Γειά σας και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Έχω ψάξει πολύ καλά στο Google για τα πομερανιαν και όλα έλεγαν αυτό που λέτε και σεις για το μέγεθος εκτός από ένα αγγλικό σαιτ που μιλούσε για το παλιό πομερανιαν που ακόμα πουλουν μερικοί εκτροφεις. Δεν γνωρίζω τι είναι τα puppy mils καθώς δεν έιχα ποτέ ξανά σκυλάκι και τώρα προσπαθώ να μάθω οπότε συγχωρέστε με αν δεν γνωρίζω κάποια αυτονόητα. Ο κτηνίατρος που πήγα μου είπε ότι το κανονικό πομερανιαν φτάνει 7-8 κιλά και ενώ του είπα ότι στο ίντερνετ βρήκα ως 3 εκείνος μου είπε ότι κάνω λάθος γι αυτό ρώτησα εδωπου έχετε κάποια εμπειρία. Επίσης δεν καταλαβαίνω την διαφορά του pet shop γιατί και αυτοί από εκτροφεα προμιθευονται τα κουταβακια καθώς δεν επιτρέπεται να τα έχουν σαν "βιτρίνα" όπως κάποιοι άλλοι. Έχω ψάξει και στο forum αλλά δεν βρήκα συγκεκριμένα ονόματα εκτροφεων, γιατί όλοι λένε "ψάξε να βρεις έναν καλό εκτροφεα" εε αν μπορούσα να βρω μόνη μου δεν θα ρωτούσα εδώ. Πολλοί είναι αυτοί που δεν δίνουν πληροφορίες για να μην κάνουν διαφήμιση. Επίσης όσους έχω βρει εισάγουν κουταβακια από το εξωτερικό, ένα ελληνικό εκτροφειο έχω βρει μόνο και είναι κοντά στην Αθήνα και δεν μπορώ να πάω ως εκεί καθώς μένω Θεσσαλονίκη. Τέλος γνωρίζω πολύ καλά τι προβλήματα μπορεί να έχει ένας μικροσωμος σκύλος και είμαι διατεθημενη να τα αντιμετώπιση (δεν είπα να πάρω teacup που είναι 1 κιλό) και ακόμα το ειπα για το σπίτι όχι γιατί είναι τρύπα απλά είναι διαμέρισμα και όχι μεζονέτα και θα ήθελα ο σκύλος μου να έχει χώρο να τρέξει και να μην το βασανιζω σε έναν μικρό χώρο καθώς όσες φορές και να τον βγάλεις βόλτα ζωντανό είναι θέλει τον χώρο του και αυτό να παίξει. Ακόμα είμαι 19 χρονών και όσους ειδικούς ρώτησα μου είπαν ότι μπυ τεριαζει το συγκεκριμένο είδος καθώς είναι μικρό και μπορώ να το έχω παντού μαζί μου και να το σηκώνω με ευκολία όχι να το αφήνω μόνο του στο σπίτι και να με περιμένει να γυρίσω. Ευχαριστώ πολύ.
η διαφορα απο ενα σωστο εκτροφεα και απο τους εκτροφεις μαζικης ποσοτητας κουταβιων δηλαδη τα παππι μιλς απο οπου προμηθευονται τα διαφορα πετ σοπ τα ζωακια τους ειναι η μερα με την νυχτα . Βεβαια ακομα και οι εκτροφεις θελουν ψαξιμο γιατι πολλοι αποκαλουνται εκτροφεις ενω στην πραγματικοτητα λιγοι ειναι . αμα ψαξεις στο φορουμ θα βρεις πολλα ενδιαφεροντα θεματα , χαρακτηριστικα πριν λιγες μερες ενα νεο μελος πηρε ενα σκυλακι απο πετ σοπ και του πεθανε μεσα σε λιγες μερες
η αποσταση αθηνας - θεσσαλονικης δεν ειναι και τοσο απαγορευτικη , 5 ωρεςσ δρομος για τον μελλοντικο συντροφο για τα επομενα 10-15 χρονια δεν ειναι πολλες και πιστευω αξιζει ο κοπος
το σκυλι παντως να ξερεις οτι δεν ειναι βαλιτσακι για να το παιρνεις παντα μαζι , δε θα παθει τιποτα και να μεινει μονο του στο σπιτι και για 8-9 ωρες συνεχομενες . Παντως το μεγεθος μην σε απασχολει αμα χωραει στο σπιτι σου η οχι , τα σκυλια αμα ειναι κοντα σου ειναι ευτιχισμενα και σε 2 τετραγωνικα , αρκει βεβαια να βγαινει βολτες και να ασχολεισαι ποιοτικα μαζι του . Το μεγεθος να το σκεφτεσαι μονο αν μπορεις να χειριστεις ενα μεγαλο σκυλο η οχι , καθως και εξοδα του , μεγαλος σκυλος σημαινει περισσοτερο φαγητο αρα περισσοτερα λεφτα μηνιαια καθως ακομα και αμπουλες και κατι χαπια που πανε με τα κιλα του ζωου ειναι πιο ακριβα .