απομακρύνονται τόσο?

Lydia

Member
2 Οκτωβρίου 2008
6
0
Thessaloniki
Καλησπέρα.Σήμερα, στο γραφείο που δουλεύω, ήρθε η εξής υπόθεση.Κυνηγός έκανε αγωγή σε κτηνοτρόφο, κατηγορώντας τον ότι τα σκυλιά του κτηνοτρόφου(ηλικίας 6, 8 και 4 ετών) επιτέθηκαν και σκότωσαν το κυνηγόσκυλό του.Το θέμα είναι ότι ο κυνηγός και ο σκύλος του δέχτηκαν την επίθεση σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το σημείο όπου ο βοσκός με τα σκυλιά του έβοσκαν το κοπάδι.Ο πελάτης υποστηρίζει ότι αποκλείεται τα σκυλιά να απομακρύνθηκαν από το κοπάδι πέρα των 200 μέτρων. Θέλω να μάθω αν κάτι τέτοιο ισχύει.Δλδ τα σκυλιά αυτά που από πολύ μικρά έχουν μάθει να φυλάνε το κοπάδι υπάρχει περίπτωση να απομακρυνθούν από αυτό σε τέτοια απόσταση.Ευχαριστώ πολύ

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Καλησπερα!:)
Με το φτωχο μου το μυαλο ,θα ελεγα οτι σκυλος-σκυλοι που τριγυρνανε ελευθεροι,δεν ξερεις που μπορει να φτασουν.Ειναι ζωα.Εγω ετσι το βλεπω.Μπορει και να μυρισαν το αλλο σκυλι και να πηγαν να το βρουν.

Ας μας πει ομως καποιος εκπαιδευτης...εγω ειπα απλα την αποψη μου.

Lydia

Member
2 Οκτωβρίου 2008
6
0
Thessaloniki
δεν τρυγυρνούσαν ελεύθεροι..βγαίνουν για βοσκή με τον κτηνοτρόφο μαζί και μετά μέσα στη στάνη με τα ζώα και κλειστές πόρτες

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
τρυγυρνούσαν
Ειπα τριγυρνανε επειδη φρουρουν το κοπαδι ελευθερα.Να μου πεις κ πως αλλιως θα γινει η φυλαξη???...δεν παβει να ειναι ελευθερα σκυλια.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σήμερα, στο γραφείο που δουλεύω, ήρθε η εξής υπόθεση.Κυνηγός έκανε αγωγή σε κτηνοτρόφο, κατηγορώντας τον ότι τα σκυλιά του κτηνοτρόφου(ηλικίας 6, 8 και 4 ετών) επιτέθηκαν και σκότωσαν το κυνηγόσκυλό του.
Σε δικηγορικό γραφείο δουλεύεις? Ο πελάτης σας είναι ο τσοπάνης?
Όπως καλά γνωρίζεις, ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι θέλει και να κατηγορήσει τον οποιοδήποτε για οτιδήποτε. Το θεμα δεν είναι αν μπορεί να απομακρυνθούν ή όχι τα τσοπανόσκυλα από το κοπάδι, αλλά εάν ο κυνηγός μπορεί να στηρίξει τους ισχυρισμούς του στο δικαστήριο. Υπάρχουν μάρτυρες?

Lydia said:
Ο πελάτης υποστηρίζει ότι αποκλείεται τα σκυλιά να απομακρύνθηκαν από το κοπάδι πέρα των 200 μέτρων. Θέλω να μάθω αν κάτι τέτοιο ισχύει.
Συνήθως τα τσοπανόσκυλα δεν απομακρύνονται από το κοπάδι τους. Μπορείτε να φωνάξετε 2 βοσκούς ως δικούς σας μάρτυρες στο δικαστήριο και να το διαβεβαιώσουν.

Last edited:

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
εφοσον το σκυλι οντως σκοτωθηκε απο καποια σκυλια, αυτο που πρεπει να διαπιστωθει ειναι ποια σκυλια εκαναν την επιθεση (ευκολο με DNA - ρωτηστε και κτηνιατρο), αν υπαρχει το πτωμα του νεκρου σκυλου και αν δεχεται ο τσοπανης να γινει εξεταση στα ζωα του - η αποσταση στην οποια εγινε η επιθεση ειναι δευτερευον, αν μαλιστα ειναι διαπιστωμενη η αποσταση των 5 χιλιομετρων δεν τιθεται θεμα ευθυνης του κυνηγου (που θα εφταιγε αν ειχε πλησιασει πολυ τη στανη με το σκυλο του...)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εξέταση DNA στο πτώμα του σκύλου και στα σκυλιά του τσοπάνη για να διαπιστωθεί εάν σκότωσαν ή όχι το σκύλο του κυνηγού τα συγκεκριμένα σκυλιά?
Μαρία, αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα…
Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι, απ’ όσο γνωρίζω τουλάχιστον, η μοναδική περίπτωση.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Μπερδεμα.... ο καθενας μπορει να φερει οποιον θελει να υποστηριξει οτι να ναι...

Οντως μονο με τεστ DNA η κατι παρομοιο μπορει να βγει ακρη...

και αν καποιος αρνηθει...:D θα ειναι μαλλον ο φταιχτης:D:D:D

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Το γεγονός είναι πως κάποια σκυλιά επιτέθηκαν στα κυνηγόσκυλα, και τα σκότωσαν. Προφανώς ήταν κάποια σκυλιά που είχαν κυριαρχικά δικαιώματα στην εν λόγω περιοχή. Η απόσταση των 5 χιλιομέτρων είναι τεράστια!!!

Κάποιος λέει ψέμματα, πιθανόν και οι δυο.

Ο ένας υπερβάλλει για την απόσταση, πιθανόν για να μην είναι η απόσταση τέτοια που να είναι στην αυτονόητη περιοχή που εργαζόντουσαν τα σκυλιά και θεώρησαν τους εισβολείς σκύλους σαν εχθρούς.

Ο άλλος, πιθανόν να λέει ότι τα σκυλιά του φύλαγαν το κοπάδι (άρα ήταν κοντά), αλλά... τα τσομπανόσκυλα μπορούν να απομακρυνθούν πολύ από το κοπάδι, ιδίως κατά την διάρκεια της ημέρας, γιατί ούτε αρκουδες έχουμε, ούτε λύκους, και η φύλαξη είναι πολύ χαλαρή. Την νύχτα, υπάρχουν τα κουνάβια, οι αλεπούδες κλπ που δεν είναι μεν επικίνδυνα για τα πρόβατα και τα κατσίκια, είναι όμως εισβολείς, και οι σκύλοι κάνουν πιο σοβαρή φύλαξη...

Εγώ έχω τύχει να δω τσομπανόσκυλα που συνήθως συνόδευαν ένα κοπάδι βοοειδών που βόσκουν κοντά στον δρόμο Πλαταριάς Συβότων, στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, να βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά κατά την διάρκεια της ημέρας, και διασταυρώθηκα μαζί τους ενώ έκανα ποδήλατο, και μου είπαν οι ντόπιοι πως ήμουνα τυχερός, γιατί εαν ήταν τριγύρω τα μοσχάρια, θα κινδύνευα, ενώ επειδή οι σκύλοι δεν βρισκόντουσαν στην περιοχή τους και δεν είχαν τριγύρω τον σκοπό της φύλαξης του, δεν ασχολήθηκαν με την παρουσία μου... Μου είπαν χαρακτηριστικά πως αυτοί που περνάνε με μηχανάκια μέσα στο κοπάδι, όσο δεν κατεβάζουν τα πόδια τους κάτω, δεν κινδυνεύουν, αλλά εαν κοντοσταθούν και πατήσουν τα πόδια τους κατω, οι σκύλοι πιάνουν δουλειά!!!

Εαν όμως είχα σκύλο μαζί μου, δεν νομίζω ότι θα την έβγαζα καθαρή.

Το "πρόβλημα" λοιπόν είναι πως και οι 2 μπορεί να λένε λίγη αλήθεια, και λίγα ψέμματα. Μάρτυρες φυσικά δεν υπάρχουν, ο λόγος του ενός, εναντίον του λόγου του άλλου!!!

Last edited:

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Καλησπερα.
Εχω υπ οψιν παρομοιο περιστατικο,που συνεβη προ ημερων στον Ισθμο της
Κορινθου.
Σε αραιοκατοικιμενη δασικη περιοχη,στον Καβο Ισθμιων υπαρχει ενας τσοπανος,που περναει το κοπαδι του,το οποιο συνοδευεται απο
3-4 σκυλια,ημιαιμα και οχι τοσο μεγαλοσωμα,τα οποια απο οτι εχω διαπιστωσει
δεν απομακρυνονται απο το κοπαδι περισσοτερο απο 100-200 μετρα.
Εχουν ομως το "κακο"ελλατωμα να επιτιθενται σε οποιο σκυλι πλησιασει το κοπαδι.
Οταν λοιπον περνουν κοντα απο το σπιτι μου,γινεται πανηγυρι με δυο ημιαιμα Γερ.ποιμενικα ανεγκεφαλου γειτονα που τα εχει και περιφερονται ελευθερα.
Αυτα ομως τα βγαζουν περα.
Ενα κακομοιρο αδεσποτο που ταιζαν καποιοι γειτονες πιο κατω ειχε την ατυχια να ακολουθησει εναν απο αυτους στον περιπατο του,και να πεσει πανω στο κοπαδι.
Δυστυχως το εκαναν κομματια τα σκυλια του κοπαδιου,χωρις να προλαβει να κανει τιποτα ουτε ο ανθρωπος που ειχε ακολουθησει,ουτε ο αλλοδαπος συνοδος του κοπαδιου.
Στην περιπτωση αυτη βεβαια το ατυχο αδεσποτο,πλησιασε σε αποσταση αναπνοης το κοπαδι.
Δεν ειναι λοιπον πρωτοφανες να σκοτωνουν ποιμενικα σκυλια κηνυγετικα.
Μαλλον οι φιλοι κυνηγοι,για να κανουμε και λιγο black χιουμορ,πρεπει να συνοδευουν τα κηνυγετικα τους τιποτα ροτι η πιτ μπουλ.

Φωτης

Last edited by a moderator: