Vas,κι εγω πιστευω οτι βιαζεσαι να παρεις σκυλο.Εγω ειμαι δασκαλα(διορθωματα,διαγωνισματα) και ανα τακτα διαστηματα δεν προλαβαινω να ασχοληθω με το σκυλο κι ομως το κανω,γιατι θελω.Μπορει λιγο να του αλλαξα το ωραριο του καποιες στιγμες αλλα δεν του στερησα τιποτα.Και αργαααα το βραδυ τον εβγαλα βολτα,και κομματια απο τη δουλεια ήμουν και σε διαμερισμα ζω(εννοειται δεν εχω κηπο),αλλα φροντιζα να ασκειται καθημερινα και μεσα κι εξω απο το σπιτι.Ειναι κοντοτριχος και το σπιτι μου ειναι σαν κομμωτηριο απο τις τριχες και μολοσσος ειναι και ομως χωραει παντου όσα ατομα και αν υπαρχουν στο σπιτι.Αλλα ξερεις;Τον εκπαιδευω για να μην ανεβαινει σε κανενα, να μην κανει χαλια το σπιτι,κτλ.Πριν παρεις σκυλο,σκεψου οτι ειναι σαν να υιοθετεις παιδι.Τοσο σοβαρα δεξου το.Και σχολειο θα το πας(εκπαιδευση) και θα παιξεις μαζι του (αντιστοιχα και με το σκυλο) και θα ξενυχτισεις... γιατι απλα θες να αποκτησεις την δυνατοτερη σχεση που μπορεις μαζι του.Θα αφηνες το παιδι σου σε περιοδους που ζοριζεσαι;Να ξερεις οτι δε σε κατηγορει κανεις,αλλα προσπαθουμε να τα δεις τα πραγματα πιο αντικειμενικα και με διαρκεια χρονου.
Συμφωνώ με όλους εδώ και περισσότερο με την skylakos.΄Εχω λίγη πείρα και πολύ μικρό σκυλί...ωστόσο νοιώθω πραγματικά ότι υιοθέτησα παιδί (πολύ αντιπροσωπευτική φράση, η πλέον αντιπροσωπευτική θα έλεγα!) και μάλιστα ένα παιδί
που δεν θα μεγαλώσει ποτέ και θα εξαρτάται ισοβίως από εμένα.Τα παιδιά μου, αν και 12 και 13 ετών, ασχολούνται ενεργά με το σκυλί, το καθαρίζουν, το πάνε βόλτα, όμως...είναι παιδιά, αύριο θα έχουν διαγωνίσματα, ιδιαίτερα, κολυμβητήρια...μετά Πανεπιστήμια, σχέσεις, μεταπτυχιακά, καριέρες ...και να θέλουν, οι προτεραιότητές τους θα είναι άλλες, απείρως σοβαρότερες. Γνώμη μου: ξεκουράσου από τις εξετάσεις σου, καλά αποτελέσματα να έχεις, αν καταφέρεις να πάρεις πίσω το σκυλάκο που έδωσες καλώς, αλλιώς άστο για την ώρα. Ηρέμησε, πήγαινε διακοπές, βάλε σε μια τάξη τη ζωή σου και όταν με το καλό γίνει αυτό, τότε το ξανασκέφτεσαι, εδώ είμαστε. Από το στρες και την αγωνία που πέρασες τωρα που τελείωσαν όλα νοιώθεις και ενοχές που έδωσες το φιλαράκι σου και θέλεις να το αντικαταστήσεις εδώ και τώρα. Μην το κάνεις, τα δύσκολα είναι μπροστά σου, δεν πέρασαν.
Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις.