αγορά - συντήρηση bull terrier

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εντάξει πρέπει ο άνθρωπος να σκεφτεί πάρα πολύ καλά ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ να έχει σκύλο. Από κει και πέρα δεν είναι όλοι οι 17χρονοι ανίκανοι. Υπάρχουν πολύ υπεύθυνα παιδιά! Κι ο στρατός οκ είναι πρόβλημα... αλλά στον καθένα μας μπορεί να τύχει υποχρεωτική μεγάλη απουσία απ' το σπίτι.
Ο Νίκος για παράδειγμα με τη Χιόνα, μπορεί να είναι 18, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι άψογος ιδιοκτήτης σκύλου - και χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια, απ' ό,τι έχω καταλάβει.

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
Εγω απλα chloe λεω τα πραματα λιγο ποιο ωμα!!

για αυτο και του λεω οτι σε φωτησει ο θεος.. αυτος ξερει καλητερα.. οπως και το οτι ειναι υπευθυνος παλι αυτος το ξερει..

και η χιονα δεν ειναι μπουλ. τεραστια διαφορα...

τεσπα.. ας πανε ολα καλα..:)

nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Σιγουρα ειναι μια δυσκολη ηλικια αλλα αν το θελεις πραγματικα ολα γινονται,εγω σπουδαζω και ειμαι μακρια απ'το σπιτι μου και ομως κανω τα αδυνατα δυνατα για να ειναι ο σκυλος μου μια χαρα,αν πραγματικα θες ολα γινονται,εγω εψαξα για καταληλο σπιτι και σπιτονοικοκυρη και ολα πηγαν κατ'ευχην.Σιγουρα υπαρχουν στιγμες που τραβαω ζορια και με λεφτα(για τροφες)και απο χρονο αλλα ολα γινονται αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θες.Επισης πρεπει να δωσεις προσοχη στη ρατσα που σου ταιριαζει δεν ταιριαζουν ολες οι ρατσες με τον τροπο ζωης μας και η συγκεκριμενη ρατσα ειναι αρκετα δυσκολη και πρωτη που καταληγει σε ευθανασιες λογο της ανικανοτητας των αφεντικων τους να τα "δαμασουν".

stefanos

Member
12 Σεπτεμβρίου 2008
20
0
Εγώ πιστεύω ότι μπορώ πλέον να έχω έναν τέτοιο ζώο και πιστεύω ότι μπορώ να τα βγάλω πέρα και με την εκπαίδευση του κτλ. Εννοείτε ότι τον σκύλο δεν τον θέλω ούτε για μαγκιά ούτε να τον κάνω άγριο κτλ (Άλο φύλακας κιάλο άγριος)
Η ηλικία δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο ο χαρακτήρας του ανθρώπου (μπορεί ένας 40χρονος να είναι περισσότερο ανώριμος και ανεύθυνος από έναν 15χρονο. (το έχω δει με τα μάτια μου όπως έχω δει κιάλα πράγματα.

:)

Last edited by a moderator:

stefanos

Member
12 Σεπτεμβρίου 2008
20
0
Ναι, όταν λέω εκπαίδευση εννοώ τα βασικά και ότι παραπάνω μπορέσω να του μάθω. Διαβάζω και διάφορα για την εκπαίδευση ενός σκύλου στο ιντερνετ.:)

Last edited by a moderator:

orbital

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2008
72
0
Πολλα θεματα σε ενα μονο. Θα γραψω και εγω την ταπεινη μου γνωμη για μερικα:

1. Εχω κι εγω ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αμφιβολιες για το ποιος εκτροφεας χαριζει κουταβια σε φιλους φιλου του. byb μου κανει η υποθεση...
Σκεψου το λιγακι: ποσο λογικο φαινεται ενας σοβαρος εκτροφεας να χαρισει κουταβι σε φιλο φιλου που ουτε γνωριζει; :confused:
Ασε που εχω την αισθηση πως ενας σοβαρος εκτροφεας δεν θα'δινε κουταβι σε καποιον ανηλικο ετσι κι αλλιως..

2. Ο στρατος, αν υπαρχει οικογενεια απο πισω που μπορει να κρατησει τον σκυλο, δεν ειναι προβλημα. :)
Δεν σημαινει οτι ο σκυλος θα καταληξει στον δρομο επειδη καποιος παει φανταρος. Γιατι δυσκολιες και υποχρεωσεις υπαρχουν παντα στη ζωη. Αν ολα αυτα μπορουσαν να μας αποθαρρυνουν, δεν θα επαιρνε ποτε και κανεις μας σκυλο. Ξαναλεω, μονο στην περιπτωση που υπαρχει ΗΔΗ συνεννοηση για το θεμα με την οικογενεια και εχει ξεκαθαριστει, και οχι απλως το υποθετει ο φιλος.

3. Θελω περισσοτερες πληροφοριες. Εισαι 17 χρονων απ'οτι ειπαν τα παιδια. Θα μεινεις μονος σου και θα παρεις ενα σκυλο; Αν υποθεσουμε οτι θα εισαι φοιτητης απο του χρονου, εχεις ενημερωσει/συζητησει το θεμα με τους χρηματοδοτες σου; :)

stefanos

Member
12 Σεπτεμβρίου 2008
20
0
Δεν θα χαρίσει σε φίλο φίλου αλλά σε φίλο.
Μένω με την μάνα μου και πάω ακόμη 1 λυκείου.
Για ποιον λόγο δεν θα χάριζε σε ανήλικο? Επειδή πριν τα 18 δεν έχει μυαλό και δεν μπορεί να φροντίσει και να αναθρέψει σωστά έναν σκύλο και μετά τα 18 έρχεται το άγιο πνεύμα και ωριμάζει? η για να μην έχει μπλεξίματα με τους γονείς του? Όπως έχω ξαναπεί ένας 30χρονος μπορεί να είναι περισσότερο ανώριμος από έναν 16χρονο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εδώ δεν έχεις παρατηρησει οτι ολοι γράφουν με άλλο μέγεθος γραμματοσειρά και έχω διορθώσει 2 φορές αυτά που γράφεις. :D

Κανένας ΣΟΒΑΡΟΣ εκτροφέας δεν θα έδινε σκύλο σε ανήλικο. Τέλος. Μπορεί να σε προσβάλλουν οι λογοι, αλλά κάποτε είμασταν ολοι ανήλικοι και επισης ωριμοι ή έτσι νομιζαμε. Ούτε τώρα είμαστε αλλά δεν το καταλαβαίνουν οι εκτροφεις - έχουμε μάθει και το κρύβουμε. :)

orbital

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2008
72
0
κάποτε είμασταν ολοι ανήλικοι και επισης ωριμοι ή έτσι νομιζαμε. Ούτε τώρα είμαστε αλλά δεν το καταλαβαίνουν οι εκτροφεις - έχουμε μάθει και το κρύβουμε. :)
:oops::oops::oops:

Στεφανε, θελω να με πιστεψεις, κι εγω τα ιδια ελεγα στην εφηβεια: "μα γιατι μαμα δεν μπορω να παρω ενα Groenendael, μια γωνιτσα θα πιανει δεν θα ενοχλει, ουτε που θα το προσεξεις :D :oops: , μα γιατι πρεπει να κλεισω τα 18 για να οδηγω αυτοκινητο, αφου ο μπαμπας μου εχει μαθει στην αλανα να ξεκιναω το fiesta του.... και η λιστα οπως καταλαβαινεις συνεχιζει επ'απειρον..... και φαντασου, ημουν και επιμονος :oops:... μου εξηγουσαν και εγω εκει :-({|= ...

Δυστυχως στη φαση που εισαι, μπορεις να παρεις τον σκυλο που θελεις μονο αν συμφωνει η μητερα σου. Σ'αυτη την περιπτωση (τα 100 τμ ειναι μια χαρουλα για το 99% των σκυλων αν εχουν την απαιτουμενη καθημερινη ασκηση και φροντιδα, αναλογως την περιπτωση) καλυτερα να επικοινωνησετε με τον ΚΟΕ, να ζητησετε λιστα εκτροφεων της φυλης που θελετε και να πατε να συζητησετε με τους εκτροφεις. Θεωρω πως αυτη ειναι η διαδικασια για καποιον (τυχερο) ανηλικο που θελει σκυλο :). Στις περισσοτερες περιπτωσεις ομως, οι ανηλικοι δεν ειναι τοσο τυχεροι (ουτε εγω ημουν, αν και ειχαμε σκυλια το τιμημενο το γκρενενταλ δεν το πηραμε ποτε :p), οποτε το μονο που μπορεις να κανεις ειναι..... υπομονη ή συμβιβασμους. Δυστυχως :(

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
"μα γιατι μαμα δεν μπορω να παρω ενα Groenendael, μια γωνιτσα θα πιανει δεν θα ενοχλει, ουτε που θα το προσεξεις
Τι λες τώρα! Κι εγώ ικέτευα για τέτοιο σκύλο, με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα! Μόνο που το έλεγα "ένα σαν του θείου" :D:D:D
Βέβαια ο θείος είχε μεγάλο σπίτι, αυλή και τέτοια.
Απωθημένο μου 'χει μείνει...

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Εγώ πιστεύω ότι μπορώ πλέον να έχω έναν τέτοιο ζώο και πιστεύω ότι μπορώ να τα βγάλω πέρα και με την εκπαίδευση του κτλ. Εννοείτε ότι τον σκύλο δεν τον θέλω ούτε για μαγκιά ούτε να τον κάνω άγριο κτλ (Άλο φύλακας κιάλο άγριος)

Τα μπουλ τερριέ δεν φημίζονται για τις ικανότητες τους στην φύλαξη χώρου ή προσώπων.:DΕίναι σκυλιά συντροφιάς(με όλη την σημασία της λέξης) και μόνο αυτό.Από εξόδους,παρέες,διακοπές πώς τα πας?Σου αρέσουν?Φρόντισε να τα ξεχάσεις -όπως τα ήξερες μέχρι τώρα-αν πάρεις σκυλί.....Επίσης φρόντισε να ενημερώσεις την μαμά σου πως σε λίγους μήνες από την απόκτηση του σκύλου(μη σου πω από την αρχή)θα έχει υπό την αποκλειστική ευθύνη της ένα δυνατό και ιδιαίτερα ξεροκέφαλο σκυλί που θα αναζητά την προσοχή σας 24/7:)

orbital

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2008
72
0
Τι λες τώρα! Κι εγώ ικέτευα για τέτοιο σκύλο, με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα! Μόνο που το έλεγα "ένα σαν του θείου" :D:D:D
Βέβαια ο θείος είχε μεγάλο σπίτι, αυλή και τέτοια.
Απωθημένο μου 'χει μείνει...
Και σε μενα εχει μεινει απωθημενο απο τοτε :D:D
Ασε, εχει καψει καρδιες αυτος ο σκυλος! Κι εγω απο καποιον οικογενειακο φιλο τον γνωρισα ο οποιος, παρ'οτι εμενε σε διαμερισμα πολυκατοικιας (μεγαλο βεβαια), ειχε ενα γκρενενταλ και ειχα παθει πλακα!
Ομως περα απο την απιστευτη ομορφια του, την "εξυπναδα" του, τον αξιοθαυμαστο χαρακτηρα του και τα λοιπα θετικα του, υπαρχει (πολυ μεγαλο) αντιτιμο που δυστυχως δεν ειναι ολοι σε θεση να πληρωσουν: ο εν λογω σκυλος -τουλαχιστον οπως τον γνωρισα εγω- χρειαζεται πολλα κιλα ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ (σωματικης και ψυχικης) καθημερινα. Αλλιως βαριεται πολυ ευκολα και.... δεν ειναι ο,τι καλυτερο να εχεις ενα γκρενενταλ που βαριεται..... (κομιζω γλαυκας εις τας Αθηνας τωρα αλλα τελοσπαντων, επρεπε να τα πω τα παραπανω :p ..)
Για μενα ειναι απλα τελειο σκυλι για οικογενεια. Οχι γιατι δεν μπορει να ειναι "one person's dog", απλως οσο περισσοτερος κοσμος υπαρχει να ασχολειται μαζι του, τοσο το καλυτερο. Για ολους. ;)

dogo argetino

Member
14 Αυγούστου 2009
11
0
φιλε στεφανε εγω σου προτεινω οταν σου δοσουν τζαμπα η αγορασεις το bull terrier θα ελεγα ελεγα να δωσεις πολλη μεγαλη σημασια στιν κοινωνοικοποιηση στου κουταβιου γιατι αν γνωριζει το bull terrier το αποκαλουν <ο μονομαχος τον σκυλιων>εχουν πολυ γερα σαγωνια και για αυτο πρεπει να βγαλεις τον αλλον χαρακτηρα που υπαρχει στο bull terrier οχι αυτου του μονο μαχου εκτως και αν θες να το κανεις ενα σκυλο απλησιαστο.εχει ενας φιλος μου και δεν ειναι τοσο ηρεμο........

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
1. Το σκυλί το ήθελα και ψαχνόμουν, μετά τυχαία μίλησα με αυτόν και μου είπε ότι έχει γνωστό.
όταν λέμε να ψάξεις αν είναι εκτροφέας στο ιντερνετ το λέμε για καλό. κι εγώ μπορεί να είχα ένα ζευγάρι σκυλιά και να τα ζευγάρωνα, να έδινα και στον κολλητό του κολλητού τσάμπα... αυτό δεν σημαίνει ότι έιμαι εκτροφέας και ότι δίνω υγιη σκυλιά... ( διάβασε για byb και σκυλιά από πετ σοπ)
2. Φαντάρος θα πάω σε 3-4 χρόνια.
δυστυχώς το σκυλί ζει 12-15 χρόνια.... αν έχει μάθει μαζί σου κι εσένα αφεντικό ειδικά η συγκεκριμένη ράτσα δύσκολα θα μείνει ένα χρόνο με τον πατέρα ή τον θείο σου....
3. το φίδι θα το δώσω αλλά και να το κρατούσα θέλει φροντίδα 1 ώρα την εβδομάδα περίπου.
είμαι σίγουρος όι στην ηλικία σου και χρόνο έχεις και την ωριμότητα να κοιτάξεις σκύλο και φίδι ταυτόχρονα... άλλα είναι τα προβλήματα....
4. με το σκυλί θα ασχολούμαι αρκετές ώρες, όλα θα μπουν σε μια σειρά.
μέχρι να χρειαστείς να πας φαντάρος... μετά και σε ηλικία 3-4 χρονών του σκύλου του ζητάς νέα σειρά και νέα αφεντικά... τους βάζεις σε μπελάδες... ειδικά με την συγκεκριμένη φυλή...
5. είμαι σίγουρος ότι θέλω να πάρω τέτοιον σκύλο.
κι εγώ είμαι σίγουρος, όπως όλοι εδώ μέσα... απλά προσπαθούμε να σου πούμε να τ αναβάλλεις..

Και δεν πρόκειται να παρατήσω τον σκύλο. (ετσι μας ηρθε τσαμπα ειναι και μετα ξουτ..) δεν είμαι τέτοιος.
δεν τον παρατ'ας απλά λόγω συνθηκών θα αναγκαστείς να τον αφήσεις αλλού για έναν τουλάχιστον χρόνο και μάλιστα σε ηλικία 3-4 χρονών αν όχι μεγαλύτερο... ( βλέπε πιθανή αναβολή λόγω σπουδών κλπ...)
Φιλικά.
φιλικά
πέτρος

prokos

Member
26 Μαϊου 2009
12
0
Χρήστης stefanos:

Γενικές Πληροφορίες
  • Τελευταία Δραστηριότητα: 26-09-08 12:29
  • Έχω προτείνει: 0

stefanos

Member
12 Σεπτεμβρίου 2008
20
0
Γεια σας!!! Εχουμε εναν χρονο να τα πουμε :D.:rolleyes: ελπιζω να ειστε ολοι καλα, να μην πεθανε κανενας χρηστης (του φορουμ):p

παιδια το σκυλι ακομα δεν το πειρα εκανα υπομονη αλλα ποσο να αντεξω ποια.:(. Δουλευω και μαζευω λευτα για να παρω ενα BULL TERRIER. δουλευω σε pet shop αλλα ξερω οτι ειναι μ@λ__!@ να παρω σκυλι απο πετ. η ευκερια που ειχα τοτε με το "τσαμπα" (τελικα ηθελε 200€ απλα δεν θα αγοραζα τα χαρτια) πεταξε τωρα αναγκαστικα θα πλυρωσω οσα χρειαστει για να παρω ενα καθαροαιμο. μου ειχατε πει να το ψαξω καλα το θεμα με τον εκτροφεα (να δω γονεις κτλ) τα χαρτια δεν ειναι η αποδιξη οτι το σκυλη ειναι καθαρο? :-|