τα καβαλιερ ειναι απο τις ρατσες που λατρευω.. απο μικρη ηλικια...απλα εμφανιζουν προβληματα υγειας βασανιστικα για το ζωο..και επειδη ειχα γατακι που ειχε εγκεφαλιτιδα, δεν θα ηθελα να ξαναπερασω απο την ιδια ψυχολογικη δοκιμασια..
..διοτι για το καλο του ζωου καταληξαμε στην ευθανασια..απο τις χειροτερες επιλογες αλλα σε πολλες περιπτωσεις απαραιτητη..δεν θελω να το σκεφτομαι αυτο..τεσπα.. εχω μιλησει με εκτροφεις και ελλαδας και εξωτερικου..ειδικα για το σετλαντ δεν υπαρχει εκτροφεας εδω αλλα σε οσους εχω μιλησει με εχουν αντιμπετωπισει αρτια.. μου εχουν εξηγησει προβληματα υγειας, συμπεριφορας, τι ορους προυποθετει μια τετοια συμβιωση..κτλ..θα το σκεφτω πολυ πριν την τελικη επιλογη.. να πω σε αυτο το σημειο οτι το βραδυ κοιμαμαι στανταρ με τα 5 απο τα 8 γατακια μου εναλλαξ καθημερινα...γιατι στο τελος θα με πεταξει το αγορι μου απο το κρεβατι και δεν θα εχει και αδικο! ετσι κοιμομουν και με το σκυλακι που ειχα αρκετες φορες!! μακαρι να μπορουσα να υιοθετησω ολα τα ζωα του κοσμου! και καποιες γατουλες που εχουμε εκτος σπιτιου τις οποιοες τις εχουμε στειρωσει για ευνοητους λογους, θα προτιμουσα να τις εχω εντος ..αλλα δεν γινονται ολα!
παλιοτερα ειχα μιλησει με εναν αξιολογο ελληνα εκτροφεα περσικων γατων στην ελλαδα και μου ειχε πει πως το καλοκαιρι εκεινος αναγκαζεται να κοιμαται εξω και οι 20!!!!! περσικες που εχει μεσα στο σπιτι!!
αρα υπαρχουν και πιο "τρελοι" απο μενα!