γεια σας κι από 'μένα

Parapanos

Member
30 Ιουνίου 2010
6
0
34
Athens
Γεια σας,

Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ σας (προφανώς:eek:) αλλά, τα τελευταία 12 χρόνια είναι κάτοχος μίας πανέμορφης σκυλίτσας, ράτσας χάσκι με μάλαμουντ, ονόματι Ίρμα. Για την ακρίβεια 10 χρόνια, αφού τα τελευταία 2 σπουδάζω κ είμαστε χώρια ...
Τέλος πάντων, ο λόγος που αποφάσισα να γραφτώ είναι επειδή από το λίγο που έψαξα, άρχισε να μου αρέσει η ιδέα της αγοράς μολοσσού. Αυτά από εμένα, θα αναφέρω περισσότερα στην κατάλληλη ενότητα...καλώς σας βρήκα κ καλές συζητήσεις να έχουμε.

Πάνος

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλώς ήρθες!

Σπουδάζεις, είσαι τα τελευταία χρόνια σε απόσταση με το σκυλί σου και τώρα θέλεις να πάρεις και δεύτερο?

Parapanos

Member
30 Ιουνίου 2010
6
0
34
Athens
Η σκυλίτσα μου μένει στη Λάρισα μαζί με τη μητέρα μου, την αδερφή μου, κ τους θείους μου, όπου έχουμε σπίτι με μεγάλη αυλή. Παρά το γεγονός ότι τυπικά είναι δικιά μου, ουσιαστικά είναι δεμένη με όλους μας κ είμαστε όλοι δεμένοι μαζί της. Δεν την πήρα μαζί μου, λοιπόν για 2 λόγους, αφ' ενός λόγω χώρου (αφού τα χάσκι θέλουν πολύ χώρο) κ αφ' ετέρου λόγω δεσίματος της υπόλοιπης οικογένειας μαζί της. Το γεγονός ότι σπουδάζω δεν το βρίσκω κακό, ίσα ίσα έχω περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου.
Απλώς επειδή οι μολοσσοί μου αρέσουν πολύ, έψαξα λίγο το ζήτημα κ διαπίστωσα ότι μπορούν να μείνουνε πολύ εύκολα σε διαμέρισμα κ επειδή έχοντας πείρα από σκύλο, ξέρω πλέον ότι μπορώ να του προσφέρω ότι χρειάζεται (εννοώντας βόλτες, μπάνια κτλ), αφού το έχω ξανακάνει στο παρελθόν.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Η σκυλίτσα μου μένει στη Λάρισα μαζί με τη μητέρα μου, την αδερφή μου, κ τους θείους μου, όπου έχουμε σπίτι με μεγάλη αυλή. Παρά το γεγονός ότι τυπικά είναι δικιά μου, ουσιαστικά είναι δεμένη με όλους μας κ είμαστε όλοι δεμένοι μαζί της. Δεν την πήρα μαζί μου, λοιπόν για 2 λόγους, αφ' ενός λόγω χώρου (αφού τα χάσκι θέλουν πολύ χώρο) κ αφ' ετέρου λόγω δεσίματος της υπόλοιπης οικογένειας μαζί της. Το γεγονός ότι σπουδάζω δεν το βρίσκω κακό, ίσα ίσα έχω περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου.
Απλώς επειδή οι μολοσσοί μου αρέσουν πολύ, έψαξα λίγο το ζήτημα κ διαπίστωσα ότι μπορούν να μείνουνε πολύ εύκολα σε διαμέρισμα κ επειδή έχοντας πείρα από σκύλο, ξέρω πλέον ότι μπορώ να του προσφέρω ότι χρειάζεται (εννοώντας βόλτες, μπάνια κτλ), αφού το έχω ξανακάνει στο παρελθόν.
Ουδέν σχόλιο.

Το μόνο που μπορώ να πώ για να μην φανώ κακός είναι να το ξανασκεφτείς λίγο το θέμα 2ου σκυλιού, διότι αν τελειώσουν οι σπουδές και γυρίσεις σπίτι θα το δεχτούν οι γονείς το σκυλί το 2ο? Θα μπορείς εσύ να ασχολείσε με 2 σκυλιά ή θα μπορούν οι γονείς σου να ασχοληθούν με 2 σκυλιά αν εσύ μετά φύγεις ξανα για κάποιον Α ή Β λόγο?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτό όμως που πιθανόν δεν έχεις καταλάβει είναι πως ένα σκυλί είναι για πάντα και όχι για το τώρα..
Μετά ίσως πας φαντάρος ή βρείς μια δουλειά που δεν θα μπορεί να σου δίνει τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται ένας σκύλος τι θα κάνεις?
Επίσης να ξέρεις πως το σκυλί δεν είναι ρούχο.., με αυτόν που είναι πιο πολύ δεμένος, με αυτόν θέλει να είναι και μαζί του.
Το ότι έχεις ήδη ένα σκυλί που αφίσες πίσω στην οικογένεια δεν είναι και ότι καλύτερο..

Επίσης μην ξεχνάς πως ένα σκυλί θα θελήσει έξοδα..για ιατρούς, εκπαιδευτή, πανσιόν, κλπ θα μπορέσεις να αντεπεξέλθεις?

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Συμβιώνοντας 12 χρόνια με ένα σκύλο, φυσικά κ ο Parapanos θα'χει μάθει πολλά για τα σκυλιά κ τη φροντίδα τους... 12 χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή. Να υποθέσω βέβαια ότι δεν πήρες μαζί σου τη σκυλίτσα σου, λόγω γεραμάτων κ να μην ταλαιπωρηθεί κ όχι επειδή χρειάζεται χώρο το σκυλί ε; ( Γιατί κ ο μολοσσός είναι θεόρατος σκύλος :) )

Για να σπουδάζεις τώρα θα είσαι 18, 19;
Έγραψες ότι σου αρέσουν οι μολοσσοί. Τι σε κέρδισε πιο πολύ σε αυτή τη ράτσα;
Έχεις διαβάσει γι' αυτή; Από πού σκέφτεσαι να αποκτήσεις το μελλοντικό σου σκύλο;
Γράψε μας δυο λόγια αν θες.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν την πήρα μαζί μου, λοιπόν για 2 λόγους, αφ' ενός λόγω χώρου (αφού τα χάσκι θέλουν πολύ χώρο) κ αφ' ετέρου λόγω δεσίματος της υπόλοιπης οικογένειας μαζί της.
Aν και πρακτικά θα μπορούσαν να ήταν αυτοί οι λόγοι Νατάσσα ..από τα συμφραζόμενα μάλλον για άλλους λόγους δεν την πήρε.

Parapanos

Member
30 Ιουνίου 2010
6
0
34
Athens
Το μόνο που μπορώ να πώ για να μην φανώ κακός είναι να το ξανασκεφτείς λίγο το θέμα 2ου σκυλιού, διότι αν τελειώσουν οι σπουδές και γυρίσεις σπίτι θα το δεχτούν οι γονείς το σκυλί το 2ο? Θα μπορείς εσύ να ασχολείσε με 2 σκυλιά ή θα μπορούν οι γονείς σου να ασχοληθούν με 2 σκυλιά αν εσύ μετά φύγεις ξανα για κάποιον Α ή Β λόγο?
Κατ' αρχήν είμαστε πολύ φιλόζωη οικογένεια κ οι γονείς μου δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Κατά καιρούς φιλοξενούμε στο σπίτι μας αδέσποτα, ή ζώα φίλων. Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά η Ίρμα είναι 12κ εγώ 20 χρονών κ σπουδάζω στο πολυτεχνείο. Αυτό σημαίνει πως στην καλύτερη περίπτωση θα επιστρέψω στη Λάρισα (αν επιστρέψω), μετά από 7-8 χρόνια (μεταπτυχιακό-διδακτορικό-στρατός), εκτός απροόπτου. Αυτό σημαίνει πως όταν επιστρέψω, το πιο λογικό είναι να μη ζει η κουκλίτσα μου...Αυτό σημαίνει πως δυστυχώς, δε θα είναι 2 τα σκυλιά.

Αυτό όμως που πιθανόν δεν έχεις καταλάβει είναι πως ένα σκυλί είναι για πάντα και όχι για το τώρα..

Επίσης μην ξεχνάς πως ένα σκυλί θα θελήσει έξοδα..για ιατρούς, εκπαιδευτή, πανσιόν, κλπ θα μπορέσεις να αντεπεξέλθεις?
Πίστεψέ με, το έχω καταλάβει πολύ καλά μάλιστα...μου πήρε πολύ χρόνο για να μπορέσω να προσαρμοστώ εδώ χωρίς τη σκύλα μου.
Προανέφερα, πως έχω σκύλο 12 χρόνια...κάτι έχω μάθει τόσο καιρό...άσε πως το γεγονός ότι η Ίρμα είναι 12 κ υγιέστατη, για 'μένα κάτι δείχνει...δεν εννοώ πως είμαι ο τέλειος, αλλά δεν έχω κάνει σημαντικά λάθη.

Μετά ίσως πας φαντάρος ή βρείς μια δουλειά που δεν θα μπορεί να σου δίνει τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται ένας σκύλος τι θα κάνεις?
Ελπίζω πως τότε...μετά από 7 χρόνια min δλδ θα έχω δεσμό που θα μπορεί να τον φροντίζει όσο θα λείπω...με αυτή, όμως, τη λογική δεν πρέπει να κάνεις ποτέ τπτ επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο.

Επίσης να ξέρεις πως το σκυλί δεν είναι ρούχο.., με αυτόν που είναι πιο πολύ δεμένος, με αυτόν θέλει να είναι και μαζί του.
Το ότι έχεις ήδη ένα σκυλί που αφίσες πίσω στην οικογένεια δεν είναι και ότι καλύτερο..
φίλε μου το ξέρω αυτό, αλλά όπως προείπα, η σκυλίτσα μου είναι εξίσου δεμένη με όλους μας, άσε που δεν το βλέπω έτσι...το θεωρώ εξαιρετικά εγωιστικό κ ανώριμο, να πάρω ένα σκυλί που έζησε όλη του τη ζωή σε μία "τεράστια" αυλή περιτριγυρισμένο από ανθρώπους που το αγαπάνε, κ να το κλείσω σε ένα τριάρι στην Αθήνα που θα το βγάζω για βόλτα 2-3 φορές τη μέρα για να καλύψω τη δική μου ανάγκη...προτιμώ να είναι ευτυχισμένη τα τελευταία χρόνια της ζωής της κ ας είμαι 350 km μακρυά της...στο κάτω-κάτω όποτε θέλω πετάγομαι κ τη βλέπω.

Έγραψες ότι σου αρέσουν οι μολοσσοί. Τι σε κέρδισε πιο πολύ σε αυτή τη ράτσα;
Έχεις διαβάσει γι' αυτή; Από πού σκέφτεσαι να αποκτήσεις το μελλοντικό σου σκύλο;
Με ξετρέλανε η πραότητα, η ηρεμία κ η ευγένεια που αποπνέουν. Είναι ένα τόσο μεγάλο σκυλί κ όμως τόσο ήρεμο κ γλυκό. Έχω διαβάσει κάθε πιθανή πηγή που βρήκα στο net κ εκμεταλλεύομαι το γεγονός ότι ένας φίλος μας έχει μολοσσό για να αντλώ πληροφορίες. Δεν έχω ιδέα για το από που να τον αγοράσω, αλλά είναι νωρίς ακόμη. Μόλις συγκεντρώσω όλες τις πληροφορίες που θα με κάνουν να νιώσω ασφαλής, τότε θα το ψάξω κι αυτό (ήλπιζα να βρω πληροφορίες γι' αυτό εδώ μέσα).

Υ.Γ. kango1 έχω γράψει κάτι που κατ' οιονδήποτε τρόπο σε προσέβαλε;;; αν ναι έγινε εν αγνοία μου κ σου ζητώ συγγνώμη. Αν όχι, το ύφος σου απέναντί μου είναι απαράδεκτο κ προσβλητικό. Δε νομίζω ότι έχουμε να χωρίσουμε τπτ...κ οι δύο είμαστε σ' αυτό το φόρουμ για τον ίδιο λόγο...να αντλήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ζωή στα ζώα μας. Αν νομίζεις πως δε μπορείς να αλλάξεις το ύφος σου, μπορείς να μην συμμετέχεις στη συζήτηση. Από το πρώτο σου post ξεκίνησες επιθετικά κ δεν έχω καμία όρεξη να απολογούμαι.

Συγγνώμη αν σας κούρασε το μεγάλο μου post, αλλά τι να κάνω...έπρεπε να απαντήσω

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ελπίζω πως τότε...μετά από 7 χρόνια min δλδ θα έχω δεσμό που θα μπορεί να τον φροντίζει όσο θα λείπω...με αυτή, όμως, τη λογική δεν πρέπει να κάνεις ποτέ τπτ επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο.
Ξεκινάς πολύ λάθος όμως.
Δεν μπορείς να παίρνεις ένα σκυλί βασιζόμενος στον υποθετικό μελλοντικό σύντροφο.. είναι παντελώς λάθος αυτή η νοοτροπία.
Δεν ξέρουμε σίγουρα τι μας ξημερώνει..δεν βασιζόμαστε όμως σε κάτι που υποθέτουμε πως θα μας ξημερώσει αύριο..

φίλε μου το ξέρω αυτό, αλλά όπως προείπα, η σκυλίτσα μου είναι εξίσου δεμένη με όλους μας, άσε που δεν το βλέπω έτσι...το θεωρώ εξαιρετικά εγωιστικό κ ανώριμο, να πάρω ένα σκυλί που έζησε όλη του τη ζωή σε μία "τεράστια" αυλή περιτριγυρισμένο από ανθρώπους που το αγαπάνε, κ να το κλείσω σε ένα τριάρι στην Αθήνα που θα το βγάζω για βόλτα 2-3 φορές τη μέρα για να καλύψω τη δική μου ανάγκη...προτιμώ να είναι ευτυχισμένη τα τελευταία χρόνια της ζωής της κ ας είμαι 350 km μακρυά της...στο κάτω-κάτω όποτε θέλω πετάγομαι κ τη βλέπω.
και εδώ είσαι λάθος..
Ένα σκυλί έχει ανάγκη εμάς όσο μεγάλο κήπο και αν έχει..
Προτεραιότητα του είσαι εσύ και όχι ο κήπος.

Υ.Γ. kango1 έχω γράψει κάτι που κατ' οιονδήποτε τρόπο σε προσέβαλε;;; αν ναι έγινε εν αγνοία μου κ σου ζητώ συγγνώμη. Αν όχι, το ύφος σου απέναντί μου είναι απαράδεκτο κ προσβλητικό. Δε νομίζω ότι έχουμε να χωρίσουμε τπτ...κ οι δύο είμαστε σ' αυτό το φόρουμ για τον ίδιο λόγο...να αντλήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ζωή στα ζώα μας. Αν νομίζεις πως δε μπορείς να αλλάξεις το ύφος σου, μπορείς να μην συμμετέχεις στη συζήτηση. Από το πρώτο σου post ξεκίνησες επιθετικά κ δεν έχω καμία όρεξη να απολογούμαι.
Θα μπορούσες να μου παραθέσεις το σημείο που είναι προσβλητικό και απαράδεκτο γιατί προσωπικά δεν βλέπω πουθενά κάτι τέτοιο.
Από εκεί και πέρα αν έχεις συνηθίσει να σου χαϊδεύουν τα αυτιά λυπάμαι αλλά παρότι είναι προσωπική η ιστορία σου, πολλοί που δεν γράφουν ταυτίζονται με παραδείγματα και αυτά που γράφονται ως "απάντηση" θα πρέπει να είναι με ρεαλισμό και υπευθυνότητα.

Parapanos

Member
30 Ιουνίου 2010
6
0
34
Athens
Δεν μπορείς να παίρνεις ένα σκυλί βασιζόμενος στον υποθετικό μελλοντικό σύντροφο.. είναι παντελώς λάθος αυτή η νοοτροπία.
μάλλον δε θέλεις να καταλάβεις αυτά που γράφω...αυτό που εννοούσα είναι ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να λείψω, θα υπάρξει κάποιος άνθρωπος (είτε είναι η κοπέλα μου, είτε η αδερφή μου, είτε οι γονείς μου κτλ) που θα μπορέσει να τον φροντίσει όσο θα λείπω. Εσύ, ή όλοι όσοι έχουν σκύλο σ' αυτό το φόρουμ, τον παίρνουνε μαζί τους όπου πάνε; είτε για διακοπές, είτε για επαγγελματικά ταξίδια, είτε για ότι άλλο μπορεί να προκύψει;;; δε νομίζω. Εγώ ξέρω ότι αν προκύψει κάτι κ δε μπορώ να τον πάρω μαζί μου, τουλάχιστον θα υπάρχει κάποιος να τον φροντίσει.

Ένα σκυλί έχει ανάγκη εμάς όσο μεγάλο κήπο και αν έχει..
Προτεραιότητα του είσαι εσύ και όχι ο κήπος.
Εδώ μπορεί να μην ήμουν εγώ αρκετά σαφής. Το αρχικό σενάριο έλεγε να πάρω κ την Ίρμα μαζί μου στην Αθήνα (αφού το σπίτι είναι δικό μας κ δε θα είχαμε πρόβλημα με τον ενοικιαστή). Ήρθα πρώτα εγώ στην Αθήνα κ όταν θα τελείωνα με τη διαμόρφωση του σπιτιού (επειδή μένανε οι παππούδες μου), βάψιμο, συντήρηση κτλ θα την κατέβαζα κι αυτή. Μου είπανε όμως πως όσο έλειπα, δεν είχε πρόβλημα κ ήταν όπως πριν. Έτσι θεώρησα σωστότερο, προς αυτή, να μην την πάρω μαζί μου. Τα σκυλιά μπορούν να ξεχωρίσουν ποιος είναι το αφεντικό, αλλά εγώ επέλεξα να μην την εκπαιδεύσω. Όταν αποφάσισα να την υιοθετήσω, ρώτησα όοολη την οικογένεια (αφού θα έμενε στον κοινόχρηστο χώρο) κ όλοι ενθουσιάστηκαν με την ιδέα. Την αγαπάμε όλοι πάρα πολύ κ της φερόμαστε με τον ίδιο τρόπο, οπότε δε νομίζω ότι θεωρεί κάποιον συγκεκριμένο ως αφεντικό της.

Θα μπορούσες να μου παραθέσεις το σημείο που είναι προσβλητικό και απαράδεκτο γιατί προσωπικά δεν βλέπω πουθενά κάτι τέτοιο.
Από εκεί και πέρα αν έχεις συνηθίσει να σου χαϊδεύουν τα αυτιά λυπάμαι αλλά παρότι είναι προσωπική η ιστορία σου, πολλοί που δεν γράφουν ταυτίζονται με παραδείγματα και αυτά που γράφονται ως "απάντηση" θα πρέπει να είναι με ρεαλισμό και υπευθυνότητα.
Κατ' αρχήν το πρώτο σου post, είναι ειρωνικό (κ μη μου πεις ότι ρωτούσες εγκυκλοπαιδικά). Διάβασε όλα σου τα post κ αν όντως δε βλέπεις πως το ύφος σου είναι επιθετικό, εντάξει...πάω πάσο.
Δεν έχω συνηθίσει κ δε ζήτησα να μου χαϊδεύουν τ' αυτιά, αλλά ούτε κ να με παίρνουν από τα μούτρα με το που εισέρχομαι σε ένα χώρο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
μάλλον δε θέλεις να καταλάβεις αυτά που γράφω...αυτό που εννοούσα είναι ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να λείψω, θα υπάρξει κάποιος άνθρωπος (είτε είναι η κοπέλα μου, είτε η αδερφή μου, είτε οι γονείς μου κτλ) που θα μπορέσει να τον φροντίσει όσο θα λείπω. Εσύ, ή όλοι όσοι έχουν σκύλο σ' αυτό το φόρουμ, τον παίρνουνε μαζί τους όπου πάνε; είτε για διακοπές, είτε για επαγγελματικά ταξίδια, είτε για ότι άλλο μπορεί να προκύψει;;; δε νομίζω. Εγώ ξέρω ότι αν προκύψει κάτι κ δε μπορώ να τον πάρω μαζί μου, τουλάχιστον θα υπάρχει κάποιος να τον φροντίσει.
Kατάλαβα ότι ακριβώς έγραψες ..και επαναλαμβάζω πως είναι ανεύθυνο να περιμένουμε από τους άλλους και να μην είμαστε πρώτα εμείς σίγουροι πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε αν χρειαστεί μονοι μας, είτε αυτό συνεπάγεται με κάποια πανσιόν είτε με το να φροντίσουμε να το πάρουμε μαζί μας.

Oι περισσότεροι εδώ βασίζονται στους ιδιους και όχι στηνμελλοντική -πιθανή καλοσύνη ανθρώπων.

Κατ' αρχήν το πρώτο σου post, είναι ειρωνικό (κ μη μου πεις ότι ρωτούσες εγκυκλοπαιδικά). Διάβασε όλα σου τα post κ αν όντως δε βλέπεις πως το ύφος σου είναι επιθετικό, εντάξει...πάω πάσο.
Δεν έχω συνηθίσει κ δε ζήτησα να μου χαϊδεύουν τ' αυτιά, αλλά ούτε κ να με παίρνουν από τα μούτρα με το που εισέρχομαι σε ένα
χώρο
.

Στον γραπτό λόγο το ύφος το παίρνουμε εμείς όπως τον φανταζόμαστε.., είτε θέλουμε καλοπροαίρετα είτε όχι..

Λοιπόν.. καλώς ήρθες και με το καλο λοιπόν!

Eγραψες κάπου πως δεν ξέρεις από που θα το επιλέξεις.., κανε μια βόλτα στο forum θα βρείς πολύ ενδιαφέρον πληροφορίες για όλα σου τα ερωτήματα.

:)

Parapanos

Member
30 Ιουνίου 2010
6
0
34
Athens
είτε αυτό συνεπάγεται με κάποια πανσιόν είτε με το να φροντίσουμε να το πάρουμε μαζί μας.

Oι περισσότεροι εδώ βασίζονται στους ιδιους και όχι στηνμελλοντική -πιθανή καλοσύνη ανθρώπων.
Αφ' ενός δεν αναφέρθηκα σε πιθανή καλοσύνη ανθρώπων (γενικά κι αόριστα), αλλά στην καλοσύνη (αν θες) ανθρώπων που ξέρω ότι λατρεύουν τα ζώα κ δε θα το κάνουν από υποχρέωση, αλλά από αγάπη (προς το ζώο), αφού δε θα το αντιμετωπίσουν σαν αγκαρία.
Όσο για τις πανσιόν, τι είναι αυτό που κάνει την προσφυγή σε αυτές λιγότερο ανεύθυνο, από το να αφήσεις το σκυλάκι σου σε ανθρώπους στους οποίους εμπιστεύεσαι κ την ίδια σου τη ζωή (αφού μιλάμε για οικογένεια) κ οι οποίοι έχουν γνώσεις (μπορεί όχι όσο αυτών που δουλεύουν στην πανσιόν), αγαπάνε τα σκυλιά (μπορεί κ περισσότερο από αυτούς στην πανσιόν οι οποίοι το κάνουν ως δουλειά) κ έχουν ξανακάνει κάτι αντίστοιχο;
Κατ' εμέ, δεν είναι ανευθυνότητα να ξέρεις ότι υπάρχουν σίγουρα κάποιοι άνθρωποι στους οποίους μπορείς να εμπιστευτείς το σκύλο σου σε περίπτωση που σου συμβεί οτιδήποτε (είτε αυτό είναι στρατός, είτε ένα ατύχημα), αλλά υπευθυνότητα, αφού είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να τον αφήσεις σε κάποιον για τον χ, ψ λόγο. Εγώ προτιμώ αυτός ο κάποιος να είναι κάποιος άνθρωπος που τον γνωρίζω κ όχι μία απρόσωπη πανσιόν.

Στον γραπτό λόγο το ύφος το παίρνουμε εμείς όπως τον φανταζόμαστε.., είτε θέλουμε καλοπροαίρετα είτε όχι..
Δε διαφωνώ με αυτό, κ δεν είπα κάτι αντίθετο...εσύ με ρώτησες πότε ήσουν επιθετικός κ εγώ σου απάντησα.

Λοιπόν.. καλώς ήρθες και με το καλο λοιπόν!
Καλώς σας βρήκα όλους κ καλές συζητήσεις να έχουμε

dimitra_

Member
15 Απριλίου 2008
23
0
Καλως ήρθες στο φορουμ και με το καλό το νέο μέλος της οικογένειας. :)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλωσηρθες κι απο μενα parapanos!Απο οτι βλεπεις τη φωτο μου εχω μολοσσο που τωρα ειναι 2 χρονων.Ειχα λατρεια χρονια γι αυτη τη ρατσα.Κι εμεις παντα ειχαμε σκυλια κι εγω σπουδασα,ξεκινησα να δουλευω κι οταν σταθεροποιηθηκα χρηματικα,συναισθηματικα και σε κατοικια,πηρα το σκυλο.Ειναι για μενα ονειρο ζωης.:p

Απο αυτα που μπορω να καταλαβω που γραφεις σου λεω απλα...μη παρεις...ακομα.Ο μολοσσος ειναι ενα τεραστιο σκυλι,πιοοοο μεγαλο απο αυτο που εχετε,και αν και ηρεμο,πραο,κτλ θελει συχνα βολτες για να μπορει να διατηρησει την πραοτητα του.Ειναι απαραιτητη η επαγγελματικη εκπαιδευση,γιατι αν ξεφυγει ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ.Θελει αρκετα χρηματα η διατροφη του,τα φαρμακα του,τα παιχνιδια του,το κρεβατι του,κτλ.Ειναι δυσκολο σε μετακινησεις:στο αμαξι πιανει ολο το πισω καθισμα,στα ξενοδοχεια δεν τον δεχονται(τον βλεπουν για λιονταρι:eek:),σε σκυλιερα πλοιου δεν καλοχωραει,στο αεροπλανο δεν προκειται να το βαλω!Αν του συμβει το οτιδηποτε,θελει χρημα για να γιατρευτει.Αν παρεις, εννοειται απο εκτροφειο,δηλ.εξωτερικου γιατι εδω δεν εχουμε κατι αξιολογο,θα πρεπει να ταξιδεψεις εξω,να δωσεις χρηματα για να εισαι σιγουρη οτι θα ειναι υγιες.

Εισαι φοιτητρια,πως μπορεις να παρεις τετοια αποφαση,οταν η ζωη σου ειναι τοσο αστατη ακομα;Χρηματα εχεις;Οχι οι γονεις σου.Εσυ!Δε γινεται να τους φορτωσεις ενα τοσο πολυεξοδο σκυλι.

Δεν ξερω πως ειναι ο μολοσσος του φιλου σου,αλλα μου κανει εντυπωση που στο εχει παρουσιασει ετσι ευκολο.Ισως απλα τον εχει,τον βγαζει 2 βολτες και τελος.Δεν ειναι ευτυχισμενο ετσι ενα σκυλι.Κρατα την αγαπη σου γι αργοτερα.Σταθεροποιησου πρωτα και μετα παρε 10 μολοσσους:D.Σκεψου καλα αυτα που σου γραφω.Μη γινεις παρορμητικη.Τα γραφω με πολλη αγαπη γι αυτη τη ρατσα.:)

Parapanos

Member
30 Ιουνίου 2010
6
0
34
Athens
Όπα όπα...αγοράκι είμαι :p
Το ξέρω ότι είναι πολυέξοδο σκυλί κ ξέρω κ όλα αυτά που μου αναφέρεις (κ ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες). Αυτός ο φίλος μου που έχει μολοσσό τον έχει σε τελείως διαφορετικές συνθήκες...είναι σε σπίτι με κήπο κ του έχει μέχρι κ δικό του δωμάτιο.
Δε σκοπεύω να τον πάρω στο άμεσο μέλλον, γιατί όπως λες η ζωή μου είναι άστατη κ όντως τα οικονομικά μου δεν είναι οκ σ' αυτή τη φάση. Αυτήν την περίοδο συλλέγω πληροφορίες για τους μολοσσούς, ούτως ώστε να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα γι' αυτούς, για να μπορέσω να συντηρήσω έναν στο μέλλον... νόμιζα πως το είχα αναφέρει κ πιο πριν.
Ο κύριος λόγος που το ψάχνω από τώρα, είναι, αφού ενημερωθώ πλήρως γι' αυτά τα υπέροχα σκυλιά, να μαζέψω γνώμες μπας κ βρω έναν αξιόπιστο εκτροφέα για να μην κάνω βιαστικές κινήσεις μελλοντικά.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ουπς!Συγγνωμη για την ...αλλαγη φύλου:D. Χαιρομαι λοιπον που το βλεπεις ετσι.Για σωστο Ελληνα εκτροφεα δεν ξερω κατι.Πρεπει να ψαξεις στο εξωτερικο.Καλη μελετη κι ευχομαι κι εσυ αργοτερα να γινεις γιγαντομπαμπας!:p