απορίες για το μολοσσό

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Γεια σας!Επιτέλους βρήκα ιδιοκτήτες μολοσσών να ρωτήσω. Μεγάλωσα με λυκόσκυλα, αδυναμία της οικογένειας, αλλά είχα μαράζι το μολοσσό.Θέλω πολύ να αποκτήσω, αλλά όσους έχω ρωτήσει μου λένε ότι είναι βαριεστημένα σκυλάκια, αργά σε όλα τους.Πολύ τρυφερά άλλα και λίγο κουτά.Αρρωσταίνουν πολύ εύκολα, δεν ξεχωρίζουν τον εχθρό από το φίλο, άσχετος να μπει στο σπίτι θα του κάνουν χαρές.Μου αρέσουν τα ζωηρά σκυλιά με έντονη την αίσθηση της προστατευτικότητας.Να μπορώ να το παίρνω παντού, χωρίς να τρέμω μη πάθει τίποτα.Μήπως διαλέγω λάθος σκυλάκι;Πείτε μου ό,τι μπορείτε.Έχω απογοητευτεί... Σας ευχαριστώ!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ναι είσαι πολύ λάθος

η συγκεκριμένη φυλή δεν θα σε καλύψει σε αυτά που ζήτάς

(τους ιδιοκτήτες μολοσσών που τους είδες δεν κατάλαβα)

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
η συγκεκριμένη φυλή δεν θα σε καλύψει σε αυτά που ζήτάς
(τους ιδιοκτήτες μολοσσών που τους είδες δεν κατάλαβα)
εχουμε κανα 2 νομιζω.

η προστατευτικοτητα παει μαζι και με την δυσκολια/κυριαρχια.
μπορεις να χειριστεις ενα τετοιο ζωο ?

ας σαρεσουν τα μαστιφοειδη λογικα θα κοιταξεις

κατι σε

κανε κορσο
ντογκ ντε μπορντω(dogue de bordeaux)
ροτβαιλερ
μποξερ
αμερικανικο μπουλντογκ :)D)

τωρα αν δεν περιοριζομαστε σε τετοιες φυλες οι επιλογες ειναι ακομα παρα πανω.

αλλα το κυριο ερωτημα ειναι τι μπορεις να χειριστεις ?

brillians

Active Member
14 Ιουλίου 2008
33
0
Γεια σας!Επιτέλους βρήκα ιδιοκτήτες μολοσσών να ρωτήσω. Μεγάλωσα με λυκόσκυλα, αδυναμία της οικογένειας, αλλά είχα μαράζι το μολοσσό.Θέλω πολύ να αποκτήσω, αλλά όσους έχω ρωτήσει μου λένε ότι είναι βαριεστημένα σκυλάκια, αργά σε όλα τους.Πολύ τρυφερά άλλα και λίγο κουτά.Αρρωσταίνουν πολύ εύκολα, δεν ξεχωρίζουν τον εχθρό από το φίλο, άσχετος να μπει στο σπίτι θα του κάνουν χαρές.Μου αρέσουν τα ζωηρά σκυλιά με έντονη την αίσθηση της προστατευτικότητας.Να μπορώ να το παίρνω παντού, χωρίς να τρέμω μη πάθει τίποτα.Μήπως διαλέγω λάθος σκυλάκι;Πείτε μου ό,τι μπορείτε.Έχω απογοητευτεί... Σας ευχαριστώ!
γεια σου καλε μου ο μολοσσος ειναι απιθανη ρατσα και θα σου καλυψει αυτα που ζητας και ακομα πιο πολλα.εχω τον γερμανικο μολοσσο και το μονο προβλημα του ειναι τα πολλα σαλια και μεγαλη ορεξη για παιχνιδι.αν προσεχεις την διατροφη του τοτε δεν θα εχεις προβλημα

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δηλαδή λες ότι ο μολοσσός είναι μια φυλή ζωρή και με έντονη την αίσθηση της προστατευτικότητας ???????

brillians

Active Member
14 Ιουλίου 2008
33
0
ακρηβως εδω και 2 χρονια που τον εχω δεν εχω δει κατι το αντιθετο οπως και με αλλους ιδιοκτητες που γνωριζω.κακα τα ψεματα το σκυλι το διαμορφωνεις εσυ οπως θελεις και περνει και πολλα στοιχεια απο το παριβαλλον του οτι ρατσα και να ειναι.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
ο δικός μου με πολλή καλή κοινωνικοποίηση, έχει βγάλει ένστικτα φύλακα... δεν λέω ότι είναι σαν το ροτβάιλερ... αλλά χωρίς να εκπαιδευτεί σε φύλαξη... μόλις έρθει κάποιος στην πόρτα... ορμάει... τουλάχιστον όσο είμαι παρών... και χωρίς επαναλαμβάνω ερέθισμα από εμένα..
να μην κοροιδεύω κιόλας όαν διαπίστωσα... την φύλαξη την ενθάρεινα σε ένα βαθμό...
είναι σκυλιά που είναι ικανά να κοιμούνται συνέχεια , αλλά ταυτόχρονα θα ξεσκιστούν στο παιχνίδι μόλις τα ενθαρύνεις λίγο....
χρειάζονται δυναμικό αλλά ευγενικό αφεντικό καθώς ευγενικά και ήρεμα είναι κι εκείνα...
γνωρίζουν την δύναμη τους για αυτό και δεν χρειάζεται να την επιδυκνύουν . έιναι ικανά ανά πάσα στιγμή να σε προστατεύσουν αν χρεαστεί....

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ο ΣΩΣΤΟΣ Μολοσσός είναι ευφυέστατος, ζωηρός και αθλητικός σκύλος που προσαρμόζεται στο στυλ ζωής των ανθρώπων του και είναι ήρεμα προστατευτικός, "μητρικός" θα έλεγα προς τους συγκατοίκους του...αξιοπρεπής και με αυτοπεποίθηση...αξιολάτρευτος σύντροφος και συνοδός.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
μαρία, πιστεύω ότι υποχρεούσαι...[-o< να πεις κι άλλα πράματα για τους μολοσσούς... και ειδικά στην ενότητα της ράτσας...;)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
στο ποστ του ο GRDANE μας λεει οτι

"να μην κοροιδεύω κιόλας όαν διαπίστωσα... την φύλαξη την ενθάρεινα σε ένα βαθμό..."

ο Μολοσσος ειναι εμφυτα προστατευτικος σκυλος. Αν ο κατοχος θελει σκυλο-φυλακα που ορμαει στην πορτα, ο Μολοσσος θα το κανει. Ειναι θεμα υπευθυνοτητας ιδιοκτητη, να κοντρολαρει και να κατευθυνει το σκυλο του σωστα.

Και κατι γενικοτερο:

Ο σκυλος - φυλακας προδιδει το χαρακτηρα του κατοχου του. Αν ο κατοχος ειναι πολυ ανασφαλης και νιωθει συνεχεια την αναγκη να εχει ενα σκυλο - σωματοφυλακα, ο σκυλος συναισθανεται την αναγκη και την αδυναμια αυτη και την καλυπτει αναλογα. Οι κατοχοι με υψηλη αυτοπεποιθηση εχουν και σκυλους που συμπεριφερονται με αυτοπεποιθηση - οι σκυλοι παιρνουν μυνηματα απο τον αρχηγο της αγελης και αν ο αρχηγος ειναι αδυναμος τον υποκαθιστουν.

Ο τυπικος Μολοσσος ειναι cool αλλα ειναι ιδιατερα προστατευτικος - κατι σαν κλωσσα με τα κοτοπουλακια ενα πραγμα, ολους τους αντιμετωπιζει καπως σαν παιδια του (υιοθετει τα ατομα του περιβαλλοντος του) και αν προκειται για ατομα που προσλαμβανει ως ιδιαιτερα ευαλωτα ( παιδια, υπερηλικες, νεαρα κοριτσια) το ενστικτο του ειναι να τους δειξει οτι ειναι ασφαλεις υπο την προστασια του...Οσο περισσοτερη αναγκη για επιβεβαιωση δειχνει ο κατοχος, τοσο περισσοτερη του δινει ο Μολοσσος. Αν αντιμετωπιζουμε τη ζωη αισιοδοξα και δεν βλεπουμε εχθρους παντου, ειναι και ο σκυλος μας αναλογα φιλικος και ανετος. Αν οχι, ο Μολοσσος θα παιξει και λιγο θεατρο για να μας καθησυχασει...

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Η ενσταση μου ηταν στο ''ορμάει... τουλάχιστον όσο είμαι παρών''.Παρουσια του ιδιοκτητη πιστευα πως ο σκυλος δεν περνει τετοιου τυπου πρωτοβουλιες.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Παρουσια του ιδιοκτητη πιστευα πως ο σκυλος δεν περνει τετοιου τυπου πρωτοβουλιες.

...εκτος αν εχει ενισχυθει να το κανει :) !

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
λοιπόν ο σκύλος είναι πλήρως εκπαιδευμένος στην βασική υπακοή, ΤΕΛΕΙΟΣ, ( βιντεάκι υπάρχει κατά την διάρκεια του 8 μηνών στο blogspot και θα καταλάβετε... τώρα είναι 2 ετων...) ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ
δεν έχει εκπαιδευτεί και ούτε πρόκειται σε καθηκοντα φύλαξης μια και αν ήθελα φύλακα καθε αυτό θα είχα παρει άλλη ρατσα... ( ούτε τον ντογκο τον είχα για φύλακα...)
όταν βρίσκομαι ( παρών) στο σπίτι και κτυπήσει κάποιος το κουδούνι ( όχι στο διαμέρισμα αλλά έξω στην αυλή.... ο σκύλος τρέχει στην αυλή στον άγνωστο επισκέπτη... και γαβγίζει... ( αυτό έχει ενθαρυνθεί....)
η συνήθης διαδικασία... είναι κάποιος από το σπίτι βγαίνει στην αυλή.... παει στην πόρτα... ο σκύλος καθεται και παρακολουθεί... ( σε θέση κατω ή καστε αν έχει δοθεί εντολή.....)
αν είναι επισκέπτης και πρέπει να μπει μέσα δίνεται εντολή στον σκύλο.... ο επισκέπτης μπαίνει μέσα και τέλος αν δεν είναι επισκέπτης...... αν είναι πχ... πιτσαδόρος... μολις πάρουμε το πακέτο και φύγουμε... αν δεν απομακρυνθεί ο πιτσαδόρος τον ξαναγαβγίζει μια δυο φορές... και τέλος.
για όλα τα παραπάνω δεν εκΠαιδεύτηκε ούτε ενθαρύνθηκε ποτέ με πανια, δερματα αγριέματα κλπ.... απλά όταν πρωτογάβγισε σε ξενους πήρε μπράβο.... εγώ είμαι ευχαριστημένος με την συγκεκριμένη φύλαξη και θεωρώ και τον εαυτό μου και τον σκύλο ιδιαίτερα πάνω από όλα... πλήρως ισσοροπημένο.... στην δε βόλτα... μπορεί οποιοσδήποτε να πλησιάσει να μας μιλήσει να τον χαιδέψει παιδί ενήλικος σκύλος κλπ...
τονίστηκε το όταν είμαι παρών γιατί ξέρω πολλά ανεκπαίδευτα σκυλιά στην φύλαξη που ενώ φαίνονται φύλακες μπροστά στα αφεντικά τους όταν λείπουν πανε στην φωλιά τους κουρνιάζουν και δεν εμφανίζονται ούτε γαβγίζουν... ποτέ... το τόνισα λοιπόν γιατί δεν γνωρίζω και για τον δικό μου αν ισχύει αυτό...

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ευχαριστουμε για τη διευκρινηση, κατατοπιστικοτατη...:)
και τι κανει ο σκυλος αφου μπει μεσα ο επισκεπτης?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
ηρεμος κι αδιαφορος... επιμενω.. http://grdane.blogspot.com μπορειτε να δετε αν εκτελουσε πως εκτελουσε εντολες, καθως και πως εχει μεγαλωσει....
απο εκει και περα δεν χρειαζεται να πεισω κανενα... για την ηρεμια του και την ισοροπια μας...
απλά συμετειχα σε συζητηση καταθετοντας εμπειρια μου απο μολοσσό σε ερωτηση για μολοσούς...
και φυσικα παντα σεβομαι αποψεις και συμβουλες από γνώστες...

Last edited:

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Δεν χρειαζεται να πεισεις κανεναν...ειδικα εμενα που ξερω καλα την αυτοκυριαρχια του τυπικου Μολοσσου :) και λατρευω το χαρακτηρα του! :D