αμπουλες?

D

Deleted member 14614

Guest
Μπαίνει επιφανειακά αλλα απορροφάται απο τον οργανισμό!
Σωστό αυτό, έχεις δίκιο! Το πήγαινα όπως βάζουμε, π.χ. μια αλοιφή, αλλά είναι άλλη περίπτωση η αμπούλα.

• Like
Reactions: rogerF

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Μία διόρθωση : δεν ειναι σωστό, είναι λάθος.. πρώτον δεν απορροφάται απο τον οργανισμό αλλά απο το δέρμα και δεύτερον δε μπαίνει επιφανειακά αλλά οσο το δυνατόν βαθύτερα, να ακουμπαει στο δέρμα και οχι επανω ή ανάμεσα στις τρίχες, για να γίνει σωστή απορρόφηση (y)

rogerF

Well-Known Member
4 Μαϊου 2014
257
74
Λάρισα
Μία διόρθωση : δεν ειναι σωστό, είναι λάθος.. πρώτον δεν απορροφάται απο τον οργανισμό αλλά απο το δέρμα και δεύτερον δε μπαίνει επιφανειακά αλλά οσο το δυνατόν βαθύτερα, να ακουμπαει στο δέρμα και οχι επανω ή ανάμεσα στις τρίχες, για να γίνει σωστή απορρόφηση (y)
Ναι αυτο ήθελα να πω.. Απλα ήθελα να του εξηγήσω οτι δεν μενει στο δέρμα !

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Απορροφάται από το δέρμα ή από το λίπος που υπάρχει αμέσως πάνω από αυτό?

D

Deleted member 14614

Guest
Εντάξει, πάλι επιφανειακά είναι βρε Ghostdoc. Δεν κάνεις, π.χ. ένεση για να εισχωρήσει εντός οργανισμού!
Άρα, πάλι υποθέτω είναι θέμα δέρματος η καταλληλότητα ή μη μιας αμπούλας?

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Δεν υπάρχει λίπος πάνω απο το δέρμα, το λίπος εμπεριέχεται στο δέρμα. Η διάχυση- απορρόφηση της ουσίας γίνεται απ οσο ξέρω μέσω της λιπώδους στοιβάδας.

Εντάξει, πάλι επιφανειακά είναι βρε Ghostdoc. Δεν κάνεις, π.χ. ένεση για να εισχωρήσει εντός οργανισμού!
Άρα, πάλι υποθέτω είναι θέμα δέρματος η καταλληλότητα ή μη μιας αμπούλας?
ναι βρε παιδι, το ειπα για να τονισω οτι πρέπει να τοποθετείται όσο βαθυτερα γίνεται ως προς τις τρίχες, για να μη γίνει καμία παρανόηση και λάθος τοποθέτηση. Εννοείται επί του δέρματος

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν υπάρχει λίπος πάνω απο το δέρμα, το λίπος εμπεριέχεται στο δέρμα. Η διάχυση- απορρόφηση της ουσίας γίνεται απ οσο ξέρω μέσω της λιπώδους στοιβάδας.
αααααααααχ δεν το πιασες.....

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Στο 1:45 λέει για το "protective layer" και υποθέτω ότι έτσι λειτουργούν και οι αμπούλες.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ναι, αλλά στο βίντεο κατάλαβα ότι η δραστική ουσία διαχέεται μέσω του σμίγματος. (Αυτό εννοώ το στρώμα λίπους πάνω από το δέρμα)

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Το σμήγμα εκκρίνεται απο τους σμηγματογόνους αδένες. Ετσι που το ειπες (απο το λιπος πανω απο το δέρμα ) με μπερδεψες :)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα πάνω από το δέρμα κι όχι στη βάση του τριχώματος. Γι'αυτό ακριβώς το έβαλα, γιατι δεν είμαι σίγουρη ότι χρησιμοποιώ σωστά τις λέξεις για να περιγράψω αυτό που έχω στο μυαλό μου

Το σμήγμα εκκρίνεται απο τους σμηγματογόνους αδένες. Ετσι που το ειπες (απο το λιπος πανω απο το δέρμα ) με μπερδεψες :)
Ωραία, μερικά πόστ πριν, κάνε την ερώτησή μου, "από το δέρμα όχι από το σμήγμα?"

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Καλησπέρα θα ηθελα την γνωμη σας.εμεις βάζουμε την vectra όπου θελει ακριβώς καθε μήνα.αυτη την φορά λόγο Σαββατοκύριακου την αγόρασα σημερα. καθε δεκαπέντε μέρες την παω για μπανιο.το θεμα ειναι οτι της έβαλα την αμπουλα σημερα γιατι ειχα φτάσει της 32 μέρες και δεν ηθελα να μείνει άλλο ετσι,ομως στην ράχη ψιλά στον λαιμό μεχρι την μέση ειχε αρκετούς κόμπους όπου δεν μπόρεσα να βρω δέρμα για να την ρίξω οπως στο υπόλοιπο σώμα απο την μέση και κατω όπου την έβαλα κανονικά.τι κανω τωρα;;;;;;;να την παω για μπανιο όπου της καθαρίζει και τους κόμπους και μετα να ξανά ρίξω καινούργια αμπουλα η οχι;;;;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Απο τη στιγμη που δεν απορροφηθηκε ολη η αμπουλα, το σκυλι δεν ειναι καλυμμενο. Αν δεν βρισκεις σημειο για να την βαλεις, τη βαζεις κ σε μικροτερη εκταση στο σωμα. Μην εχεις το αγχος να ειναι κατα μηκος ολης της ραχοκοκαλιας. Απλα, οταν μπαινει κανονικα, απορροφαται πιο γρηγορα. Αυτη ειναι η διαφορα.

Αν θες να την πας για μπανιο, πρεπει να περιμενεις 3 μερες μετα για να βγαλει το σωμα το λαδι του κ να μπορει να απορροφηθει η νεα αμπουλα.

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
Αν δεν κάνω λάθος είχα διαβάσει σε παλιότερο θέμα για τη vectra πως είναι πολύ ισχυρή και γι αυτό θέλει ευλάβεια στο κάθε πότε τι βάζεις
με βάση αυτό πιστεύω πως δεν κάνει να τη ξαναβάλεις και μάλιστα τόσο σύντομα

ίσως να "καλύψεις" το σκύλο με κάποιον άλλο τρόπο μέχρι τον μήνα?δεν μπορώ να σου προτείνω πως γιατί δεν έχω και τη τρομερή εμπειρία απλώς θεωρώ πως είναι προτιμότερο από το να βάλεις τόσο σύντομα και κάτι τόσο δυνατό όπως η vectra

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αν δεν κάνω λάθος είχα διαβάσει σε παλιότερο θέμα για τη vectra πως είναι πολύ ισχυρή και γι αυτό θέλει ευλάβεια στο κάθε πότε τι βάζεις
με βάση αυτό πιστεύω πως δεν κάνει να τη ξαναβάλεις και μάλιστα τόσο σύντομα

ίσως να "καλύψεις" το σκύλο με κάποιον άλλο τρόπο μέχρι τον μήνα?δεν μπορώ να σου προτείνω πως γιατί δεν έχω και τη τρομερή εμπειρία απλώς θεωρώ πως είναι προτιμότερο από το να βάλεις τόσο σύντομα και κάτι τόσο δυνατό όπως η vectra
Σωστο. Μπορει να προσθεσει μικροτερη αμπουλα, δηλ vectra για μικροτερο σκυλο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι