αγορά - συντήρηση bull terrier

stefanos

Member
12 Σεπτεμβρίου 2008
20
0
Γεια σας. Θα ήθελα πριν αγοράσω ένα bull terrier να μάθω τι ακριβός χρειάζεται ένα τέτοιο μεγαλόσωμο (και απαιτητικό φαντάζομε) σκυλί, (έχω διαβάσει κάποια πράγματα μεχρι τώρα) ποιος είναι ο σωστός τρόπος διατροφής του, ποιο είναι το μέγιστο ποσό που θα μου προτείνατε εσείς να δώσω για την αγορά του, (αν και μάλλον θα το βρω τζάμπα) τι θα πρέπει να προσέξω για να πάρω ένα καθαρόαιμο bull terrier, εσείς θα μου προτείνατε αρσενικό η θηλυκό? (τα θηλυκά είναι ποιο υπάκουα) και φυσικά αν μπορεί να ζήσει άνετα σε ένα διαμέρισμα 100 πάνω κάτω τετραγωνικών. (Εννοείτε με τις καθημερινές του βόλτες) Ευχαριστώ. :)

Έχω 2 πεκινουά αλλά είναι σε άλο σπίτι και δεν τα πολυβλέπω τελευταία εγώ, αλλά ξέρω αρκετά καλά τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου και τα κακά και τα καλά.
Πάντα ήθελα να αποκτήσω ένα τέτοιο σκύλο αλλά δεν ήταν εύκολο, τώρα πιστεύω έχω την ευκαιρία. (ελπίζω να τα καταφέρω!)

Θέλω την βοήθειά σας!:grin:

Last edited by a moderator:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πώς θα το πάρεις τσάμπα?
Ο σωστός τρόπος απόκτησης καθαρόαιμου σκύλου είναι μέσω ενός καλού εκτροφείου.
Ούτε από αγγελία, ούτε από πετ σοπ, ούτε από φίλο σου που γέννησε η σκύλα του.
Για αρχή επικοινώνησε με τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδας (ΚΟΕ) να σου δώσουν μια λίστα εκτροφέων.

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Βρες έναν καλό εκτροφέα και θα σου λύση όοολες τις απορίες!!!:)
Επίσης πολλά θέματα έχουν γραφτει και στο φόρουμ σχετικά με το πώς να διαλέξεις κουτάβι, φαγητό, για την καθαροαιμία, κτλ....

Καλή ανάγνωση!

stefanos

Member
12 Σεπτεμβρίου 2008
20
0
Έχω έναν γνωστό ο οποίος μου είπε ότι έχει έναν φίλο εκτροφέα bull terrier και θα πάρουμε ένα από εκεί. Τα σκυλιά του είναι με χαρτιά καθαρόαιμα μου είπε. Όταν του είπα ότι ψάχνομε μου είπε να μην κάνω καμία κίνηση γιατί θα το πάρουμε τσάμπα, έχει βάλει τώρα γεια ζευγάρωμα. Μου εξήγησε ότι πρέπει να κάνω υπομονή και ότι είναι καλά να δω τους γονείς κτλ του σκυλιού.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Αφού ο φίλος εκτροφέας τα έχει για χάρισμα, μήπως είναι ώρα να πάρω και εγώ ένα bull terrier? :confused:

Στέφανε, όπου ακούς πολλά κεράσια σε αυτές τις περιπτώσεις, να μη κρατάς καλάθι, έστω και μικρό.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Έχω έναν γνωστό ο οποίος μου είπε ότι έχει έναν φίλο εκτροφέα bullterrierκαι θα πάρουμε ένα από εκεί. Τα σκυλιά του είναι με χαρτιά καθαρόαιμα μου είπε. Όταν του είπα ότι ψάχνομε μου είπε να μην κάνω καμία κίνηση γιατί θα το πάρουμε τσάμπα, έχει βάλει τώρα γεια ζευγάρωμα. Μου εξήγησε ότι πρέπει να κάνω υπομονή και ότι είναι καλά να δω τους γονείς κτλ του σκυλιού.
τουλαχιστον το δινει τζαμπα!
τα κατεβαζει σε εκθεσεςι?
εξετασεις υγειας τους εχει κανει?

stefanos

Member
12 Σεπτεμβρίου 2008
20
0
Δεν τα δίνει τσάμπα απλά θα το δώσει σε φίλο του, για εξετάσεις κτλ θα του πω όταν πάω να το πάρω.

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
πηγαινε να γνωρισεις τον εκτροφεα..ζητα του χαρτια καθαροαιμιας..δες αν κατεβαζει τα σκυλια του σε εκθεσεις(ολοι οι καλοι εκτροφεις τα κατεβαζουν)...δες χαρτια καλης υγειας..δες σε τι συνθηκες ζουνε..αν εχει και αλλα bull terier εκει..οπωςσηποτε τους γονεις..δες απο που εχει φερει τους γονεις..δες τα βιβλιαρια τους..κτλ κτλ κτλ..
Googlare το ονομα του..αν ειναι καλος ολο και κατι θα βρεις απο τις εκθεσεις κτλ..
Μη ξεχναμε οτι υπαρχουν και στην ελλαδα puppy mills..
Βεβαια για να μιλαμε για τσαμπα, κατι δεν μου παει καλα..εκτος αν εχει στον φιλο σου μεγαλη υποχρεωση..
Παντως για το συγκεκριμενο θεμα και πως να κρινουμε αν ειναι καλος ο εκτροφεας υπαρχει καπου ενα αλλο post..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ηλικία σου (είσαι μόλις 17 ετών) σου προτείνω να διαβάσεις αυτό το θεμα:
ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ ΖΩΟ ??

Όσον αφορά στην επιλογή του σωστού εκτροφέα, αυτό το θεμα:
ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ??

Όσον αφορά το τζάμπα καθαρόαιμο, αυτό το θεμα (για να καταλάβεις ότι είναι αδύνατον να χαρίζετε ένα καθαρόαιμο.):
Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά

Το ζώο που θα πάρεις προέρχεται, κατά πάσα πιθανότητα, από ιδιώτη που θα ζευγαρώσει τα σκυλιά του και το αποτέλεσμα θα είναι να καταλήξεις με ένα αμφίβολου ποιότητας σκύλο, (με ότι αυτό συνεπάγεται σε μορφολογία, χαρακτήρα και υγεία.)

;):)

stefanos

Member
12 Σεπτεμβρίου 2008
20
0
Λοιπόν, επειδή όλοι αμφιβάλετε και με το δίκιο σας, θα σας πω τι ακριβός έγινε.
Εμένα μαρέσει να ασχολούμαι με τα ζώα, είχα ερπετά και τώρα έχω έναν πύθωνα reticulatus. Ανοίξαμε λοιπόν συζήτηση με αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος έχει σπουδάσει 6 χρόνια Βουλγαρία (κτηνιατρική) και του είπα για το bullterrie, μου λέει έχω έναν φίλο ο οποίος είναι breeder, θα τον πάρω τηλ, θα μάθω και θα σου πω. Μου είπε ότι δεν θα του πάρει λευτά γιατί είναι φίλος και τον σκύλο θα τον δώσει σαυτον. Όταν πείρε τηλ να τον ρωτήσει του είπε ότι τώρα έβαλε και ζευγάρωσαν.

Last edited:

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Μα δεν αμφιβαλλει κανεις, ουτε ειπε κανεις οτι δεν αγαπας τα ζωα..
Απλα σου λεμε το σωστο τροπο να επιλεξεις εκτροφεα..
Αφου ειναι φιλος του..πες του να σου δωσει το ονομα του και ψαξτο το νετ..
Οτι λεμε εδω ειναι για το καλο ολων μας..
Μακαρι να ειναι καλος και να τον παρεις τσαμπα το σκυλο..απλα μετα ο εκτροφεας αν ειναι σωστος θα θελει να μαθαινει τι κανει το σκυλι πως τα παει, να το κατεβαζεις σε εκθεσεις κτλ..κι αν οντως ειναι ετσι τα πραγματα θα καταλαβει οτι δεν εχει ο φιλος σου το σκυλι αλλα εσυ..

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Και όταν πας φαντάρος (σε 1 η 5-7 χρόνια) τον σκύλο τι θα τον κάνεις για 12 μήνες/1 χρόνο;;;
Τον πύθωνα τι ήθελες και τον ανέφορες;; Μπιάχ!!! :)

stefanos

Member
12 Σεπτεμβρίου 2008
20
0
Όταν φύγω φαντάρος θα τον αφήσω η στον θείο μου που έχει αυλή η στον πατέρα μου που έχει κι αυτος αυλή (και οι 2 ζουν σε μονοκατοικία) η κάπου αλλου και θα τον βλέπω όταν μπορώ. ας τον πάρω πρώτα
όσο για τον πύθωνα, γούστα είναι αυτά

ROTTIE: Η δημοσίευση διορθώθηκε και γράφτηκε στα Ελληνικά. Τα Greeklish δεν επιτρέπονται στο φόρουμ.

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
Πολλα περιεργα βλεπω..

1ον τσαμπα καθαροαιμο...

2ον 17 χρονον και φανταριλικι στην μεση (οποτε η στον θειο η στον μπαμπα)

3ον βλεπω και αλλο ζωο (πυθωνα) στο σπιτι που αν και δεν το γνωριζω εστω 1 ωρα την ημερα θα θελει περιποιηση

4ον μια ρατσα που θελει πολυ ασκηση και αρκετο ομως χρονο!!!

φιλε μου εχει συνηδητοποιησει οτι θα τρως το 90% του ελευθερου χρονου σου στα ζωα σου? οποτε εισαι σιγουρος? η ετσι μας ηρθε τσαμπα ειναι και μετα ξουτ..

ασε τον στρατο εκει οποτε βγενεις το τελευταιο που θα κοιτας θα ειναι το μπουλ.. καμια καφετερια θα εχει το πρωτο λογο..

αστο καλυτερα για την ωρα δεν ξερεις αν το θες απλα κα......νος εισαι η απλα ενθουσιασμενος..

ελα απο τον στρατο δες τι θα κανεις στην ζωη σου βαλτα ολα σε μια σειρα και αν και μετα θελεις να τον παρεις και εχεις τον χρονο και την οικονομικη ανεση καντο..

δεν σε κατηγορω για κατι ολοι περασαμε απο αυτην την ηλικια..
αλλα και το φανταριλικι μην το βλεπεις αψηφιστα...;);)

stefanos

Member
12 Σεπτεμβρίου 2008
20
0
1. Το σκυλί το ήθελα και ψαχνόμουν, μετά τυχαία μίλησα με αυτόν και μου είπε ότι έχει γνωστό.
2. Φαντάρος θα πάω σε 3-4 χρόνια.
3. το φίδι θα το δώσω αλλά και να το κρατούσα θέλει φροντίδα 1 ώρα την εβδομάδα περίπου.
4. με το σκυλί θα ασχολούμαι αρκετές ώρες, όλα θα μπουν σε μια σειρά.
5. είμαι σίγουρος ότι θέλω να πάρω τέτοιον σκύλο.

Και δεν πρόκειται να παρατήσω τον σκύλο. (ετσι μας ηρθε τσαμπα ειναι και μετα ξουτ..) δεν είμαι τέτοιος.
Φιλικά.

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
Δεν ηθελα σε καμια περιπτωση να σε προσβαλω.. αλλα να σε βοηθησω..

αν δεν κανω λαθος εισαι 17 χρονων σε 3-4 χρονια θα εισαι 20-21 αντε και ενα χρονο στρατο 21-22.. ας πουμε 22

γερος να εισαι εχεις παρα πολλα χρονια μπροστα σου μα παρα πολλα και εισαι στην χειροτερη ηλικια για σκυλο..τωρα!!

στα 22 θα εισαι σε πολλη καλητερη φαση (ποιο ετοιμος απο ολες τις πλευρες-και το ξερεις)

εγω ειμαι 24 και πηρα το πρωτο δικο μου δικο μου σκυλι στα 23 (δυστηχως ειχα μια ατυχια με τον πρωτο μου)

και για αυτο οπως βλεπεις (υπογραφη) εχω κουταβακι τωρα..

δεν ειμαι μακρια απο την δικια σου ηλικια και σε καταλαβαινω απολυτα..

τωρα εσυ ξερεις..οτι σε φωτησει ο θεος..:)