Ψωνίζοντας από petshop

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Strays' help said:
Ε αυτά από που θα τα παρεις?Από εκτροφέα? :lol:
υπαρχουν εκτροφεια και για πουλια και για ψαρια.ειδικα στα πουλια οι εκτροφεις κρατουν και κατι σαν πεντιγκρι με πρωταθλητες κλπ.

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
:? :shock:
Δε το ξερα πραγματικά...

Παντως επιμενω υπάρχουν και χωρίς καθολου ζωα..Τωρα αν τους ζητησεις και φερνουν παραγγελία δε ξερω.

Νικος said:
Strays' help said:
Ε αυτά από που θα τα παρεις?Από εκτροφέα? :lol:
υπαρχουν εκτροφεια και για πουλια και για ψαρια.ειδικα στα πουλια οι εκτροφεις κρατουν και κατι σαν πεντιγκρι με πρωταθλητες κλπ.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Η γνώμη μου είναι πως δεν είναι κακό να έχει την δυνατότητα ένα πετσοπ να μεσολαβήσει μεταξύ ενός εκτροφέα και του πελατη.

Ούτε είναι κακό να φέρνεις σκυλιά από την Ουγγαρία. Κακό είναι να λες στον πελάτη σου ψέμματα.

Κακό θεωρώ επίσης να στοιβάζονται ζώα (σκυλιά, γατιά, πουλιά, ψάρια κλπ) στην βιτρίνα. Παρόλα αυτά, κάποτε που έψαχνα για παπαγάλο Ζακό, για συγγενικό μου πρόσωπο, απευθύνθηκα σε πετ σοπ της γειτονιάς μου, γιατί δεν ήξερα που να πάω, και με έφερε σε επαφή με Έλληνα εκτροφέα, προφανώς θα πήρε μίζα, αλλά κι εγώ έκανα την δουλειά μου.

Επίσης ξέρω πετσοπά στην γειτονιά μου, άλλο από το προηγούμενο, που έχει πουλιά, λίγα, αλλά τα έχει σε άνετα κλουβάκια, πολύ περιποιημένα, και ο τύπος αφιερώνει πολύ χρόνο και μεράκι στην φροντίδα τους. Δεν βλέπω κάτι στραβό, διότι τα πουλάκια (λίγα καναρίνια και παπαγαλάκια) είναι πραγματικά φροντισμένα.

Δεν είναι όλοι οι έμποροι στο ίδιο καζάνι. Εξαρτάται από την ποιότητα του κάθε ανθρώπου, την ζωοφιλία του, την συνείδηση του κλπ.

Και οι εκτροφείς, και οι εκπαιδευτές, και γενικά όλοι μας στον τομέα του, έχουμε τριγύρω μας κακούς και καλούς. Αλοίμονο αν θα μπαίνουμε όλοι μας στο ίδιο καζάνι, επειδή υπάρχουν και κακοί ή οι κακοί αποτελούν την πλειονότητα.

Σαφώς η κατάσταση στα σουπερ μαρκετ ζώων, στις αλυσίδες κλπ είναι τραγική, αλλά μην βάζουμε στο ίδιο καζάνι το μαγαζάκι της γειτονιάς που το πιο πιθανόν κάποιος μερακλης άνοιξε, κάνοντας το χόμπυ του επάγγελμα.

Δεν νομίζω μόνο με ξηρές τροφές να βγαίνει οικονομικά ένα μαγαζί.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ΜΑΚΗΣ said:
τα πουλάκια - ψαράκια ΔΕΝ ειναι ζώα :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Ειναι!
Αλλα οι αναγκες τους ειναι πολυ διαφορετικες απο αυτες των σκυλων και γατων.
Ετσι και αλλιος αυτα τα ζωακια (Χαμστερακρια, κουνελακια, ινδικα χοιριδια, Πουλια, Ινγουανες, ψαρακια) ζουνε σε κλουβια, Τερραριουμ/ ενδυδρειο και πολλα απο αυτα αρκεστονται με λιγες ωρες ελευθερο τρεξιμο υπο επιβλεψη.
Ετσι και τα πουλια- σε κλουβια την βγαζουν μια ζωη- ισος καπιος να τα αφησει και λιγες ωρες να πεταξει μες στο σπιτι, για να ξεμουδιαζει-
και για αυτον τον λογο δεν νομιζω οτι εχει την ιδια βαρυτητα με το να πουλαει σκυλια- και απο Μιλλ καιολας.
Και αν αυτα τα κλουβια ειναι και περιποιμενα- δεν εχω τοσο μεγαλο προβλημα.
Αλλα σε μαγαζι που πουλαει σκυλια- δεν ψωνιζω!

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
ΜΑΚΗΣ said:
τι εννοείς αναγκάζεσε?
Ε αναγκάζομαι..Δε μου βάζουν και το μαχαίρι στο λαιμό..Υπερβολική είμαι..Απλά δεν βρίσκω αλλού την τροφή..
Αλλά μου "χτυπάει" πολύ άσχημα κτηνίατρος να έχει στη βιτρίνα ζωάκια...Έλεος...

Εγώ έχω εντοπίσει pet shop που δεν πουλάει ζωάκια, ούτε πουλάκια ούτε τίποτα.. Αλλά το βλέπω να κλείνει αργά ή γρήγορα.. :roll:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Άσε πραγματικά έλεος..Τί να πώ.. :roll:

Μια φορά του είχα πεί ότι και καλά θέλω ένα λαμπραντόρ και μου είπε βεβαίως φέρνουμε από Ουγγαρία όποτε θέλετε..
΄Ηθελα να ήξερα το δικό του σκυλί από εκεί το πήρε?Εντάξει μπορεί να είναι καλά εκτροφεία, δεν ξέρουμε, αλλά είναι κάπως να τα έχει σε βιτρίνα ο κτηνίατρος..

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Παιδια εγω παω εκει για ζυγισμα ετσι και αλλιως! Δεν εχω βρει πουθενα αλλου πλαστιγκα για το θρεφταρι! (αν ξερετε κατι πειτε το) Οποτε παιρνω και τα σχετικα κοκαλακια, μπισκοτακια, μην μπω, τον ζυγισω και δεν παρω και τιποτα! :oops:

Αλλα αυτο που λετε οτι κι αυτοι που δεν εχουν βιτρινες με κουταβια, σου φερνουν αν ζητησεις ειναι γεγονος! Λιγο ως πολυ ολοι τα ιδια ..... ειναι! :evil:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
το καλά εκτροφεία το προσπερνώ.

κατά τα άλλα

ξέρω πολλούς κτηνίατρους που φέρνουν σκυλιά

είναι η πρώτη φορά όμως που ακούω για κτηνίατρο με βιτρίνα

μακρυά

βρες αλ΄λού ή άλλη τροφή

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
και γω ακόμα αυτό δεν το έχω δει κτηνιατρείο με βιτρίνα.....

κτηνίατρος επίσης με πετ σοπ στον ίδιο χώρο μου τη δίνει :evil:

γιατί να μην βγαίνουν μόνο με τις τροφές?με τι ποσοστό δουλεύουν???

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
keyman said:

κτηνίατρος επίσης με πετ σοπ στον ίδιο χώρο μου τη δίνει :evil:

γιατί να μην βγαίνουν μόνο με τις τροφές?με τι ποσοστό δουλεύουν???
Έχεις δίκιο. Ο παλιός μου κτηνίατρος είχε και πετ σοπ, στο οποίο όμως δεν πουλούσε κουτάβια. Παρόλα αυτά όταν στείρωσα τον αρσενικό μου γατούλη δε μου είπε πως έπρεπε να ακολουθήσω ειδική διατροφή. Και δε μου το είπε καμμία και από τις επόμενες 5 φορές που του το πήγα το ζώο γιατί δε μπορούσε να ουρήσει. Μου έλεγε ότι συμβαίνει αυτό στις γάτες όταν στειρώνονται.

Με το που άλλαξα κτηνίατρο το πρόβλημα λύθηκε άμεσα.

Πιστεύω όμως ότι εσκεμμένα με κορόιδευε γιατί το δικό του πετ σοπ δε διέθετε τις συγκεκριμένες τροφές. Τι άλλο να υποθέσω.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε σχετικό θέμα

Chloe said:
Γεια σε όλους. Αν και έχω γραφτεί καιρό, τώρα ξανα-ανακάλυψα το φόρουμ, μια που βάλαμε ίντερνετ στη δουλειά :D Μπράβο παιδιά για την καλή δουλειά που κάνετε. Έχω βάλει φίλο να διαβάζει καθημερινά τα "μαθήματά" του, το φόρουμ δηλαδή, ώστε να αποκτήσει, το καλοκαίρι πια, το λαμπραντοράκι που πάντα ήθελε.
Στο θέμα μου: Στη γειτονιά μου υπήρχε ένα πετ - σοπ, καλό. Τι εννοώ. Το μαγαζί πουλάει ψάρια, πουλιά και είδη για κατοικίδια. Είχε συνεργασία, όμως, με έναν καλό εκτροφέα, συγγενή ή φίλο των παιδιών που το είχαν και έφερνε πότε πότε κανισάκια, εμβολιασμένα, με βιβλιάριο κ.ο.κ., με παραγγελία και σύμφωνα με τις γέννες. Όποιος έκανε παραγγελία, μπορούσε να πάει στο εκτροφείο, να δει τους γονείς κ.λπ. Έχω συστήσει το μαγαζί σε πολύ κόσμο, για την ηθική των ιδιοκτητών του. Εδώ και λίγο καιρό το πετ-σοπ πουλήθηκε σε κάποιον άλλο. Ο εν λόγω στην αρχή δεν έφερνε κουτάβια. Συνέχιζα να ψωνίζω από κει ό,τι χρειαζόταν το σκυλάκι μου, ο Βαγγέλης. Πρόσφατα έφερε ένα μαλτεζάκι. Δεν ρώτησα τίποτε. Πωλήθηκε. Την επόμενη εβδομάδα είδα ξανά 2 μαλτεζάκια στην κλούβα και ένα λαμπραντόρ! Μπήκα μέσα και τον ρώτησα τιμές και καλά για φιλική οικογένεια. Όλα 600... φυσικά. Δεν με άφησε να τα αγγίξω "γιατί δεν είχαν εμβολιαστεί ακόμα". Τα μαλτεζάκια έφυγαν αμέσως, το λαμπ έμεινε εκεί αρκετές μέρες, δεν ξέρω τι έγινε. Τώρα ο τύπος έχει κάτι σκυλάκια στις κλούβες που φέρνουν σε κανίς, αν και τα είδα κοιμισμένα και δεν είμαι σίγουρη.
Όπως καταλαβαίνετε η ηθική του μαγαζιού αμφισβητείται πλέον... Αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω κάτι και τι. Έχω το τηλέφωνο του παλιού ιδιοκτήτη πάντως...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Chloe said:
Είχε συνεργασία, όμως, με έναν καλό εκτροφέα, συγγενή ή φίλο των παιδιών που το είχαν και έφερνε πότε πότε κανισάκια, εμβολιασμένα
Αγαπητή φίλη δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση ΚΑΛΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ να προωθεί τα ζώα του σε pet shop.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Απ' ό,τι γνωρίζω δεν τα προωθούσε παρά μόνο στα παιδιά που είχαν το συγκεκριμένο μαγαζί, καθώς ήταν φίλοι ή συγγενείς. Είχαν κι οι ίδιοι τέτοια σκυλάκια. Τι να σου πω, για κανέναν δεν μπορείς να ξέρεις, αλλά για τους συγκεκριμένους μόνο καλά λόγια ακούγονταν.

Malamatenia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2007
199
0
keyman said:
Εγώ είχα πάει σε έναν τέτοιο (τον είχα βρεί τηλεφωνικά φυσικά) στην Πάτρα.. τι βλάκας, και μάλιστα συζητούσαμε για την Περσούλα οτι γάβγιζε πολύ και μου λέει "Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνετε, μόνο κολλάρο με ρεύμα.." Ελεος. Δεν ξαναπάτησα.