αγορά DOGO ARGENTINO....

Theodore

Member
9 Οκτωβρίου 2009
13
0
Peiraus
Ανθρωπος να βάζει φαγητό και νερό ...
... 45 στρέμματα ...
... καινούρια σπιτάκια ...

επειδή ο σκύλος θέλει την παρέα μας ΚΑΙ ΜΟΝΟ ... δεν μετράει στρέμματα ... δεν καταλαβαίνει τί σημαίνει "καινούριο" σπιτάκι ... και δεν καλύπτεται μόνο με την φροντίδα του φαγητού και του νερού του ...

Φρόντισε να καταλάβεις τα παραπάνω, και αν νιώθεις "κάπως" σχετικά με τα ήδη υπάρχοντα σκυλιά, μην τους κάνεις και άλλο κακό (το καινούριο σκυλί θα σου φάει χρόνο και αγάπη και θα τους κάνει ουσιαστικά κακό) ...

- Δές αν αυτή "ελευθερία το βράδυ" που "έκαναν ό,τι ήθελαν" τους κόστισε (ΦΟΛΑ)

- Αν αποκλείσεις αυτό, ζήτα εξηγήσεις από τον κτηνίατρο για αυτό που έγινε, και αν δεν σε καλύψει (άρα δεν είναι καλός) ΠΡΟΣΦΕΡΕ τους έναν καλό κτηνίατρο.

- Ψητα και κόκκαλα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ, όπως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πάς το πρωί να δείς πόσα σκυλιά έχουν απομείνει.

- ΚΑΝΕ ΚΑΛΟ στα σκυλιά σου - στείρωσέ τα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και πάρτα μαζί σου ή αφιέρωσε ΧΡΟΝΟ για αυτά ... ο νέος σκύλος δεν σε καλύπτει σε τίποτα ....

Για φόλα δεν μπορεί να είναι δεν υπήρχε αίμα σύμφωνα με τον κτηνίατρο και δεν υπάρχει άνθρωπος στην εταιρία που να μπορεί να τα ταϊσει.
Για εξηγησέ μου γιατί απαγορεύεται ψητά και κόκαλα?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Dogo argentino...όχι όμως σίγουρα....
το ντογκο θα αναπληρωσει την "χαρισματικη" καυκασινα σου?
:maria:

οταν διαβασεις καλα για αυτες τις δυο τελειως (μα ντιπ τελειως λεμε)διαφορετικες φυλες και σιγουρευτεις, εδω θα ειμαστε να τα ξαναπουμε ..οχι ομως σιγουρα....:maria:

Theodore

Member
9 Οκτωβρίου 2009
13
0
Peiraus
το ντογκο θα αναπληρωσει την "χαρισματικη" καυκασινα σου?
:maria:

οταν διαβασεις καλα για αυτες τις δυο τελειως (μα ντιπ τελειως λεμε)διαφορετικες φυλες και σιγουρευτεις, εδω θα ειμαστε να τα ξαναπουμε ..οχι ομως σιγουρα....:maria:
Για αυτό λέω όχι σίγουρα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ασε τα κόκκαλα. Ρώτα για αυτά τον κτηνίατρο.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να ασχοληθείς περισσότερο και σε άλλη βάση με τα υπάρχοντα σκυλιά, ώστε να βελτιώσεις την ζωή τους, την σχέση σας και ίσως ανακαλύψεις ότι μπορείς και σε αυτά να βρείς "τον σκύλο που θέλεις" ... και πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις ένα καινούριο?

Αν χρειάζεσαι σκύλο που να εξασκεί και καθήκοντα φύλαξης χώρου, μπορείς με τα λεφτά που θα διαθέσεις για τοπλήρως ακατάλληλο για αυτήν την δουλειά Dogo να τα διαθέσεις για την εκπαίδευση αυτών που έχεις πρώτα στην βασική υπακοή και μετά σε καθήκοντα πραγματικής φύλαξης, και θα δείς ότι και τον σκύλο που θέλεις θα έχεις - και θα δεθείς μαζί τους ... και κάνοντας πρακτική σε αυτά που έμαθαν 3-4 φορές την εβδομάδα, θα τους δώσεις εκτός από "καινούρια σπιτάκια" και "στρέμματα" και μία παρέα, που είναι το σημαντικότερο για αυτά.

Να θυμάσαι ο σκύλος φυλάει πάντα το σπίτι του, και το σπίτι του είναι εκεί που βρίσκεται η αγέλη του.

Theodore

Member
9 Οκτωβρίου 2009
13
0
Peiraus
Ασε τα κόκκαλα. Ρώτα για αυτά τον κτηνίατρο.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να ασχοληθείς περισσότερο και σε άλλη βάση με τα υπάρχοντα σκυλιά, ώστε να βελτιώσεις την ζωή τους, την σχέση σας και ίσως ανακαλύψεις ότι μπορείς και σε αυτά να βρείς "τον σκύλο που θέλεις" ... και πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις ένα καινούριο?

Αν χρειάζεσαι σκύλο που να εξασκεί και καθήκοντα φύλαξης χώρου, μπορείς με τα λεφτά που θα διαθέσεις για τοπλήρως ακατάλληλο για αυτήν την δουλειά Dogo να τα διαθέσεις για την εκπαίδευση αυτών που έχεις πρώτα στην βασική υπακοή και μετά σε καθήκοντα πραγματικής φύλαξης, και θα δείς ότι και τον σκύλο που θέλεις θα έχεις - και θα δεθείς μαζί τους ... και κάνοντας πρακτική σε αυτά που έμαθαν 3-4 φορές την εβδομάδα, θα τους δώσεις εκτός από "καινούρια σπιτάκια" και "στρέμματα" και μία παρέα, που είναι το σημαντικότερο για αυτά.

Να θυμάσαι ο σκύλος φυλάει πάντα το σπίτι του, και το σπίτι του είναι εκεί που βρίσκεται η αγέλη του.
Denis δεν ξέρω αν διάβασες παραπάνω...σε ρωτάω για τα κόκαλα γιατί ο κτηνίατρος μου το είπε...

να σου υπενθυμίσω ότι τα σκυλιά είχαν΄την προσοχή μου αλλά όχι κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας. Επίσης από τα δύο που έμειναν ο ένας είναι πατέρας και μεγάλος σε ηλικία (γεννημένος 1999) και το μικρό 8 μηνών θα πάει για εκπαίδευση αρχές νοεμβρίου (κάτι που είχε κανονιστεί πριν 2 εβδομάδες και θα πήγαινε με το αδερφάκι του). Είναι σωστή η επιλογή σου να μην κάνω τπτ και να δώσω περισσότερο προσοχή στα 2 που έμειναν.Με έβαλες σε προβληματισμό με τον κτηνίατρο τα κόκαλα και τα ψητά.....

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
τι ειδους εκπαιδευση θα κανεις στο μικρο?

.Με έβαλες σε προβληματισμό με τον κτηνίατρο τα κόκαλα και τα ψητά.....
χαχαχαχαχαχααχαχ...:D:p

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Ντογκο Αρτζεντινο Ακαταλληλο για φυλακας ?

Φιλε GR DANE σε προσκαλω στο σπιτι μου να δουμε μαζι αν κανει το Dogo Argentino για φυλακας η οχι.Εδω κολλαει "τα μυαλα και τα αλεξιπτωτα δουλευουν ανοιχτα",το δανειζομαι Κε Προμηθεα.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
mortezes εισαι εκτροφεας dogo και λες οτι κανουν
για φυλαξη?μπορεις να το αναλυσεις λιγο
γιατι εγω με αυτα που διαβαζω εδω μεσα χωρις να εχω
πειρα μου φαινεται οτι δεν κανουν
οσο για το σπιτι γραφτηκε παραπανω ο
σκυλος προστατευει το σπιτι του και την αγελη του

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Φιλε GR DANE σε προσκαλω στο σπιτι μου να δουμε μαζι αν κανει το Dogo Argentino για φυλακας η οχι.Εδω κολλαει "τα μυαλα και τα αλεξιπτωτα δουλευουν ανοιχτα",το δανειζομαι Κε Προμηθεα.
να υποθεσω τα σκυλακια σας ειναι απολυτος κοινωνικοποιημενα και οτι αν μπουμε μαζι μεσα δεν θα κινδηνευω. να υποθεσω επεισης οτι αν με θεωρησουν εχθρικο θα σταματησουν να με θεωρουν εχθρικο εφοσον βγω μακρυα απο την περιοχη τους. να υποθεσω επεισης οτι αν με θεωρησουν εχθρικο θα το δειξουν με διαφορα σημαδια πριν μου ορμηξουν και φυσικα δεν πιστευω να με περασουν για αγριοχοιρο και να πανε στον λαιμο μου

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
και φυσικα δεν πιστευω να με περασουν για αγριοχοιρο και να πανε στον λαιμο μου
ποιο λαιμο σου? και καπου αλλου εχω διαβασει στο sub οτι πηγαινουν ...
η φορα κανα τσιγκινο, η αστο,πηγαινε αλλου καλυτερα.
:p

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
συγνώμη mortezes προτίμησα να πάω 2680 κμ καλύτερα, παρά να έρθω σπίτι σου... (μην πώ ότι φοβήθηκα κιόλας...)
είδα 12 ντόγκο καταπληκτικά... και όλα παίζαν μαζί μου... 6 κουτάβια και 12 γάλακτος... εδώ χέστηκα σίγουρα... τα ήθελα ΟΛΑ

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
προμηθέα ευχαριστώ.. ιδιαιτερα εσένα και τον βαγγέλη που χωρίς την υποστήριξη σας.. δεν θα έπαρνα την απόφαση ... της απόστασης κυρίως...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ποιο λαιμο σου? και καπου αλλου εχω διαβασει στο sub οτι πηγαινουν ...
η φορα κανα τσιγκινο, η αστο,πηγαινε αλλου καλυτερα.
:p

σωστό το είδα και εγώ αυτό :p

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Φυλακας η κυνηγος.

Καλησπερα zouzounos.Για να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.Υπαρχουν ανθρωποι που κατα την αποψη μου κανουν ενα λαθος οταν μιλανε για μια φυλη.Κρινουν μια ολοκληρη ρατσα απο ενα συγκεκριμενο σκυλο και μονο,που τυχαινει να εχουν η να γνωρισουν μεσω καποιου φιλου κλπ.Για παραδειγμα Τα Ντομπερμαν τρελλαινονται και επιτιθενται στο αφεντικο τους οταν ενηλικιωθουν γιατι λεει μεγαλωνει ο εγκεφαλος τους και τρελαινονται...!!!Η οτι τα Τσιουαουα ειναι νευρικα και κακα,οτι ολα τα Κολει ειναι πολυ καλα με τον κοσμο (ξερω 3 ατομα που εχουν δεχθει επιθεση απο Κολει στα "καλα καθουμενα"),η οτι τα Πιτμπουλ ειναι κακα και επιθετικα με τα παιδια και παει λεγοντας.
Το Ντογκο Αρτζεντινο αν και στη συνθεση του ελαβαν μερος 10 φυλες απο τις οποιες στην πλειοψηφια τους ειναι σκυλοι με πολυ ταμπεραμεντο δεν ειναι ενα νευρικο σκυλι απο τη φυση του.Σιγουρα δεν ειναι ο απολυτος φυλακας οπως ειναι το Καναριο η το Κανε Κορσο,ομως δεν θα χαριστει σε καμια περιπτωση σε οποιονδηποτε κανει κινηση βλαχομαγκιας η ακομα καλυτερα σε οποιαδηποτε πραξη βιας.
Εδω θα σου μιλησω απο την καθαρα προσωπικη μου εμπειρια με τη φυλη και τιποτα παραπανω.
Θα σου μιλησω για τα δικα μου Ντογκο Αρτζεντινο,δοξα το Θεο εχω 3 αρσενικους και 4 θηλυκες.Το Ζorba,Τον Chaves,Τον Leon,Την Ζillet,Την Ζaika,Την Ζorry και την Belen.
Ο Ζορμπας για παραδειγμα που ειναι και ο πιο αγαθουλης,οταν ειμαστε παρεα ειναι το καλυτερο παιδι.Αν ερθεις στο σπιτι και ειμαι παρων δεν του καιγεται καρφακι!Αν λειπω τα δεδομενα ειναι πολυ διαφορετικα.Τοτε ειναι ικανος να πηδηξει απο πανω απο τα καγκελα!
Ο Τσαβες ειναι παρα πολυ επιθετικος και παρα πολυ καφρος.Να φανταστεις το ψευδωνυμο του ειναι "Το Βλημα"!Αυτος μπορει να στην πεσει χωρις λογο και προειδοποιηση.Τον ζευγαρωσα μια φορα με την Ζαικα και τελευταια γιατι δυο κουταβια του ενα αρσενικο στο Περιστερι της Αθηνας και μια θηλυκια στην Κορινθο βγαζουν ηδη πολυ καφριλα στον κοσμο.
Ο Λεων παλι ειναι κι αυτος πολυ "της παρεας",αλλα αρκετα καχυποπτος μεχρι να σε γνωρισει καλα.Και αυτος φυλαει το χωρο του,αλλα και εμενα προσωπικα.Σκεψου οτι εργαζομαι ως νυχτοφυλακας,τον παιρνω μαζι μου στη δουλεια και μενω ησυχος αδερφε.Οτι και να πλησιασει (ζωα,ανθρωποι η οχηματα),πρωτα περναει απο την δικη του σκοπια και μετα το αντιλαμβανομαι εγω.
Στις θηλυκες τα πραγματα ειναι αλλιως.Δεν κανουν ολες για φυλαξη.Αλλες φυλανε απο ενστικτο και μονο και αλλες τρεις λαλουν και δυο χορευουν.
Τωρα σε μια γεννα τα περισσοτερα αρσενικα πλην εξαιρεσεων φυλανε απο μικρη ηλικια 2 η 3 μηνων.Στα θηλυκα ειναι λιγοτερα τα κουταβια που φυλανε.
Επειδη περναω ατελειωτες ωρες παρακολουθωντας τα κουταβια απο την ωρα που ερχονται στον κοσμο μεχρι και τη στιγμη που καταληγουν στον νεο τους ιδιοκτητη,θελω να πιστευω οτι μπορω διακρινω τα στοιχεια του χαρακτηρα τους.
Σιγουρα παντα κατα την προσωπικη μου αποψη αυτος (ο χαρακτηρας) εξαρταται απο τους γονεις,επειτα απο το ιδιο το ατομο του σκυλου(δεν ειναι ολα τα κουταβια σε μια γεννα ιδια) και τελος απο την ανατροφη και εκπαιδευση που θα λαβει απο τον ιδιοκτητη του.Το καλυτερο σκυλι του κοσμου να παρεις αν δεν το φερθεις σωστα να το κοινωνικοποιησεις,η το πλακωνεις στο ξυλο κλπ θα γινει η φοβιτσιαρικο η κωλοπαιδο.
Εχω δει Ντογκο να το χαιδευω εξω απο τα καγκελα του σπιτιου του,πραγμα δυσκολο να το κανεις γλιτωνοντας ολα σου τα δακτυλα στο δικο μου σπιτι!
Εχω δει το Ζορμπα να υποτροπιαζει οταν μια "κυρια"στο δρομο αρχισε να χτυπαει το μικρο παιδακι που συνοδευε,η οταν πιτσιρικαδες στο παρκο επαιζαν ξυλο.
Απο την αλλη μερια εδω στο φορουμ ειμαι πολυ φρεσκος και βλεπω οτι οι περισσοτεροι φιλοι οπως ο Σωτηρης η ο Βαγγελης,που γνωρισα προσφατα στο Club Show στη Σοφια,οπου συμμετειχα με τη Ζορρυ,εστιαζουν περισσοτερο και πολυ καλα κανουν στην κυνηγετικη αρετη της φυλης.
Μπορω και εγω να αντιπαραθεσω καποια επιχειρηματα πολυ δικαια,οσον αφορα αυτην την ικανοτητα του κυνηγου,γιατι σαφεστατα δεν "μπαινουν" ολα τα σκυλια στον αγριοχοιρο,αλλα υπαρχουν και πολλα σκυλια που "κοτευουν".Θα θυμασαι Βαγγελη σιγουρα τον τεραστιο Kavi του Τουρκου του Aydogan η τα σκυλια του Βουλγαρου πως κωλωσαν στο pen test.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι και ολα τα Αρτζεντινο δεν κανουν για κυνηγι.
Μπορει βεβαια καλλιστα ενας σκυλος να τα κανεi αψογα και τα δυο!Θα πηγαινε κανεις ευκολα να εισβαλλει στο σπιτι του Luca(Divina Fortitudo)με τον Vasco απο μεσα?Εγω παντως οχι!Ο συγκεκριμενος εβγαζε απιστευτη καφριλα στον ιδιο τον κριτη στη μορφολογια,ενω οταν τον βαλανε στο γουρουνι το αρπαξε απο το λαιμο και του αλλαξε τα φωτα,μεχρι που τα χωρισανε και το τελευταιο προσπαθουσε ματαια να σηκωθει.
Προσωπικα δεν ειμαι κυνηγος,αλλα εχω δωσει σκυλια σε ανθρωπους που κυνηγουν αποκλειστικα αγριοχοιρο στη Λαρισα και την Καβαλα,ο καθενας με διαφορετικο τροπο,αλλα εχουνε ηδη αποτελεσματα.Περισσοτερο με ενδιαφερει τα σκυλια να ειναι μεσα στα στανταρ απο αποψη μεγεθους απο τα 40 εως τα 55 κιλα,μα κυριως να εχουνε "γκαζια".
Φυλαξη δηλαδη.
Αυτο βεβαια ειναι δικοπο μαχαιρι για εναν εκτροφεα,ειδικα στην κυνοφιλικα υπαναπτυκτη Ελλαδιτσα,το ρεζιλι της διεθνους κοινοτητας καθε χρονο στα ξενα media.
Οι περισσοτεροι υποψηφιοι αγοραστες
σχεδον σε ολες τις φυλες προτιμανε το "μπουγιο",μεγαλα κεφαλια,πολλα κιλα,κρεατα κ.ο.κ.
Ητανε μια καταθεση καρδιας απο εναν ανθρωπο που εχει εγκαταλειψει τα εγκοσμια και την πολη,αλλαξε επαγγελμα και ζει σε ενα απομονωμενο χωριο του Βορρα με 50 υπεργηρους κατοικους,απο την αγαπη του και μονο για αυτην την καταπληκτικη φυλη.
Γιατι οσα σκυλια κι αν περασαν απο την κατοχη μου(μποξερ,γερ.ποιμενικος,πιτμπουλ,τσιουαουα)
τα μεγαλα γουστα αρχισανε οταν απεκτησα τη Ζιλλετ.
Οφειλω να δωσω τα συγχαρητηρια μου στα παιδια που δημιουργησαν το φορουμ αυτο και ετσι μπορουμε να γραφουμε ο καθενας μας για τα αγαπημενα και μοναδικα αυτα πλασματα που μας φτιαχνουν κανονικα καθε μερα που βιωνουμε μαζι τους.
Θα περιμενω με αγωνια την πρωτη επισημη συναντηση της Λεσχης.Ειμαι σιγουρος πως εχουμε πολλα να πουμε.Μπορουμε να βγαλουμε πολλα γουστα με τη ρατσα,αρκει να μην κολλαμε επι προσωπικου,με το ποιος ειναι ο προεδρος(με ολο το σεβασμο),η ποιανου το σκυλι ειναι καλυτερο η αλλες τετοιες μικροτητες.Και παλι μπραβο στα παιδια που συμμετεχουν σε αυτην την προσπαθεια και ευχομαι ολοψυχα αυτη τη φορα να πετυχει.
Το μονο που χρειαζεται ειναι καλη ενεργεια και πολλη πολλη αγαπη.

duaz

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2009
241
0
athens
μα ο όμιλος αυτή την έννοια έχει να γνωριστούμε μεταξύ μας να ανταλλάξουμε απόψεις να ενημερωθούμε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο αλλα πάνω από όλα μέσα από σεμινάρια να κατανοήσουμε μορφολογικά , τεχνικά, σειρές , γραμμές , να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας σε όλα τα επίπεδα !!!

είναι μια καλή ευκαιρία να μπεις στο subforum dogo argentino