αποριες κουταβι 39 ημςρων!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Οι εκτροφείς δε βγάζουν τρελλά λεφτά από γέννα. Ίσα-ίσα να μη ζημιώσουν. Η σωστή εκτροφή σκυλιών κοστίζει πολύ, εξ ου και οι τιμές. Δεν πληρώνεις την έκθεση και τα βραβεία, πληρώνεις τις εξετάσεις και τους κτηνιάτρους για γεννήτορες και κουτάβια. Εδώ εμβόλια και εξετάσεις πάω να κάνω του Μουφ κάθε χρόνο και φεύγει ένα διακοσάρι τουλάχιστον! Αν έχει κιόλας ακτινογραφίες ή αιματολογικές, άστα να πάνε. Φυσικά δε συμπεριλαμβάνω στα έξοδα και τις αποπαρασιτώσεις όπου φεύγει τουλάχισον άλλο ένα τρακοσάρι. Και η έγγυος σκύλα παρακολουθείται από κτηνίατρο καθ' όλη τη διάρκεια της εγγυμοσύνης, άρα τα λεφτά που πληρώνει ο εκτροφέας είναι τρελλά.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
@maraki 23

Ζητας εδω καποιες απαντησεις στις αποριες σου, που μονο η εκτροφεας ειναι αρμοδια να σου απαντησει!!!

Οι εκτροφείς δε βγάζουν τρελλά λεφτά από γέννα. Ίσα-ίσα να μη ζημιώσουν. Η σωστή εκτροφή σκυλιών κοστίζει πολύ, εξ ου και οι τιμές.
Καλα- αυτο συμβαινει στα ΣΟΒΑΡΑ εκτροφεια!
Καποιο εκτροφειο που σπροχνει τα κουταβια του σε ηλικια μολις 39 ημερων, μολις απογαλακτησουν- πριν ακομα κανουν τα πρωτα τους εμβολια- σε καμια περιπτοση δεν αξηζει τον "τιτλο" αυτον!
Και οταν εχουν και 3 γεννες το μηνα- με 14 κουταβια- που τα πουλας ας πουμε 800 ευρω το κεφαλη- βγαζει λεφτα και του μενει καιολας!!!
Μην λεμε βλακιες τωρα, οτι στοιχηζει η διατηρηση απο 10-15 κανις ας πουμε πανω απο ενα χιλιαρικο το μηνα! (εγω "συντηρω" 4 σκυλια, μεγαλυτερου μεγεθος απο κανις αυτην την στιγμη- ξερω τι στοιχοιζει!!!).

Δεν πληρώνεις την έκθεση και τα βραβεία, πληρώνεις τις εξετάσεις και τους κτηνιάτρους για γεννήτορες και κουτάβια.
Και ποιος μας λεει, οτι τα σκυλια αυτα εχουν εξετασεις????
Εκτροφεα που σπρωχνει κουταβια σε ηλικια μολις απογαλακτησουν- σιγα μην ειναι τοσο υπευθυνη και κανει και περαιτερο απο της απαραιτητες εξετασεις= και αν κανει και αυτες!!
Η της εχεις δει maraki 23?? Σου εχει δειξει αποτελεσματα εξετασεων???
Και δεν εννοω μονο της αιματος- ρουτινας, που κανουμε ολοι στα σκυλια μας- αλλα ακτινογραφιες για πατελλα, ΗD, και τεστ για PRA (καθε 2 χρονια στα σκυλια εκτροφης!).

Και η έγγυος σκύλα παρακολουθείται από κτηνίατρο καθ' όλη τη διάρκεια της εγγυμοσύνης, άρα τα λεφτά που πληρώνει ο εκτροφέας είναι τρελλά.
Ποιος το λεει αυτο??? Ο κανονισμος του ΚΟΕ???
Εγω ξερω εκτροφεις, που πανε λιγο πριν στειλουν την δηλοση γεννας στον ΚΟΕ στον κτινιατρος της γειτονιας τους και τους υπογραφει οτι χαρτη θελει- με ενα 20αρακι - αντε 50αρακι το πολυ, χωρις να εχει δει ΟΥΤΕ μια φορα την Μανα, και ουτε βεβαια τα Κουταβια!
Γιατι να πιστεψω, οτι αυτο το εκτροφειο, που σπρωχνει κουταβια μολις απογαλακτισουν πραττει αλλιος?

Και τωρα για τα κουρεματα και της δηλοσεις του κτηνιατρου σου @maraki 23

Για ρωτα τον, αν εχει δει πολλα κανις να περιφερονται ελευθερα, και σε τι κατασταση ειναι!
Μαλλον θα ειναι καπος ετσι το μαλλι τους- και μαλλον πολυ χειροτερα!
http://foto.arcor-online.net/palb/alben/48/102348/3366386338323462.jpg[img]
Εγω εχω καταστασεις, που το σκυλι ουτε εβλεπε πια, επειδη ειχαν γινει σαν τουβλο τα μαλλια μπροστα στα ματια με την τσιμπλα- και δεν μπορουσαν να περπατησουν πια!
Αμα θες να γινει ετσι- αστο ακουρευτο!!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
frenchie μου.....δίκιο έχεις......αλλά στη Sara απαντησες...!!!!
Το maraki....μας τη μπηκε κιόλας...
Maraki....εδω δεν χαιδεύουμε κόσμο...λέμε αυτό που πιστεύουμε, για το καλό των σκύλων...
Τις δε απορίες σου η μόνη που μπορεί να σου απαντήσει είναι η εκτροφεας σου...πρώτα από όλους.

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
καταρχας ποιος σου ειπε κατερινα οτι την λεχωνα πηγε στην εκθεση??ε..θεος φυλαξει οτι κ να πω τωρα το τοσο το κανετε τοσο...ενοειτε πως οχι κ αυτες ειναι αποριεσ γενικεσ για εκπαιδευση παιρνω τηλ την εκτροφεα μου κ ρωταω,απλα ηθελα σε καποια αλλα θεματα μια γνωμη,κ ξαναλεω εισται υπερβολικοι ,
δεν δινουν 800 ενα σκυλι 1300 παρακαλω εχουν ξεφυγει ναι αμα θελω να παρω θα παρω καλος,αλλα οχι κ τοσα εφοσον μπωρω να βρω εκτροφεα που να ειναι πιο ανθρωπος κ να το δινει λιγοτερο!!κ ναι θα την πω γιατι ειπαμε ξερω οτι ηταν λαθοσ αλλα δεν γινοταν αλιως,απο εκει κ περα τελιωνει το θεμα το ειπατε το καταλαβα τελος εσεις ακομα μου επιτιθεστε τι να πω...??

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
κ δεν ειπα θα το αφησω να κομπιασει περιποιηση θα γινεται οπου χρειαζετε σε οποια περιοχη,χτενισμα κτλ

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.417
10.621
Athens
βρε vrmode εχεισ δεει πωσ τα εχει κ μιλασ αντε γιατι ανεχτηκα πολλα εδω μεσα...οτι εγηνε εγηνε μπωρεισ να αλλαξεισ κατι?
Φυσικά και μπορώ - η εκτροφέας αυτή για μένα είναι black list. Θα πρέπει να την αποφύγουν μελλοντικοί αγοραστές. Τώρα, μετά από τέτοιο τεράστιο λάθος (κουτάβι σε τέτοια ηλικία) γιατί την υπερασπίζεσαι με τόσο πάθος δεν το καταλαβαίνω...

μια εξηπηρετηση μου εκανε η γυναικα κ τα κρινεις ολα απο αυτο,κ βλάκεια μου που εκατσα κ ειπα ολα αυτα εδω!
Και τα Pet shops κάνουν εξυπηρέτηση και τα puppy mills κάνουν εξυπηρέτηση - σου φέρνουν ό,τι θέλεις όποτε το θέλεις, όπου το θέλεις και σε ό,τι τιμή θέλεις. Δηλαδή το θεωρείς εξυπηρέτηση που σου έδωσε κουτάβι σε απαράδεκτη ηλικία? Αν ήταν εντάξει θα έπρεπε να σου πει να βρεις τρόπο να το πάρεις όταν έπρεπε να το πάρεις. Αλλά αν είναι απελπισμένος ο άνθρωπος για να ζμπρώξει το κουτάβι...

περιμενα μια απντηση στισ αποριες μου αυτα που λεσ χαιρω πολυ τα ξερω αλλα ηταν αδυνατο κ αυτην την στιγμη την περιμενα χρονια.
Το ξανάπαμε - γιατί δεν ρωτάς την εκτροφέα? Γι αυτό την πλήρωσες!

κ δεν χρειαζομαι κυρυγμα απο κανεναν τισ πραξεισ μου τισ ξερω κ τις αναγνωριζω!!δεν περιμενα τετοια συμπεριφορα!1τελως παντων αν εχεις να πεις κατι που να εχει σχεση με τισ αποριες μου οκ αλλα αλλη κατακρηση δεν την επιτρεπω!!ευχαριστω!!!
Αν θέλεις να ακούσεις αυτά που σε βολεύουν να ακούσεις, τότε μην μπαίνεις εδώ μέσα.

σαρα εγω παντως την συστηνω,το εχω ψαξει καλα παραγγηλαν κ αλλες 2 φιλες μου θα δειξει,αλλα απο εκθεση οπως τα λες σε ολεσ παρον ,μπροσ το χρημα παντως ολοι το ιδιο ειναι καλόι ή κακοι εκτροφης εγω πιστευω αν επεμενα σε εναν καλο εκτροφεα που εχει τα σκυλια του 100 ευρω το ιδιο θα εκανε ειμαι σγουρη!!ποσο μαλλον αυτοι οι ακριβοπληρωμενοι...που βγαζουν τα τρελα σε μια γεννα!!
Αντί να προβληματιστείς για τις βλακείες που έκανε η εκτροφέας, της πας και άλλους πελάτες. Τι να πω... Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Παράκληση: Γράφε ελληνικά και χρησιμοποίησε σημεία στίξης διότι κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να καταλάβουμε τι γράφεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
καταρχας ποιος σου ειπε κατερινα οτι την λεχωνα πηγε στην εκθεση??ε..θεος φυλαξει οτι κ να πω τωρα το τοσο το κανετε τοσο.....??
αλλωστε η εκτροφεασ κοβει το θυλασμο στισ 30 μερεσ γιατι καποια θυληκα τησ τα παει σε εκθεσεις,κ πρεπει να ειναι το στηθος ωραιο!!
Χρησιμοποιώ την απάντησή σου, για να σου απαντήσω. Τώρα αν εσύ κάνεις το τόσο, τόσο...

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
κ εμενα ετσι ανοιγει!τι να κανω με την υπογραφη μου,τι εχει ??

ειπα καποια θυληκα οχι την συγκεκριμενη!!

Last edited by a moderator:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
ειπα καποια θυληκα οχι την συγκεκριμενη!!
Ωραία, αφού τη συγκεκριμένη δεν τη κατέβασε στην έκθεση...γιατί δεν περίμενε λίγο ακόμα για να σου δώσει το κουτάβι? Αλλά και "κάποια" θηλυκιά να κατέβασε...και όχι τη μάνα του δικού σου κουταβιού...τι σημασία έχει...το ίδιο ΛΑΘΟΣ είναι...να της πεις χαιρετίσματα...
Και την σύστησες κιόλας σε φίλες σου, ε? Ε, ρε γλέντια...Μπράβο κορίτσι μου...
Πάντως, ευτυχώς που μπήκες και μας είπες για το κουτάβι σου γιατί μάθαμε τι σόι εκτροφέας είναι η κυρία....οπότε τώρα μπορούμε να τη "θάβουμε" σε όποιον ρωτήσει με άνεση..και αποδείξεις ..
Βγήκε και ένα καλό....

Last edited by a moderator:

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
οκ βερνα!
εφοσον εγω της το ζητησα για το λογο που σας ειπα οτι δεν γινοταν αργοτερα!κ απορω πως εχετε τοσο δικιο εσεις εφοσον οποιον κτηνιτρο κ αν ρωτησα μου ειπε πως δεν υπαρχει προβλημα που το πηρα τοσο μικρο αλλωστε δεβν φενεται κ τοσο τραγικο σαν ενα κανονικο σκυλακι ειναι παιζουμε γαυγιζει,χοροπηδαει σαν κατσικακι κ ουτε καν εχει κλαψει το κοριτσακι μου!!εχει μαθει τα κανει στην πανα κ γυρναει κ στο ονοματακι του!!
και ευχαριστω που μπωρειτε να με εκθεσετε αφοβα!!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
οκ βερνα!
εφοσον εγω της το ζητησα για το λογο που σας ειπα οτι δεν γινοταν αργοτερα!κ απορω πως εχετε τοσο δικιο εσεις εφοσον οποιον κτηνιτρο κ αν ρωτησα μου ειπε πως δεν υπαρχει προβλημα που το πηρα τοσο μικρο αλλωστε δεβν φενεται κ τοσο τραγικο σαν ενα κανονικο σκυλακι ειναι παιζουμε γαυγιζει,χοροπηδαει σαν κατσικακι κ ουτε καν εχει κλαψει το κοριτσακι μου!!εχει μαθει τα κανει στην πανα κ γυρναει κ στο ονοματακι του!!
και ευχαριστω που μπωρειτε να με εκθεσετε αφοβα!!!
Καλά, και επειδή εσύ της το ζήτησες...αυτή έπρεπε να το κάνει? Πας καλά?

Κανονικό είναι το σκυλάκι σου...δεν σου πούλησε βατράχι...αλλά το γεγονός ότι στο έδωσε 39 ΗΜΕΡΩΝ...εξακολουθεί να είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ...

Σε παρακαλώ...μη μας λες για κτηνιάτρους...πραγματικά..... ΤΡΕΛΑΊΝΟΜΑΙ....

Α, δηλαδή ήταν μυστικό? Δεν έπρεπε να μας το πεις?
Maraki23...ΣΥΝΕΛΘΕ...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Mαράκι,καλώς ή κακως θα συμφωνήσω οτι το κουτάβι δεν έπρεπε να δοθεί τόσο μικρό,πρώτα απ'ολα για όσα έπρεπε να μάθει απο τη μάνα του δε θα τα μάθει ποτέ,για τη σωστή κοινωνικοποίηση που θα του πρόσφεραν τα αδέρφια του την οποία πάλι δε θα την αποκτήσει,αν οχι ποτέ,σίγουρα δύσκολα,και τελευταία για τη δικιά σου την άδικη εν μέρει ταλεπωρία.
Έκανες ένα θέμα για τα αδέσποτα που τα περνουμε απο 10 ημερών,αναγκαζόμαστε και τα πέρνουμε απο 10 ημερών,γιατι το λέει και η λέξη,είναι αδέσποτα,δεν έχουν ασφαλή χώρο όπως είχε το κουτάβι σου ούτε και μάνα να τα θυλάσει(γιατι αν έχουν τα κρατάνε στο καταφύγειο μέχρι το τέλος του θυλασμού).Επιπλέον,επειδη έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με τη δική σου,με αδέσποτα όμως,και σίγουρα πιο δύσκολη,έχω να σου πω πως είχα 4 κουτάβια(ουτε καν μιας βδομάδας) που τα μάζεψα απο ένα χωράφι οπου είχαν πεταχτεί μαζί με αλλα 3 τα οποία δυστυχώς πέθαναν πριν τα πάρω χαμπάρι,ήταν περίοδος εξεταστικής,τα κουτάβια ήθελαν τάισμα κάθε 3 ώρες,και ίσα ίσα που προλάβαινα να διαβάσω,ξυπνούσα κάθε βράδυ για 5 μέρες,δεν είχα καμία απολύτως βοήθεια και αυτές τις 5 μέρες μη φανταστείς πως κοιμόμουνα,ζήτημα αν κοιμόμουν συνολικά 2 ώρες,γιατί ξέρεις 4 κουτάβια δε τα ταϊζεις σε 2 λεπτά,ένα δε θα τρώει,άλλο θα τρώει πολύ,άλλο θα σου ρίχνει γάλα,να σου πω απλά πως τις 2 πρώτες μέρες έτυχε σαββατοκύριακο και δεν είχα καν μπιμπερό,θέλω να σου πω οτι ξεσκίστηκα να μεγαλώσω 4 κουτάβια(και στο τέλος δε τα κατάφερα κιολας,και ήταν φυσικό,όλοι μου το είχαν πει)τα οποία δεν ήταν καν δικά μου,τα οποία δεν είχα σκοπό να τα πουλήσω ωστε να βγάλω χρήματα,ούτε και να κρατήσω κάποιο,ίσα ίσα που προλάβαινα να διαβάσω,φαντάσου πως το ξυπνητήρι που είχα βάλει για τα κουτάβια με ξυπνούσε και ξύπναγα με το βιβλίο πεσμένο στο στήθος μου,καταλαβαίνεις λοιπόν πως εσύ θα έπρεπε να κάνεις πολλά περισσότερα για το δικό σου κουτάβι,απο τη στιγμή μάλιστα που εσύ διάλεξες να το αποκτήσεις τόσο μικρό.Εγώ δεν είχα εκτροφέα να πάρω,συμβουλεύτηκα τον κτηνίατρο και τα παιδιά εδώ.
Για το θέμα του ύπνου δεν έχω ιδέα,στα σκυλιά 2μηνών+ εμένα ο κτηνίατρος μου λέει αστο να σπαράζει το βράδυ,αμα πας θα καταλάβει οτι σε ρίχνει και δε θα καταφέρεις να κοιμηθείς,το δικό σου είναι ιδιαίτερη περίπτωση,και η μόνη που μπορεί να σε βοηθήσει είναι η εκτροφέας,που λογικά πρέπει να ξέρει για να επιλέξει να δώσει ένα κουτάβι που απ'οτι κατάλαβα δε στο εδωσε καν 39 ημερών έτσι?στο έδωσε πιο πριν,γιατι μας λες για τροφές και γάλατα και ιστορίες τις προηγούμενες μέρες.Τι να πω?καλο κουράγιο,και προοσοχή απο δω και πέρα.Να θυμάσαι πως θα ρίξεις πολύ,μα πολύ δουλειά για να έρθει σε ένα "φυσιολογικό" στάδιο αυτό το κουτάβι όταν ερθει στην ηλικία που θα έπρεπε κανονικά να το πάρεις!
Και κάτι τελευταίο,δεν είναι μόνο δικό σου το πρόβλημα οτι το κουτάβι θα έχει προβλήματα,είναι και δικό του,ένα τεράστιο μέρος είναι δικό του,είναι η δικιά του ψυχολογία και οι φόβοι που άδικα θα υπάρχουν μέσα του.
Φιλικά,
Βασιάννα

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Διάβασε το παρακάτω άρθρο και θα καταλάβεις γιατί είναι τραγικό.

Και ναι εκτροφείς που δίνουν τα κουτάβια κάτω των 7 εβδομάδων δεν είναι σοβαροί.

Εδώ πχ απαγορεύεται από τον οικειο κυνολογικό όμιλο!
GAIA LYKAIA said:
Παραθέτουμε παρακάτω ένα πολύ σημαντικό πιστεύουμε βοήθημα για τους νέους αλλά και τους παλιούς ιδιοκτήτες σκύλων, ώστε να κάνουν ένα βήμα προς την κατανόηση των συντρόφων τους, όσο είναι νωρίς. Το θέμα αυτό είναι ένα από τα τμήματα του βιβλίου που έχουμε συντάξει μέσα από τα χρόνια της εκτροφής και το παραδίδουμε στος νέους ιδιοκτήτες των κουταβιών μας, ώστε να μεγαλώσουν σωστά και ισορροπημένα σκυλιά (Μικρές παρεκκλίσεις στις παρακάτω χρονικές περιόδους είναι φυσικές μια και το κάθε κουτάβι έχει τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης, και τις δικές του εμπειρίες. Παρόλα ταύτα, χονδρικά μπορούμε να ορίσουμε τις εξής περιόδους):

Νεογνική περίοδος: Γέννηση μέχρι 12 ημερών
Το κουτάβι θρέφεται και προσπαθεί να παραμείνει ζεστό.

Μεταβατική περίοδος: 13 μέχρι 20 ημερών
Τα μάτια αρχίζουν να ανοίγουν, αλλά η όραση εγκαθίσταται σιγά-σιγά μέχρι την 21η μέρα, οπότε και τελειοποιείτε. Το κουτάβι είναι ικανό να έρπει προς τα εμπρός και προς τα πίσω και αρχίζει να περπατά. Τα πρώτα δόντια «σκάνε» γύρω στην 20η μέρα και το κουτάβι αρχίζει να κουνά την ουρά του δεξιά-αριστερά. Αντιδρά σε ήχους γύρω στην 19η μέρα, αν και δεν μπορεί να εντοπίσει την πηγή τους.

Περίοδος συνειδητοποίησης: 21 μέχρι 28 ημερών
Είναι η πρώτη εβδομάδα που το κουτάβι μπορεί και χρησιμοποιεί την όραση και την ακοή του. Η μετάβαση αυτή γίνεται απότομα (πολύ γρήγορα) οπότε ένα σταθερό περιβάλλον σε αυτή τη περίοδο είναι πολύ σημαντικό. Αν τα κουτάβια μεταφερθούν αυτή τη στιγμή σε καινούργια τοποθεσία, μπορούν να τραυματιστούν ψυχικά. Τα κουτάβια έχουν σε αυτή την περίοδο τη μεγαλύτερη ανάγκη της μητέρας τους και ενός οικείου περιβάλλοντος. Η μάθηση ξεκινάει, με πρώτο αντικείμενο το «τι σημαίνει να είσαι σκύλος».

Κυνική κοινωνικοποίηση: 21 μέχρι 49 ημερών (3η με 7η εβδομάδα)
Το κουτάβι αρχίζει να μαθαίνει να χρησιμοποιεί την συμπεριφορά που θα το κάνει μέλος του είδους του. Προπονείται σε διάφορες στάσεις του σώματός του, σε εκφράσεις του προσώπου του και σε φωνητικές ασκήσεις, και παρατηρεί το αποτέλεσμα τους πάνω στα αδέλφια του. Αρχίζει να παίζει κυνηγητό, ώστε να βελτιώσει τον συντονισμό και τον συγχρονισμό των κινήσεών του, στάσεις και συμπεριφορά χαιρετισμού για να εξασκήσει τις στάσεις του σώματός του και μικρο-καυγάδες για να μάθει να χρησιμοποιεί το σώμα του. Μαθαίνει να δέχεται σε αυτή τη περίοδο τιμωρία πειθαρχίας από τη μητέρα του. Επίσης μαθαίνει απαγόρευση μέσω του δαγκώματος και κλάμα παραπόνου. Για όλα αυτά τα μαθήματα, κυρίως υπεύθυνη είναι η μητέρα του, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να παρευρίσκεται ανάμεσα στα κουτάβια της αυτό το διάστημα.

Ανθρώπινη κοινωνικοποίηση: 7η με 12η εβδομάδα
Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να πάμε ένα κουτάβι στο καινούργιο του σπίτι, καθώς και να του παρουσιάσουμε καινούργια πράγματα (με θετικό τρόπο) στα οποία θα είναι εκτεθειμένο. Τα εγκεφαλικά κύματα του κουταβιού σε αυτή την ηλικία ομοιάζουν αυτά του ενήλικα. Είναι η περίοδος της πιο γρήγορης μάθησης. Οτιδήποτε μάθει το κουτάβι σε αυτό το διάστημα είναι ΜΟΝΙΜΗ ΓΝΩΣΗ.

1η Επίδραση Φόβου: 8η με 11η εβδομάδα
Οποιαδήποτε τραυματική, εκφοβιστική ή οδυνηρή εμπειρία σε αυτήν την περίοδο θα έχει πιο μόνιμο αποτέλεσμα στη ψυχοσύνθεσή του κουταβιού απ’ ότι αν είχε συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής του. Ο τρόπος που θα εκλάβει το κουτάβι κάποιο γεγονός διαφέρει ΡΙΖΙΚΑ από τον τρόπο που το εκλαμβάνει ο ιδιοκτήτης του!. Καμιά προαιρετική εγχειρητική διαδικασία δεν επιτρέπεται σε αυτή την ηλικία (στείρωση, κόψιμο αυτιών, ουράς, κλπ)! Οποιοδήποτε μάθημα επιλέγουμε να κάνουμε στο κουτάβι σε αυτήν τη περίοδο πρέπει να είναι οπωσδήποτε απαλλαγμένο από οποιαδήποτε μορφή άγχους.

Ιεραρχική ταξινόμηση: 13η με 16η εβδομάδα
Το κουτάβι αρχίζει τη δοκιμασία για το ποιος θα είναι ο αρχηγός της αγέλης. Από την 13η εβδομάδα και μετά, όταν το κουτάβι δοκιμάζει να δαγκάσει, ακόμα και στο παιχνίδι, είναι μια προσπάθεια κυριάρχησης. Το κουτάβι προσπαθεί να ξεκαθαρίσει και να λύσει το θέμα της αρχηγίας. Το να θέσουμε κάποιους κανόνες σε αυτή τη περίοδο είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Ένστικτο φυγής: 4ο με 8ο μήνα
Το κουτάβι αρχίζει να δοκιμάζει τα φτερά του. Μπορεί ξαφνικά να μην υπακούει στο όνομα του ή όταν το φωνάζουμε. Τα δόντια του ακόμα αλλάζουν. Τα κανονικά του δόντια μπορεί να εμφανίσθηκαν μέχρι τον 6ο μήνα, αλλά δεν θα έχουν καταλήξει στη σωστή τους και μόνιμη θέση μέχρι τον 10ο μήνα, οπότε θα συνεχίσει να έχει ανάγκη να μασάει πράγματα.

2η Επίδραση Φόβου: 6ο με 14ο μήνα (Αντιστοιχεί με εξάρσεις ανάπτυξης)
Το κουτάβι μπορεί να δείχνει φοβισμένο με νέα, αλλά και με γνωστά πράγματα. Μην το επιδοκιμάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ούτε να το παρηγορείτε γιατί του μαθαίνεται να είναι φοβισμένο. Οπωσδήποτε μην ωθείται το σκυλί σε καταστάσεις που μπορούν να το φοβίσουν ή χειρότερα να το τρομοκρατήσουν. Αγνοήστε πράγματα που μπορεί να το εκφοβίσουν, ώστε να δει ότι έχουν μικρή αξία και άρα δε χρειάζεται να τα φοβάται. Χρησιμοποιείστε νοστιμιές και άλλες θετικές μεθόδους εκμάθησης για να το βοηθήσετε να ξεπεράσει κάτι που συστηματικά φοβάται. Να έχετε στο μυαλό σας ότι οποιαδήποτε μάθημα κάνουμε στο σκυλί σε αυτή τη περίοδο πρέπει να είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό.

Ωριμότητα: 1ος με 4ος χρόνος
Η περίοδος αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί από αύξηση της επιθετικότητας του σκύλου και από μία εκ νέου απόπειρα επανατοποθέτησης της ιεραρχίας.

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
maraki23

Περίπτωση 1η : Παίρνω ένα αδέσποτο 15 ημερών και περνάει μαζί μου μία ευτυχισμένη ζωή 10-15 χρόνια.
Περίπτωση 2η : Αγοράζω από σοβαρό εκτροφείο σκύλο με όλα τα συν (κόκκινα pedigrees και τα λοιπά καλούδια). Ξαφνικά σε λίγους μήνες, σε λίγα χρόνια, είτε εμφανίζει σοβαρότατο νόσημα, είτε χειρότερα το χάνω.
Τι νομίζεις αποδεικνύει αυτό το - όντως - πιθανό σενάριο;
Ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας;
Ότι πρέπει να αψηφούμε τα πάντα, εις το όνομα της προσωπικής εμπειρίας;
Ότι πρέπει αντιθέτως, να παίζουμε με τις πιθανότητες;
Οι ζωές, είτε των ανθρώπων, είτε των ζώων δεν είναι ζάρια και παιχνίδι πιθανοτήτων.

Ξέρω ανθρώπους που καπνίζουν σαν φουγάροα, πίνουν, τρώνε υπερβολικά και δεν έχουν χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, ζάχαρο, πνευμονοπάθειες κλπ, όταν την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι που ακολουθούν αντιδιαμετρικό τρόπο ζωής, αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Εσύ για τον εαυτό σου, ποιον τρόπο ζωής θα ακολουθούσες;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
mathousalix δεν ξερω για τους υπόλοιπους,εγώ προσωπικά δεν ξέρω να δώσω συμβουλές,και αν δώσω για αυτά τα λίγα που γνωρίζω για κουτάβια 2 μηνών μπορεί να είναι κακα για το μικρό,γιατι να τι διακινδυνεύσουμε?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κάτσε βρε mathousalix...τι ρώτησε και δεν απαντήσαμε...είπε για το κούρεμα και της είπαμε ότι πρέπει να το κουρεύει...ρώτησε για τον ύπνο και της είπαμε ότι τα κουτάβια γενικά κοιμούνται πολύ..
Δεν είδα να ρωτάει κάτι άλλο σημαντικό...τα περισσότερα που είπε στο πρώτο post ήταν αφηγηματικά και αφορούσαν τι έκανε η ίδια με το κουτάβι...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λοιπον, οι δημοσιεύσεις που περιείχαν σχόλια σχετικά με το υφος γραφής άλλων δημοσιεύσεων σβήστηκαν ως εκτός θέματος. Αν θέλετε να σχολιάσετε επ'αυτού ξεκινήστε καινούριο νήμα στην κατάλληλη ενότητα ή συνεχίστε στα υπάρχοντα επ'αυτού του θέματος (θα τα βρείτε στην ίδια ενότητα)....

Εαν μου ξέφυγε κάτι στο ξεσκαρτάρισμα ζητώ προκαταβολικά συγνώμη, δεν ήταν εσκεμμένο το λάθος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97