αγορα σαρ-πει

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εγώ την σοβαρότητα της κατάστασης σε Shar-pei Bulldog κλπ κλπ την εντοπίζω στο ότι ο άνθρωπος δεν κάνει τιποτα για να εξαλείψει προβλήματα, αλλά αντιθετως κάνει ότι μπορεί για να μεγενθύνονται με επεμβάσεις οι οποίες γίνονται προληπτικά - καισαρικές κλπ ... είναι δηλαδή η εκτροφή τους σε τελειως λάθος δρόμο γι'αυτο τις θεωρώ πιο προβληματικές από άλλες που μπορεί να έχουν πχ δυσπλασία αλλά την εξετάζουν και την απορρίπτουν (ή τέλοσπάντων πρέπει να την απορρίψουν) Διορθωτικές επεμβασεις στα βλέφαρα και δή προληπτικές είναι καταστροφή της φυλής.

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
.
Γιατί δε μου αρέσει να δημιουργούνται εντυπώσεις και να μένει η αίσθηση ότι οι σαρ-πεάδες γουστάρουνε να καταστρέφεται η φυλή που αγαπούν.

κοιτα να δεις κ γω σαρπεδου ειμαι κ απο τις ποιο φανατικες,φυσικα κ δεν γουσταρουμε να καταστρεφουμε καμια φυλη, ουτε εμεις ουτε κανενας αλλος κυνοφυλος για τη δικη του φυλη το γουσταρει αυτο. ομως η αγνοια κ το γυρισμα της πλατης μας μπορει να επιφερει καλιστα τα ιδια ακριβως αποτελεσματα με την σκοπιμη καταστροφη...
μην με εχθρευεσαι αλλο, αυτο που κανω ειναι να ενημερωνω για τα προβληματα της φυλης μου κ να αποτρεπω ετσι τον κοσμο να περνει σαρ-πει αμφιβολου ποιοτητας κ πολυ πολυ ζαρωτα ( πραγμα που ισως κ να μη με συμφερει γιατι οταν εγω θα χω κανενα πολυ πολυ ζαρωτο κουταβι δεν θα χω που να το δωσω). αντε μπας κ αλλαξει κατι επιτελους

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Σε ρωταω τι πιστεύεις ότι θα πρέπει να αλλάξει στο σαρ –πει για να μην πηγαίνει από το «κακό στο χειρότερο» (όπως εσυ έγραψες) και μου απαντάς «πολλά, παρα πολλά» χωρίς να αναφέρεις ούτε ένα. Αν δεν μπορεί να εντοπίσει ένας λάτρης της φυλής τα πολυ συγκεκριμενα προβλήματα που οδηγούν τη φυλή που αγαπάει από το «κακό στο χειρότερο» ποιος μπορεί να το κάνει? Ανέφερε έστω αυτά που θεωρείς σημαντικότερα.
απο το κακο στο χειροτερο πηγαινει γιατι εχουν ερθει ολα αυτα το σκυλια απο τα pet shop και ολοι ζευγαρωνουν με οτι να'ναι... βλεπει ο αλλος τον σκυλο του γειτονα και του αρεσει επειδη εχει ωραιο χρωματακι ελα βρε να τα κανουμε ζευγαρι να κανουμε κουταβακιά... Τα σαρ πέι κατα μεγαλο ποσοστο εχουν λυσει τα παραπανω προβληματα... αλλα στο εξωτερικο και απο καλους εκτροφεις που οπως ανεφερε η "φιλη" μου πιο πανω αρνηθικάν να της δωσουν κουταβι
''γιατι αυτα πουλανε...τα αλλα οχι'' οπως μου χε πει μεγαλη ξενη εκτροφεας..της ειχα ζητησει κουταβι κ δεν μου δωσε για να μην το ζευγαρωσω με τον δικο μου κ της χαλασω τα αιματα( που δικιο ειχε δεν λεω, οτι ο αλλος κοπιαζει χρονια δεν μπορω εγω να του το καταστρεψω). κ οταν της ανεφερα οτι εχω κανονισει γεννα με τον συγκεκριμενο αρσενικο μου απαντησε..''τσσσσ, τετοια ειναι γεματα η κινα( εννοουσε τον σκυλο μου), δεν θα βρισκεις να δωσεις ουτε ενα κουταβι!κανεις δεν τα θελει αυτα!
επειδη ημουν μπροστα στην κουβεντα(την εφερα σε επαφη οταν ηρθε η εκτροφέας να με επισκεφτει στην Ελλαδα) δεν της ειπε αυτα οτι αυτα πουλανε μαλλον αυτο ηθελε να ακουσει. Της ειπε κατα την γνωμη της αυτο που βλεπει μπροστα της δεν ειναι σαρ πέι καθαροαιμο...με τακτ και βεβαια δεν θα χαραμιζε μια σκυλα με αυτον το σκυλο γιατι παρα πολυ απλα δεν ειναι μονο τι βλεπεις αλλα τι κρυβετε απο πισω...απο τον σκυλο ποιοι ειναι οι γονείς του οι παπουδες κτλ. Δεν μπορει καποιος να αναιρει δουλεια που καποιοι εχουν κανει 35 χρονιά και αντι να κοιταει την υγεια των σκυλων που ζευγαρωνει και να κανει "σωστες" επιλογες (οσο μπορει) να κανει οτι'ναι. Αυτο ειναι το προβλημα στην Ελλαδα οτι ζευγαρωνουν σκυλια χωρις υποβαρθο απο πισω...
και αυτο ονομαζετε εκτροφή...

Οσο αναφορα τα προβληματα....πχ: δερμα το προτυπο του σαρ πέι λεει οχι πολλες ζαρες... τα δερματικα οφειλοντε σε κυριως σε γονιδιο και οχι στις ζαρες...
Τα ματιά κατα μεγαλο ποσοστο ειναι γιατι εχουν σφηκτο δερμα...
Δυσπλασια απλα γιατι κανενας δεν ελενχει τι ζευραρωνει...

Οι μυθοι ειναι τα πιο πολλα απο αυτα και υπαρχουν σκυλια γεματα υγεια... αλλα οι κτηνιατροι στην Ελλαδα βλεπουν ολα τα προβληματικα (και λογικο ειναι)...

οσο για το σωματοφυλακη... δεν θα το σχολιασω γιατι πιστευω εξαρτατε τον σκυλο... μονο προσοχη σε οσουν θελουν να δοκιμαζουν διαφορα αν ξερουν οτι οταν το σαρ πει δεν εχει αρκετη γωνιωση πισω(που σαν φυλη δεν εχει) ειναι επικινδυνο να τραυματιστουν στα ποδια (χιαστος). Ειναι σκυλια προσαρμοστικά οποτε πιστευω οτι πολλα μπορουν να κανουν και πιστευω οτι περνουν τον χαρακτηρα του ιδιοκτητη.

Οσο για το κινεζικο προτυπο και την ΓΕΝΝΕΤΗΡΑ ΧΩΡΑ!!! εχω μιλησει με πολλους στο εξωτερικο... ειναι μια ουτοπια... ολες οι φυλες αλλαζουν με την παροδο του χρονου οπως και οι ανθρωποι και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ξερει πως ηταν στα αρχαια χρονια... Απο αγαλματιδια που βρεθικαν ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ οτι ειναι ενας κομπακτ σκυλος με γυριστη ουρα ΓΕΡΟΔΕΜΕΝΟΣ!!! και με μουσουδα λιγο φουσκωτη. Ακομα και τωρα αν παει κανεις σε Εκθεσεις στην Κινα σκυλια σαν αυτα που εχουμε και εμεις εχουν... Τα Αμερικανικα εκτρωματα οπως αναφερει και η "φιλη" μου.... που αν καπιος ψαξει θα δει οτι τα σκυλια που εστηλαν οι Κινεζοι στην Αμερικη ηταν πολυ κοντα σε αυτα που εχουμε εμεις τωρα...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αλλα μην προσπαθουμε να επιβαλουμε στους αλλους οτι αυτος ειναι και ο πιο σωστος...
Και αν θελουμε να λεγομαστε εκτροφεις να τηρουμε τους κανονες... και να μην ζευγαρωνουμε με οποιαδηποτε σκυλα βρουμε...

Ολο αυτο που διαβαζω μου φερνει λυπη για το μελλον των σαρ πέι στην χωρα μας... γιατι τελικα δεν βλεπω ανθρωπους με αρχες... στην φιλία, στην υπευθυνοτητα εκτροφης, πολλα λογια και πραξεις πισω απο το τραπεζι... και εναν εγωισμό που κανεναν δεν ωφελεί... κριμα...

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
νομιζω οτι το πιασα το νοημα κ τα εισαγωγικα precius hug κ λειπαμε πραγματικα κ γι αυτα που ξεστομιζεις κ γι αυτα που πιστευεις αλλα οπως εχω πει κι αλλες φορες ειναι δικαιωμα του καθενος να πιστευει οτι θελει.
εγω δεν σου πεταξα ποτε λασπη, οπως κανεις με την πρωτη ευκαιρεια εσυ.
εχω κ γω αμα θελω να πω πολλα...αλλα δεν το κανω.αυτο ειναι φιλια.να αγαπας τον αλλον με τα ελλατωματα του κ να μην τον διασυρεις .;)
λυπαμαι που χριαστηκε να γινει ολο αυτο σε ενα φορουμ με τοσα ατομα παροντες...εγω δεν ανεφερα κ δεν κατηγορησα ποτε την εκτροφη σου ή εσενα..αντιθετα σε στιριζω κ πισω απο την πλατη σου, λυπαμαι που δεν το βλεπεις!( το θεματακι με το αρθρο το χειριστικα πολυ λεπτα νομιζω..)
ασε με εμενα να ζευγαρωνω λοιπον τα ημιαιμα μου κ να τους καταστρεφω τις αρθρωσεις κ συ σωσε την φυλη στην ελλαδα.
κατι τετοια βλεπω κ μου ρχετε να τα παρατησω ολα κ να παω να φτιαξω κανα κυνοκομειο να ασχοληθω με τα αδεσποτακια μου..

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Εγώ πάλι θεωρώ πως το Σαρ-Πέι είναι φυλή με αρκετά προβλήματα και μπορεί να χαρακτηριστεί "προβληματική" από τη στιγμή που τα προβλήματα γίνοντε αποδεκτά "χάρην γούστου" αγοραστικού κοινού και εκτροφέων.

Όταν λέμε πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις , εννοούμε προβλήματα υγείας που είναι συνδεδεμένα με μορφολογικά χαρακτηριστικά που εμείς (οι άνθρωποι) θέλουμε να έχουν τα σκυλιά...Γιατί έτσι μας αρέσει!

Και ναί , υπάρχουν φυλές που ακόμα είναι ελεύθερες από τέτοιου είδους προβλήματα...αρκετές.
Δεν είναι ότι δε συμφωνώ σε αυτό που λες για το αγοραστικό κοινό που θέλει ζαρωμένα σκυλιά. Εκεί όμως θεωρώ ότι το πρόβλημα δημιουργείται από κουταβέμπορους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παραγωγή πιασάρικων σκύλων.
Αλλά και πάλι δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι η εμφάνιση του σκύλου αυτού ευθύνεται για τα προβλήματα του.
Η ζάρα δε συνδέεται με τα δερματικά, Όσο για το εντρόπιο... Η δικιά μου η σκύλα δεν είχε ζάρα στο κορμί (προς απογοήτευση όλων) αλλά ήτανε φουλ της ζάρας στο κεφάλι. Γνωστή και καταξιωμένη οφθαλμίατρος με πίεζε για βλαφαροπλαστική στο 6μηνο max. Ο κτηνίατρος μου επέμενε ότι το κέφάλι της σκύλας μου θα μεγαλώσει κι άλλο και να της δώσω άλλους 2 μήνες περιθώριο. Τελικά είχε δίκιο και δε χρειάστηκε βλεφαροπλαστική. Αν είχα ακούσει την πρώτη γνώμη μόνο, θα είχα ένα σκυλί με βλεφαροπλαστική χωρίς λόγο!

λουκια, μην πεφτεις παλι να με φας!
Ένα από τα πράγματα που με βγάζουνε από τα ρούχα μου σε αυτή τη ζωή είναι η αοριστολογίες χάρη δημιουργίας εντυπώσεων!

πες μου σε παρακαλω ποσα σαρ-πει εχεις δει με
...............
...............
...............
...............
...............
δεν μπορω λοιπον να κλεισω τα ματια κ να πω '' λατρευω τα σαρ-πει ειναι η καλυτερη φυλη, εχει λιγα προβληματακια οπως κ καθε αλλη φυλη..''
οχι, λυπαμαι δεν ειναι ετσι, κ οσο πιο γρηγορα το καταλαβετε ολοι σας, εκτροφεις, ιδιοκτητες, κριτες τοσο το καλυτερο για τα σκυλια...
Όχι πολλά, αλλά εγώ δεν είμαι ειδήμονας.
Πάντως δεν είναι περισσότερα από τους ΓΠ χωρίς πίσω πόδια, μπλα μπλα μπλα μπλα (να κάτσω να κάνω λίστα με τα προβλήματα των διαφόρων φυλών; )
Δε λέω ότι η φυλή δεν έχει προβλήματα, όσο κι αν δεν εννοείτε να το καταλάβαιτε. Λέω πως η φυλή δεν είναι στην τραγική κατάσταση που για κάποιο λόγο εξακολουθείτε να περιγράφεται.
Εσύ λοιπόν Έλενα που σπαράζει η καρδιά σου και που ασχολείσαι με τη φυλή ενεργά (μέσω εκτροφής) τί προτείνεις; Εσύ τι μέτρα παίρνεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της φυλής; Για τα σκελετικά, τις δυσπλασίες, την αμυλοείδωση, τα δερματικά, το εντρόπιο κλπ κλπ; Τί εξετάσεις κάνεις στα σκυλιά σου; Τί προτείνεις να κάνουμε οι υπόλοιποι;

Denis,
δυστυχώς το κουταβεμπόριο και η ασυνείδητη "εκτροφή" κάνει μεγάλη ζημιά σε όλες τις φυλές.
Στα shar pei ειδικότερα, μεγάλη ζημιά κάνει και το παρουσιάζουμε τη φυλή σαν προβληματική. Γιατί τότε κάποιος που δε γνωρίζει και πολλά πολλά, συμβιβάζεται με πραγματικά προβληματικά σκυλιά γιατί θεωρεί ότι έτσι είναι τα shar pei, άρα δεν έχει και πολλές πολλές αξιώσεις. Δεν είναι όμως καθόλου έτσι τα πράγματα!
Διορθωτικές επεμβασεις στα βλέφαρα και δή προληπτικές είναι καταστροφή της φυλής.
Μήπως να ξεκολλούσαμε λιγάκι από αυτό το τροπάριο; Γιατί το μυαλό μου έχει αρχίσει να κάνει περίεργες σκέψεις! Δεν έχει λογική το κόλλημα που έχετε φάει εδώ μέσα με το εντρόπιο όταν σκυλιά πεθαίνουνε από αμυλοείδωση!

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Το "προληπτικό" του θέματος στο οποίο ενίσταμαι το καταλαβαίνεις ? Εννοείται ότι η αμυλοείδωση είναι πιο σοβαρή σαν ασθένεια, η προληπτική επέμβαση όμως είναι πιο σοβαρή σαν νοοτροπία, και δεν επιφέρει καμία ελπίδα για βελτίωση της εκτροφής ... εκεί ενίσταμαι ... δεν είναι πιο προβληματική φυλή από άλλες - όχι !

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν είναι ότι δε συμφωνώ σε αυτό που λες για το αγοραστικό κοινό που θέλει ζαρωμένα σκυλιά. Εκεί όμως θεωρώ ότι το πρόβλημα δημιουργείται από κουταβέμπορους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παραγωγή πιασάρικων σκύλων.
Ο «πιασαρικος» σκύλος είναι «πιασαρικος» επειδή πουλάει και εκεί ακριβώς εντοπίζεται η ευθύνη του αγοραστικού κοινού. Όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Αν τα υπερτυπικα σκυλιά δεν πούλαγαν, οι εκτροφείς μοιραία θα άλλαζαν ρότα, δεν θα κουκούλωναν τα προβλήματα! ;)

Όλοι φταίμε για αυτήν την κατάσταση που ως αποτελεσμα εχει προβληματικα σκυλια. Όμιλοι, κριτές, εκτροφείς, και λάτρεις της κάθε φυλής.

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
ενταξυ, δεν με τρως (αφου σε εξοργηζει..:D).
εγω πολυ ενεργα δεν ειμαι στην εκτροφη κ ετσι δεν μπορω να κανω πολλα.
κανω εκτροφη αλλα με πολυ πολυ περιορισμενες γεννες, κ να σου πω την αληθεια ενεργα θα μπορω να πω οτι πρατω, οταν θα χω κ γω την οικονομικη ( κ αλλες) ευχερεια να φερω εναν καλο επιβητορα, να παω στο εξωτερικο να ψαχτω κ αλλα παρομια τα οποια θα μπουν σιγα σιγα σε μια σειρα γιατι στην ουσια μολις τελιωσα απο τις σπουδες μου, ψαχνω για δουλεια κ.τ.λ.
μιας λοιπον κ ειρωνικα μου απευθυνεις το λογο για το τι κανω εγω για τη φυλη θα σου απαντησω τι κανω εγω με τα σκυλια μου.
πρωτα απ ολα τα ελεγχω για δυσπλασια αγκωνων κ ισχιων.
κοιταω οι γεννητορες αλλα κ οι πισω γεννιες(οπου αυτο ειναι εφικτο)να ειναι απαλαγμενες απο δερματικα κ οφθαλμικα προβληματα κ κοιταω πολυ κ το ταπεραμεντο των σκυλων. ελεγχος γινεται επισης κ στο δαγκωμα κ στη χρωστικη.οσο για την αμυλοειδωση δυστιχως δεν μπορεις να κανεις πολλα...ξερω ομως οτι ο αρσενικος μου ειναι σιγουρα απαλαγμενος καθως κ η μητερα του(ενα σαρ-πει πιστευεται οτι εμφανιζει αμυλωειδωση μεχρι την ηλικια περιπου των 7 ετων).
δεν ζευγαρωνω ποτε υπερβολικα ζαρωτα σκυλια ή σκυλια με οφθαλμικα κ δερματικα προβληματα γιατι μεταβιβαζονται.
φυσικα γεννιουντε κατα καιρους κ καποια κουταβια που εχουν οφθαλμικα προβληματα.σε εκεινα τα κουταβια φροντιζω να ξεκαθαριζω απο πριν στους μελλοντικους ιδιοκτητες οτι δεν θα πρεπει να τα ζευγαρωσουν ποτε κ τους εξηγω τους λογους, ακομη κ σε εκεινα που κανουν προληπτικα ραμματακια.αλλα ξερεις πως ειναι αυτα..σου λενε ναι, ναι κ μια μερα των ημερων βλεπεις την αγγελια γεννας τους στην χρυση ευκαιρια...
αν ηταν στο χερι μου θα τα στειρωνα κιολας!κ μαλιστα θελω να ρωτησω αν αυτο ειναι εφικτο, να τους βαζω δηλαδη να υπογραφουν οτι σε συγκεκριμενη ηλικια θα στειρωνουν το ζωο.
τωρα το τι κανω με τα αλλα σαρ-πει, θα σου πω.
λογο του οτι εχω δουλεψει σε πολλα μεγαλα κ μικρα πετ σοπ , ειχα την ευκαιρεια να αποτρεψω καποια ατομα απ το να παρουν αυτα τα σκυλια αφου δεν τους ταιριαζαν, αλλους να τους παραπεμψω σε εκτροφεις κ στο εξωτερικο για κουταβι, αλλους να μην ζευγαρωσουν τα σκυλια τους εξηγοντας τους τα προβληματα που τα δικα τους ειχαν κ που δεν επρεπε να μεταφερουν σε κουταβια κ σε ολους φωναζα να μην παρουν εκεινα με τα οφθαλμικα προβληματα , να απαιτουν τα πεντιγρυ τους κ να κοιτανε κ το πεντιγρυ του σκυλου που θελουν να ζευγαρωσουν με το δικο τους για αποφυγη αιμομιξιας κ διεωνηση των προβληματων.ολα αυτα στα μουλωχτα κ με κυνδινο καθε φορα να χασω την δουλεια μου. αυτα μπορουσα αυτα εκανα.
κ να σου πω κ κατι τελευταιο για να σας φυγει κ οσοι εχετε το αγχος...
δεν προκειται ποτε να κανω εντατικη εκτροφη κ να γεμισω σκυλια κ να τα χω ολα κλεισμενα σ'ενα σπιτι ή σε κλουβια σε κεννελ.δεν ειναι στα ορια της ηθικης μου αυτο, γιατι πανω απ ολα αγαπω τα σκυλια κ μετα ολα τα αλλα.θα εχω παντα οσα σκυλια μου επιτρεπει ο χωρος κ ο χρονος μου. οσα σκυλια θα μπορω να παρω στις διακοπες μαζι μου ( γιατι ουτε σε πανσιον τα αφεινω ουτε στη μαμα κ το μπαμπα), οσα σκυλια θα μπορω να βγαζω εξω καθημερινα, οσα σκυλια θα χωραει ο καναπες μου κ οσα σκυλια θα χωραει η καρδια μου! γιατι μπορει να χωραει ολα τα σκυλια του κοσμου μεσα αλλα τα σκυλια που εχω δυπλα μου θελω να μοιραζονται ισαξια την αγαπη κ την φροντιδα μου κ την προσοχη μου κ αυτο αυτοματα δεν μου επιτρεπει να χω πολλα...(γιατι φροντιδα για μενα δεν ειναι μονο το ταισμα κ η βολτα)

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
καλησπερα...ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω οσο και να σπαω το κεφαλι μου ποιοι μπορει να ειναι οι ¨προσωπικοι" σου λογοι που δεν ηθελες εναν ημιαιμο σκυλο και ηθελες αποκλειστικα ρατσας.....
επισης δεν μπορω να καταλαβω πως διαλεξες εναν σκυλο που δεν σου αρεσει εμφανισιακα αποκαλωντας τον μοσχαροκεφαλα....!πιστεψε με κ αυτος κατι τετοιο θα λεει για σενα....αυτα ειναι αμοιβαια ειδικα στους σκυλους που ειναι τοσο δωτικα πλασματα κ οπως ανεφερε κ η precious hug αποκτουν το χαρακτηρα του αφεντικου τους!
πιστευω απ τα λεγομενα σου γιατι μου φαινεσαι πολυ δηθεν, οτι εισαι το απολυτο δειγμα ανθρωπου που επελεξε αυτην την ρατσα μονο για την εμφανιση του διοτι τον "απιστευτο"χαρακτηρα που λες οτι εχουν τα σαρ-πει τον εχουν πολυ ποιο "ομορφα" σκυλια!οποτε θα μπορουσες να επιλεξεις μια αλλη φυλη που να την γουσταρεις περισσοτερο και να μην καταπιεζεσαι....!οντως θα πρεπει να ειναι πολυ βασανιστικο κ ψυχοφθορο να βλεπεις, ποσο μαλλον να χαιδευεις αυτην την μοσχαροκεφαλη....το ποιο ακυρο απ οτι ειπες ειναι οτι οσοι επιλεγουν σαρ-πει το επιλεγουν λογο του χαρακτηρα κ της ιδιοσυγκρασιας του.....δεν νομιζω!!!!!!!!εχω δουλεψει χρονια σε πετ σοπ κ πιστεψε με ολοι τα ζαρωτα παχουλα γλυκουλια κουταβακια ζητανε που ουτε τι ρατσα ειναι δεν ξερουν!
μην σε ενοχλει ο ορος "προβληματικη" φυλη διοτι ειναι κ δυστυχως την εκαναν καποιοι τυποι σαν εσενα που "δεν τους νοιαζει η εξωτερικη εμφανιση".τα σαρ-πει ειναι εκπλυκτικη φυλη σε χαρακτηρα ειναι ομως θυματα της μοδας και συμφωνω απολυτα με την αποψη της elenamagna και το κινεζικο αρχεγονο σαρ-πει.ειμαι ιδιοκτητρια γερμ.ποιμενικου κ εχω επιλεξει το εργασιακο ¨"προτυπο" που ειναι πολυ κοντα στο αρχεγονο,για τους λογους που προανεφερες περι ΓΠ και ανυπαρκτα πισω ποδια...μηπως το ιδιο να κανατε κ εσεις?
οσον αφορα αυτο το "αφγανι" τι εννοεις?τηγανι?εβγαλε νεο μοντελο η τεφαλ?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πολύ μ'αρέσουν αυτά που λες Έλενα....
χαίρομαι τόσο πολύ που είσαι στην παρέα μας!

Επίσης θα συμφωνίσω με τον Denis. Τα προλυπτικά χειρουργεία όντως καταστρέφουν φυλές. Και αυτό γιατί πολλοί νομίζουν:
"Out of sight - out of mind!"
πως ότι πρόβλημα δεν βλέπουν πια, ΔΕΝ υπάρχει πια.
Δεν είναι έτσι όμως. Το DNA δεν αλλάζει.

Είναι αστείο πως μερικοί αγαπούν μια "φυλή" (ως εικόνα) και μερικοί την αγαπούν ως μια φυλή σκύλων (ως σκύλος πάνω απ΄ όλα όμως).

Αν δεν μπορεί να είναι πρώτα απ'όλα ΣΚΥΛΟΣ (χωρίς να χρειάζεται μπάνιο κάθε 5 μέρες, ή καισαρική για κάθε γέννα, η βοήθεια ιατρική για να παίζει ή να βλέπει)
Τι ΣΗΜΑΣΙΑ έχει αν είναι "ΕΞΑΙΡΕΤΟ" στην έκθεση;;;;

Εξαίρετο στην έκθεση κι αποριπταίο στη ζωή;;;

Φυσικά μπορείς να έχεις και τα δύο ! θα βοηθήσει να αλλάξει το πρότυπο φυλής.
Θα βοηθίσει επίσης αν δεν ζευγαρώνουν σκύλοι που έχουν υποστεί προλυπτικά χειρουργεία (ή έχουν κληρονομικά προβλημάτα).

Και μην κοιτάτε πάντα ΠΙΣΩ για δικαιολογίες. Τα πρώτα Σαρ-Πει που πήγαν στην Αμερική χρειάστικαν πολλά χειρουργεία για να καταφέρει να βλέπουν ή να μην υποφέρουν τα μάτια τους.

Αυτό ΔΕΝ σημαίνει πως πρέπει να συνεχίζεται σήμερα το ίδιο (ήταν απειλούμενη φυλή τότε, τώρα όχι).

Μπορεί μια φυλή να τα "έχει όλα". Φτάνει εκείνοι που την εκτρέφουν να τα ΘΕΛΟΥΝ όλα, κι να μην αρκούνται με τα λίγα. Να είναι δηλαδή πολύ πιο αυστηροί στα θέματα που είναι πιο σημαντικά (ΥΓΕΙΑ και ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ).

Η μορφολογία; Αλλάζει συνεχώς (σε ΟΛΕΣ τις φυλές, συνεχώς) ΕΤΣΙ κι ΑΛΛΙΩΣ. Μην πολυδένεστε μαζί της. Οχι σε βαθμό να δέχεστε να ζευγαρώνετε σκύλους με κληρονομικά προβλήματα γιατί έχουν το σωστό "look" ή "type".

Last edited:

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
κ γω χαιρουμε που επιτελους βρισκω ανθρωπους εδω μεσα που ενστερνιζονται την γνωμη μου κ δεχονται την αποψη μου!
ευτιχως γιατι ειχα αρχισει να πιστευω πως ειμαι μονη, πως ειμαι υπερβολικη, πως ειμαι τελειως ασχετη κ δεν ξερω κ γω τι αλλο...
σας ευχαριστω.

να ρωτησω κ κατι ασχετο? εγκαταστασεις agility κοντα στην αθηνα εχει κανεις?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Εlenamagna μου έχει δημιουργηθεί μία απορία.
Tο πρότυπο της φυλής το γνωρίζεις προφανώς.

Νομίζεις ότι με το να έχεις Shar - Pei που δεν θα κέρδιζαν σε καμία έκθεση και να τα ζευγαρώνεις κάνεις καλό στην φυλή ? Αμφιβάλλω γι'αυτό.

Γιατί μαζί με την έλλειψη ζάρας τα Shar Pei σου ΜΠΟΡΕΙ να έχουν χίλια άλλα ελαττώματα πραγματικά που να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο πρότυπο της φυλής.

Μην μου απαντήσεις ότι δεν έχουν, ούτε θεωρητικά για το Shar Pei στην πράξη πές μου πως σε διαχωρίζει κανείς από έναν πολύ κακό εκτροφέα ?? Ακόμα και καλές προθεσεις να έχεις, δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Οι εκτροφείς ΑΝ μπορούν (όχι οι Ελληνες φυσικά) πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα στην φυλή ΜΕΣΩ της διαδικασίας των εκθέσεων μορφολογίας. Δεν μπορούν και δεν θέλουν, το Shar - Pei είναι το σκυλί με τις ζάρες και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Σε τέτοιες φυλές νομίζω η κατάσταση είναι αδιέξοδη και πραγματικά εγώ ή θα είχα τα σκυλιά pet και στειρωμένα ή θα άλλαζα φυλή. Ακριβώς γιατί και οι δύο πλευρές 'εχουν δίκιο αλλά και άδικο ...

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
Νομίζεις ότι με το να έχεις Shar - Pei που δεν θα κέρδιζαν σε καμία έκθεση και να τα ζευγαρώνεις κάνεις καλό στην φυλή ? Αμφιβάλλω γι'αυτό.
λοιπον, εχουμε κ λεμε.ολα μου τα σκυλια πηγαινουν εστω κ μια φορα σε εκθεση για να δω κ πως τα κρινουν οι τριτοι, οχι μονο εγω.απο αυτα , εκεινα που εχουν προοπτικη στις εκθεσεις συνεχιζουν ( η θυληκια μου εγινε πρωταθλητρια ελλαδος), εκεινα που ειναι απλα καλα ή πολυ καλα , αλλα οχι εξαιρετα , ειτε ζευγαρωνονται (αν κρινω φυσικα οτι εχουν κατι να δωσουν)με αριστα κατα τη γνωμη μου σκυλια που ισοφαριζουν με τα συν τους τα πλην των αλλων, ειτε μενουν απλα δυπλα μου επειδη τα γουσταρω. μεχρι τωρα κανενα μου σκυλι δεν ηταν εκτως προτυπου, κ ο συγκεκριμενος αρσενικος που γινεται τοσος ντορος εχει περασει απο εκθεση, ειναι εγγεγραμμενος στον κοε, το ιδιο κ οι γονεις του κ εχει πιο πολλα συν σε χαρακτηρα κ υγεια απο οτι σε μορφολογια αλλα αυτο δεν τον κανει ημιαιμο νομιζω....

Γιατί μαζί με την έλλειψη ζάρας τα Shar Pei σου ΜΠΟΡΕΙ να έχουν χίλια άλλα ελαττώματα πραγματικά που να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο πρότυπο της φυλής.
τα σαρ-πει μου δεν ειναι πιτ μπουλακια να ναι τσιτωμενα.φυσικα κ εχουν ζαρες, αλλα οχι τοσες οσες θα τους διμιουργουσαν προβλημα. στην ενηλικιωση εχουν τις απαιτουμενες στο κεφαλι κ λιγες στο ακρωμιο.δεν βγαινουν φυσικα εκτως προτυπου!

Μην μου απαντήσεις ότι δεν έχουν, ούτε θεωρητικά για το Shar Pei στην πράξη πές μου πως σε διαχωρίζει κανείς από έναν πολύ κακό εκτροφέα ??
δεν ξερω αν μπορω να ανταγωνιστω εναν καλο εκτροφεα που χει ξοδεψει ενα καρο χρηματα που χει τρεξει απο δω κ απο κει να φερει αλλα αιματα, ξερω απλα οτι προσπαθω να γινω κ γω ετσι, ξερω οτι σεβομαι τη φυλη κ την αγαπω κ πιστευω οτι βοηθαω στο μετρο που μπορω.δεν προσπαθω να συγκριθω, προσπαθω να γινω ενας καλος εκτροφεας..

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
καλησπερα...ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω οσο και να σπαω το κεφαλι μου ποιοι μπορει να ειναι οι ¨προσωπικοι" σου λογοι που δεν ηθελες εναν ημιαιμο σκυλο και ηθελες αποκλειστικα ρατσας.....
Μην το σπας!!! Αμαρτία είναι να πάει χαμένο τέτοιο μυαλό!!! :eek:
Αν ωστόσο έχεις πραγματικά ανάγκη να μάθεις τους λόγους, μπορώ να σου τους απαριθμήσω. Διαφορετικά ο χρόνος μου είναι πολύτιμος.

επισης δεν μπορω να καταλαβω πως διαλεξες εναν σκυλο που δεν σου αρεσει εμφανισιακα
Τί να κάνουμε, όλοι οι άνθρωποι δε δίνουμε αξία στα ίδια πράγματα! Κι εμένα μ' αρέσει να βλέπω το Σάκη Ρουβά, αλλά ξέρω ότι θα περάσω καλύτερα με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ρουβάς ή Φιλιππίδης.... Ρουβάς ή Φιλιππίδης.... χμμμμ..... Δεν τίθεται καν ζήτημα διλήμματος νομίζω!

.............. αποκαλωντας τον μοσχαροκεφαλα....!πιστεψε με κ αυτος κατι τετοιο θα λεει για σενα....αυτα ειναι αμοιβαια ειδικα στους σκυλους που ειναι τοσο δωτικα πλασματα κ οπως ανεφερε κ η precious hug αποκτουν το χαρακτηρα του αφεντικου τους!
Να είσαι παραπάνω από σίγουρη! Το κορίτσι μου (η βλαχάρα μου όπως την φωνάζω εγώ, η τζουτζουκομελενιολουκουμενοπαραμυθένια μου όπως θα την φώναζες εσύ) πράγματι μου μοιάζει πολύ! Είναι πανέξυπνη, με φοβερή αντίληψη και απίστευτη αίσθηση του χιούμορ, σε αντίθεση προφανώς με εσένα. Κρίμα, δεν ξέρεις τί χάνεις.:( Δοκίμασε το καμιά φορά. Δε θα πονέσει και μπορεί και να σου αρέσει!;)

πιστευω απ τα λεγομενα σου γιατι μου φαινεσαι πολυ δηθεν, οτι εισαι το απολυτο δειγμα ανθρωπου που επελεξε αυτην την ρατσα μονο για την εμφανιση του διοτι τον "απιστευτο"χαρακτηρα που λες οτι εχουν τα σαρ-πει τον εχουν πολυ ποιο "ομορφα" σκυλια!
Καλά το είχα ψυλιαστεί ότι είσαι κυνολόγος! Χαίρομαι να συνομιλώ με κάποιον που γνωρίζει τόσο καλά τη φυλή που επέλεξα να ζήσω μαζί της ώστε να είναι σε θέση να βρει αναπληρωματικούς για όλα τα γούστα!
Ένα πρόβλημα υπάρχει μόνο: όπως θα έχεις ήδη καταλάβει έχω διεστραμμένο μυαλό. Μήπως δε μου φανούν "όμορφες" οι φυλές που έχεις να μου αντιπροτείνεις; Και μετά θα πρέπει να βρω διάφορες βρισιές για να τις προσφωνώ, όπως καλή ώρα την τωρινή μου σκύλα.

θα μπορουσες να επιλεξεις μια αλλη φυλη που να την γουσταρεις περισσοτερο και να μην καταπιεζεσαι....!οντως θα πρεπει να ειναι πολυ βασανιστικο κ ψυχοφθορο να βλεπεις, ποσο μαλλον να χαιδευεις αυτην την μοσχαροκεφαλη....
Να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια στην αρχή είχε πιαστεί η ψυχή μου.:( Αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος! Σαν άλλος πολυμήχανος Οδυσσέας λοιπόν, έχω βρει διάφορα τεχνάσματα να βλέπω και να χαϊδεύω το σκυλί μου: Ο φωτισμός στο σπίτι μου είναι πάντα χαμηλός έτσι ώστε να χάνεται η φιγούρα της στο μισοσκόταδο λόγω χρώματος (είναι σκουρόχρωμη). Της έχω φτιάξει και μια μάσκα munsterlander με δυο κρεμαστά αυτιά και της την φοράω όταν την χαϊδεύω αυθυποβάλοντας τον εαυτό μου ότι είναι κυνηγόσκυλο! Έτσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι! Παραδέχεσαι;\\:D/

το ποιο ακυρο απ οτι ειπες ειναι οτι οσοι επιλεγουν σαρ-πει το επιλεγουν λογο του χαρακτηρα κ της ιδιοσυγκρασιας του.....δεν νομιζω!!!!!!!! ...

εχω δουλεψει χρονια σε πετ σοπ κ πιστεψε με ολοι τα ζαρωτα παχουλα γλυκουλια κουταβακια ζητανε που ουτε τι ρατσα ειναι δεν ξερουν!
Θα τα ξαναγράψω δεν υπάρχει πρόβλημα, έχω υπομονή.
Πέρα από τις δυνατότητες μιας φυλής όμως, επιλέγουμε μια φυλή γιατί ταιριάζει με τον τρόπο ζωής μας (που πάει να πει να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του σκύλου όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, ώστε και ο σκύλος να περνάει καλά μαζί μας και εμείς να μπορούμε να τον χαρούμε χωρίς να αλλάξουμε όλη μας τη ζωή) αλλά και γιατί γουστάρουμε και μας αρέσει η ιδιοσυγκρασία του.
Τα shar pei νομίζω είναι μια φυλή που πιστεύω η πλειοψηφία επιλέγει για τους δυο τελευταίους λόγους, και δεν το βρίσκω κακό.
Δε νομίζω να χρειάζεται να το εξηγήσω.
Θα το κάνω όμως επειδή σε συμπάθησα!:lol:
Όταν έρχεται η ώρα ένας συνειδητοποιημένος υποψήφιος κάτοχος σκύλου να ζήσει μαζί με ένα σκύλο, το σωστό είναι να υπολογίσει διάφορες συνιστώσες για να βγάλει τη συνισταμένη που θα τον οδηγήσει στη σωστή επιλογή. Μία από αυτές τις συνιστώσες λοιπόν είναι ο χαρακτήρας, η ιδιοσυγκρασία του ζώου. Αυτά σε κάποιο (μεγάλο) βαθμό έχουνε να κάνουνε με τη φυλή στην οποία ανήκει το ζωντανό.

Σε αυτούς που επιλέγουνε να πάρουν shar pei αναφέρθηκα, όχι σε αυτούς που βγήκανε στην αγορά για γόβες και γυρίσανε σπίτι τους με σκύλο!

μην σε ενοχλει ο ορος "προβληματικη" φυλη διοτι ειναι κ δυστυχως την εκαναν καποιοι τυποι σαν εσενα που "δεν τους νοιαζει η εξωτερικη εμφανιση".τα σαρ-πει ειναι εκπλυκτικη φυλη σε χαρακτηρα ειναι ομως θυματα της μοδας
Ό,τι είχα να πω το είπα. Να μην επαναλαμβάνομαι, πλήττω και εύκολα.

οσον αφορα αυτο το "αφγανι" τι εννοεις?τηγανι?εβγαλε νεο μοντελο η τεφαλ?
Όταν μίλησα πιο πάνω για χιούμορ... δεν εννοούσα αυτό ακριβώς...:(
Θες πολύ δουλειά είναι η αλήθεια αλλά εγώ πιστεύω σε σένα! ;-)

Αυτά κι άλλα πολλά στο επόμενο Muppet Show!
Η ώρα είναι περασμένη, καληνύχτα σας!

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
ρε δεν παμε καλα εδω μεσα!:eek::D
για να ηρεμησουμε ολοι να τα χωνουμε σε ολους!:mad:
τι γινεται εδω, λες κ ειμαστε στα παραθυρα των ειδησεων....
κ γω βαρεθηκα να απολογουμαι κ να εξουμαι, κ βαρεθηκα να με περνουν απ τα μουτρα, κ βαρεθηκα να σας ακουω να μανουριαζετε σαν τα σκυλια!ειπαμε τα αγαπαμε, μην γινουμε κ ιδια!:D

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
η αληθεια λουκια μου ειναι οτι μαλλον εσυ πρεπει να το δοκιμασεις μπας και ηρεμησεις....κ δεν εννοω το χιουμορ!φυσικα κ θα επελεγες τον σακη ρουβα αλλα αυτος θα επερνε μαυρο δρομο!οσο για τους συνειδητοποιημενους ιδιοκτητες κ τις συνιστωσες που λες αυτο σου ξαναεξηγω δεν υπαρχουν!υπαρχουν μονο αυτοι που επιλεγουν την φυλη με κρητηριο την εξ.εμφανιση!για ποιον συνειδητοποιημενο ιδιοκτητη και ποια ιδιοσυγκρασια φυλης μιλας οταν ο αλλος δεν ξερει καν το ονομα της φυλης που σκοπευει να αποκτησει!δυστυχως σαρ-πει αγοραζουνε οντως οσοι βγηκανε για γοβες με κρητηριο αν ταιριαζει με την τσαντα τους...!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Α sorry αν πάς σε εκθέσεις άκυρα όλα ... ένα σκυλί που παίρνει εναν καλό χαρακτηρισμό σε έκθεση ή καλύτερα σε αρκετές εκθέσεις (όχι φυσικά ανεπαρκής ή καλός) και είναι πιστοποιημένα υγιές είναι διαθέσιμο στον οποιονδήποτε να κάνει την εκτροφή που ονειρεύεται και ίσως να πάει την φυλή εκεί που νομίζει οτι είναι καλύτερα. Μαζί σου λοιπόν και πάλι sorry ...

ΥΓ ... τελικά τα sharpei είναι σκυλιά μάχης όντως :p :p :p έχετε όλοι δώρο free συμμετοχή στο rottweiler subforum για μία εβδομάδα ώς επίτιμοι προσκεκλημένοι :D :D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ προτείνω να πέσουν λίγο οι τόνοι και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο στη συζήτηση. Είναι κρίμα να υποβαθμίζουμε ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα με βολές επί προσωπικού, ειρωνικά σχόλια και στείρα αντιπαράθεση γιατί χάνουμε την ουσία η οποία δεν είναι άλλη από το ΚΑΛΟ των σκύλων μας. ;):)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
οσο για τους συνειδητοποιημενους ιδιοκτητες κ τις συνιστωσες που λες αυτο σου ξαναεξηγω δεν υπαρχουν!
Δεν υπάρχουνε λες εσύ, υπάρχουνε λέω εγώ! Τί να κάνουμε τώρα; Να το ρίξουμε κορώνα-γράμματα;:confused:

η αληθεια λουκια μου ειναι οτι μαλλον εσυ πρεπει να το δοκιμασεις μπας και ηρεμησεις....κ δεν εννοω το χιουμορ!φυσικα κ θα επελεγες τον σακη ρουβα αλλα αυτος θα επερνε μαυρο δρομο!
Δέσποινα μου, και να θέλει ένας άνθρωπος να κρατήσει ένα επίπεδο, προφανώς μαζί σου δεν μπορεί.:(

Αγαπητέ admin, θα ήθελα να μάθω αν οι κανονισμοί του φόρουμ είναι όλοι κι όλοι αυτοί: http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=652
Αν ναι τότε φαντάζομαι έχω το ελεύθερο να "στολίσω" την αγαπητή Δέσποινα για να είναι και μέσα στο πνεύμα της εποχής.
Περιμένω απάντηση,
Ευχαριστώ!