γεια σας κι απο μενα

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
εγω δεν εχω προς το παρον σκυλακι αν και τους εχω μεγαλη λατρεια όπως σε όλα τα ζωακια παιδιωθεν. Πριν καποια χρονια ευτηχησα για λίγο καιρό να εχω ενα ημιαιμακι border collie που ομως χασαμε νωρις.
Τωρα περιμενω λιγο να αλλαξουν οι συνθηκες διαμονης και εργασιας και αν το επιτρεπουν και εχω χρονο και καταλληλο χωρο να παρω ενα αδεσποτακι απο καποιο συλλογο.
Καλά ολα αυτα αλλα δε σας λεω και τιποτα σπουδαιο το ξερω. Και όμως έχω μια μικρη απορια, που όμως είμαι σιγουρή ότι απλα θα μου τηην νεπιβεβαιωσετε και εχω δικιο! χεχε
Λοιπον, για αγνωστους λόγους μου αρεσουν τα μεγαλόσωμα σκυλιά περισσότερο, μη με παρεξηγηείτε, ξέρω τα μικροσωμα είναι επισης καταπληκτικα κι αξιολατρευτα και παιχνιδιαρικά και παιζω με τις ωρες με το μαλτεζακι και το γαλλικο μπουλντογκ που εχουν καποιοι φίλοι. Επίσης, μου αρέσουν πολύ ράτσες που θεωρουνται δύσκολες και επιθετικες, και εδω ερχεται το θέμα μας, το οποιο είναι ότι δε θα τολμούσα ποτε να πάρω εναν τετοιο σκυλο, τυπου πιτ μπουλ, φιλα, ντογκο, canario κτλ! Ο λόγος είναι ότι δεν ειμαι η δυνατη και αποφασιστκη προσωπικότητα που προυποθετουν ως κυναγωγους τετοιες ρατσες. Παιδιά και σκυλια με κανουν ό,τι θελουν, οι ενήλικες ευτυχώς τωρα πια όχι και τοσο χιχιχι, και δεν ειμαι ο ανθρωπος που σηκωνει φωνη, επιβαλλεται, εχει τσαμπουκα και τσαγανο. Είμαι πολυ ηπιων τονων, και φοβαμαι ότι κάτι τετοια σκυλια δε θα μπορουσα να τα εκπαιδευσω ακι να τους επιβληθω, γιατι η αληθεια ειναι οτι δε θελω να επιβαλλομαι σε κανενα πλασμα. Δεν το εχω στη φυση μου φαινεται. Αφου τελικά μου φαινεται τόσο απιθανο να είμαι καλη "μαμα" και του πιο ησυχουν και συμβιβαστικου σκυλου, μαλλον πρεπει να το ξανασκεφτω ακομα και για το αδεσποτακι!
Αυτα απο καποια που αγαπάει τα σκυλακια, αλλα εχει κοντρα χαρακτηρα, δεν υπαρχει περιπτωση να με φανταστω ργε αρχηγο της αγελης! Και το πρωτο μου σκυλακι μου ειχε παρει τον αερα ειναι γεγονος :) Γι' αυτο τελικα οσοι εχετε σκυλακι ειμαι σιγουρη οτι το θελατε πολυ και αντιμετωπισατε καθε δυσκολια :)
Και η απορια ηταν: ειμαι οντως τοσο ακαταλληλη μαμα για σκυλακι?? Ελπιζω να ευδοκιμησουν καποτε οι συνθηκες!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!

Μια χαρά κατάλληλη είσαι!
Υπάρχουν τόσες φυλές που ταιιάζουν σε πιο ήπιους ανθρώπους που σίγουρα κάποια θα σου ταιριάξει!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Και τα αδεσποτάκια είναι μία από αυτές.
Ξέρω πολλά τέτοια που το μόνο αρχηγηλίκι που χρειάζονται πραγματικά, είναι για το πότε θα σταματήσουν να ζητιανεύουν χάδια.
Οπότε μια χαρά αφεντικό μπορείς να γίνεις. Να μην πω θα έπρεπε ήδη να το έχεις πραγματοποιήσει το όνειρό σου... :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλωσήρθες...μιά χαρά σκυλομαμά θα γίνεις...
Ιιδίως τα αδεσποτάκια...το μονο που χρειάζονται ειναι, χάδια, χάδια,χάδια,χάδια....!!!!

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
Αχ σας ευχαριστω βρε παιδια!!! Μακάρι!!
Θα επρεπε να το ειχα κανει ηδη ειναι ευκολο να το λες... Κι εγω ετσι νιωθω αλλα οι πρακτικές δυσκολίες ήταν μεγάλες πάντα. Όταν ημουν μικρή οι γονείς μου δε θέλανε σκυλο μες στο σπιτι, γιατι εγω δε διανοουμαι οτι θα παραω σκυλακι και θα το εχω στο μπαλκονι η στον κηπο. Μετά έφυγα απο το χωριό που μένω και πηγα Αθήνα για σπουδες, σε μια γκαρσονιέρα στο κέντρο με εναν σπιτονοικοκύρη που ούτε που ήθελε να τα βλέπει τα ζωα και που ήμουν συνέχεια εκτος σε πανεπιστημιο κτλ παλι ήταν δύσκολο. Επέστρεψα μετα στο χωριό και τους επεισα να παρω σκυλό, μου κανανε και το χατηρι ουσιαστικα για να με κρατησουν εκει και να ειμαι χαρουμενη, σκοτώθηκε όμως ένα χρόνο μετά από το τρένο που περναέι 50 μέτρα από το σπίτι μου, καθως είχε τη συνηθεια να πηδαει τη μαντρα και να κανει βόλτα στο χωριο με μια αδεσποτη φίλη του. Από τότε είπα όχι ξανα σκύλο οσο μένω εδω. Έχω κάνει και κάτι περα δωθε στο εξωτερικο εντωμεταξύ, και τώρα μαλλον θα φύγω πάλι να συνεχισω σπουδές γιατι τοσο καιρο εδω προκοπή δεν είδα εργασιακά. Οπότε εχω κανα δυαρι χρονια ακόμα αναμονή για σκυλάκι από ό,τι φαίνεται...

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Άντε με το καλό, ν' αποκτήσεις το πρώτο σου "παιδί" :) Αδεσποτάκι φυσικά, θα χορτάσεις αγάπη και χαδάκια :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δύο σχόλια...
Πρώτο σχόλιο, αν διαβάσουμε το θέμα του φίλου toulis θα δούμε ότι όλα τα αδέσποτα δεν είναι κατάλληλα έτσι απλά για ολους τους ιδιοκτήτες!
Κάθε επιλογή πρέπει να είναι προσεκτική είτε πρόκειται για καθαρόαιμο από εκτροφείο είτε για αδεσποτάκι!

Δεύτερο, ούτως ή άλλως δεν έπρεπε ο σκύλάκος που πατήσε το τρένο να μπορεί να πηδάει την μάντρα και αν βολτάρει στην γειτονιά και για τους κινδύνους, που οδήγησαν τελικά και στον χαμό του, αλλά και για τον έλεγχο των γεννήσεων ανεπιθύμητων αδέσποτων....
Επλίζω οταν θα έρθει το νέο σκυλάκι να φροντίσεις για τηνν ενίσχυση της μάντρας!

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
Οπως ειπα και πριν οσο μενω σε αυτο το σπιτι ειπα οτι δε θα ξαναπαρω σκυλο, και την ενισχυση της μαντρας δε μπορουσα να την φροντισω τοτε, ουτε λεφτα ειχα και ουτως ή αλλως το σπιτι ειναι των γονιων μου!! Αστα φοιβο τα εχω σκεφτει χιλιαδες φορες και εχω τεραστιες τυψεις εδω και χρονια, μονο που δεν μπορω να κανω κατι για να αλλαξω ο,τι εγινε τωρα, το μονο που μπορω να κανω ειναι να μην ξαναγινει, γιαυτο και 4 χρονια τωρα δεν εχω ξαναπαρει σκυλο και περιμενω υπομονετικα πότε θα εχω δικό μου σπιτι οπως πρεπει. Εκανα μεγαλο λαθος που τον πηρα τοτε, ουσιαστικα βεβαια μου τον χαρισανε επειδη ξερανε ποσο το θελω, αλλα λαθος ητανε ναι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kαλώς ήρθες και από εμένα.:)

Eγώ βλέπω έναν άνθρωπο με όρεξη να μάθει και αγάπη να αποκτήσει κάτι που λαχταρα και αυτό και μόνο είναι κινητήρια δύναμη.

Σημαντικό πρόβλημα είναι (από όσο κατάλαβα από τα συμφραζόμενα) οτι δεν είσαι οικονομικά ανεξάρτητη.
Το σκυλί έχει έξοδα πρέπει να αναλογιστείς αρχικά μόνη σου αν μπορείς να αντεπεξέλθει σε αυτά.
Επίσης θέλει χρόνο εφόσον σπουδάζεις, θα μπορέσεις να αντεπεξέλθεις σε τέτοιες υποχρεώσεις?

Το άλλο είναι ότι κάποια δυναμική πρέπει να υπάρχει όχι όσον αφορά το να μπορέσεις να χειριστείς μια δύσκολη φυλή, αλλά μεγαλώνοντας ένα κουτάβι θα πρέπει να μπορείς να μεταδόσεις ξεκάθαρα μηνύματα και ένα από αυτά ότι ο αρχηγός της αγέλης θα είσαι εσύ.

Επίσης ποτέ δεν επιλέγουμε επιπόλαια που σημαίνει πως είτε είναι αδέσποτο είτε καθαρόαιμο θα πρέπει να ζυγίσεις πολύ προσεχτικά τα συν και τα πλην της κάθε περίπτωσις .

Αν θες ρίξε μια ματιά και εδώ :

ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ ΕΝΑ ΖΩΟ

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
σε ευχαριστω kango για το καλωσορισμα. ΕΥτυχως εβαλα μυαλο τα τελευταια χρόνια για αυτο κανω τοση υπομονη να τελειωσω με ολες τις εκκρεμοτητες, σπουδες και ευρεση εργασιας, όπως ειπα παραπανω, μεχρι να παρω σκυλακι! Αν δεν εχω το χωρο και δουλευω οκταωρα και ο σκυλος μενει τοση ωρα χωρις παρεα, να εισαι σιγουρος πως πολυ απλα δε θα παρω ποτε! Ευχαριστω για το Link, ειναι πραγματα που τα εχω χιλιοσκεφτει και ζησει επισης, για ενα χρονο και κατι ειχα κι εγω εναν σκυλουκο!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν είναι τόσο πρόβλημα το οκτάωρο όλοι εργαζόμαστε!!
Περισσότερο είναι να είσαι οικονομικά ανεξάρτητη.
Είμαι σίγουρη πως όταν θα αισθανθείς πως μπορείς, θα το κάνεις. :)