Ω ρε δε μας βλέπω καλά... (κρύο & βροχή)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν αρχίσανε τα κρύα στο Καλαμποκιστάν και οι βροχές και οι καταιγίδες και γενικώς ο καιρός ξαφνικά έγινε μια αηδία και μισή. Βάλτε από πάνω και το γεγονός ότι πνίγομαι στη δουλειά και το Μουφ δε βγήκε για βόλτα για δυο-τρεις μέρες, ούτε καν για να πάει στο πάρκο, αφού ηλεκτρικές καταιγίδες=κίνδυνος θάνατος εδώ πέρα και είχανε κλείσει μέχρι και το πάρκο εδώ παρακάτω.

Κι εκεί αρχίσανε τα ζόρικα, κοινώς οι εφιάλτες! Σοβαρά. Επειδή το Μουφ είχε μια πρεμούρα να βγει γενικώς και να πεταχτεί έξω, είδα στον ύπνο μου ότι, λέει, ήμουνα στην Αθήνα και είχα το Μουφ μαζί. Και πήδηξε, λέει, από τον τέταρτο όροφο του διαμερίσματος των γονέων μου και έσπασε λεκάνη και τα δυο πίσω πόδια του! :eek: Και μετά διακτινιστήκαμε κάπως στο Καλαμποκιστάν όπου τον έβγαζα βόλτα σουρνόμενο και κουτσαίνοντας από τον πόνο!!:eek::eek: Και ξύπνησα μετά κάθιδρη και με τρομερές τύψεις. Ευτυχώς χτες τον έβγαλα μεγάλη βόλτα και κοιμήθηκα μια χαρούλα μετά.

Το κακό είναι ότι εδώ πέρα αλλάζει ο καιρός και άσχημα. Το περασμένο σαββατοκύριακο πήγα στο Σικάγο για ψώνια και είδα και κάτι φίλες μου, οπότε πήγαμε το Μουφ βόλτα στην αμμουδιά της λίμνης Μίσιγκαν που την πέρασε στην αρχή το Μουφ για τον Ατλαντικό Ωκεανό, ο οποίος προς μεγάλη του έκπληξη αυτή τη φορά πινότανε!!:p Ήδη είχε κύματα διότι φύσαγε ως συνήθως, αλλά μου φαίνεται ότι ήταν και η τελευταία βόλτα εκεί για φέτος. Πρέπει πάλι να πάω Σικάγο το άλλο σαββατοκύριακο, αλλά φοβάμαι ότι τέρμα οι βόλτες στη λίμνη διότι έβαλε ήδη κρύο αυτή τη βδομάδα και έχουν αρχίσει να φυσάνε οι τέσσερεις αέρηδες, οπότε στη λίμνη θα κάνει το κρύο της αρκούδας.

Φανταστείτε τώρα ότι όταν μιλάμε για διαφορές θερμοκρασίας και έχουμε π.χ. -38 Κελσίου μέσα στο Σικάγο μες στο καταχείμωνο, στις όχθες της λίμνης, λόγω αέρα που μπορεί και να σε ρίξει κάτω, η θερμοκρασία με το windchill πάει στους -60!! Δεν έχουμε ακόμα φτάσει εκεί, πού θα πάει όμως, θα έρθει και ο Δεκέμβριος-Ιανουάριος και τότε θα γελάσουμε πάλι όπως πέρσυ. The windy city of the windy state....:rolleyes:

Ετοιμαζόμαστε τώρα μετά λύπης μεγάλης να πάμε για προτελευταία φορά φέτος στη λαϊκή που φυσικά δεν μπορούν να την έχουν στο κρύο, αφήστε δε που δε φυτρώνει τίποτα εδώ. Οπότε θα περπατήσει λίγο το Μουφ και θα γίνεται οχληρό στην κοινωνία αφού θα έχει τόσα φαγιά γύρω του. Τουλάχιστον να αισθάνομαι λιγότερες ενοχές...:(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Πωπω πολύ πακέτο να μην μπορείς να βγάλεις τον σκύλο βόλτα..Πόσο καιρό κρατάει αυτή η περίοδος...Δεν μπορώ να φανταστώ τον μικρό τον δικό μου χωρίς εκτόνωση, νομίζω ότι θα με οδηγούσε στην αυτοκτονία!!!

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
O Λεννυ την καταβισκει με το κρυο.Σημερα το πρωι ειχαμε παγο και ο μικρος ειχε παει και κυλιοταν πανω του.Οταν ειναι να βγει δεν σταματαει με τιποτα.Περσι με μειον 15 βαθμους και χιονι ενα μετρο του αρεσε να καθεται στο χιονι.Με την ζεστη τα φτυνει.
Παντως μειον 60 μου φαινεται υπερβολη.Ποσο αερα και ξηρασια να εχει για να νιωθεις μειον 60?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εννοείς πόσον αέρα και υγρασία. Σε περιοχές όπως το Ιλλινόι η διαφορά πραγματικής θερμοκρασίας και windchill factor είναι τεράστια και ναι, όντως έχει φτάσει να είναι -40 πραγματική με -60 στη λίμνη λόγω αέρα. Το 1989 και 1994 που είχα πάει Σικάγο, είχανε τους χειρότερους χειμώνες των τελευταίων 100 χρόνων και το ένοιωσα το άτιμο τι σημαίνει. Φανταστείτε ότι στην Αλάσκα είχε πιο ζέστη, καθώς και στους πόλους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι εστί Μεσοδυτικές Πολιτείες το χειμώνα και μάλιστα περιοχή λιμνών, πεθαίνει κόσμος, αφήστε τα κρυοπαγήματα.

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Ναι υγρασια εννοουσα.Απλως μου φανηκε μεγαλη η διαφορα μεταξυ πραγματικης και αισθητης(ετσι νομιζω οτι ειναι ο ορος στα ελληνικα) θερμοκρασιας.Εδω η υγρασια φτανει και 100% γιατι ειναι το ποταμι(Μαιν) διπλα μας, αλλα δεν φυσαει και δεν βρεχει τον χειμωνα.Και να σου πω την αληθεια προτιμω να εχει μειον 20, παρα 10 που εχει τον σεπτεμβρη αρχες οκτωμβρη με βροχη και αερα.
Το Μουφ πως την παλευει τον χειμωνα?Φορα ειδικα ρουχα?
Eμεις δοκιμασαμε ενα πλεχτο ραμμενο ειδικα για τον λεννυ και δεν το ηθελε καθολου.Στο πρωτο 5λεπτο το ξεσκισε!

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μιλάμε πάντα για Σικάγο. :) Το λένε, και δικαίως, the Windy City. Όσο για το Μουφ εξαρτάται. Μέχρι -25 χαίρεται ιδιαιτέρως να τρίβει τον αποτέτοιο του στο χιόνι. Από κει και κάτω, και κυρίως άμα έχει χιονοθύελλα, δεν τρελλαίνεται για βόλτες. Απλώς βγαίνει στον κήπο, κάνει την ανάγκη του και έρχεται τρέχοντας πίσω στο σπίτι. Το πρόβλημα είναι κυρίως ο πάγος και οι γλύστρες, αλλιώς τον βγάζω έτσι όπως εξηγούσα και πέρσυ: http://www.dogforum.gr/v3/showthrea...-το-Μουφ!!&highlight=υψηλη+ραπτικη+βολτα+μουφ

Πέρσυ με τις μεγάλες χιονοθύελλες με έπιασε μια τρομερή στο δρόμο βράδυ από τη δουλειά πίσω στο σπίτι. Το Μουφ με περίμενε ανήσυχο στο παράθυρο και μόλις μπήκα σπίτι έκλαιγε όπως κάνει όταν φοβάται ότι θα του φύγω, το παράτησα, ή του έλειψα. Είχε να κλάψει έτσι από τότε που το πήρα και πάθαινε στην αρχή άγχος αποχωρισμού. Είχα και δυο ατυχήματα πέρσυ με το αυτοκίνητο λόγω πάγου και στο ένα ήταν μάλιστα μέσα το Μουφ, οπότε τα χρειάστηκε πολύ.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το Μουφ με τέτοια γούνα δεν νομίζω να χαμπαριάζει :) Πάντως ακούω πως στο Αμέρικα υπάρχουν doggy daycares, σκέφτηκες αυτή τη λύση όταν δεν προλαβαίνεις να τον πας βόλτες;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ναι, αμέ, επίσης ζητάνε 20 δολλάρια τη μέρα και πλέον και έχουν καμιά φορά και άβολες ώρες.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
E κι εγώ να σου πω Berna, αν έπρεπε να βγάζω τους σκύλους βόλτα με κίνδυνο κρυοπαγήματος τόσο θα ζητούσα για χαρτζηλίκι, μη σου πω και παραπάνω (γιατί φαντάζομαι ούτε μένουν δίπλα στον κάθε σκύλο, ούτε έχουν να βγάλουν μόνο ένα σκύλο κάθε μέρα).

Πάντως Σάρα δεν θα τους τα 'δινα (εκτός αν μου περίσσευαν - άλλο αυτό). Τίποτα γείτονες δεν έχεις που πηγαίνουν κι αυτοί κανονικά τα σκυλιά στο πάρκο, να μαζεύεστε μια στο σπίτι του ενός, μια στου άλλου, να στήνετε κι εσείς κανα χαρτάκι-μπάρμπεκιου στο τζάκι, να παίζουν και τα σκυλιά να εκτονώνονται κάπως?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όχι βέβαια. :) Μια πιθανότητα είναι να πηγαίνουμε για play time μια φορά τη βδομάδα για μια-δυο ώρες στον εκπαιδευτή του Μουφ, αλλά δεν έχω πολλή ώρα για κάτι τέτοιο. Ο κόσμος γενικά εδώ δε μαζεύεται στο σπίτι των γειτόνων, έστω και εκ παραδρομής, για να παίζουν τα σκυλιά. Δουλεύουμε πάρα πολύ μέχρι το βράδυ, οπότε ερχόμαστε νοκ-άουτ. :(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog