αδεσποτα... πριν και μετα την υιοθεσια!!!!

skar

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2014
81
158
28
Ελλάδα
δεν ξερω αν υπαρχει αντιστοιχο θεμα...(αν υπαρχει ζηταω συγνωμη απο τους διαχειριστες;)).
εδω μπορειτε να βαλετε διαφορες φωτογραφιες-ιστοριες αδεσποτων για το πως ηταν πριν (την υιοθεσια)και το πως εγιναν μετα την καθημερινη φροντιδα και αγαπη που τους προσφερθηκαν!!!
λοιπον ξεκιναω εγω..

ΡΟΤΙ

Ο Ρότι ένα ροντβάιλερ, βρέθηκε να περιπλανιέται στη Λάρισα σε άθλια κατάσταση με τρομερό φόβο χωρίς να μπορέσει κανείς να τον πλησιάσει.
Η κοπέλα που αποφάσισε να τον βοηθήσει τον βρήκε μια μέρα στην αυλή της να έχει χτυπηθεί από φόλα!Ο Ρότι έδωσε μεγάλη μάχη και σώθηκε. Η κοπέλα τον φιλοξένησε στο σπίτι της, ζύγιζ μόλις 29 κιλά. Έχει κακοποιηθεί βάναυσα και φοβάται τους ανθρώπους, η αγάπη ευτυχώς θριάμβευσε για μια ακόμη φορά. Ο Ρότι κάνει μεγάλο αγώνα να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπου και τα πάει πολύ καλά. Φιλοξενείται σε πανσιόν υγιέστατος πλέον μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος που θα μοιραστεί μαζί του τη ζωή του.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Ισως καλύτερα, για να έχει κι έναν απώτερο σκοπό, "πριν-μετά-και...τώρα ψάχνει σπίτι"; :rolleyes:

• Like
Reactions: skar and vek

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ωραιο θεμα! Θα βαλω και γω 2 "δικα μου" που αγαπαω και καμαρωνω :)

Περριτο (ποιος αλλος?) Την πρωτη μερα που τον βρηκα το 2011.
IMG_7051.jpg
Copy of IMG_7049.jpg

Πριν 2 μηνες στην αγκαλια μου :D
1794557_10152030315997909_817627074_n.jpg

Πητ (Ερμης). Πρωτη μερα που τον ειδα το 2010 στο Κορωπι.
46117_460103898477_334737_n.jpg

Ερμης σημερα 2014 στο σπιτι του :love:165780_491005746161_4414905_n.jpg

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
στον ερμή η φωτογραφία δεν δειχνει με την πρώτη ματιά πόσο ασχημα ήταν.. εμένα πάντως μου χρειάστηκε ώρα να χαμπαριάσω.
κουκλο τον εκανες στο τελος όμως....και τον περρι
εγώ εχω μόνο κουτάβια και γατιά στο ιστορικό μου και οχι σε (πολύ)ασχημη κατάσταση οπότε δεν μπορώ να βάλω τίποτα.(ευτυχώς δηλαδή)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Hταν και οι δυο σε ασχημη κατασταση... και εξωτερικα και εσωτερικα... Ομως "ανθισαν" και ειναι 2 υπεροχα σκυλια σημερα :)

Απο κουταβια νομιζω η Ντολυ ηταν στην πιο ασχημη κατασταση. Ε Mareco? Μολις 30 ημερων γεματη ψυλλους, τσιμπουρια και με σπασμενα δοντια. Τη βουτηξα απο εναν καταυλισμο.
Αυτο ηταν το θεμα της http://www.dogforum.gr/community/threads/Πρωινη-συναντηση-με-μια-χνουδομπαλιτσα.10566/

Το πως ειναι σημερα μερικες φορες δε το πιστευω :LOL:
31545_552607338101858_2118786150_n.jpg

toulis

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
50
12
Αθήνα
Μετά από μια προσπάθεια υιοθεσίας που είχα κάνει η οποία είχε στενάχωρη κατάληξη, δεν μου έκανε καρδιά να ξαναπροσπαθήσω.:(

Μέχρι που ένα απόγευμα καθώς πήγαινα με το μηχανάκι σε μια επίσκεψη βλέπω κάτι μαλλιαρό να τρέχει ανάμεσα στα αυτοκίνητα, ήταν ένα καφέ κουταβάκι, μέχρι να σταματήσω είχε περάσει μία διασταύρωση χάρο παλεύοντας.
Είχε απομακρυνθεί λίγο όταν κατέβηκα από το μηχανάκι, σκύβω και το φωνάζω σίγουρος ότι με την τρομάρα που είχε θα έτρεχε μακρυά, κι όμως εκείνο γυρνάει και προσπαθεί να καταλάβει τι κρύβετε πίσω από αυτό το εκτυφλωτικό φως.
Σβήνω τα φώτα της μηχανής και με το δεύτερο κάλεσμα έρχεται όλο χαρά χωρίς κανένα δισταγμό.

Για να πω την αλήθεια στην αρχή πίστεψα ότι το έσκασε από κάποιο σπίτι εκεί γύρο και θα βγει κάποιος να το μαζέψει.
Όταν δεν εμφανίστηκε κανείς έλπιζα να το πάρει μια κυρία που σταμάτησε και αυτή.
Όμορφο είναι της λέω κράτα το, μάλλον έχει επιλέξει μόνο του, καλή τύχη! μου απαντάει και φεύγει.
Και με διάφορες σκέψεις να με βασανίζουν επιστρέφω σπίτι με αυτό.

Εκτός από τα αναμενόμενα ( ψήλους τσιμπούρια σκουλήκια ) είχαμε και Δεμοδίκωση σε εκτεταμένη μορφή, έμειναν χωρίς τρίχες, όλο το κεφάλι, τα μπροστά πόδια το στήθος και τα πίσω ποδιά.

Την επόμενη μέρα πήγαμε σε κτηνίατρο για βοήθεια και ξεστράβωμα καθότι άσχετοι.
Σίγουρα θέλετε να το κρατήσετε;
Έτσι είπαμε
Του βάζει εξοπαρασιτικο σπρέι και πάστα για ενδοπαράσιτα και μας λέει ότι έχει και ψώρα.
Κινδυνεύουν να κολλήσουν τα παιδιά γιατρέ;
Ανάλογα με το είδος κύριε.
Πως μπορούμε να διαπιστώσουμε το είδος γιατρέ;
Πρέπει να ξύσω το δέρμα προσπαθώντας να βρω το ακάρι και να στείλω το δήγμα για εξέταση, είναι μία δύσκολη εξέταση που θα πονέσει το ζώο και στοιχίζει κιόλας.
Φεύγω με τρομερό αγχος για τα παιδιά, τα φτερά μου να σέρνονται στο πάτωμα και παντόφλες να πετούν πάνω από το κεφάλι μου.
Μετά από μια ατελείωτη νύχτα και χιλιάδες σκέψεις τελικά βρέθηκε Γιατρός.
Γίναμε καλά και είμαστε αχώριστοι.

Last edited:

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Μετά από μια προσπάθεια υιοθεσίας που είχα κάνει η οποία είχε στενάχωρη κατάληξη, δεν μου έκανε καρδιά να ξαναπροσπαθήσω.:(

Μέχρι που ένα απόγευμα καθώς πήγαινα με το μηχανάκι σε μια επίσκεψη βλέπω κάτι μαλλιαρό να τρέχει ανάμεσα στα αυτοκίνητα, ήταν ένα καφέ κουταβάκι, μέχρι να σταματήσω είχε περάσει μία διασταύρωση χάρο παλεύοντας.
Είχε απομακρυνθεί λίγο όταν κατέβηκα από το μηχανάκι, σκύβω και το φωνάζω σίγουρος ότι με την τρομάρα που είχε θα έτρεχε μακρυά, κι όμως εκείνο γυρνάει και προσπαθεί να καταλάβει τι κρύβετε πίσω από αυτό το εκτυφλωτικό φως.
Σβήνω τα φώτα της μηχανής και με το δεύτερο κάλεσμα έρχεται όλο χαρά χωρίς κανένα δισταγμό.

Για να πω την αλήθεια στην αρχή πίστεψα ότι το έσκασε από κάποιο σπίτι εκεί γύρο και θα βγει κάποιος να το μαζέψει.
Όταν δεν εμφανίστηκε κανείς έλπιζα να το πάρει μια κυρία που σταμάτησε και αυτή.
Όμορφο είναι της λέω κράτα το, μάλλον έχει επιλέξει μόνο του, καλή τύχη! μου απαντάει και φεύγει.
Και με διάφορες σκέψεις να με βασανίζουν επιστρέφω σπίτι με αυτό.

Εκτός από τα αναμενόμενα ( ψήλους τσιμπούρια σκουλήκια ) είχαμε και Δεμοδίκωση σε εκτεταμένη μορφή, έμειναν χωρίς τρίχες, όλο το κεφάλι, τα μπροστά πόδια το στήθος και τα πίσω ποδιά.

Την επόμενη μέρα πήγαμε σε κτηνίατρο για βοήθεια και ξεστράβωμα καθότι άσχετοι.
Σίγουρα θέλετε να το κρατήσετε;
Έτσι είπαμε
Του βάζει εξοπαρασιτικο σπρέι και πάστα για ενδοπαράσιτα και μας λέει ότι έχει και ψώρα.
Κινδυνεύουν να κολλήσουν τα παιδιά γιατρέ;
Ανάλογα με το είδος κύριε.
Πως μπορούμε να διαπιστώσουμε το είδος γιατρέ;
Πρέπει να ξύσω το δέρμα προσπαθώντας να βρω το ακάρι και να στείλω το δήγμα για εξέταση, είναι μία δύσκολη εξέταση που θα πονέσει το ζώο και στοιχίζει κιόλας.
Φεύγω με τρομερό αγχος για τα παιδιά, τα φτερά μου να σέρνονται στο πάτωμα και παντόφλες να πετούν πάνω από το κεφάλι μου.
Μετά από μια ατελείωτη νύχτα και χιλιάδες σκέψεις τελικά βρέθηκε Γιατρός.
Γίναμε καλά και είμαστε αχώριστοι.
Μπράβο,μπράβο ειλικρινά με συγκίνησες,καλά έκανες που το κράτησες το μικράκι..Ο πρώτος γιατρός ήταν λίγο μ...ας ή μου φάνηκε?

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Θα ποσταρουμε κι εμεις εδω...λοιπον:

οταν βρεθηκε ηταν 35,2κιλα, εγκυος με ερλιχια και λεισμανιωση. Το τριχωμα ηταν θαμπο και με σε καποια σημεια, μπουτι,ουρα και θωρακα το τριχωμα παρουσιαζε κενά. Περισυλεχθηκε,στειρωθηκε,εκανε θεραπεια και οταν την υιοθετησα απλα ειχε παρει 1κιλο. κατοπιν το 2012 εφτασε τα 39κιλα και το 2013 σταθεροποιηθηκε στα 37,5κιλα το τριχωμα ανθησε παντου, η ουρα θεριεψε οπως και το τριχωμα στον θωρακα. Επισεις ξεπερασαμε αρκετες φοβιες και το μονο που μας εμεινε ειναι η κροτοφοβια, αλλα το δουλευουμε και αυτο σταδιακα. Αυτα τα πολλα απο μας!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
τουλη πραγματικά συγχαρητηρια. Λιγοι που έχουν παιδια στο σπιτι θα μάζευαν ένα αδέσποτο σκυλί σε αυτη την ομολογουμένως σοκαριστική κατάσταση..
Τυχερός ο σκυλάκος

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Τούλη πραγματικά συγχαρητήρια κι από εμένα, καταλαβαίνω απόλυτα σε τι διλλήματα μπήκες .
Αμαλία η ιστορία του Περίτο δεν θα πάψει ποτέ να με συγκινεί ιδιαίτερα. Χάρις σε εσένα βρήκε τον άνθρωπο του, πραγματικά αν πίστευα σε αυτά θα έλεγα ότι η σχέση του με την Ιφιγένεια είναι καρμική!