αδικαιολογητο γρυλισμα - βοηθεια

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Το θεμα του ακατασχετου γαυγισματος δεν είναι παντα ευκολο, ειδικα σε νευρικα/νευρωτικα σκυλια, και κυριως οταν υπαρχει δυσκολο ερεθισμα.

Οι λυσεις πολλες και διάφορες, αναλογα με την ιδιοσυγκρασια του ιδιοκτητη, το ταμπεραμεντο, την ανατροφη και το μεγεθος του σκυλου.

1. Ο ιδιοκτητης προσευχεται η ανεπιθυμητη αυτή συμπεριφορα να σταματησει. «Θεε μου, φερε το σκυλακι μου στον ισιο δρομο».

2. Ο ιδιοκτητης παρακαλαει τον σκυλο να σταματησει. «Σε παρακαλω πουλακι μου, σταματα, δεν με λυπασαι?».

3. Ο ιδιοκτητης ανοιγει διαλογο. «Λοιπον Μπουμπου, τι θελεις επιτελους από την ζωη μου?»

4. Ο ιδιοκτητης χρησιμοποιει θετικη μεθοδο της κακιας ωρας = δωροδοκεί. Την ωρα της ανεπιθυμητης συμπεριφορας, αποσπα την προσοχη του σκυλου με ένα μπιφτεκι και όταν η συμπεριφορα σταματησει, τον ταΐζει.

5. Ο ιδιοκτητης εχει μελετησει την θετικη μεζεδομέθοδο. Αποσπαει μεν την προσοχη με το μπιφτεκι, αλλά πριν το δωσει βαζει τον σκυλο στην υπακοη και δειχνει ποιος κανει κουμαντο εδώ μεσα.

6. Ο ιδιοκτητης δουλευει με παρακίνηση. Την ωρα της κακιας συμπεριφορας, προσκαλει τον σκυλο με ένα αγαπημενο παιχνιδι, παιζουν μαζι λιγη ωρα και του το παιρνει μετα από λιγα λεπτα για να δειξει ότι αυτος σαν αρχηγος ελεγχει πότε ξεκιναει και πότε σταματαει το παιχνιδι.

7. Ο ιδιοκτητης δουλευει με διορθωσεις φυσικου τυπου, δηλαδη της μαμας σκυλας. Σβερκωνει τον σκυλο και ενίοτε τον τρανταζει.

8. Ο ιδιοκτητης δουλευει με την μεθοδο της απομονωσης. Εχει ηδη τον σκυλο στο λουρι και την καταλληλη ωρα τον τραβολογαει και τον κλεινει στην τουαλετα.

9. Ο ιδιοκτητης ανακαλυπτει την διορθωση. Εχει ηδη τον σκυλο στο λουρι και την καταλληλη ωρα κανει διορθωση. Επαναλαμβανει οσες φορες χρειαστει. Ο σκυλος φοραει δερματινο ή νάυλον περιλαιμιο.

10. Ο ιδιοκτητης ζωνεται τα άρματα. Εκπαιδευτικο κολλαρο και «Μπούμπη πάρτα!».

11. Ο ιδιοκτητης κανει το κορόιδο μεχρι ο σκυλος να εμφανισει την ανεπιθυμητη συμπεριφορα. Μετα… «σηκω ψυχη μου δωσε ΡΕΥΜΑ, βαλε στα οργανα φωτια…».

12. Ο ιδιοκτητης χρησιμοποιει αλλου ειδους τεχνολογια, παλαιου τυπου ή συγχρονη. Ψεκαστηρι χειρος, κολαρο εκτοξευσης σιτρονελλας, κολαρο αντιγαβ κλπ

13. Ο ιδιοκτητης ζηταει συμβουλες απο φορουμ και μπερδευεται εντελως.

14. Ο ιδιοκτητης παει σε εκπαιδευτη.

Μετα απο ολα αυτα, μηπως να βαλω αγγελια να την πουλησω? Την θες να κανει παρεα στη δικια σου τη μικρη,την κακομαθημενη?:):):)

Παντως, εκτος πλακας, δεν ειναι νευρωτικο/νευρικο σκυλι. Πολλοι μου εχουν δωσει συγχαρητηρια για την κοινωνικοτητα και την προσωπικοτητα της. Ειναι ηρεμη, χαρουμενη, παιχνιδιαρα. Παει σε ολους και σε ολα χωρις προβληματα επιθετικοτητας η γρυλισματος. ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΡΗΜΑΔΗ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ!!!!

Τις λυσεις 1 εως 5 δεν τις σκεφτηκαμε καθολου. Τις 6 κ 7 τις δοκιμασαμε, αλλα δεν επιασαν στο πεισματαρικο γαιδουρι. Τις 8 , 9 και 12 θα τις θεσω σε εφαρμογη κατα τη διαρκεια του αποψινου Grey's anatomy. Τις 10 και 14 δεν τις συζητω καν, οσο για την 13. χμμμμ..... Τελος την 11 δεν την καταλαβα.

Last edited:

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Update για τη ¨μαχη του καναπε¨: Μολις εκατσα στο ρημαδοκαναπε, αρχισε τα δικα της, τα γκρρρρ-γκρρρρρ-γουφ. Την ψεκασα μια με το ψεκαστηρι, δεν εδειξε να τρομαξε. Ηρθε κοντα να το μυρισει και ξαναπηγε στη γωνια του γκρρρρ. Εριξε αλλη μια δοση, εριξα αλλη μια με το ψεκαστηρι, χωρις και παλι να τρομαξει και απο κεινη την ωρα κοιμαται σαν αγγελουδι διπλα μου!!!!!!!!!! Γιουπιιιιι, λετε να γλυτωσα? Θα το τσεκαρω και αυριο και αν εχει το ιδιο αποτελεσμα, πειτε μου που να στειλω τις τουρτες!!

liajoe

Well-Known Member
Παλιοτερα γλιστραγε απο κατω εκει το κοκκαλο της και με ενα μπαστουνι Swiffer (που οταν το εβλεπε και το βλεπει, κανει τρελλες χαρες) το εσπρωχνα εξω.
Γειά σου :)

Με τον τρόπο αυτό, εκείνη ήθελε κάτι και εσύ της το έδινες.
Επίσης έδινες τον χρόνο σου και ταυτόχρονα σημασία στο γεγονός.

Την μαλωνω, την αγνοω, της δινω αντιπερισπασμους (κοκκαλο, παιχνιδι), την κραταω κοντα μου και την χαιδευω οπως της αρεσει για να ηρεμησει, φευγω απο εκει και, γα...το, χανω και το grey's anatomy.
Όταν δίνεις σημασία ακόμα και με αρνητικό τρόπο σε μια συμπεριφορά του σκύλου,
οι πιθανότητες να την συνεχίσει είναι μεγαλύτερες.

Πιο αργα, αφου βαρεθει και νυσταξει, σταματαει απο μονη της και την πεφτει στον καναπε διπλα μου για υπνο.
Αφού βλέπεις οτι το να την αγνοείς έχει αποτέλεσμα (έστω και αν σε κουράζει).
Βάλτο λοιπόν στόχο στο μυαλό σου. Πές οτι δεν είνα εκεί. Είσαι μόνη σου σπίτι.

Επίσης, προσπάθησε να την επιβραβεύεις όταν κάνει την επιθυμητη συμπεριφορά
Την στιγμή δηλαδή που θα ανέβει δίπλα σου στον καναπέ και θα κοιμηθεί.

Χρειάζετε επιμονή και επιμονή :)
Επίσης να είσαι σίγουρη οτι δεν υπάρχει και τίποτα κάτω απο τον καναπέ :p

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και εμείς είχαμε τα ίδια σήμερα το βράδυ Γκρρρρ και γουφ Την αγνόησα,εβαλα πάλι μπαμπάκι και το έκοψε νωρίτερα Το ίδιο θα κάνω και άυριο
Αυτή τη στιγμή έχει φέρει μία βανίλια από τον κήπο και πάιζει μ'ονη της ποδόσφαιρο!!!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mήπως στον καναπέ ανάμεσα στα μαξιλάρια ή στα μαξιλάρια του καναπέ που κάθεστε, κάπου έχει χωθεί ανάμεσα ένα παιχνίδι της και δεν μπορεί να το φτάσει?

Σίγουρα πάντως τρελά σκυλιά δεν υπάρχουν..
Αντίθετα ιδιοκτήτες που κακομαθαίνουν τον σκύλο τους ..ή δεν τον γνωρίζουν.. υπάρχουν πολλοί.

Αυτό μπορεί να είναι από το να κάθεσαι πάνω στο παιχνίδι του, μέχρι να θέλει να του πιάσεις κάτι ή να του αλλάξεις το νερό του με πιο καθαρό..κλπ

Αυτό εσύ πρέπει να το ανακαλύψεις.., μπορεί βέβαια να είναι και μια ενόχληση που προέρχεται από παθολογικά αίτια..

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Όταν δίνεις σημασία ακόμα και με αρνητικό τρόπο σε μια συμπεριφορά του σκύλου,
οι πιθανότητες να την συνεχίσει είναι μεγαλύτερες.
Ναι, γιατι του δινεις σημασια και αξια εφοσον ειναι ικανος να σε αναστατωνει. Ειδικα ενα σκυλι με το οποιο δεν ασχολεισαι γενικα μαζι του, μπορει να ψαχνει τροπους να σου τραβηξει την προσοχη.

Εδω ομως το θεμα ισως ειναι διαφορετικο.
Ο σκυλος μπορει να γρυλιζε στο καναπε ανεξαρτητα απο την παρουσια της ιδιοκτητριας. Δεν ηταν ο στοχος του η ιδιοκτητρια, απλά ετυχε να παρευρισκεται κοντα.

Αφού βλέπεις οτι το να την αγνοείς έχει αποτέλεσμα (έστω και αν σε κουράζει).
Βάλτο λοιπόν στόχο στο μυαλό σου. Πές οτι δεν είνα εκεί. Είσαι μόνη σου σπίτι.
Ο σκυλος σταματησε επειδη κουραστηκε και βαρεθηκε. Το οτι τον αγνοησε η ιδιοκτητρια ηταν ασχετο.

Καποιες συνπεριφορες οι οποιες σχετιζονται με εμας, σταματουνε αν τις αγνοησουμε. Πχ ο σκυλος ζητιανευει οταν τρωμε.

Καποιες αλλες δεν σταματουνε ποτέ. Πχ ο σκυλος τραβαει στο λουρι.

Οι συμπεριφορες του σκυλου που δεν σχετιζονται με εμας, πχ γρυλλιζει στον καναπε, γαυγιζει στο μπαλκονι, σκαβει στον κηπο κλπ, δεν σταματανε ποτέ αν δεν γινει δικη μας παρεμβαση. Σταματανε μονο προσωρινα οταν ο σκυλος κουραστει ή βαρεθει ή φυγει το ερεθισμα.

Αν ο σκυλος δεν γρυλλιζε μεσα στο σπιτι, κατι που ενοχλει μονο την ιδιοκτητρια, αλλά γαυγιζε τη νυχτα στο μπαλκονι την γατα που ξαπλωνει στο καδο απορριμματων, θα αγνοουσαμε και θα περιμεναμε να βαρεθει? Θα βαζαμε βαμβακι στα αυτια?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Άρη, πάντα εξαρτάται από το λόγο Η Μπεμπε γαυγίζει στο καναπέ γιατί θέλει να την χαιδέψω, οπότε το να την αγνοήσω και να μη της κάνω το χατίρι δούλεψε
Η μικρή της νινας ,προφανώς γαυγίζει για κάποιον άλλο λόγο, οπότε πρωτα πρέπει να βρεθεί ο λόγος και μετά να δει η νίνα πως θα το αντιμετωπισει
Βέβαια,υπάρχει και η πιθανότητα να "θυμαται" το κόκαλο και να συνεχίζει
Ο Τσούφι, είχε κυνηγήσει μία γάτα κάποτε, η οποία ανέβηκε σε ένα δέντρο στο κήπο και ο Τσούφι γαύγιζε επί μία ώρα κολημένος κάτω από το δέντρο,μέχρι που τον έβαλα μέσα για να φύγει η γάτα
Επί μία εβδομάδα, κάθε φορά που έβγαινε έξω, καθόταν κάτω από το δέντρο και γαύγιζε σαν τρελός , χωρίς βέβαια να υπάρχει καμία γάτα!!!

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Η Μαφιν, αυτη τη στιγμη, γρυλιζει χωρις λογο. ΔΕΝ εχει κατι κατω απο τον καναπε. Και στεκεται στο πατωμα, οχι επανω στον καναπε. Χωνει τη μουσουδα στο ελαχιστο ανοιγμα, ξεφυσαει, γρυλιζει και ριχνει και κανενα γουφ. Και, οντως, γρυλιζει στον καναπε ΚΑΙ οταν δεν ειμαι εγω κοντα, πχ στην κουζινα και πλενω πιατα. Σημασια της δινουμε πολλη, παιζουμε και ασχολιομαστε, την ταιζουμε καλα, την βουρτσιζουμε καθημερινα, την παμε βολτες. Ολα τα εχει το σκασμενο. Οσο για κακομαθημενη, ειναι λιγουλακι, οσο παταει η γατα. Γενικα την ελεγχω καλα. Οι μονοι λογοι, που μπορει να το κανει ειναι η να θυμαται τα πεσμενα απο κατω η να ειναι κατι τοσο πολυ βαθεια, που να μη φαινεται, αν και εχουμε ψαξει πολυ καλα.

Χτες, ομως, που χρησιμοποιησα τη μεθοδο "ψεκαστηρι", το εκανε 2 φορες και σταματησε σε 3 λεπτα. Το μπουκαλι το ειχα κοντα μου ολο το βραδυ και το εβλεπε. Θα δοκιμασω και σημερα και θα σας ενημερωσω.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Υπάρχει περίπτωση να χύθηκε κατά λάθος κάτι κάτω από τον καναπέ, π.χ. πορτοκαλάδα, κρασί, και να της μυρίζει ακόμα?

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Χμμμμμμμμ.αυτο δεν το ειχα σκεφτει. Υγρο που χυθηκε και στεγνωσε, αλλα μυριζει!! Τι να κανω που ο καναπες ειναι ασηκωτος! Ουτε σερνεται ουτε σηκωνεται. Πρεπει να αγγαρεψω 3 ατομα για να τον μετακινησουμε. Ισως το κανω και αυτο, αν δεν πιασει η μεθοδος "ψεκαστηρι".

liajoe

Well-Known Member
Ο σκυλος μπορει να γρυλιζε στο καναπε ανεξαρτητα απο την παρουσια της ιδιοκτητριας. Δεν ηταν ο στοχος του η ιδιοκτητρια, απλά ετυχε να παρευρισκεται κοντα.
Καλημέρα :)
Αυτό το γνωρίζουμε σίγουρα?
Η κοπέλα είπα (εάν κατάλαβα σωστά) οτι όταν "βρίσκετε" στον καναπέ, ο σκύλος αρχίζει την παράστηση.

Ο σκυλος σταματησε επειδη κουραστηκε και βαρεθηκε. Το οτι τον αγνοησε η ιδιοκτητρια ηταν ασχετο.
Γιατί κουράστηκε ο σκύλος Harry?
Πάντα να ρωτάμε ερωτήσεις ;)

Ο σκύλος κουράστηκε γιατί δεν δέχτηκε κανένα "ερέθισμα" απο το περιβάλλον ή/και την ιδιοκτήτρια του.

Οι συμπεριφορες του σκυλου που δεν σχετιζονται με εμας, πχ γρυλλιζει στον καναπε, γαυγιζει στο μπαλκονι, σκαβει στον κηπο κλπ, δεν σταματανε ποτέ αν δεν γινει δικη μας παρεμβαση. Σταματανε μονο προσωρινα οταν ο σκυλος κουραστει ή βαρεθει ή φυγει το ερεθισμα.
Πρόσεξε, όταν ο άνθρωπος βρίσκετε στο περιβάλλον εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή, έχει τα πάντα να κάνει "και" με την δική μας παρουσία.

Αν ο σκυλος γαυγιζε τη νυχτα στο μπαλκονι την γατα που ξαπλωνει στο καδο απορριμματων, θα αγνοουσαμε και θα περιμεναμε να βαρεθει? Θα βαζαμε βαμβακι στα αυτια?
1. Εγώ πρώτα θα περίμενα την στιγμή να υσηχάσει και αμέσως επιβράβεύση.

2. Εάν δώ οτι αργεί να έρθει αυτη η στιγμή, θα έφερνα εξωτερικό παράγοντα (π.χ νερό)
και μόλις υσηχάσει αμέσως επιβράβεύση.

Harry καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πείς.
Έχεις δίκιο, όταν η σημασία του ιδιοκτήτη δεν είναι ο στόχος του σκύλου.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Επίσης, παρατήρησε τι "βλέπει" από εκεί που κάθεται στον καναπέ.
Το λέω γιατί ο δικός μου καθόταν μια μέρα στον καναπέ και γρύλιζε απειλητικά, έκανε γουφ, ξαναγρύλιζε, και δεν μπορούσα να βρω άκρη!
Μετά από λίγο πήρα χαμπάρι ότι ο αέρας από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα κουνούσε το κάτω μέρος της κουρτίνας, κάτι που του φαινόταν πολύ περίεργο ή και πολύ πιθανόν "εισβολή".

Κατά καιρούς γρυλίζει διάφορα που θα του φανούν περίεργα. Έχω κρεμάσει στον τοίχο του διαδρόμου μια θήκη σε μορφή βατράχου και βάζω μέσα τα παιχνίδια του. Ιδρώσαμε με αυτόν τον βάτραχο.... :D

Προσπάθησε να καθίσεις στον καναπέ εκεί που πάει και κάθεται και κοίτα γύρω να δεις τι είναι αυτό που μπορεί να την ενοχλεί. Παίζει να είναι και κάτι κρεμασμένο στον τοίχο ή κάποιο διακοσμητικό που δεν της αρέσει.
Είναι μυστήρια τα τερριέ....

liajoe

Well-Known Member
Κατά καιρούς γρυλίζει διάφορα που θα του φανούν περίεργα. Έχω κρεμάσει στον τοίχο του διαδρόμου μια θήκη σε μορφή βατράχου και βάζω μέσα τα παιχνίδια του. Ιδρώσαμε με αυτόν τον βάτραχο.... :D
:D:D, ο υπεύθηνος της σχολής που δουλεύω, όταν συνταξιοδοτηθεί θέλει να πάρει ένα κύριο σαν τον δικό σου!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ελπίζω να εννοείς τον σκύλο και όχι τον βάτραχο ... :D:D:D
Ας μην περιμένει καλύτερα μέχρι την συνταξιοδότηση !!!
Χάνει πολύτιμα χρόνια με έναν υπέροχο σύντροφο...:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97