γάβγισμα σε περαστικό

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Egw pali DE 8elw na to xaideyoyn oi alloi, alla oloi en8oysiazontai
toso ma toso poly k to xaideoyn. Ki ayto fysika allo poy de 8elei :)
Exw balei mexri k syrmatoplegma apo thn pleyra toy dromoy k pali(!)
stamatane g na akoymphsoyn estw k ligo k na to pai3oyn.
Ti allo na kanw?!?!?!
Λάθος μεγάλο κάνεις. Αν θέλεις έλα να σου γνωρίσω το σκύλο μου που δεν είχε αυτή την ευκαιρία/πολυτέλεια (να τον χαιδεύουν πολλοι άνθρωποι) οταν ήταν μικρός. Ισως να καταλάβεις τι ζημιά μπορείς να κάνεις. Ειμαι απολύτως σίγουρη ότι ο σκύλος μου (τον οποίο λατρεύω, μη με παρεξηγήσεις), δεν είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα για σένα.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ωχ,kopritis,για πες!Εμένα δεν πολυθελει χάδια από ξένους και αν κάποιος πλησιάσει και δω οτι με την πρωτη προσπάθεια μου δε θελει,δεν τον πιεζω να το δεχτει το χαδι.Από πολύ λιγους θελει.Συνηθως ειναι απο ιδιοκτητες σκυλιων(μετα μαθαινω οτι ειναι, απο την κουβεντα),γιατι τον πλησιάζουν διαφορετικα.Του δινουν χρονο,τον αγγιζουν σωστα,με τον καταλληλο τροπο και το βασικο...δεν παθαινουν υστερία ειτε θετική ειτε αρνητικη.Αλλα πόσους να βρω τετοιους στο δρομο;
Τι αποτελεσματα εχει η ελλειψη πολλων χαδιων απο ξενους;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τι αποτελεσματα εχει η ελλειψη πολλων χαδιων απο ξενους;
Στην περίπτωση του δικού μου, το αποτέλεσμα ήταν να βγεί ο σκύλος φοβικός με τους ανθρώπους..... ο Γκογκόλ μεγάλωσε σε καταφύγιο, οπου οι μόνοι άνθρωποι που έβλεπε τακτικά ήταν οι δυο τρεις γυναίκες που τον φρόντιζαν. Ποτέ δεν εκτέθηκε περισσλοτερους ανθρώπους ωστε να αποκτήσει τις σωστές εμπειρίες. Πιστεύω οτι αυτος είναι ο λόγος που φοβάται ακόμα τους ανθρώπους (παρά τις προσπάθειες μας) και ιδιαίτερα τους άντρες!

Δεν ξέρω αν σκοπός του φίλου είναι να κάνει το σκύλο φύλακα, αλλα ο δικός μου μόνο για φύλακας δεν κάνει.... δε γαυγίζει, δε γρυλίζει, δε δαγκώνει και εξαφανίζεται άν δει άντρα που δεν ξέρει!:)

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Και μένα δεν θέλει να τον πλησιάζουν οι ξένοι αρκετά.. Είναι αρκετά επιφυλακτικός..
Χαρακτηριστικά σήμερα είμασταν έξω και από τους 3-4 που πήγαν να τον χαιδέψουν δεν ήθελε κανέναν και τους γαύγισε και μόλις φεύγανε.. :confused::confused:πρώτη φορά ήταν τόσο απότομος..

Μόνο 3 τουρίστες που σταμάτησαν τον πλησίασαν πολύ καλά αφού τους είπα μάλιστα ότι είναι και επιφυλακτικός..
Παρόλο πάντως που τον Σκούμπι από την πρώτη μέρα που τον βρήκα επιδίωκα να δέχεται χάδια από άλλους δεν τα πολυθέλει..:(

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το 9 μηνων ποιμενικο μου δεχεται να το πλησιασουν (μαλιστα τεινει μονο του προς αυτους) ολοι οι ενοικοι της οικοδομης και οποιοσδηποτε γνωστος στη δουλεια ή στη βολτα.
Το ιδιο και ελάχιστοι αγνωστοι που δεν την παιρνουν με φοβο και ερχονται.
(το τι κανει στο κτημα είναι εντελως άλλη ιστορια).
Επισης, ανθρωπους που θελουν να την πλησιασουν και δισταζουν, τους παρακινω να ερθουν.

Μηπως και αυτή η υπερ-φιλικη συμπεριφορα είναι λαθος?
Μπορει να κανει ζημια σε καποιο επιπεδο?

Ευχαριστω
Αρης

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Μόνο 3 τουρίστες που σταμάτησαν τον πλησίασαν πολύ καλά αφού τους είπα μάλιστα ότι είναι και επιφυλακτικός..
Οι μόνοι άνθρωποι που δεν κοίταξε η Μάρθα μου με μισό μάτι όταν την πλησίασαν ήτανε πάντα και μόνο τουρίστες!
Γιατί πλησίασαν όμορφα, στα 2 μέτρα κοντοστάθηκαν, μου μίλησαν και με ρώτησαν αν μπορούν να την χαϊδεψουν, τους απάντησα, την πλησίασαν, χαμήλωσαν και της έδωσαν την ανάστροφη της παλάμης τους για να τους μυρίσει και μετά την χαϊδεψαν από κάτω. Και η Μάρθα όχι απλά δέχτηκε τα χάδια, αλλά τους έγλυφε και ήθελε και παιχνίδια.
Αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν ορμήξανε πάνω της, μιλήσανε μαζί μου και εγώ απάντησα φιλικά, δεν παραβιάσανε το χώρο της, της δώσανε χρόνο να τους αναγνωρίσει και την αγγίξανε με το σωστό τρόπο. Και δεν κάνανε σα σπαστικοί όταν τους ακουμπούσε μην τυχόν και τους λερώσει ή τους φάει ζωντανούς.
Οπότε το σκυλί μου είναι μια χαρά, το πρόβλημα το έχουνε οι άσχετοι που δεν ξέρουνε να το πλησιάσουνε.:paja1:

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Πολύ καλό το post σου Λουκία! Ελάχιστοι άνθρωποι πλησιάζουν σωστά και είναι αυτοί που γνωρίζουν από σκυλιά όπως φαίνεται από την μετέπειτα συζήτηση.. Οι περισσότεροι κυριολεκτικά ορμάνε και με φωνές θέλουν να χαιδέψουν κατευθείαν το κεφάλι του, να τον τραβολογήσουν, κλπ..
Κανένας ευγενικός τρόπος να τους σταματάμε υπάρχει?:p

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Ο Αδης παντως ειναι παντελως αδιαφορος....κ απ το περιλαιμιο να τον τραβας για χαδια παλι δεν καθεται σε ξενο.
σ αυτους που ξερει ομως ειναι πολυ κοινωνικος για τα πρωτα 10 δευτερολεπτα!
harryf3 ειναι πολυ μικρη ακομη για να σταματησει να ειναι κοινωνικη.σαφως κ ειναι πολυ σωστο οτι ολο αυτο της κανει καλο.
τα ποιμενικα σκυλια μετα απο καποια ηλικια γυρω στα 2 αρχιζουν κ ξεκοβουν απο μονα τους τα πολλα πολλα παρεδωσε κ γινονται επιφυλακτικα.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ποια ποιμενικα δεσποινα? διοτι η καυκασινα μου, ουτε απο 2 μηνων δεν ηθελε κανεναν.
μονο εμενα και τον αντρα μου.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
O δικός μου ποιμενικός θέλει να συναναστραφεί με όποιον συναντάει στο δρόμο. Λίγο να μυρίσει, έτσι μια γνωριμία. Είναι λίγο σκατοπερίεργος μάλλον. Δεν τον πολυαφήνω γιατί οι άνθρωποι συνήθως φοβούνται λόγο μεγέθους. Μέσα από το σπίτι κάποιους περαστικούς τους γαυγίζει (επιτέλους :p ). Και παίζει με τους πιο θαρραλέους επισκέπτες μας μέσα στο σπίτι.

liajoe

Well-Known Member
Εμένα δεν πολυθελει χάδια από ξένους και αν κάποιος πλησιάσει και δω οτι με την πρωτη προσπάθεια μου δε θελει,δεν τον πιεζω να το δεχτει το χαδι. Από πολύ λιγους θελει.
Κανένας δεν γνωρίζει τον σκύλο σου καλύτερα απο εσένα.
Τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι. Το να γνωρίζεις τον σκύλο σου
σημαίνει ότι τον δέχεσαι όπως είναι.

Εάν δεν θέλει να είναι ο σούπερ κοινωνικός - αγαπάω όλο τον
κόσμο, τότε έτσι είναι. Εάν δεν προκαλεί πρόβλημα σε κανένα
άνθρωπο (και δεν θα έπρεπε γιατί γνωρίζοντας τον σκύλο σου σημαίνει
ότι πράτεις ανάλογα στην καθημερινή σου ρουτίνα), τότε γιατί προσπαθείς
να τον κάνεις κάτι που δεν είναι? :confused: Γιατί να τον χαιδεύει όλος ο κόσμος? :confused:

Συνηθως ειναι απο ιδιοκτητες σκυλιων(μετα μαθαινω οτι ειναι, απο την κουβεντα),γιατι τον πλησιάζουν διαφορετικα. Του δινουν χρονο,τον αγγιζουν σωστα,με τον καταλληλο τροπο και το βασικο...δεν παθαινουν υστερία ειτε θετική ειτε αρνητικη. Αλλα πόσους να βρω τετοιους στο δρομο; Τι αποτελεσματα εχει η ελλειψη πολλων χαδιων απο ξενους;
Όπως υπάρχουν διάφοροι χαρακτήρες ανθρώπων, έτσι υπάρχουν και
σκύλοι με διάφορους χαρακτήρες και τεμπεραμέντο. Δέν είναι όλα τα
σκυλιά ίδια. Άρα δεν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις με τον ίδιο τρόπο,
ούτε με τον ίδιο ρυθμό, τύπο και ρουτίνα εκπαίδευσης.

Τι ζητάς απο τον σκύλο σου?
Όταν βλέπουμε περαστικό και σταματάμε για να πιάσουμε εμείς κουβέντα,
ο σκύλος κάθετε ύσηχα κάτω δίπλα μας. Δέν είναι ανάγκη να τον σαστίζουμε με τον καθένα μόνο και μόνο για την "κοινωνικοποίηση".

Τί σημαίνει "κοινωνικοποίηση" για εμάς και τα σκυλιά μας?
Για εμένα τουλάχιστουν σημαίνει και μου αρκεί - να δέχεται το
περιβάλλον μας με ηρεμία, να νιώθει σιγουριά (οχι χαιρετάω
τον κόσμο όλο).

Ο σκύλος για άτομα με ειδικές ανάγκες το κάνει αυτό.

Μάθε τι είναι ο σκύλος σου? Μάθε τι του αρέσει και τι όχι.
Μάθε να σέβεσαι και εσύ τον χαρακτήρα του και τις ιδιοτροπίες του. :)

Ο ένας σέβεται τον άλλο. Ζώο είναι στο κάτω κάτω ;)

Last edited:

stilbh

Well-Known Member
27 Μαϊου 2009
48
0
Στυλίδα Φθιώτιδας
Όταν είχα γράψει στο blog, ο εκτοράκος μου ήταν ένα μήνα μικρότερος.
Τώρα που είναι πλέον 4 μηνών τον βλέπω ότι έχει αρχίσει να γίνεται
περισσότερο συνεργάσιμος με εμένα και λιγότερο φιλικός με τους άλλους.
Οπότε φαντάζομαι ότι δεν είναι και τόσο κακό να τον χαιδεύουν οι
άλλοι ... ε ;;; Συν τοις άλλοις ήδη έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται ως
φύλακας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, και δεν είναι πλέον μια
μικρή γλυκία τριχωτή μπαλίτσα που φιλοδοξεί να χαιδέψει ο καθένας.
ROTTIE? επειδή βλέπω ότι έχεις αρκετές γνώσεις παραπάνω :)
δεν πειράζει δηλαδή να τον χαιδεύουν και άλλοι? Δε συνεπάγεται
αυτό ότι θα είναι λιγότερο φύλακας? (πρόκειται για ποιμενικό, ίσως και
καθαρόαιμο. το ψάχνουμε με τον Αρκτούρο)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
stilbh said:
ROTTIE? επειδή βλέπω ότι έχεις αρκετές γνώσεις παραπάνω :)
δεν πειράζει δηλαδή να τον χαιδεύουν και άλλοι? Δε συνεπάγεται
αυτό ότι θα είναι λιγότερο φύλακας?
Σου έχω απαντήσει ήδη εδώ:

http://www.dogforum.gr/v2/showpost.php?p=140218&postcount=33

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog