canine-being said:
Καλησπέρα!
Έχεις τεστάρει κανένα από τα σκυλιά? Ξέρεις ότι σίγουρα θα δάγκωναν αν υπήρχε ανάγκη? Έχουν κάνει την όποια υπακοή? Ποια είναι συνήθως η αφορμή για τσακωμό μεταξύ τους ?????
καλημερα...το καυκασου θα δαγκωνε χιλια τοις εκατο,δεν υπαρχει περιπτωση...εχει δαγκωσει 2 αλβανους οταν περασαν απο κοντα μας ενω ειμασταν σε ερημικη παραλια και δεν ηταν ουτε 6 μηνων (ηταν βεβαια 25 κιλα :lol: )εαν δεν ειμασταν ερημικα,απλως θα ηταν σε επιφυλακη.
οταν ηταν κουταβι ηταν πολυ επιθετικη οταν διεκρινε κατασταση "κινδυνου" προσπαθησα και της το "κουλαρησα" και πλεον ειναι πολυ επιφυλακτικη και μονοχνωτη (εαν δεν υπαρχει κινδυνος),φυσικα δεν κανει χαρες σε κανεναν παρα μονο σε μενα και στον αντρα μου,με μας ειναι πολυ τρυφερη και υπακουη ,αλλα εαν στην βολτα πχ δει κατι περιεργο παναγια μου βοηθα,ελπιζω να μην τυχει ποτε καποιος να μας ενοχλησει :? ,καταλαβαινω καλα απο την σταση και το υφος της και ξεροντας και την προσωπικοτητα της ,πως θα γινει χαμος.
πως να τεσταρεις το καυκασου? δεν εχει εκπαιδευτει (φυσικα,γιατι απαγορευεται για αυτη τη φυλη) στο δαγκωμα ωστε να στην χωσει σε συγκεκριμενο σημειο που το ελεγχεις,ουτε ειναι τα σαγονια της για τεστ οπου να ναι :lol:
ο γερμανικος τωρα,δεν πεφτω και στην φωτια οπως για την αλλη,ειδικα εαν ηταν μονος,μαζι της ομως παιρνει κι αυτος φορα και γινεται πολυ κακος :lol: ουσιαστικα πιστευω πως αυτη του εβγαλε την "κακια" για τους εισβολεις και γενικα τον εκανε πιο "βαρυ αντρα" :lol:
τον εχω εκπαιδευσει στην βασικη υπακοη ειναι πολυ υπακουος και σωστος στην βολτα,περπαταει τρεις ποντους διπλα στο ποδι μου λυτος μεχρι να φτασουμε εκει που θα του πω να φυγει.
γενικα ειναι πολυ τρυφεροι και υπακουοι ,μονο βεβαια με εμας τους δυο.
η βασικη αιτια τσακωμου (και μοναδικη πλεον) ειναι το φαγητο...τρωνε διπλα διπλα,χωρις να ενοχλει ο ενας τον αλλον,καθενας το πιατο του,αλλα ο γερμανικος εχει το κακο συνηθειο μολις τελειωσουν να θελει να παει και στο δικο της,η γενικα στο μερος που ισως επεσε καμια ξωφαλτση κροκετα κ εκει γινεται ενα γρηγορο γκαραπαραπαπαπ :lol: στο μερος που τρωσει,δεν τον αφηνει να πλησιασει δηλαδη,οτι ωρα και να ναι.
παλιοτερα τσακωνοντουσαν μεχρι τραυματισμων για το θεμα ζευγαρωματος(η καυκασινα δεν ζευγαρωνει με αλλη ρατσα,δεν το δεχεται δηλαδη)αλλα αυτο λυθηκε με την στειρωση της.
αυτααα...
εγω το ειπα,θα το ξαναπω,απο αυτη την συζητηση εβγαλα το συμπερασμα(το ειχα ηδη σκεφτει,αλλα το επιβεβαιωσα) οτι λογω του οτι ειναι περιορισμενα,(΅#@@γατες :evil: λιγα θα ειναι τα ψωμια σας :lol: )δεν εχουν ορισει τον δικο τους χωρο φυλαξης...εαν ηταν ελευθερα σε ολο τον κηπο,δεν θα ειχα αυτο το προβλημα γιατι το οικοπεδο ειναι ενα στρεμμα,ενω τωρα βρισκονται στα 200 τμ περιπου :wink: