απορια για τροφη

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
τι πρεπει να κοιταμε σε μια τροφη για να λεμε οτι εινα καλη, την winner plus την εχει ακουσει καποιος παλια του εδινα την ακανα αλλα εκανε διαροιες μετα του εδωσα μια αλλη .καθε 2 μηνεσ του αλλαζα τροφη για να παιρνει ολες τισ βιταμινες συχρονως μαγιρευω που και που κοκαλλα με ρυζι :confused: τ:mad::confused:

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
mariaa,
νομίζω είμαστε οφ-τόπικ εδώ που γράφουμε!
υπάρχει η ενότητα Διατροφή & Άσκηση, που έχει γίνει κουβέντα για πολλές ξηρές τροφές, αλλά κι άλλα είδη διατροφής.

εδώ π.χ. μπορείς να ενημερωθείς για το πώς δίνεις κόκκαλα Περι κοκκάλων....
εδώ λέει π.χ. για barf BARF-->Biologically Appropriate Raw Food αλλά και σε πολλά άλλα θέματα
εδώ για μαγειρευτό http://www.dogforum.gr/v3/content.php?42-Μαγειρευτό-φαγητό-για-το-σκύλο-Βασικοί-κανόνες
και ούτω κάθ' εξής...
μπορείς να τα κοιτάξεις σιγά σιγά και να κάνεις τις ερωτήσεις σου στο κάθε θέμα, ή να ανοίξεις ένα θέμα άλλο, αν δε λυθούν οι απορίες σου από τα ήδη γραφόμενα! :)

Επίσης, αυτό το υπόμνημα αναφέρει τι πρέπει να κοιτάμε σε μία ξηρά τροφή. Τα συστατικά των ξηρών τροφών

Όσο για τις διάρροιες, πρέπει να δίνεις χρόνο σε έναν οργανισμό, για να καταλάβεις αν του ταιριάζει μία ξηρή τροφή, περίπου 2-3 μήνες, να στερεοποιηθούν τα κόπρανα κλπ κλπ,
οπότε αν άλλαζες την τροφή του κάθε 2 μήνες, κι ο μεταβατικός χρόνος από μία τροφή στην άλλη ήταν μία εβδομάδα, δε θα προλάβαινες να καταλάβεις αν του πάει.
όσο για την Acana, κάνει διάρροιες μέχρι να βρεις την σωστή δοσολογία, που του ταιριάζει κι άρα να πάψει τις διάρροιες.

ο εκτροφέας τι τροφή σου έχει προτείνει;
δεν συμφωνείς με την πρότασή του;

ελπίζω να βοήθησα!

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
η αληθεια ειναι οτι δεν συνφωνω με αρκετα πραγματα για ξηρεσ τροφες , ειναι μια ευκολη λυση για να το πουμε σταρατα, εχω μεγαλωσει γενεες σκυλιων και οσα ζησανε μεχρι τα βαθεια τους γεραματα τρωγανε σχεδον οτι τρωγαμε , οι ξηρες τροφες ηλθαν τωρα αν μου επιτρεπετε να πω στην μοδα κ δεν ειδα κ καμια καλυτερευση στην ποιοτητα ζωης του σκυλου΄εγω προσωπικα αν εχω φαει δικο μας 1 η 2 φορες την εβδομαδα τους το δινω ρυζι μαγειρεμενο αυγα κ η τερεζ το σπιτς που εχω κλεινει αισιως τα 15 χρονια και προχωραει ακαθεκτα, με τις ξηρες τροφες δεν λεω ευκολια αλλα καθε λιγο κ λιγακι ολο και κατι μαθενουμε και τις απομυθοποιουμε ,αυτααα τα λιγα