απο μικρή έχει θέματα με την κοιλιά της..

TheBlueLuna

Member
16 Σεπτεμβρίου 2012
15
0
γειά σας έχω ένα λαμπραντόρ 7 μηνών περίπου και απο κουτάβι που την εχω όταν κάνει την ανάγκη της βγαίνουν μαλακά με πολλές φορές να είναι ζουμί,λίγες οι φορές που θα τα κάνει κανονικά και έτσι είμαι σε μιά απόγνωση.έχω ρωτήσει το κτηνίατρο αλλά λέει ότι στα κουτάβια είναι φυσιολογικό και μάλιστα της είχαμε δώσει και μία ποσότητα για να βγαίνουν καλυτερέψει το στομάχι.που λέμε της δίνω την acana puppy and junior και ξέρω πώς είναι τόπ αλλά μετά απο καιρό σκέφτομαι να την σταματήσω(και άργησα)μήπως λυθεί το πρόβλημα.ποιά γνώμη έχετε για όλα αυτά?

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Αν ο κτηνίατρος έχει αποκλείσει όλους τους άλλους παράγοντες τότε μάλλον πρέπει να αλλάξεις τροφή.
Το ότι μία τροφή καλή ή ακριβή δεν σημαίνει ότι θα κάτσει καλά στον σκύλο σου.
Αν κάνεις αλλαγή πάρε μικρή συσκευασία πρώτα για να δεις αν την τρώει ο σκύλος και μετά πας σε μεγάλη και η αλλαγή να γίνεται σταδιακά όχι απότομα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Είσαι φοβερή που το σκέφτηκες!!!
Γιατι??
Εμενα σε επαναλαμβανομενες διαρροιες με κατα περιοδους "καλα σχηματισμενα" κοπρανα, εκει παει το μυαλο μου.
Απορω πραγματικα γιατι οχι και των κτηνιατρων.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Καλο ειναι να κανεις οντως μια εξαταση για giardia κ cryptosporidium οπως ειπε κ η φρεντσι πιο πανω για αρχη κ αν ειναι ολα καλα τοτε να αλλαξεις τροφη.. Παντως την acana puppy ουτε ο δικος μου την δεχτηκε.. ηταν η πρωτη που του πηρα.. Α κ κατι ακομα.. το κρυπτοσποριντιουμ κ να το εχει δεν σημαινει οτι ευθυνεται για τα συμπτωματα.. το εχουν το 50% τον κατοικιδιων (μεταδιδεται κ απο το νερο απο τη βρυση αν δεν ειναι ποσιμο η ειναι παλιες οι σωληνωσεις) αλλα μονο ενα πολυ μικρο ποσοστο αυτων νοσει! τα περισσοτερα απλα το εχουν ασυμπτωματικα.. οι πληροφοριες που εχω ειναι απο την κτηνιατρο μου..

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Γιατι??
Εμενα σε επαναλαμβανομενες διαρροιες με κατα περιοδους "καλα σχηματισμενα" κοπρανα, εκει παει το μυαλο μου.
Απορω πραγματικα γιατι οχι και των κτηνιατρων.
Frenchie η εξεταση για giardia πρεπει να γινεται ανα 3 μερες καθως υπαρχει περιπτωση να μη φαινεται σε μια μονο εξεταση..

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
http://www.idexx.com/view/xhtml/en_us/smallanimal/inhouse/snap/giardia.jsf

Η διάγνωση της giardia με μικροσκόπιο είναι εύκολη, το πρόβλημα είναι όμως ότι εκτός σώματος πεθαίνουν γρήγορα.

[video=youtube_share;0y9ky2hjKkg]http://youtu.be/0y9ky2hjKkg[/video]

Το snaptest της idexx αναγνωρίζει αντιγονα της giardia και είναι πολύ πιο αξιόπιστο από το Elisa τεστ.

Στη δεύτερη φωτο είναι το αποτέλεσμα θετικό.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Frenchie η εξεταση για giardia πρεπει να γινεται ανα 3 μερες καθως υπαρχει περιπτωση να μη φαινεται σε μια μονο εξεταση..
Δεν ειπα πουθενα οτι γινεται με μια εξεταση και μονο- αλλα απλα ρωτησα εαν εχει εξεταστει ο σκυλος για Giardia.

TheBlueLuna

Member
16 Σεπτεμβρίου 2012
15
0
κοιτάξτε απο χρήματα δεν υπάρχει τέτοιο μεγάλο πρόβλημα αφού εδώ για την acana δίνω περίπου στο εξηντάρι αλλά αφού την πειράζει κακός που το άφησα για τέτοιο χρονικό διάστημα και πρέπει να δώ τι θα κάνω.δεν έχει εξεταστεί για κάτι τέτοιο και θα το πώ στην κτηνίατρο αλλά απο λεφτά και διαδικασία τι γίνεται?

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
το elisa δεν είναι μέθοδος και idexx μια από της εταιρίες που βγάζουν snap test? μήπως κανεις λάθος?
Ναι έχεις δίκιο, το elisa είναι μέθοδος ανοσοενζυμικής τεχνικής με πολύ αξιόπιστα αποτελέσματα στο εργαστήριο (24-48 ώρες) και το snap test της idexx είναι σχεδόν εξίσου ευαίσθητο (95<->96%) και ακριβές (99<->100%) αλλά πολύ πιο σύντομο.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Δεν ειπα πουθενα οτι γινεται με μια εξεταση και μονο- αλλα απλα ρωτησα εαν εχει εξεταστει ο σκυλος για Giardia.
Φρεντσι δεν ειπα οτι εκανες καπου λαθος! το ανεφερα γιατι ακομα κ μια εξεταση να βγει αρνητικη πρεπει να ξαναγινει κ δεν πρεπει να μεινει ησυχος/η η blue luna! @alexia ευχαριστω για τισ πληροφοριες!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog