηθελε τοσο πολυ να μαθει τα παντα!!
οποτε, ειπα στην οικογενεια οτι θα αναλαβω την εκπαιδευση, αλλα θα πρεπει να με ακουνε για να μην την χαλασουν.
εμαθα το σκυλι να μην χοροπηδαει πανω μου, να ακουει το μη, να περπαταει διπλα μου(οχι ομως εξω στο δρομο..), να τρωει μονο αμα της πω ''παπακι'' (μη γελατε, ειχα διαβασει οτι δεν κανει να μαθει το φαε για την φολα), και άλλα ακομα.
που ειναι το λαθος? εκτος απο μενα κανενας δεν ηταν αυστηρος. πηδουσε πανω σε ολους εκτος απο μενα. της δινανε σουβλακια να φαει. προσπαθουσα να τους εξηγησω, αλλα μου λεγανε οτι ειμαι σπαστικια και το παιζω ξερολας.
αποτελεσμα?μεγαλωσε η μικρη, δεν ακουγε ουτε εμενα πια, (τα ειχα παρατησει και γω, γιατι εκλεγα απο τα νευρα μου που οτι την μαθενα, εκαναν το αντιθετο ολοι οι αλλοι)
πηδουσε, γαυγιζε και δεν εβγενε ποτε βολτα, ειχε γινει επικυνδυνη. να μην πω για το ξυλο που ετρωγε..
για αλλη μια φορα προσπαθησα να την μαθω να κανει την αναγκη της σε συγκεκριμενο μερος στο μπαλκονι για να την γλυτωσω απο λιγο ξυλο. μεσα στις πανελληνιες, εφαγα 3 ολοκληρες μερες βγενοντας καθε 30 λεπτα απο το σπιτι και δειχνοντας της που ηθελα να το κανει. τελικα εμαθε, και ημασταν ολοι πολυ χαρουμενοι. ομως καποια μερα της ξεφυγε καπου αλλου. παλι ξυλο εφαγε, παλι ανχωθηκε. ειχα δει με τα ματια μου να επιστρεφει ο μπαμπας και την στιγμη που εκανε τα κακα της εκει που επρεπε, να την βριζει γιατι πριν ειχε κανει αλλου. να του εξηγω το λαθος του, αλλα τιποτα.παλι μπερδευτηκε η καημενη και παλι τα κανε παντου.τα παρατησα και γω.

4 τραγικο λαθος:
πηραμε εκπεδευτη. την χτυπουσε. η καημενη τα εκανε κυριολεκτικα πανω της οταν τον εβλεπε. την σηκωνε απο τον πνιχτη και την εφερνε στον αερα πανω απο τον ωμο του και την ''προσγειωνε'' κατω με δυναμη. ''για να της παρω τον αερα'' ελεγε.
μακαρι να θυμομουν το ονομα του να εκανα καταγγελια. αλλα τοτε ελεγα οτι μαλλον εγω εκανα λαθος.

5 τραγικο λαθος:
παντα η κατηγορια ηταν ''εσυ ηθελες σκυλο, να τι παθαμε τωρα''
οπως ειπα και στην αρχη, εγω απλως σαν παιδι, ειχα συνενεσει...
οποτε, ειπα, ωραια, αφου εγω το ηθελα, τωρα θελω να το χαρισουμε (μηπως και αλλαξει η ζωη του γιατι ηταν ουτε χρονιαρικο ακομα). δεν θελανε να το χαρισουμε, αλλα να το πουλησουμε. τελικα ομως εβαλε τα κλαματα η 8χρονη αδερφη μου που θα περναμε το παιχνιδι της και δεν με αφησανε να το δωσω. με κατηγορησανε κιολας πως ειμαι ''απανθρωπη'' και χωρις ''καρδια'' που ηθελα να την δωσω. και η κατασταση διαιωνιστηκε.

τωρα ειμαι φοιτητρια και μενω μονη μου.

παραιτηθηκα απο καθε προσπαθεια.
μηπως ειμαι τρελη??
εσεις τι θα κανατε στη θεση μου?????????

ο λογος που γραφτηκα στο φορουμ ειναι γιατι σε κανα 2μηνο θα μεινω με το αγορι μου και σκεφτομαι να παρω ενα κουταβι ντοπερμαν.
εχω πολλες αποριες βεβαια.
αρχικα, σκεφτηκα να παρω το σκυλι απο το πατρικο μου. αλλα πρωτον δεν θελουνε να μου το δωσουνε γιατι και καλα φυλαει το σπιτι, και δευτερον φοβαμαι οτι τωρα πια, δεν μπορω να καταφερω τιποτα με τοσα ψυχολογικα που εχει....

εχω πολλες αποριες βεβαια για την ζωη με το κουταβι, αλλα και πολυ ορεξη ...

θα αναφερθω σε αυτες αργοτερα, γιατι μαλλον σας ζαλισα αρκετα προς το παρον!

:cool:

Andreas82

Member
4 Ιουνίου 2012
13
0
Heraklion
Καλημερα Χριστινα με το καλο να παρεις το κουταβακι σου το οποιο σιγουρα θα χει καλυτερη τυχη απο αυτο που εχετε στο πατρικο σου. Υπομονη θελει ετσι και αλλιως οι γονεις μας και γενικα οι παλιοτερες γενιες εχουν καποια κολληματα σε πολλα θεματα ενα απο αυτα και η ανατροφη των σκυλων.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δε θα σου πω πολλά, γιατί σίγουρα θα στα πούνε οι υπόλοιποι.

Το καλό είναι ότι αναγνωρίζεις το λάθος τρόπο απόκτησης του σκύλου, τη λάθος συμπεριφορά απέναντί του και γενικά όλα αυτά τα επαίσχυντα πράγματα που έκαναν οι γονείς σου.

Το κακό είναι ότι δεν έχεις δράσει ακόμα. Όχι, να μην πάρεις άλλο σκύλο αν αυτός που ήδη έχετε ζει μια βασανιστική ζωή. Σώσε αυτόν! Σε χρειάζεται!

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Μου ραγισε η καρδια με ολα αυτα που εχει περασει το κακομοιρο..Μπραβο τουλαχιστον που προσπαθησες!
Σε καταλαβαινω γιατι και εμενα καπως ετσι ειναι γονεις μου νωμιζουν οτι τα ξερουν ολα και μολις πας να τους εξηγησεις παντα λενε το αντιθετο..Εγω θα σου προτεινα οπωσδηποτε να παρεις απο εκει το σκυλι! Εχει περασει πολλα και του αξιζει να περασει τουλαχιστον τα υπολοιπα χρονια του με αγαπη και φροντιδα!

Φυσικα και θα καταφερεις, με προσπαθεια και αγαπη το σκυλακι θα αλλαξει, θα δεις :)
Να το πας και σε ενα καλο εκπεδευτη και εισαι οκ :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Χριστινα καλως ηρθες :)
Εγω θα εκανα μια προσπαθεια να παρω τη σκυλα απο το πατρικο μου. Υπαρχει περιπτωση εαν την παρεις να την αντικαταστησουν? Μη σε αγχωνει η ηλικια της. Σε ξερει και με επιμονη και προσπαθεια θα τη φερεις στα μετρα σου τη σκυλα.
Νομιζω οτι με οποιο σκυλο και να καταληξεις, θα εισαι πολυ καλη ιδιοκτητρια. Γνωριζεις φανταζομαι οτι για την αγορα καθαροαιμου σκυλου ειναι μονοδρομος ο εκτροφέας?

xristinak89

Member
4 Ιουνίου 2012
13
0
amaliaz σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια..
ναι το ξερω για τον εκτροφεα, και νομιζω πως θα επισκευθω τον κ. Β.Κουνελα για να μιλήσω μαζι του και να δω και τα σκυλια...δεν ξερω αν ειναι καλος ανθρωπος ή αν εχει χρονο, απλως τον βρηκα ψαχνοντας στο ιντερνετ...
δεν θα μου την δωσουν ευκολα, γιατι δεν την βλεπουν σαν ψυχη, αλλα σαν σωμα που τρομαζει τους κλεφτες...και η γιαγια μου επιμενει να την εχει κατω στην αυλη (μενει απο κατω μας) καποια βραδια, για να μην την κλεψουν.αλλα και να μου την δωσουν, φοβαμαι οτι θα παρουν αλλο σκυλι αργοτερα, για τον ιδιο λογο.
αλλα και γω φοβαμαι, γιατι ορμαει σε οποιον βρεθει εστω και μακρυα της. δεν εχω καν την δυναμη να την κρατησω. αυτο ηταν πριν 3 χρονια, φαντασου πως θα κανει τωρα που εχει να βγει απο το σπιτι και απο την αυλη απο τοτε, και δεν εχει δει ουτε σκυλο ουτε ανθρωπο..δεν ξερω, φοβαμαι να την αναλαβω πραγματικα. ...
δεν ξερω και αν θα πετυχενα εκπεδευτη αξιο να τα καταφερει...δεν ξερω και ποσο θα κοστισει τοσο δυσκολη εκπαιδευση....αν την βλεπατε θα τρομαζατε...εδω, εχει ''δαγκωσει'' ακομα και τη μαμα οταν την κρατουσε να μην φαει ανθρωπο τοτε, στις πρωτες και τελευταιες βολτες της...
δεν εχει κοινωνικοποιηθει καθολου οταν ηταν μωρο. ηταν κλεισμενη σε ενα μπαλκονι πριν την παρουμε, και καπως ετσι κατεληξε παλι....
εχετε καποια γνωμη για καποιον εκπεδευτη που θα μπορουσε να τα καταφερει?
αλλα και παλι, οι γονεις μου και η γιαγια, το ξαναλεω, δεν θα την δωσουν ευκολα γιατι την θελουν ''σκιαχτρο'' για κλεφτες....
ακομα, δεν εχω αμαξι, και θα επρεπε να βρω καποιον που να ερχοταν ζωγραφου..δυσκολα ολα...

ενω αν επερνα μωρο, σκεφτομουν οτι θα ειχα συχνη επαφη με τον εκπεδευτη, αλλα πριν παρω, θα προσπαθησω να βρω καποιον που θα μπορουσε να με περνει μαζι του ως εκει.
πχ, για τον κ.κουνελα που ειναι τοσο μακρυα, ισως (λεω εγω τωρα) να εβρισκα καποιον που θα πηγενε σε αυτον τακτικα και να εβαζα και γω την μιση βενζινη και να πηγενα μαζι...
θελω να πω, θα ηθελα να εχω μια επαφη με καποιον πριν και μετα την αποκτηση του σκυλιου...
δεν ξερω αν ειναι εφικτο αυτο, ονειρα κανω...
στο μελλον, αν βρει δουλεια το αγορι μου ποτε, θα παρουμε και ενα αμαξι και θα ναι πιο ευκολα ολα..
απλα, τωρα που ειμαι φοιτητρια, δεν μπορω να δουλεψω γιατι ειμαι σε δυσκολη σχολη, αλλα εχω παρα πολυ χρονο που καθομαι σπιτι και διαβαζω. οποτε θα μπορουσα πολυ ευκολα και ευχαριστα, αντι να χαζευω στο ιντερνετ στα συχνα διαλληματα, να ασχολουμαι με την εκπεδευση του κουταβιου, δεδομενου οτι εχω και τον υμηττο 15 λεπτα απο το σπιτι μου.
γενικα, θα κανω προγραμματισμο με τα χρηματα, θα μιλησω με τον εκτροφεα πολυ πριν παρω το κουταβι,
αλλα για αρχη με προβληματιζει το αλλο το σκυλι στο πατρικο μου...
ακομα, το αγορι μου δεν ειναι πολυ θετικο με το σκυλι μεσα στο σπιτι (δεν εχει μαθει ποτε να ζει με ζωα) αλλα εχει συμφωνισει να μην ανακατευεται στην εκπεδευση και να κανει οτι ακριβως του πω εγω...γενικα ξερει ολη την ιστορια και ξερει τι δεν πρεπει να κανει για να εχει τετοιο σκυλο..
θελω να πω, αν εμενα μονη σιγουρα θα εκανα τα παντα να προσπαθησω με την μεγαλη σκυλιτσα, αλλα τωρα, δεν θα ειμαι μονη στο σπιτι, οποτε πρεπει να λαβω υποψην και το αγορι μου που δεν μπορω να τον δεσμευσω να εχει ενα ΄΄τερατακι΄΄στο σπιτι, που και αυτος την φοβαται, γιατι ειχαμε ιστοριες οταν ηρθε να τον γνωρισουν οι δικοι μου..
δεν ξερω τι κανω...
ελπιζω να μην σας μπερδεψα...
παντως ζητω την κατανοηση σας,
δεν θα κανω καμια κινηση χωρις να την σκεφτω πολυ πρωτα, η χωρις να ρωτησω εκτροφεα...
ξανατονιζω οτι δεν θα μου δωσουν ευκολα το σκυλι οι δικοι μου..

ξερει κανεις καποιον εκτροφεα που να ειχε ορεξη και χρονο να ασχοληθει να μιλησει μαζι μου απο κοντα?
η ξερει κανεις τον εκτροφεα που ανεφερα παραπανω?
η καποιο τροπο να φτασω εκει αργοτερα με το κουταβι??

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Τραγικη περιπτωση. Το πραγματικα τραγικο ειναι η αφηγηση για τον εκπαιδευτη. Πηξαμε και απο τετοιους...

Τωρα στην ουσια, καλα θα ηταν να παρεις το ενηλικο σκυλι που το γνωριζεις και σε γνωριζει και ειναι σιγουρο οτι θα μοπρεσεις να του μαθεις τα βασικα και να το κανεις να σε εμπιστευτει. Απαραιτητη προϋποθεση να συμφωνησουν οι δικοι σου και να μην παρουν αλλο στη θεση του για να μην γινει διπλο το κακο. Αν οχι, υπαρχουν και σκυλια ολων των ειδων και των ηλικιων σε φιλοζωικες και καταφυγια. Εαν θελεις καθαροαιμο ντομπερμαν, θα πρεπει να το ψαξεις πολυ καλα και να γνωριζεις οτι απαγορευεται η κοπη αυτιων και ουρας.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
πες στους γονεις σου να βαλουν συναγερμο -.-
Αυτο σκεφτομουν.
Απο την αλλη... αν ειναι να την αντικαταστησουν... καλυτερα να μεινει εκει το σκυλι. Εχει πια μεγαλωσει, εχει παγιωθει η συμπεριφορα της και δε νομιζω οτι θα εξακολουθουσαν να την κακοποιουν.
Ο Β. Κουνελας ειναι μια πολυ καλη επιλογη. Μιλησε μαζι του, πηγαινε απο εκει, δες τα σκυλια του. Εμας ηταν ο εκπαιδευτης μας. Οποτε εαν καταληξεις τελικα σε εκεινον, θα εχεις 2 σε ενα :)

14 Νοεμβρίου 2011
20
0
Καλησπέρα Χριστίνα και καλώς ήρθες

Πραγματικά πρέπει να δώσεις την σκυλιτσα σου απο το μπαλκόνι, σκέψου πως θα τις φέρονται αφού φυγεις
Δεν πρέπει να τους δώσεις το δικαίωμα επιλογής σε καμία περίπτωση
Σιγουρα θα πάρει κάποιο καιρο να κοινονηκοποιηθει αλλα αξίζει μια καλύτερη ζωη
νομιζω της το χρωστάς

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ναι! Συναγερμός! Κοστίζει λιγότερο από ένα σκύλο, δε λερώνει το μπαλκόνι, δε γαυγίζει, δε δαγκώνει, δε χρειάζεται βόλτες, δεν κινδυνεύει η ζωή του (και η δική σας) από πιθανό εισβολέα, είστε πιο ασφαλείς και σίγουροι ότι λειτουργεί κανονικά και μάντεψε: Κάνει πολύ καλύτερα τη δουλειά του απ'ότι ένα σκυλί σαν το δικό σας!

Πρότεινέ το στους γονείς σου. Θυμάσαι τη διαφήμιση μιας ασφαλιστικής που έλεγε "Τι λέτε ρε παιδιά; 150 ευρώ κάνει μόνο η τροφή του. Πάμε Μπούμπη!"
Κάπως έτσι λοιπόν. Παίρνουν οι γονείς το πακέτο συναγερμού, παίρνεις κι εσύ το μπούμπη να τον βγάλεις από τη μιζέρια του κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Προσωπικά πάντως, δε θα ήθελα καμία επαφή με τέτοιους ανθρώπους ακόμα κι αν τύχαινε να είναι γονείς μου.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Αυτο σκεφτομουν.
Απο την αλλη... αν ειναι να την αντικαταστησουν... καλυτερα να μεινει εκει το σκυλι. Εχει πια μεγαλωσει, εχει παγιωθει η συμπεριφορα της και δε νομιζω οτι θα εξακολουθουσαν να την κακοποιουν.
Ο Β. Κουνελας ειναι μια πολυ καλη επιλογη. Μιλησε μαζι του, πηγαινε απο εκει, δες τα σκυλια του. Εμας ηταν ο εκπαιδευτης μας. Οποτε εαν καταληξεις τελικα σε εκεινον, θα εχεις 2 σε ενα :)
ναι αλλα το κακομοιρο αξιζει μια καλυτερη ζωη. Και π ξερεις οτι αυτη δεν το βαρανε ετσι για πλακα??

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ακόμα και να μην την κακοποιούν, λες ότι την έχουν κλεισμένη σε ένα μπαλκόνι, να λερώνει γύρω της, πολύ πιθανόν να κινδυνεύει κι από τις ακαθαρσίες της, τόσο αυτή όσο και οι άνθρωποι γύρω της. Πόσο μη-κακοποίηση θεωρείται αυτό;

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
ακριβως, και μονο π την εχουν κατω απο αυτες τις συνθηκες ΕΙΝΑΙ κακοποιηση! Πεζει να εχει και καλαζααρ το σκυλι

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
α! και κατι ακομα...αν οντως το σκυλι το κακοποιουν μπορεις να κανεις μια μυνηση και να απομακρυνεις τον σκυλο ( Βεβαια δεν νωμιζω να θες να το κανεις στους γονεις σου απλα προτεινα).

απλα τα πραγματα αν θες υπαρχουν λυσεις!

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Προσωπικά πάντως, δε θα ήθελα καμία επαφή με τέτοιους ανθρώπους ακόμα κι αν τύχαινε να είναι γονείς μου.

Συμφωνω. Ειναι τραγικη η συμπεριφορα τους απεναντι στο ζωο.
Κριμα παντως (γι'αυτους) που τα κανουν αυτα και κριμα και για την καημενη την σκυλα.
Αν αυτο συνεβαινε σε μενα, δεν θα εψαχνα καινουριο σκυλι επειδη το ''παλιο καταστραφηκε''
θα προσπαθουσα να σωσω οτι μπορουσα και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ θα φροντιζα να ζει αξιοπρεπως την υπολοιπη ζωη του. Οσο αυτο, ειναι δυνατον.
Οσο για τον ''εκπαιδευτη'' αν ποτε πηγαινα σκυλι μου για εκπαιδευση και του φεροταν καποιος ετσι, θα τον ειχα κοψει στη μεση με αλυσοπριονο. :mad: