αναγκη για σωματοφυλακη με ρεαλιστικες συνθηκες

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Τελικά ελευθερα ήταν τα σκυλιά ή τα κρατούσε η μάνα σου??? Δεν κατάλαβα....

Αυτό το λες με την εμπειρία του ενός περιστατικού? η έχεις κι άλλες? αν όχι ο ένας σκύλος σε μία περίπτωση, δεν αποτελεί σοβαρό στατιστικό δείγμα....
η αληθεια ειναι οτι δεν το εξηγησα και πολυ καλα,ηταν ελευθερα αρχικα,με κλειστο το πορτονι,μετα ηρθε αυτος ο κυριος και η μανα μου αναγκαστηκε να τα κρατησει απο τα λουρια τους και αυτος πηγαινε γυρευοντας και τον αρπαξε στο χερι ο λυκος μας.
το λεω απλα με την εμπειρια του ενος περιστατικου,αν και γενικα ο λυκος μας εδειχνε σημαδια να υπερασπιζεται το χωρο του(το σπιτι μας,και την οικογενεια)δηλαδη δεν αφηνε κανεναν να πλησιαζει στο προτονι.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ερωτησις:

Αν σε καποια επιθεση που δεχθω στο δρομο με το σκυλο μαζι μου οσο χεστης και να ειναι εμενα που με υπεραγαπαει και δε θελει να με χασει΄- διοτι αυτο ειναι γεγονος-τρελλη εξαρτηση- δεν θα με "σωσει" αλλα θα την κοπανησει?

Μάλλον θα την κοπανήσει.
Υπάρχουν λίγοι σκύλοι που δαγκώνουν χωρίς εκπαίδευση (εδώ υπάρχουν λίγοι σκύλοι που θα δάγκωναν και ΜΕ εκπαίδευση) αλλά εκεί μπαίνεις στο σκεπτικό να τον εκπαιδεύσεις έτσι ώστε να τον ελέγχεις καλύτερα αν πραγματικά "θυμώσει" ποτέ (και φυσικά να του εξασκήσεις και την αυτοσυγκράτηση σε νέες καταστάσεις).

Το Σνάουτσερ μου ήταν έτσι. Ήταν σκύλος που έμοιαζε (και πολύ πριν εκπαιδευτεί σε προστασία) σαν να ΕΛΠΙΖΕ να συναντήσουμε κακό, ή να μας διαρήξουν το σπίτι. Σαν να περίμενε κάτι κακό να συμβεί, παρ΄ όλο που ήταν εξαιρετικά κοινωνικό πλάσμα. Ήταν φανερό πως θα μπορούσε με ευκολία να δαγκώσει κάποιον. Τον εκπαίδευα εφ' όρου ζωής σχεδόν, περισσότερο για να μπορώ να τον ελέγχω πάντα, όχι μόνο για να συντηρήσω αυτά που έκανε σωστά.

Πριν μερικές μέρες είπα πως κάνεις απρόβλεπες ασκήσεις σε απρόβλεπτα μέρη. Δεν τόνισα όμως πως ΠΟΛΛΕΣ από αυτές οι ασκήσεις (στην ουσία η περισσότερες) είναι ασκήσεις που α) δεν επιτρέπεις στον σκύλο να δαγκώσει, ή β) δεν του επιτρέπεις καν να αντιδράσει. Δεν μπορεί ο σκύλος σωματοφύλακας να αποκτήσει σωστή κρίση αν δεν είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ κοινωνικοποιημένος σε "παράξενες" καταστάσεις και παράξενους ανθρώπους, που ΔΕΝ είναι όμως απειλή. Πολλές από αυτές τις καταστάσεις αναγκαστηκά της "στήνεις" σε άσκηση.

Το "timing" στην εκπαίδευση της προστασίας είναι πολύ βασικό. Δεν φτάνει μόνο να έχεις καλό σκύλο και καλό ερεθιστή. Πρέπει να υπάρχει ένα σωστό πρόγραμμα (διαφορετικό για τον ΚΑΘΕ σκύλο) για το πότε θα κάνεις τι ακριβώς. Ακόμη και το πότε θα ξεκινήσει και το πόσο θα χρειαστεί να επιμείνεις στην αρχική εκπαίδευση αλλάζει.

Μετά έχουμε και το στοιχείο του ιδιοκτήτη. Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι που νομίζουν πως θέλουν σκύλο προστασίας, ΔΕΝ τον θέλουν. Όλοι οι άλλοι είναι σε κάποιο "γκρίζο στάδιο" που πρέπει να ανακαλύψει ο εκπαιδευτής.

Στην Ελλάδα είναι απειροελάχιστοι εκπαιδευτές που μπορούν να εκπαιδεύσουν σκύλο φύλακα οικογένειας ή ατόμου. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει ακριβώς αυτό. Και ελάχιστοι πολίτες (παγκωσμίως) που θα μπορούν να "κουμαντάρουν" έναν τέτοιο σκύλο και να ζουν αρμονικά και με ασφάλεια μαζί του.

Εγώ έχω εκπαιδεύσει αρκετούς σκύλους για "επαγγελματική χρήση" αλλά πολύ λίγους για ιδιωτική σωματοφυλακή. Δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση (όχι από εμένα επειδή είμαι γυναίκα, αλλά γενικότερα και από άντρες εκπαιδευτές). Με χαροποιεί αυτό, γιατί οι περισσότεροι εκπαιδευτές που το κάνουν, είναι άσχετοι και απατεώνες.

Δεν συνηστώ λοιπόν σε κανέναν να μάθει πραγματική σωματοφυλακή στον σκύλο του αν α) δεν θεωρεί πως υπάρχει σοβαρός λόγος και β) δεν έχει όρεξη ο ίδιος να μάθει πολλά περισσότερα από σχεδόν όλους τους εκπαιδευτές της χώρας. Μόνο έτσι θα μπορέσει να βρει τον κατάληλο άνθρωπο να του εκπαιδεύσει τον σκύλο.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Στην Ελλάδα είναι απειροελάχιστοι εκπαιδευτές που μπορούν να εκπαιδεύσουν σκύλο φύλακα οικογένειας ή ατόμου. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει ακριβώς αυτό. Και ελάχιστοι πολίτες (παγκωσμίως) που θα μπορούν να "κουμαντάρουν" έναν τέτοιο σκύλο και να ζουν αρμονικά και με ασφάλεια μαζί του
εδω ειναι και το ζουμι...

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
γενικα βλεπω οτι ολοι θελουμε σκυλο να αποτρεπει με την παρουσια του ...και συμφωνω!!!...επεκτεινω λοιπον την ερωτηση και φτιαχνω ενα υποθετικο σεναριο.περπαταμε με το σκυλακι μας και εχει βρεξει ......περναει ενα αυτο κινητο και μας κανει λουτσα .....βριζουμε ..και σταματει το αμαξι και βγαινει ενας νταης και ερχεται απειλητικα προς τα εμας .......στα δευτερολεπτα που τον παρατηρουμε .....ετοιμαζετε να μας επιτεθει και να μας χτυπησει !!!!
τι κανετε ?????
1)αμολατε τον σκυλο ??????
2)τρεχετε μαζι με το σκυλο να ξεφυγετε ??????
3) λετε αμαν δεν τον εχω εκπαιδευσει !!!!
Εγω να ρωτησω κατι σε αυτο?
Ενταξει, βγηκε ο νταής που δε κολωσε οταν ειδε το σκυλο... Μας την επεσε με ενα ξυλο, γκλομπ ή κανενα φακο απο αυτους που εχουν οι σεκιουριταδες να μας δειρει και εμας και το "κοπροσκυλο".
Αν το σκυλι μας δεν κολωσει και τον βαλει κατω και του κοψει κανενα κοματι απο το χερι ή το ποδι, τοτε τι γινεται???
Τι επιπτωσεις θα εχω εγω που το αφησα να τον δαγκωσει και τι επιπτωσεις ο σκυλος μου που στο δικαστηριο ο νταης θα ισχυριστει πως "αγριο σκυλι επιτεθηκε σε ανυποψιαστο περαστικο που ετυχε να κραταει ενα φακο για να βλεπει στο σκοταδι?"
Γιατι αν γινει κατι τετοιο, εννοειται οτι θα πλακωσουν αστυνομιες, ασθενοφορα, ή εστω θα παει ο τυπος σε νοσοκομειο για ραμματα!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
αν κάποιος δει τον μολοσσό 85 εκατοστά ύψος κι έρθει για καβγά....
σημαίνει ότι ξέρει πολύ καλά να τα βάλει και μαζί του και μαζί μου...
οπότε... γειά σας....
αν δεν είχα τον σκύλο ίσως να μην κόλωνα...

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Εγω σου λεω πως και καλα δεν τον ειδε ή εστω δεν κολωσε και ηρθε.
Εστω οτι πανε να σε ληστεψουν επειδη μολις ειδαν πως εβγαλες λεφτα απο ενα ΑΤΜ.
Αν ο σκυλος δαγκωσει καποιον, τοτε παλι δεν θα βρεις μπελα? Σαν να υπερασπιζεσαι τον εαυτο σου με ενα οπλο. Απαγορευεται! Θα σε βαλουν και μεσα επειδη ο σκυλος δαγκωσε τον κακομοιρη "οικονομικο προσφυγα" χωρια που μπορει να ζητησουν να θανατωθει το επικινδυνο αγριοσκυλο.
Κανω λαθος?:confused:

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
Εγω σου λεω πως και καλα δεν τον ειδε ή εστω δεν κολωσε και ηρθε.
Εστω οτι πανε να σε ληστεψουν επειδη μολις ειδαν πως εβγαλες λεφτα απο ενα ΑΤΜ.
Αν ο σκυλος δαγκωσει καποιον, τοτε παλι δεν θα βρεις μπελα? Σαν να υπερασπιζεσαι τον εαυτο σου με ενα οπλο. Απαγορευεται! Θα σε βαλουν και μεσα επειδη ο σκυλος δαγκωσε τον κακομοιρη "οικονομικο προσφυγα" χωρια που μπορει να ζητησουν να θανατωθει το επικινδυνο αγριοσκυλο.
Κανω λαθος?:confused:
νομιζω οτι κανεις λαθος απο οσο ξερω αν σε υπερασπιστει ο σκυλος σου ενω διετρεχες κινδυνο δεν μπλεκεις

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Μαλλον αν ζησει ο τυπος μπορει να μπλεξεις:D:D:D
Εννοεις πως ισως ισχυριστει πως ηρθε να ζητησει φωτια και οχι να με ληστεψει...???:confused:

Αρα η νομοθεσια με καλυπτει εδω, ενω αν μπει καποιος σπιτι να με ληστεψει και δεν εχω ταμπελα απ'έξω "προσοχη σκυλος" σε ολες τις γλωσσες των πιθανων ληστων, δε με καλυπτει....:eek::eek::eek:

pan35

Member
10 Ιουνίου 2009
12
0
:eek:Εγω εχω τσακωθει με μ@@@@@ που θεωρησε σωστο να πεταξει το τσιγαρο του στα ποδια του σκυλακου μου Σιχ-τζου. Ο Μικρος εγινε πυραυλος αρπαξε μπατζακι και κατευθειαν του εσκασα μια στην μαπα οχι δυνατη -ειμαι και δασκαλος Πολεμικης τεχνης-.

Το θεμα ειναι το σκυλακι την ειδε ασκημα μιλαμε

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Τα περιστατικα που απαιτειται ενας σκυλος να παρει μερος ειναι λιγα. Ομως παραδειγματα εχω αρκετα απο δικους μου εκπαιδευμενους σκυλους που σε δυο περιπτωσεις εσωσαν ενα 12χρονο απο ληστεια χρηστη ουσιων και ενα βρεφος απο ληστεια σε εξοχικο. Αυτες μου αρκουν για να πιστεψω οτι οταν χρειαζεται ενα αντιμετρο, πρεπει να το εχεις αναπασα στιγμη, μιας και μιλαμε για την σου ασφαλεια σου αλλα και των δικων σου. Επισης δινεις στον σκυλο σου μια εργασια που του ειναι εμφυτη εαν το εχει δηλ μεσα του. Το να φιαχνεις σκυλους " θερμοσιφονες" δεν ειναι καλο ουτε για σενα ουτε για την ζωη του καλυτερου σου φιλου.

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Αυτο που φοβαμαι πιο πολυ απ ολα, ειναι μηπως καποια στιγμη η δικια μου που ως τωρα ειναι αγαπησιαρα μεχρι βλακειας σε ανθρωπους και ζωα, ερμηνευσει λαθος καποιο περιστατικο.
Προσφατα εκει που η δικια μου εκανε το χοντρο της στο δρομο διπλα απο το πεζοδρομιο, βγηκε μια τρελογρια στο δευτερο οροφο μια πολυκατοικιας και αρχισε να ουρλιαζει και να βριζει εμενα τη μανα μου και ολο το σοϊ μου. Φυσικα, παντα μαζευω τα κακα της σκυλας μου, και οχι μονο οταν με βλεπουν. Μολις την ακουσα τι ελεγε, δεν αντεξα και της ειπα και εγω για τη σεξουαλικη ζωη της, αλλα και της κορης της, ενω μαζευα τα κακα του σκυλιου. Η τρελογρια τα πηρε εντελως τοτε και ειπε να κατσω εκει να περιμενω να κατεβει να μας δειξει!!!:eek::eek: Φυσικα και δεν περιμενα αλλα εφυγα (βριζοντας)....:mad::mad:
Αν λοιπον κατεβαινε με κανενα πλαστη και η δικια μου σκυλα αποφασιζε πως ηρθε ο καιρος (για πρωτη φορα) να με προφυλαξει απο τον εχθρο τοτε τι θα γινοταν?
Πολυ υποθετικο σεναριο αλλα θελω να καταληξω στο εξης:
1. Ποσοι απο εμας εχουν εκπαιδευσει σωστα το σκυλο τους ωστε να τους φυλαει μονο απο τον πραγματικο κινδυνο?
2. Ακομα και πραγματικος κινδυνος αν υπαρξει και ο σκυλος μας προφυλαξει και δαγκωσει τον αλλον, τοτε ποιο δικαστηριο θα ειναι με το μερος ενος "αιμοσταγους δολοφονικου ροτβαϊλερ" και οχι με το μερος του κακομοιρου οικονομικου μεταναστη ή του πρεζονιου που σιγα μην ειδε το σκυλο μας μεσα στη ζαλη του, και που φυσικα θα ισχυριστει οτιδηποτε αλλο παρα το οτι πηγε να μας ληστεψει?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
. Επισης δινεις στον σκυλο σου μια εργασια που του ειναι εμφυτη εαν το εχει δηλ μεσα του.
μηπως θες να το αναπτυξεις λιγο τουτο γιατι δεν ακουγεται σωστο

Το να φιαχνεις σκυλους " θερμοσιφονες"
για κροκοδειλους ηξερα, για σαυρες ηξερα, για τσιγκινους ηξερα, για κοπελιτσες ηξερα( για αρσενικα) ή αντρακλες (για κοριτσακια) σκυλο θερμοσιφωνα πρωτη φωρα ακουω!!

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
43
Νεα Ιωνια
Σκύλος φύλακας ώραιο ακούγετα αλλά μπορείς να έχεις μια κάλη σύντροφία ( έκτος αν είσαι επαγκελματιας είδηκες δύναμεις κλκλτκτλκ ) και
να
1 βάλεις σύναγερμο στο σπίτι
2 πρόσεχε την τζάντα ( αμάν ρε κορίτσιο μια ζώη με την τσαντα από την έξω του πεζοδρομίου ήμαρτων )
3 πήγαινε στο ατμ με αμάξι
4 μην βρήζεις μάλακες στο δρόμο !!!!!! ( είμαι 100++ κίλα έχω και μάυρη ζώνη και πότε δεν το άνοιξα το ρήμαδι κλείστω )
5 μην άσχολησε με γίαγγιαδες
5 μην αφήνεις παίδεια σπίτι μόνα κτλκτλκτλκτκλ

¨Οπως κάταλαβαίνεται ΠΡΟΣΕΧΕ Μ@Λ@Κ@

Υγ. ¨Ημαρτων με τους μηχανόβιους έσεις πωε νίωθεται όταν σας αντιμετοπήζουν με ρατσισμό για τα σκύλια
Υγ2 Φίλε σορρυ γία την μάμα σου δεν ήτανε σώστο αλλά αμάν έίσαι σε 2 ρόδες και στην κάτσει η γίαγγια κανα κλείσημο θα δεις τι θα πει ΦΟΒΟΣ να τα βλαίπεις ταίνεια νόσοκομεια σπασμένα άκρα γόνεις χάλια σπίτι κλάμα !!!1 ε ?
και ενα βίντεο απο ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΛΥΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ πόλυ γέλιο !!!

[video=youtube;tZqAGJZEYe8]http://www.youtube.com/watch?v=tZqAGJZEYe8&feature=related[/video]

Last edited by a moderator:

sexbistol

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2009
78
0
[video=youtube;lYErjneazQw]http://www.youtube.com/watch?v=lYErjneazQw&feature=related[/video]

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Νομιζω ξεφυγαμε λιγο με το υβρεολόγιο και λεπτομερειες για το λεξιλογιο της ηλικιωμενης κυριας δεν μας ενδιαφερουν.

Το βιντεο με τον σκυλο που αποτυγχανει δεν είναι αστειο.
Υποθετω ότι ο σκυλος ή είναι σε εκπαιδευση και δεν εχει καταλαβει ακομα τι πρεπει να κανει ή κατι άλλο συμβαινει.

diablo2

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2007
148
0
πωπω απο που τον επιασε τον χοντρο sexbistol βαλε κι αλλα αυτα ειναι σκυλια

[video=youtube;MZm037jPNgc]http://www.youtube.com/watch?v=MZm037jPNgc&feature=related[/video]

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
μηπως θες να το αναπτυξεις λιγο τουτο γιατι δεν ακουγεται σωστο

για κροκοδειλους ηξερα, για σαυρες ηξερα, για τσιγκινους ηξερα, για κοπελιτσες ηξερα( για αρσενικα) ή αντρακλες (για κοριτσακια) σκυλο θερμοσιφωνα πρωτη φωρα ακουω!!
Σκυλος "θερμοσιφονας" ειναι ο σκυλος που δεν εργαζεται και συνεχως παχαινει.:D

Σκυλος που εχει το εργασιακο χαρισμα/ταλεντο/γεννετικη προδιαθεση αν μου "επιτρεπεται" η εκφραση!

Σε καλυψα?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul