απορία για δόντια

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να δίνω στον σκύλο μου να μασουλάει κα για να καθαρίζουν τα δόντια του αλλά και για να ασχολείται. Γενκώς έχει πολλή καλή οδοντοστοιχία (είναι και μικρος σε ηλικια! :p ), η κτηνίατρος μου είπε οτι απ' ότι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να ασχοληθώ κ ποτέ σοβαρά με τα δόντια, σ' αυτό το θέμα είμαστε δυνατοί! :) του έπαιρνα αυτα τα κοκκαλα για μασουλημα απ τα pet shop αλλά ο δικός μου έχει ευαίσθητο στομάχι και μάλλον δεν τα ''σηκώνει΄' κ πολύ... έχετε κατι να προτείνετε? ευχαριστω! :D

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
Είναι 17 μηνών. :) κοκκαλα?? ο κτηνίατρος είπε να μην του δίνω κόκκαλα ποτέ γιατί μπορεί να τραυματιστεί... :/ ειδικά απ το κοτόπουλο...

• Like
Reactions: Shelly

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Ποτέ μαγειρεμένο ναι είναι πολύ επικίνδυνο.
Το ώμο κόκκαλο όμως δεν θα του κάνει τίποτα!εγώ δίνω μία φορά το μήνα μεγάλο μοσχαρίσιο για τα δόντια,κάνει δουλειά! Και το κοτόπουλο εάν είναι τελείως ώμο δεν πειράζει. Λαιμό και πλαταρια πχ.
Όκ είναι η ηλικία νόμιζα πιο μικρό κουτάβι...

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
αα δηλαδη με το ωμο δεν κινδυνευει απο τραυματισμους? να σου πω τα φοβαμαι τα ωμα γενικα.. :( κακώς ε? και με το στομαχι που εχει μια ευαισθησια παιζει να εχω προβλημα?

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Και εγώ τα φοβόμουν στην αρχή και ακόμα είναι λίγο επιφυλακτικη γιαυτό δεν κάνω διατροφή μπαρφ. Αλλά είναι δικό μας ψυχολογικό αυτό...το παιδί καλύτερα θα περάσει θα δεις!!!
Θα δοκιμάσεις τις αντοχές του...Μην δώσεις ολόκληρο μοσχαρίσιο κόκκαλο από μπούτι πχ δώσε πιο μικρό να δεις πως αντιδρά. Αν και δεν νομίζω να έχει θέμα. Το χοίρινο να αποφύγεις! Και εμείς έχουμε ευαίσθητο σύστημα αλλά τα ωμά δεν την έχουν πειράξει ποτέ. Αντίθετα παριζακια,διάφορες περίεργες λιχουδιές κλπ τα βγάζει αμέσως

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Ποτέ μαγειρεμένο ναι είναι πολύ επικίνδυνο.
Το ώμο κόκκαλο όμως δεν θα του κάνει τίποτα!εγώ δίνω μία φορά το μήνα μεγάλο μοσχαρίσιο για τα δόντια,κάνει δουλειά! Και το κοτόπουλο εάν είναι τελείως ώμο δεν πειράζει. Λαιμό και πλαταρια πχ.
Όκ είναι η ηλικία νόμιζα πιο μικρό κουτάβι...
Εδώ έχω κι εγώ μια απορία.. Όταν έψαχνα λίγο για τη barf σε κάποια φάση είχα δει ότι το χοιρινό κρέας είναι επικίνδυνο για τα σκυλιά και τις γάτες εκτός αν καταψυχθεί για ένα διάστημα.. Ο χασάπης όμως ένα πάγκο έχει, οπότε όπου κόψει το ένα κρέας θα κόψει και το άλλο.. Δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσληψης του μικροβίου που υπάρχει στο χοιρινό από το μοσχαρίσιο; Το καταψύχουμε για κάποιο διάστημα και το κόκκαλο ή το δίνουμε άφοβα με το που το παίρνουμε;

Επίσης, κόκκαλο από ποιο μέρος του ζώου καλύτερα; Μπριζόλα ή πόδι πχ;

• Like
Reactions: ευτυχία

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
μπορω και απο pet shop που εχει barf ?
Αν δεν κάνω λάθος τα pet shop δεν φέρνουν κόκαλα για barf.. Για τις εταιρείες που φτιάχνουν barf δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσες να πάρεις από εκεί. Θα το έχω στα υπόψη μου να το κοιτάξω..

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Εγώ δεν δίνω καθόλου χοιρινό Γιαυτό το λόγο...και το μοσχάρι το βάζω 15 μέρες κατάψυξη πριν δώσω για σιγουριά. Όμως δεν έχω ψάξει πολύ για να σου πω αν είναι υπερβολή αυτό ή όχι. Ακολουθώ το better safe than sorry...
Στο pet shop σκέτο ώμο κόκκαλο δύσκολο να έχει....

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
και εγω αυτο θα κανω σ ευχαριστω!! :p απλα επειδη ειμαι λιγο ασχετη απ αυτα τι ακριβως να ζητησω απ τον χασαπη? τι μερος απο μοσχαρι? να μην ειναι κ πολυ μεγαλο οπως ειπες και εσυ τωρα για αρχη ...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πάνε πάρε από τον χασάπη ένα μεγάλο κότσι! Δεν θα μπορεί να το φάει αμέσως όπως το κόκκαλο του κοτόπουλο και θα το κρατσανάει με αποτέλεσμα να καθαρίζει τα δόντια από την τριβή!
Γενικά να προτιμάς μεγάλα κόκκαλα ή κόκκαλα που στηρίζουν το ζώο.
Αν δεν έχει ξαναφάει του κρατάς το κόκκαλο για να το κάνει λαβές.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Πάνε πάρε από τον χασάπη ένα μεγάλο κότσι! Δεν θα μπορεί να το φάει αμέσως όπως το κόκκαλο του κοτόπουλο και θα το κρατσανάει με αποτέλεσμα να καθαρίζει τα δόντια από την τριβή!
Γενικά να προτιμάς μεγάλα κόκκαλα ή κόκκαλα που στηρίζουν το ζώο.
Αν δεν έχει ξαναφάει του κρατάς το κόκκαλο για να το κάνει λαβές.
Να μην τσεκάρει το γαστρέντερικο πρώτα??? Και εγώ μεγάλα δίνω αλλά στα ευαίσθητα σκυλιά συνήθως δεν κάνουμε μια μίνι δοκιμή???το κόκκαλο ειδικά τα κακά τους τα επηρεάζει...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
τι εννοεις του κραταω το κοκκαλο?
Συνήθως τα σκυλιά που είναι άμαθα δεν μπορούν να διαχειριστούν ένα κόκκαλο τα βοηθάς για να καταλάβουν.
Γι'αυτό είπα να του το κρατάς για να μάθει πως θα το πιάνει.

Να μην τσεκάρει το γαστρέντερικο πρώτα??? Και εγώ μεγάλα δίνω αλλά στα ευαίσθητα σκυλιά συνήθως δεν κάνουμε μια μίνι δοκιμή???το κόκκαλο ειδικά τα κακά τους τα επηρεάζει...
Βρε δεν θα του το δώσει μονομιάς! Για λίγο θα το δαγκώσει και το υπόλοιπο κάποια επόμενη μέρα!

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
Συνήθως τα σκυλιά που είναι άμαθα δεν μπορούν να διαχειριστούν ένα κόκκαλο τα βοηθάς για να καταλάβουν.
Γι'αυτό είπα να του το κρατάς για να μάθει πως θα το πιάνει.

Βρε δεν θα του το δώσει μονομιάς! Για λίγο θα το δαγκώσει και το υπόλοιπο κάποια επόμενη μέρα!
ααα το χω! ;) εισαι σιγουρος οτι θα καταφερω να του το παρω?? :p :p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
ααα το χω! ;) εισαι σιγουρος οτι θα καταφερω να του το παρω?? :p :p
Αυτό θα το κάνετε λίγο πριν φάει το γέυμα του!:)
Θα του δώσεις το κόκκαλο και όταν θα θελήσεις να του το πάρεις θα εμφανίσεις το μπολ με το φαγητό του! Το αφήνεις κάτω και τέλος!

Τώρα αν έχεις δύσκολο σκύλο με το φαγητό κτλ και δεν τον έχεις δουλέψει έτσι μην κάνεις τίποτα, ιδίως με τόσο λαχταριστές λιχουδιές όπως το κόκκαλο!

17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Αν είναι 3,5 μηνών κουτάβι τι της δίνουμε για να μη τρώει το γρανίτι στο τζάκι της καρέκλες κλπ αλλά και να καθαρίζει τα δόντια της;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog