απορίες ενός κυνόφιλου...

maximilian

Member
9 Δεκεμβρίου 2009
12
0
Αθήνα
Καλησπέρα σας,

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ροτβάϊλερ και θα ήθελα τη γνώμη κάποιων που ασχολούνται με τη ράτσα.
Στο παρελθόν είχα 2 αρσενικά ημίαιμα σκυλιά, ένα ημίαιμο ροτβάιλερ και ένα ημίαιμο ντόμπερμαν τα οποία είχα μαζέψει από τον δρόμο. Και τα δυο είχαν εκπαιδευτεί.
Η μεγάλη μου αγάπη ήταν είναι και θα είναι τα Rotties. Έχω πάει σε εκθέσεις ως θεατής, έχω διαβασει κάμποσα βιβλία σχετικά με τη ράτσα αλλά και με άλλες και φυσικά έχω έρθει σε επαφή με τέτοια σκυλιά.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Έχω βρεί σε ένα pet shop 2 θηλυκά ροττ τα οποία έχουν κομμένη την ουρά τους.
Όλα τα υπόλοιπα σκυλάκια τα πουλάνε 300 ευρώ και πάνω και τα ροττ τα πουλάει 250 επειδή "είναι ενός φίλου της" λέει η ιδιοκτήτρια που της τα έδωσε να τα πουλήσει. Τα κακόμοιρα είναι μέσα σε ενα κλουβάκι μπορστά στη βιτρίνα όλη μέρα.
Θέλω λοιπόν να ρωτήσω τη γνώμη σας. Να πάω να πάρω το ένα ή να το πάρω με σαφώς μεγαλύτερο κόστος από έναν εκτροφέα.
Το θέλω για συντροφιά και για φύλακα και δεν έχω σκεφτεί να ασχοληθώ με εκθέσεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Να πας σε εκτροφέα. Δυστυχώς για τα σκυλάκια της βιτρίνας (τα συγκεκριμένα και πολλά άλλα), όσο τα αγοράζουμε από τις βιτρίνες γιατί μεταξύ άλλων τα λυπόμαστε, τόσο θα εξακολουθούν να τις στολίζουν :(

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σκυλια δεν αγοράζουμε από πετσοπ....Δεν ενισχύουμε τα puppy mills!
Όλοι μας τα λυπόμαστε...αλλά "σώζοντας" καταδικάζουμε άλλα....

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
. Να πάω να πάρω το ένα ή να το πάρω με σαφώς μεγαλύτερο κόστος από έναν εκτροφέα.
.
μιας και εχεις μεγαλη αγαπη για την φυλη και εχεις διαβασει πολλα και εχεις παει και σε εκθεσεις, θα ηθελα να σε ρωτησω, ποια θεωρεις οτι ειναι η διαφορα αυτων που ειδες στην εκθεση, με αυτα των 250 ευρω του πετ σοπ?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Έχει ένα σωρό παρατημένα ροτ, καθαρόαιμα και μη, στα καταφύγια. Θα σε συμβούλευα να ρίξεις μια ματιά στις διάφορες αγγελίες καταφυγίων. Έτσι ΚΑΙ θα σώσεις πραγματικά ΚΑΙ θα σου έρθει σαφώς φτηνότετα ΚΑΙ θα πάρεις ζώο που το έχουν μελετήσει για το χαρακτήρα του και χαίρει άκρας υγείας (αφού θα σου λέγανε αν είχε τίποτα). Αφού λοιπόν δε σκέφτεσαι για εκθέσεις, είναι κι αυτή μια λύση. Μην πάρεις όμως από πετ σοπ διότι ενισχύεις ασυνείδητους εγκληματίες, δηλαδή τους παπυμιλλάδες.

maximilian

Member
9 Δεκεμβρίου 2009
12
0
Αθήνα
Δεν θα δώ τους γονείς (ούτε καν τη μανα τους), είναι απρόσωπο, δεν ξέρω τι σόι γονείς είναι και τι ελλατώματα μπορεί να είχαν (μπορεί να είναι και τέλειοι...) αλλά η κληρονομηκότητα είναι ένα θέμα.... σοβαρό....
Τώρα βέβαια οι τιμές στα εκτροφεία πρέπει να κυμαίνονται από 500 - 1000 ευρώ. αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος.

Last edited:

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Εξοδα απο σωστους εκτροφεις κυμαινονται:

Προτού ένα θηλυκό ή αρσενικό σκυλί μας μπει στην αναπαραγωγή, για το εκτροφείο μας υπάρχουν τα ακόλουθα έξοδα:
* Αγορά του ζώου εφόσον δεν είναι εκτροφής μας, από επώνυμο εκτροφέα του εξωτερικό
(1000-2000 ευρώ.)
* Έξοδα μεταφοράς (300-1000 ευρώ κατά άτομο.)
* Ιατρικά έξοδα (εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, αμπούλες, κτλ...) (100-300 ευρώ)
* Σε ηλικία 12 μηνών ακτινογραφίες ισχίου και αγκώνα στο Βελιγράδι (δεν γίνονται επίσημα στην Ελλάδα ακόμη για τους αγκώνες) (100 ευρώ + 300 μεταφορά)​

Αν τώρα τα αποτελέσματα των ακτινογραφιών δεν είναι θετικά όπως είναι το επιθυμητό το ζώο αποσύρεται από την αναπαραγωγή, στειρώνεται (300-400 ευρώ) και χαρίζεται σε μια καλή οικογένεια.

Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει πως η μέχρι εδώ επένδυσή μας πήγε χαμένη.

Σε όλα αυτά καλό θα ήταν κάποιος να προσθέσει και το κόστος σε προσωπική εργασία καθώς από την ηλικία περίπου των τριών μηνών του ζώου και εφ όρου ζωής απαιτείται η κοινωνικοποίησή του σε δημόσιους χώρους.
Τώρα εφόσον όλα είναι θετικά ξεκινά η προπόνησή του και η συμμετοχή του ζώου στις εκθέσεις που διοργανώνονται τόσο εντός Ελλάδος όσο και εκτός.
Το κόστος για κάθε έκθεση ξεκάνει από 30-40 ευρώ. Κατά συνέπεια το κόστος συμμετοχής σε 10 τουλάχιστον ανέρχεται στα 300-400 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα μεταφοράς αλλά και οι συμμετοχές σε εκθέσεις εκτός Ελλάδος.
*Ακολουθεί η εκπαίδευση του για εργασία και για πάρει εργασιακό τίτλο (1500-2000 ευρώ)
Πλέον σε ηλικία 2 ετών μπαίνει στην αναπαραγωγή
- Για θηλύκια:
Βρίσκουμε έναν εξαίρετο αρσενικό μορφολογικά και από χαρακτήρα που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει στην εκτροφή μας.
*Πριν ζευγαρώσει όμως κάνουμε εξέτασης για ουροπλασμα για να ξέρουμε ότι είναι υγείες..
(30-50 ευρώ)
*Από εκεί και περά κάνουμε προγεστερόνη για να ξέρουμε ποια είναι η ακριβής μέρα του οίστρου της θηλύκιας.
(30-100 ευρώ)
*Εάν ο αρσενικός δεν είναι ιδιοκτησίας μας πληρώνουμε επίβαση (400-1000 ευρώ)
*Εκ των πραγμάτων υπολογίζονται τα έξοδα μεταφοράς, ξενοδοχείο κτλ αφού η διαμονή στο εξωτερικό θα είναι τουλάχιστον 3 μέρες. (500-800 ευρώ)
*Εάν ο αρσενικός είναι εντος Ελλάδας τα έξοδα περιορίζονται.
*30 μέρες μετά το ζευγάρωμα γίνεται υπέρηχος για να δούμε εάν είναι σε ενδιαφέρουσα η θηλύκια, (30-50 ευρώ).
Σε περίπτωση που δεν είναι έγκυος συνήθως υπάρχει δωρεάν επιβαση ξανά από τον αρσενικό αλλά έχουμε ξανά τα έξοδα μεταφοράς.
*Ήρθε η ώρα να γέννησει η θηλύκια παρουσία κτηνιάτρου. (100-200 ευρώ)
*Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί καισαρική (300-500 ευρώ)
*Ακολουθεί η δήλωση γεννάς στον ΚΟΕ ( Κυνολογικος Όμιλος Ελλάδος)
για Pedigree (γεννεολογικό χάρτης που αποδεικνύει την καθαροαιμία των κουταβιών) (20 ευρώ το κουτάβι εντος Ελλάδος και 25 ευρώ για εκτός –γίνεται εξαγωγή).
*Πριν την παράδοση των κουταβιών η οποία γίνεται σε ηλικία δύο μηνών και άνω καλύπτουμε τα δύο συνήθως εμβόλια, την διατροφή, εξετάσεις από κτηνίατρο και άλλα αναλώσιμα.
Μόνο το κόστος εμβολιασμού είναι 30 ευρώ ανά κουτάβι.
*Απαιτείται η δημοσίευση αγγελιών (50-500 ευρώ)​

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Δεν θα δώ τους γονείς (ούτε καν τη μανα τους), είναι απρόσωπο, δεν ξέρω τι σόι γονείς είναι και τι ελλατώματα μπορεί να είχαν (μπορεί να είναι και τέλειοι...) αλλά η κληρονομηκότητα είναι ένα θέμα.... σοβαρό....
Τώρα βέβαια οι τιμές στα εκτροφεία δεν πρέπει να κυμαίνονται από 500 - 1000 ευρώ. αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος.
Να πας απο εκτροφεα εννοειται για πολλους και διαφορους λογους οπως υγεια απροσμενα προβληματα, χαρακτηρα, μορφολογια και πολλα αλλα. Οχι στα Puppy mills λεμε. Δεν εχει σημασια αν πας σε εκθεση η οχι πρεπει οπωσδηποτε να απευθυνθεις σε εναν υπευθυνο εκτροφεα. Ακουσε μας και θα κερδισεις πολυ περισσοτερα απο τα 500-700 ευρω που θα κερδισεις αγοραζοντας απο ενα πετ σοπ και σε θεμα συμβιωσης αλλα και απο γιατρους που θα τα δινεις αργοτερα σε πολυ πιθανα προβληματα που θα παρουσιασει ενα κουταβι απο πετ σοπ.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτό με τη βιτρινα των πετ σοπ είναι η τελευταια πραξη του δραματος και του εγκλήματος και στοχευει στο συναισθημα των ανιδεων και ανυποψιαστων αγοραστων. Σε ορισμένους αγοραστες η φυλακιση προσφερει μια ακομα δικαιολογία στον εαυτο τους: «θα το σωσω!».

Για τους μη ανίδεους και «ενημερωμενους» το δέλεαρ είναι η διαφορά τιμης με τον εκτροφικο σκυλο και η αμεσοτητα της αποκτησης. Ουτε τηλεφωνα, ουτε ψάξιμο, ουτε ταξιδια, ουτε συνεντευξεις, ουτε αναμονη γεννας.

Κι όμως, όλα τα καλα ερχονται σε αυτους που περιμενουν και σκεφτονται πριν πραξουν.
Ο σκυλος του πετ σοπ δεν είναι ευκαιρια για να την αρπαξουμε.

maximilian

Member
9 Δεκεμβρίου 2009
12
0
Αθήνα
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή και για τις συμβουλές.
Δεν τείνω να πάω στο πετ σοπ και δεν έχω "ψωνήσει" ποτέ από τέτοια μαγαζί αλλά ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας... μετράει πιο πολύ από ανθρώπων που δεν ασχολούνται με σκυλιά αλλά μόνο τα βλέπουν όταν τα έχουν άλλοι.

@Falko: Δλδ περίπου πόσο κοστίζει ένα κουτάβι (έναν μέσο όρο θα ξέρεις)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
και να μην κάνεις σαν πρώτη ερώτηση "πόσο κάνουν τα κουτάβια", δεν είναι ωραίο και μάλλον δεν θα σου απαντήσουν

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
@Falko: Δλδ περίπου πόσο κοστίζει ένα κουτάβι (έναν μέσο όρο θα ξέρεις)
Οι εκτροφείς ΔΕΝ βγάζουν λεφτά από την εκτροφή, πολλές δε φορές μπαίνουν και μέσα. Επομένως η τιμή των κουταβιών αντικατοπτρίζει τα έξοδα που έχουν για τις γέννες. Επειδή δε οι παπυμιλλάδες ΔΕΝ έχουν πολλά έξοδα αφού ΔΕΝ κάνουν τις εξετάσεις και τα εμβόλια και τις ακτινογραφίες και ΔΕΝ φροντίζουν τους γονείς, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τα κουτάβια τους να είναι σοβαρά άρρωστα και με σοβαρά ορθοπεδικά και νευρολογικά προβλήματα που θα στοιχίσουν στο μέλλοντα ιδιοκτήτη ΠΟΛΛΑ.

Επομένως τα έξοδα του εκτροφέα δε γίνονται για πλάκα και καλλωπισμό. Πρέπει να γίνονται δε οι εξετάσεις αυτές συνεχώς. Η τιμή αντικατοπτρίζει όλα αυτά αναλόγως και κυμαίνεται αναλόγως. Στην Αμερική μάλιστα θα κυμανθεί αναλόγως για τα κουτάβια της ΙΔΙΑΣ γέννας. Άλλη τιμή θα έχει ο σκύλος συντροφιάς δηλαδή που δεν περνά μορφολογικά και άλλη ο σκύλος έκθεσης. ΟΜΩΣ η τιμή ΔΕΝ δίνεται τυχαία επειδή ο τάδε σκύλος είναι έτσι και ο άλλος αλλιώς. Αυτό που γίνεται είναι η διαφορετική μοιρασιά των εξόδων που αντικατοπτρίζονται στην τιμή. Τώρα ένας αγοραστής δεν μπορεί να πει "εγώ δε θέλω σκύλο έκθεσης" και να πάρει απαραίτητα σκύλο που δεν κάνει για έκθεση (αλλά να είναι κατά τ΄άλλα υγιής φυσικά), αφού ΔΕΝ είναι δυνατόν να "παραγγείλεις" σκύλο. ΑΝ υπάρχει σκύλος όπως θέλεις. Αν δεν υπάρχει θα πρέπει να διαλεχθεί σκύλος από αυτούς που υπάρχουν και που έχουν τη συγκεκριμένη τιμή.

Δεν ξέρω αν τα της Αμερικής ισχύουν και στην Ευρώπη, θα στα εξηγήσουν άλλοι. Πάντως του εκτροφέα είναι το καλύτερο κουτάβι, δηλαδή είναι ΥΓΙΕΣ και ΦΡΟΝΤΙΣΜΕΝΟ, με τα εμβόλια και τα χαρτιά του που, πίστεψέ με, τα χρειάζεσαι. Και ναι, είναι ακριβότερο από του πετσοπά. Θα μου έκανε εντύπωση π.χ. να κάνει κάτω από 1000 ευρώ διότι ΔΕΝ πρόκειται για εμπόριο, ούτε ακριβώς για επιχείρηση αλλά για χόμπυ. Και δεν πρόκειται για μαγαζί όπου μπαίνεις μέσα και ζητάς ν' αγοράσεις τι έχει στη βιτρίνα ή στο ράφι. Ο λόγος δεν είναι κακό marketing αλλά διότι ΜΟΝΟΝ έτσι αγοράζει κανείς ζώα. Τελεία και παύλα. Το ζωντανό ΔΕΝ είναι αντικείμενο και έχει ορισμένες απαιτήσεις, άρα ισχύουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πράγματα για τη διαδικασία απόκτησής του.

Το ρεζουμέ είναι ότι έχεις δυο επιλογές ΜΟΝΟ: ή τον εκτροφέα που θα στοιχίσει ή το καταφύγιο που δε θα στοιχίσει. ΟΧΙ όμως τον ΒΥΒ ή το πετ σοπ. Από κει και πέρα, διαλέγεις και παίρνεις.

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δεν απαντησες σε αυτο που ρωτησα..τελος παντων, δευτερη ερωτηση:rolleyes:
σε αλλο τοπικ (που δεν εχω προσβαση για να σε ρωτησω, οποτε ρωταω εδω), αναρωτιεσαι που θα βρεις εκτροφεις της φυλης, ενω εχεις ηδη παει σε εκθεσεις?

maximilian

Member
9 Δεκεμβρίου 2009
12
0
Αθήνα
απάντησα στο προηγούμενο ερώτημά σου λίγο πιο πριν.
όσον αφορά στο δεύτερο, εχω πάει σε εκθέσεις αλλά τότε δεν είχα αποφασίσει να πάρω άλλο σκυλί γιατί είχα ήδη δύο οπότε δεν κρατούσα στοιχεία και δεν έψαχνα.
Απλό είναι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Άρα λοιπόν έχεις στα υπόψην, στην επόμενη έκθεση να πας να μιλήσεις κι εκεί με εκτροφείς!;)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Γαλαζια θα απαντησω εγω στην πρωτη ερωτηση σου.

Στο ματι ενος ανιδεου με το "αθλημα" ενα εκθεσιακο Rottweiler και ενα δειγμα απο πετ σοπ ειναι ιδια.

maximilian

Member
9 Δεκεμβρίου 2009
12
0
Αθήνα
Διακρίνω μια επιθετικότητα ή μου φαίνεται?
Αν δεν πάρω ένα ροτβάϊλερ πως θα "ασχοληθώ" με το άθλημα προκειμενου να μην είμαι ανίδεος?
Εσείς γεννηθήκατε γνώστες?

Εγώ μπήκα να ρωτήσω για να με βοηθήσετε και τα ακούω από πάνω?
Έλεος.....

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
maximilian επειδη εισαι νεος στο φορουμ,ειναι λογικο να μην ξερεις οτι προσωπικα ΠΟΤΕ δεν επιτιθεμαι σε νεα μελη...

παμε παρακατω τωρα...

ποτε ΣΕ ειπα ανιδεο?...απαντησα στην Γαλαζια ως μια γενικη τοποθετηση μου...ειπα..."ενος ανιδεου"...ποτε σε στοχευσα:confused:

maximilian

Member
9 Δεκεμβρίου 2009
12
0
Αθήνα
Εν πάση περιπτώση και για να μην βγαίνουμε εκτός θέμτος.
Δεν θα αγοράσω από pet shop. για αυτόν τον λόγο και ρώτησα από που μπορώ να βρώ μια λίστα με ελληνες εκτροφείς.
Την απάντησήμου την πήρα και σας ευχαριστώ πολύ.
Θα μιλήσω με τον ΚΟΕ.