βόλτα

sofiak

Member
26 Απριλίου 2008
13
0
καλησπερα μια ερωτηση τι ωρα πατε το σκυλο σας βόλτα. :?: :lol:

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
:lol: :lol: :lol:

Συγγνώμη που γελάω, αλλά εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα.

γενικά τις πρωινές ώρες ανάλογα με το τι ώρα ξυπνήσω. Συνήθως μεταξύ 8 με 9.30.

Το βράδυ αντίστοιχες ώρες. Γενικά κάθε 12 ωρο εγώ.

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Αν έχεις σκοπό να πάρεις σκύλο να γνωρίζεις ότι από όταν θα έρθει στα χέρια σου και μέχρι περίπου να γίνει 7 μηνών χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από μέρους σου ώστε το σκυλί να μάθει να λερώνει εκεί που θέλεις εσύ και όχι εκεί που βολεύει εκείνο
Άρα πολλές και συχνές εξόδους .
Ανάλογα στην δική σου θέληση , προσπάθεια, σε ηλικία 6-7 μηνών μπορεί το σκυλί να είναι εντελώς καθαρό , εκτός εάν είναι άρρωστο που μπορεί να του φύγει καμία ριπή δικαιολογημένα , τότε μπορείς να ρυθμίσεις τοις εξόδους ανάλογα και με τοις ώρες που βολεύουν και εσένα .
Θεωρό οτιδήποτε λιγότερο από τρεις εξόδους ημερήσιος λάθος .
Προσωπικά από τους 6 μήνες , τα σκυλιά μου είναι πάντα σε αυτήν την ηλικία καθαρά, υπάρχει έξοδος από 6 έως 7 το πρωί , μεσημέρι μεταξύ 13.00 και 14.00 μισάωρο έξοδος, απόγευμα από 18.00 έως 19.00 και βράδυ μεταξύ 23.00 και 00.00 μισάωρο έξοδος , ανάλογα με τοις δουλείες μου πιθανών να υπάρχουν μικρές αλλαγές αλλά οι τέσσερις έξοδοι είναι Must
Ελπίζω να σε κάλυψα

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
δεν υπαρχει κατι στανταρ αλλα γενικα ακολουθαω μια ρουτινα(αν μπορει να θεωρηθει μιας που το εχω λιγο το σκυλι)
λοιπον:
πρωι κατα τις 7 παιζουμε λιγο αν κ συνηθως ξυπναω 8 παρα 10 κ φευγω κατευθειαν για σχολειο

το μεσημερι παλι παχνιδι,μετα μας παιρνει ο υπνος κ τους δυο,οταν ξυπνησουμε κανουμε λιγο "κατσε,ξαπλωσε"κλπ κλπ κ μετα συνηθως εχει παει 5 και εχω φροντηστιριο

μετα κατευθειαν προπονηση κ στις 10 που εχω ξεμπερδεψει την παω βολτα,μετα παιζουμε λιγο κ την αφεινω να κοιμηθει

sofiak

Member
26 Απριλίου 2008
13
0
ευχαριστω πολυ psaraγια τιςπληροφοριες.Ετσι με τη σειρα μου να σου πω και εγω οτι εφτασα 22 χρονων για να παρω σκυλο ο μπαμπας μου παντα ηθελε να παρουμε σκυλο(αρα δεν ειχα προβλημα με γονεισ και τετοια) αλλα εγω δεν ηθελα γιατι ηξερα οτι δεν ειχα πολυ χρονο. Οποτε τωρα ειμαι ετοιμη!!!και για 10 βολτες(δηλ εχω αρκετο ελυθερο χρονο)

sofiak

Member
26 Απριλίου 2008
13
0
αυτη την ερωτηση κυριως την εκανα γι να δω τι ωρα πατε τα σκυλακια σας βολτα το πρωι γιατι διαβασα οτι τα παμε μολισ ξυπνησουν για την τουαλετα κυριως.οποτε δεν ειναι οτι ωρα μας βολευει αλλα οτι ωρα χρειαζονται εκεινα η εστω μια μεση λυση.κανω λαθος αν ναι διορθωστε για να μαθαινω

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε σχετικό θεμα και το νήμα μεταφέρεται στην ενότητα των γενικών θεμάτων, διότι δεν έχει σχέση με εκπαιδευτικό ζήτημα ή συμπεριφορά σκύλου.

vaso said:
Γειά σου! Δεν υπάρχουν στανταρ ώρες! :D
Αν μιλάμε για κουτάβι(μετά τους 4 μήνες) και για διαμέρισμα πολύ συχνά.
Αν μιλάμε για ενήλικο σκυλί λιγότερο..
Τί εννοείς ακριβώς?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
edit: πρέπει να ευχαριστήσω και το φόρουμ βέβαια, που μετά από τόσα χρόνια κατοχής σκύλου με έμαθε να ΜΗΝ τον βγάζω βόλτα χωρίς λουρί.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Ανα δωδεκαωρο περιπου τον μεγαλο, την μικρη πανω κατω, πανω κατω,

μεχρι να μαθει! :wink:

Αλλα κατα την διαρκεια της ημερας τους παιρνω πολλες φορες μαζι μου ,

με το αυτοκινητο, σε διαφορες δουλειες....

Τελικα ειναι ολη μερα στη γυρα.... :lol: :lol: :lol:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
εγω ξυπναω 6μιση.την αφηνω να βγει στο κηπο να λερωσει γτ δεν ειμαι σε θεση με τη τσιμπλα στο ματι να βγουμε για βολτα...μετα 1μιση το μεσημερι μια ωρα εξω περπατημα και παιχνιδι(λερωνει κιολας).μετα 5 το απογευμα παμε για κανενα μισαωρο(κατουρημα),και μετα 9μιση-10 το βραδυ παλι στον κηπο του σπιτιου για τα τσισα της.
αλλα ενδιαμεσα βγαινει και στην αυλη για να παιξει....
ενα κακο π εχει οτι αν δεν ειναι περιορισμενη το βραδυ στο δωματιο μου λερωνει μεσα στο σπιτι κατα τη διαρκεια της νυχτας νομιζω ή πριν ξυπνησω.αρα με κλειστη πορτα το βραδυ μαζι μου. :wink:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Γενικότερος κανόνας για σκυλιά που ζούνε σε διαμέρισμα είναι πρωί - απόγευμα - βράδυ. Να του επιτρέπεις να λερώσει λιγότερο από 3 φορές τη μέρα το θεωρώ βάναυσο.
Το τι ώρα εξαρτάται από το πρόγραμμα σου. Εγώ μπορεί να πάω και στις 3 τη νύχτα. 8)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εσυ μαθαινεις τον σκυλο σου..
και αυτος εσενα.. 8)
τι θελω να πω..
οτι αναλογα το προγραμμα του καθε ανθρωπου τα σκυλια προσαρμοζονται...
εγω π.χ μπορει να τον βγαλω στης 2 το βραδυ και μετα στης 1 το μεσημερι...εχω οριο το 12ωρο..

αλλα μαζι ξυπναμε και μαζι κοιμομαστε γενικα..
ο ενας προσαρμοστηκε στον αλλον..
με περιμενει να ξυπνησω να πιω καφε και να τον βγαλω..
η αν εχει προβλημα που μου το λεει .. :lol: :lol: :lol: πιανει συζητηση μονο που δεν με τραβαει δηλ. :lol: :lol: :lol: τον βγαζω με την τσιμπλα στο ματι..

καλος η κακος ο δικος μου δεν εχει αυτο που λεμε προγραμμα..
δηλ θα βγουμε την ταδε ωρα και την ταδε..

οπως κατσει..αναλογα την δουλεια μου η αν εχω βγει το βραδυ..
εχει τυχει να γυρισω στης 5 το πρωι και να τον βγαλω γιατι ξερω οτι να ξυπνησω μετα την ωρα που πρεπει αναλογικα με πριν δεν θα γινει..οποτε τον βγαζω εκεινη την ωρα και ας τον ειχα βγαλει πριν βγω στης 1.00μ.μ..

αρα η συγκατοικηση θελει υποχωρησεις..και απο εκεινον και απο μενα..

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
aaa εγω φταιω ,δεν διευκρινησα...
ο κηπος μας ειναι χωρισμενος σε 3 κομματια.
στο τελευταιο π ειναι γυρω στα 5 τ.μ. εχει χωμα μονο και εκει παει η Χιονα.μετα παω εγω και τα μαζευω σε σακουλα.δεν μυριζει καθολου, :D

elle

Well-Known Member
28 Φεβρουαρίου 2008
223
0
Αλεξανδρούπολη
Εμείς βγαίνουμε τα πρωινά απο τις 8-9 και το απόγευμα οταν δουλευω 4.30 με 5.30 και όταν δε δουλευω 4.30 μεχρι το βράδυ πολλές φορές.

Καμία φορά αν είμαι πολύ κουρασμένη η απογευματινή μας βόλτα αναβάλεται για τις 6-7 που την βγάζει ο Στράτος, το ίδιο συμβαίνει και τα πρωινά του Σαββάτου, βγαίνει γυρω στις 10

Παλιά βγαίναμε και βραδυνές βόλτες αλλα τις κόψαμε γιατι δεν εβλεπα καλά τι έτρωγε απο κάτω .

Η μπαλκονόπορτα είναι πάντα ανοιχτή και βγαίνει και στο μπαλκόνι όποτε θέλει..