Στο πρώτο σκέλος η απάντηση είναι όχι, κατηγορηματικά.μπορουν να αλαξουν μικρολεπτομερειες στα στοιχεια του εκαστοτε σκυλου ???
η γενικοτερες αραγε εξυπηρετουν συμφεροντα ???
Και ρωτάω εγώ σαν άσχετη, όπως φαντάζομαι κι ο κάθε άσχετος που θα απευθυνθεί στον ΚΟΕ και θα πάρει ένα όνομα που έκανε γέννα το τελευταίο εξάμηνο, που να τον βρει τον Ελληνικό Όμιλο Ντόγκο Αρτζεντίνο, όταν ο αρμόδιος εθνικός οργανισμός δεν τον προτείνει καν?Στον Ελληνικό Όμιλο Ντόγκο Αρτζεντίνο γιατί δεν απευθύνθηκες?
Δυστυχώς η σημασία των ισχυρισμών σου χάνει κάθε βαρύτητα εφόσον δεν αναφέρεις όνομα.και συχγωρεστε με
αν δεν δινω ονομα κριτη αλλα δεν μου φταει σε τιποτα εμενα προσωπικα αν μου ανοιχτηκε ... εχω νομιζω καθε δικαιωμα να φιλτραρω κι αλλο το συγκεκριμενο θεμα και μετα να παρω θεση (μπορει απλα να ηθελε να με αποθαρυνει γενικοτερα ) οπως και εχει γινει με τον παραπανω κυριο που και με αλλους που μιλησα το ιδιο τηλεφωνο και το ιδιο νουμερο δοθηκε ..
...
Ας εικάσουμε πως ενδιαφερόμαστε για Ποιμενικό του Καυκάσου!Και ρωτάω εγώ σαν άσχετη, όπως φαντάζομαι κι ο κάθε άσχετος που θα απευθυνθεί στον ΚΟΕ και θα πάρει ένα όνομα που έκανε γέννα το τελευταίο εξάμηνο, που να τον βρει τον Ελληνικό Όμιλο Ντόγκο Αρτζεντίνο, όταν ο αρμόδιος εθνικός οργανισμός δεν τον προτείνει καν?
Δεν υπάρχουν θεωρίες συνομοσίας.οποτε ρε παιδια τι συζηταμε αφου εαν ειναι ετσι τοτε μιλαμε για ενα καθεστως που δεν εχει στηθει απο τους ασχετους μελλοντικους ιδιοκτητες αλλα απο τους εκαστοτε συλλογους ... οποτε και εσεις ως πιο γνωστες τι μας προτεινετε ...???
τι ειναι το σωστο ???
απο που και πως να βοηθηθουμε ???
που πρεπει να απευθηνθουμε τελικα ???
εγω θελω να κανω μια αλλη ερώτησηΠέρασαν κάποια χρόνια, κατά τα οποία κατανόησα γιατί οι dogueros ήταν σφιχτοί με την διαρροή πληροφοριών, την διάδοση της φυλής και την εμμονή τους με το "ξεσκαρτάρισμα". Ήξεραν πως έυκολα θα έχαναν το παιχνίδια αν κάποια "μαγκάκια" αποκτούσαν πρόσβαση στην φυλή, πράγμα που θα δημιουργούσε μια κακή φήμη...
Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμα και σήμερα δύσκολα θα πάρεις από καλό εκτροφείο σκυλί, αφού η φήμη του εκτροφέα συνοδεύει και διαμορφώνεται από την πορεία του σκύλου.
Αυτή είναι η σωστή προσέγγυση στο συγκεκριμένο ζήτημα αλλά φοβάμαι ότι ζητάμε πολλά από τον μέσο άνθρωπο που θέλει έναν σκύλο από έκτροφέα!
Γι αυτόν τον λόγο παρέθεσα μια εικονική προσέγγιση για να μπορεί ο μέσος μελλοντικός κυνόφιλος να κάνει χρήση της! Δεν διεκδικώ το copyright!Τι θέλω να πω με αυτό;Απλά ότι αυτές είναι ερωτήσεις που δεν θα γίνουν από τον μέσο άνθρωπο απλά και μόνο γιατί δεν γνωρίζει την ύπαρξή τους!
Αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει! Υπάρχει το διαδίκτυο που εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο! Το ίδιο το διαδίκτυο δημιουργεί εικονική γνώση που μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και έναν έμπειρο εκτροφέα!εχει αλλάξει κατι σήμερα???
Φοβάμαι πως δεν αρκεί η εμπειρία σε άλλη φυλή διότι είναι μεν πράγμα επιθυμητό, αλλά δεν αποτελεί εχέγγυο για την σωστή συντροφικότητα με ένα Ντόγκο. Όπως σε κάθε φυλή, έτσι και στα Ντόγκο απαιτείται πρώτα η κατάκτηση του σεβασμού προς την ίδια την φυλή. Την απειρία θα μπορέσει να στην συγχωρήσει ο οποιοσδήποτε εκτροφέας σου εμπιστευτεί σκύλο, άλλωστε η σχέση του μαζί σου δεν τελειώνει με την απόκτηση του σκύλου. Την ασέβεια προς την φυλή δεν πρόκειται να στην συγχωρήσει κανείς όμως!θελω να πάρω αυτη την εποχή ενα ΚΑΛΟ dogo
δεν εχω εμπειρια στην φυλή
θα μπορέσω να το πάρω συμφωνα με την εμπειρία που εχω σε αλλη φυλη ?
λιγο ψαρωτικη μου φαινεται η ερωτηση αλλα για να δω αν καταλαβα το νοημα...δεν θα επρεπε να του αρεσει σαν προτυπο γτ ειναι κοντα στο οριο υψους η θα επρεπε να του αρεσει γτ ειναι μεσα στο οριο?Υ.Γ.: Παράξενο που διάλεξες θηλυκό για να πεις ποιος σκύλος σου αρέσει... Τώρα αν σου πω πως η Irmel de Agallas έχει ύψος μόλις 61εκ θα συνεχίσει να σου αρέσει? Αν ναι, τότε γιατί? Αν όχι, τοτε γιατί?
εγω τελικα σαν ιδιοκτητης ντογκο χωρις χαρτια θα μεινω με τον καιμο...ειναι η δεν ειναι μεσα στα προτυπα ο σκυλος μου...η απλα ειναι ενας σκυλος κατω του μετριου???Στα Ντόγκο Αρτζεντίνο (ξέρω πως δεν εστίασες εσύ - αλλά το κάνω εγώ) δεν υπάρχει μετριότητα στην Ελλάδα! Υπάρχουν ή υπήρχαν περίπου 30 σκυλιά επιπέδου πολύ άνω του μετρίου και καμιά κατοστή σκυλιά πολύ κάτω του μετρίου! Ακριβής αυτή η έλλειψη της μετριότητας είναι και ο κύριος λόγος που η φυλή δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη στην Ελλάδα. Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για σκοπιμότητα στην φυλή, αφού τίτλο πρωταθλητή Ελλάδας έχουν λάβει λιγότερα από 10 σκυλιά στα περίπου 15 χρόνια από την έλευση του πρώτου Ντόγκο Αρτζεντίνο στην Ελλάδα!
Είναι σύνηθες να διαλέγουμε αρσενικά για να πούμε ποιος σκύλος μας αρέσει! Σπάνια πάει κάποιος σε θηλυκό... το γιατί είναι μεγάλη συζήτηση.λιγο ψαρωτικη μου φαινεται η ερωτηση αλλα για να δω αν καταλαβα το νοημα...δεν θα επρεπε να του αρεσει σαν προτυπο γτ ειναι κοντα στο οριο υψους η θα επρεπε να του αρεσει γτ ειναι μεσα στο οριο?
Ρίξε ένα βλέμμα στο πρότυπο και θα καταλάβεις μόνος σου!εγω τελικα σαν ιδιοκτητης ντογκο χωρις χαρτια θα μεινω με τον καιμο...ειναι η δεν ειναι μεσα στα προτυπα ο σκυλος μου...η απλα ειναι ενας σκυλος κατω του μετριου???