Το μόνο που μπορώ να πώ για να μην φανώ κακός είναι να το ξανασκεφτείς λίγο το θέμα 2ου σκυλιού, διότι αν τελειώσουν οι σπουδές και γυρίσεις σπίτι θα το δεχτούν οι γονείς το σκυλί το 2ο? Θα μπορείς εσύ να ασχολείσε με 2 σκυλιά ή θα μπορούν οι γονείς σου να ασχοληθούν με 2 σκυλιά αν εσύ μετά φύγεις ξανα για κάποιον Α ή Β λόγο?
Κατ' αρχήν είμαστε πολύ φιλόζωη οικογένεια κ οι γονείς μου δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Κατά καιρούς φιλοξενούμε στο σπίτι μας αδέσποτα, ή ζώα φίλων. Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά η Ίρμα είναι 12κ εγώ 20 χρονών κ σπουδάζω στο πολυτεχνείο. Αυτό σημαίνει πως στην καλύτερη περίπτωση θα επιστρέψω στη Λάρισα (αν επιστρέψω), μετά από 7-8 χρόνια (μεταπτυχιακό-διδακτορικό-στρατός), εκτός απροόπτου. Αυτό σημαίνει πως όταν επιστρέψω, το πιο λογικό είναι να μη ζει η κουκλίτσα μου...Αυτό σημαίνει πως δυστυχώς, δε θα είναι 2 τα σκυλιά.
Αυτό όμως που πιθανόν δεν έχεις καταλάβει είναι πως ένα σκυλί είναι για πάντα και όχι για το τώρα..
Επίσης μην ξεχνάς πως ένα σκυλί θα θελήσει έξοδα..για ιατρούς, εκπαιδευτή, πανσιόν, κλπ θα μπορέσεις να αντεπεξέλθεις?
Πίστεψέ με, το έχω καταλάβει πολύ καλά μάλιστα...μου πήρε πολύ χρόνο για να μπορέσω να προσαρμοστώ εδώ χωρίς τη σκύλα μου.
Προανέφερα, πως έχω σκύλο 12 χρόνια...κάτι έχω μάθει τόσο καιρό...άσε πως το γεγονός ότι η Ίρμα είναι 12 κ υγιέστατη, για 'μένα κάτι δείχνει...δεν εννοώ πως είμαι ο τέλειος, αλλά δεν έχω κάνει σημαντικά λάθη.
Μετά ίσως πας φαντάρος ή βρείς μια δουλειά που δεν θα μπορεί να σου δίνει τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται ένας σκύλος τι θα κάνεις?
Ελπίζω πως τότε...μετά από 7 χρόνια min δλδ θα έχω δεσμό που θα μπορεί να τον φροντίζει όσο θα λείπω...με αυτή, όμως, τη λογική δεν πρέπει να κάνεις ποτέ τπτ επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο.
Επίσης να ξέρεις πως το σκυλί δεν είναι ρούχο.., με αυτόν που είναι πιο πολύ δεμένος, με αυτόν θέλει να είναι και μαζί του.
Το ότι έχεις ήδη ένα σκυλί που αφίσες πίσω στην οικογένεια δεν είναι και ότι καλύτερο..
φίλε μου το ξέρω αυτό, αλλά όπως προείπα, η σκυλίτσα μου είναι εξίσου δεμένη με όλους μας, άσε που δεν το βλέπω έτσι...το θεωρώ εξαιρετικά εγωιστικό κ ανώριμο, να πάρω ένα σκυλί που έζησε όλη του τη ζωή σε μία "τεράστια" αυλή περιτριγυρισμένο από ανθρώπους που το αγαπάνε, κ να το κλείσω σε ένα τριάρι στην Αθήνα που θα το βγάζω για βόλτα 2-3 φορές τη μέρα για να καλύψω τη δική μου ανάγκη...προτιμώ να είναι ευτυχισμένη τα τελευταία χρόνια της ζωής της κ ας είμαι 350 km μακρυά της...στο κάτω-κάτω όποτε θέλω πετάγομαι κ τη βλέπω.
Έγραψες ότι σου αρέσουν οι μολοσσοί. Τι σε κέρδισε πιο πολύ σε αυτή τη ράτσα;
Έχεις διαβάσει γι' αυτή; Από πού σκέφτεσαι να αποκτήσεις το μελλοντικό σου σκύλο;
Με ξετρέλανε η πραότητα, η ηρεμία κ η ευγένεια που αποπνέουν. Είναι ένα τόσο μεγάλο σκυλί κ όμως τόσο ήρεμο κ γλυκό. Έχω διαβάσει κάθε πιθανή πηγή που βρήκα στο net κ εκμεταλλεύομαι το γεγονός ότι ένας φίλος μας έχει μολοσσό για να αντλώ πληροφορίες. Δεν έχω ιδέα για το από που να τον αγοράσω, αλλά είναι νωρίς ακόμη. Μόλις συγκεντρώσω όλες τις πληροφορίες που θα με κάνουν να νιώσω ασφαλής, τότε θα το ψάξω κι αυτό (ήλπιζα να βρω πληροφορίες γι' αυτό εδώ μέσα).
Υ.Γ. kango1 έχω γράψει κάτι που κατ' οιονδήποτε τρόπο σε προσέβαλε;;; αν ναι έγινε εν αγνοία μου κ σου ζητώ συγγνώμη. Αν όχι, το ύφος σου απέναντί μου είναι απαράδεκτο κ προσβλητικό. Δε νομίζω ότι έχουμε να χωρίσουμε τπτ...κ οι δύο είμαστε σ' αυτό το φόρουμ για τον ίδιο λόγο...να αντλήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ζωή στα ζώα μας. Αν νομίζεις πως δε μπορείς να αλλάξεις το ύφος σου, μπορείς να μην συμμετέχεις στη συζήτηση. Από το πρώτο σου post ξεκίνησες επιθετικά κ δεν έχω καμία όρεξη να απολογούμαι.
Συγγνώμη αν σας κούρασε το μεγάλο μου post, αλλά τι να κάνω...έπρεπε να απαντήσω