αποκτηση rotweiler..

nikpap

Member
13 Ιουνίου 2012
14
0
καλησπερα παιδια...θελω την γνωμη σας αν μπορειτε...καταρχην εχω εναν σκυλο ημιαιμο πιτμπουλ αρσενικο ο οποιος για μενα ειναι φοβερο σκυλι..τελος παντων να μην τα πολυλογω μου δινουν χωρις αμοιβη βεβαια ενα κουταβι ροτβαιλερ θυλικο 3 μηνων καθαροαιμο γιατι οι ιδιοκτητες που το εχουν μετακομιζουν σε πολη κ δεν μπορουν να το παρουν μαζι τους...θα ηθελα να μου πειτε κατα ποσο ευκολη μπορει να ειναι η συμβιωση με το αλλο σκυλο που εχω οπως ανεφερα παραπανω..κ τι πρεπει να κανω...ευχαριστω πολυ.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι το πως έχεις μεγάλωσεις/εκπαιδεύσει/κοινωνικοποιήσει το υπάρχον σκυλί.

nikpap

Member
13 Ιουνίου 2012
14
0
η αληθεια ειναι οτι δεν τον εχω εκπαιδευσει κ πολυ καλα κ τις περισσοτερες ωρες τον εχω δεμενο.

nikpap

Member
13 Ιουνίου 2012
14
0
γιατι λειπω απο το σπιτι τις περισσοτερες ωρες κ εξω στην αυλη που τον εχω επειδη ειναι πανω στον δρομο φοβαμαι να τον αφηνω ελευθερο γιατι ριχνουν φολες καποιοι μ.....ς

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και γιατι τον αφήνεις στην αυλή και όχι στο σπιτι μέσα για την ασφάλεια του?

nikpap

Member
13 Ιουνίου 2012
14
0
γιατι πολυ απλα οταν γυρισω δεν θα βρω σπιτι ορθιο..ειναι πολυ ζωηρος κ σ'αυτο βεβαια φταιω κ εγω γιατι δεν τον εχω μαθει να υπακουει ευκολα...

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ώρα για διάβασμα. Ρίξε μια ματιά στα θέματα εκπαίδευσης, όσον αφορά το crate γιατί μάλλον θα σου χρειαστεί.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συνεργαστείς και να εκπαιδευτείτε με τον σκύλο σου!Ψάξε βρες τους και άσε τον 2ο σκύλο!
Έχεις πρόβλημα μπροστά σου που το αγνοείς γιατί είναι...δεμένο με την αλυσίδα!

Είναι κρίμα να πάρεις και 2ο σκύλο που θα έχει την ίδια μοίρα!
Συγκεντρώσου σε αυτόν που έχεις!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Η γνώμη μου είναι να αφιερωθείς στον σκύλο που έχεις τώρα, να λύσεις τα όποια θέματα του, και να μην πάρεις άλλο κουτάβι προς το παρόν.

nikpap

Member
13 Ιουνίου 2012
14
0
st3li0s;56702 και να εκπαιδευτ[B said:
είτε[/B] με τον σκύλο σου
σ'αυτο που λες εχεις δικιο...θελει πολυ σκεψη αν ειναι να το αποκτησω το 2ο σκυλι κ περισσοτερο χρονο να εχω γιατι πιστευω μερικες φορες οτι τον παραμελω κ δεν ασχολουμε οσο χρειαζεται..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ετσι που τα περιγράφεις, δεν νομίζω ότι θέλει σκέψη. Καθόλου μάλιστα.
Πρεπει να αρχισεις από την αρχή με τον σκύλο σου. Ούτε καν να σκέφτεσαι να παρεις και δευτερο. Που αφού δεν εχεις χρόνο εκπαίδευσης του πρώτου, πώς θα βρεις για τον δεύτερο, ειδικα αφού θα πρεπει να λύσεις και το θέμα της παρουσίασης του νέου στον παλιο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Έχοντας ελειπή εκπαίδευση ο 1ος σκύλος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και η άφιξη-εκπαίδευση-συμβίωση ενός 2ου σκύλου!
Αν προβείς στο βήμα απόκτησης νέου σκύλου πιθανόν σε βάθος χρόνου να μην ζουν ούτε τα σκυλιά καλά αλλά ούτε και εσύ!

geo_thes

Member
8 Ιουλίου 2012
16
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γνώμη μου : 1. Αφού ο πρώτος σκύλος είναι αρσενικός και ο δεύτερος θυληκός τότε μπορούν να συμβιώσουν άνετα. 2. Για τον πρώτο σκύλο η έλευση δεύτερου σκύλου θα είναι καλοδεχούμενη μια και θα έχει παρέα για ατέλειωτο παιχνίδι (ο καλύτερος σύντροφος του σκύλου είναι ο σκύλος) 3. Αφού ο πρώτος είναι φοβερός σκύλος, τότε ο δεύτερος θα πάρει από τον πρώτο (χούγια κλπ)

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Δεν ειναι παντα ετσι geo-thes. Δυο δυναμικα- κυριαρχικα ζωα μπορει να αρπαχτουν ανεξαρτητως φυλου. Ειδικα αν το ενα εισελθει στον χωρο του αλλου και δεν υπαρξει επαρκης επιβλεψη και σταδιακη και σωστη γνωριμια αλλα και οριοθετηση απο τον ιδιοκτητη.

Οσο για τα χουγια....αν αφησουμε τα σκυλια να εκπαιδευει το ενα το αλλο χαθηκαμε...