Παίδες άμα το σκυλί είναι παραπληγικο...δεν υπάρχει άσκηση.ένας σκύλος υγιέστατος κάνει τα πάντα από πάντα....χωρίς υπερβολές στην άσκηση του.
Ε άρα να καταργήσουμε όλα αυτά που λέμε για τα κουτάβια όπως να μην ανεβοκατεβαίνουν σκάλες, να μην χοροπηδάνε συνέχεια, να μην τραβολογάνε tug κλπ. Θα μου πεις ...οι ορθοπεδικοί κλέφτες θα γίνουνε?Παίδες άμα το σκυλί είναι παραπληγικο...δεν υπάρχει άσκηση.ένας σκύλος υγιέστατος κάνει τα πάντα από πάντα....χωρίς υπερβολές στην άσκηση του.
Κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν λέει ότι αν ο σκυλος ανεβοκατέβει 10 σκαλιά η παιξει με το ταγκ ή χοροπηδησει σε σωστό 'εδαφος αν οι αρθρώσεις του ειναι καλες θα βγάλει πρόβλημα , λεμε προσέχουμε γιατι αν έχει προδιάθεση ο σκυλος τότε θα χειροτερεψει.Ε άρα να καταργήσουμε όλα αυτά που λέμε για τα κουτάβια όπως να μην ανεβοκατεβαίνουν σκάλες, να μην χοροπηδάνε συνέχεια, να μην τραβολογάνε tug κλπ. Θα μου πεις ...οι ορθοπεδικοί κλέφτες θα γίνουνε?
ανάλογα και την ηλικία του δεν βαζεις ενα 6μηνο κουταβι να πηδηξει 1,5 μετρο εμποδιο πχ επειδη μπορεί να το κανει .δηλαδή αν κατάλαβα καλά..κάλο ζέσταμα πριν δυναμώσει το παιχνίδι..και το παιχνίδι να δυναμώνει σιγά σιγά ανάλογα τι μυικη μάζα του σκυλου?και όχι την ηλικία του..σε λογικά πλαίσια το λεω αυτο..δεν λεω να τραβαει 50κιλα στην ηλικια του!!!
φυλος δεν το βιάζομαι άπλα έθεσα την ερωτήσει γιατί δεν εχω την εμπηρια πανω σε αυτή τη ράτσα..τι θεωρείς ότι κάνω λάθος . ποια είναι η δίκη σου άποψη?βασικα γιατι τετοια βιασυνη να του βαλεις βαρη του σκυλιού??νομιζεις ότι αν δε μαθει με βαρη δεν θα είναι δυνατο???
εμενα και τα 2 πιτμπουλ (παλιος και η νεα) δεν εχουν τραβηξει ποτε βαρη...
είναι πολύ δυνατα από μονα τους.κανε το τρεξιματακι , τα αλματα , παιχνίδια με σκοινι να γραπωνει και να μενει εκει και ασε τα βαρη....ή στη τελικη αν θες να προχωρήσεις το θεμα σε βαρη κτλ ασε το σκυλι να φτασει 1,5 χρονων και μετα...μη αγχωνεσε ουτε αυναμο θα βγει ουτε πατσοκοιλιας.
αλλα μου φαινεται ότι το θεμα γυμναστικη στο σκυλο μαλλον το στοχεύεις λαθος...κατά την ταπεινη μου αποψη,.