υπαρχουν εκτροφεια και για πουλια και για ψαρια.ειδικα στα πουλια οι εκτροφεις κρατουν και κατι σαν πεντιγκρι με πρωταθλητες κλπ.Strays' help said:Ε αυτά από που θα τα παρεις?Από εκτροφέα? :lol:
Νικος said:υπαρχουν εκτροφεια και για πουλια και για ψαρια.ειδικα στα πουλια οι εκτροφεις κρατουν και κατι σαν πεντιγκρι με πρωταθλητες κλπ.Strays' help said:Ε αυτά από που θα τα παρεις?Από εκτροφέα? :lol:
ΜΑΚΗΣ said:τα πουλάκια - ψαράκια ΔΕΝ ειναι ζώα :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Ε αναγκάζομαι..Δε μου βάζουν και το μαχαίρι στο λαιμό..Υπερβολική είμαι..Απλά δεν βρίσκω αλλού την τροφή..ΜΑΚΗΣ said:τι εννοείς αναγκάζεσε?
Έχεις δίκιο. Ο παλιός μου κτηνίατρος είχε και πετ σοπ, στο οποίο όμως δεν πουλούσε κουτάβια. Παρόλα αυτά όταν στείρωσα τον αρσενικό μου γατούλη δε μου είπε πως έπρεπε να ακολουθήσω ειδική διατροφή. Και δε μου το είπε καμμία και από τις επόμενες 5 φορές που του το πήγα το ζώο γιατί δε μπορούσε να ουρήσει. Μου έλεγε ότι συμβαίνει αυτό στις γάτες όταν στειρώνονται.keyman said:και γω ακόμα αυτό δεν το έχω δει κτηνιατρείο με βιτρίνα.....
κτηνίατρος επίσης με πετ σοπ στον ίδιο χώρο μου τη δίνει :evil:
γιατί να μην βγαίνουν μόνο με τις τροφές?με τι ποσοστό δουλεύουν???
Chloe said:Γεια σε όλους. Αν και έχω γραφτεί καιρό, τώρα ξανα-ανακάλυψα το φόρουμ, μια που βάλαμε ίντερνετ στη δουλειά Μπράβο παιδιά για την καλή δουλειά που κάνετε. Έχω βάλει φίλο να διαβάζει καθημερινά τα "μαθήματά" του, το φόρουμ δηλαδή, ώστε να αποκτήσει, το καλοκαίρι πια, το λαμπραντοράκι που πάντα ήθελε.
Στο θέμα μου: Στη γειτονιά μου υπήρχε ένα πετ - σοπ, καλό. Τι εννοώ. Το μαγαζί πουλάει ψάρια, πουλιά και είδη για κατοικίδια. Είχε συνεργασία, όμως, με έναν καλό εκτροφέα, συγγενή ή φίλο των παιδιών που το είχαν και έφερνε πότε πότε κανισάκια, εμβολιασμένα, με βιβλιάριο κ.ο.κ., με παραγγελία και σύμφωνα με τις γέννες. Όποιος έκανε παραγγελία, μπορούσε να πάει στο εκτροφείο, να δει τους γονείς κ.λπ. Έχω συστήσει το μαγαζί σε πολύ κόσμο, για την ηθική των ιδιοκτητών του. Εδώ και λίγο καιρό το πετ-σοπ πουλήθηκε σε κάποιον άλλο. Ο εν λόγω στην αρχή δεν έφερνε κουτάβια. Συνέχιζα να ψωνίζω από κει ό,τι χρειαζόταν το σκυλάκι μου, ο Βαγγέλης. Πρόσφατα έφερε ένα μαλτεζάκι. Δεν ρώτησα τίποτε. Πωλήθηκε. Την επόμενη εβδομάδα είδα ξανά 2 μαλτεζάκια στην κλούβα και ένα λαμπραντόρ! Μπήκα μέσα και τον ρώτησα τιμές και καλά για φιλική οικογένεια. Όλα 600... φυσικά. Δεν με άφησε να τα αγγίξω "γιατί δεν είχαν εμβολιαστεί ακόμα". Τα μαλτεζάκια έφυγαν αμέσως, το λαμπ έμεινε εκεί αρκετές μέρες, δεν ξέρω τι έγινε. Τώρα ο τύπος έχει κάτι σκυλάκια στις κλούβες που φέρνουν σε κανίς, αν και τα είδα κοιμισμένα και δεν είμαι σίγουρη.
Όπως καταλαβαίνετε η ηθική του μαγαζιού αμφισβητείται πλέον... Αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω κάτι και τι. Έχω το τηλέφωνο του παλιού ιδιοκτήτη πάντως...
Αγαπητή φίλη δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση ΚΑΛΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ να προωθεί τα ζώα του σε pet shop.Chloe said:Είχε συνεργασία, όμως, με έναν καλό εκτροφέα, συγγενή ή φίλο των παιδιών που το είχαν και έφερνε πότε πότε κανισάκια, εμβολιασμένα
Εγώ είχα πάει σε έναν τέτοιο (τον είχα βρεί τηλεφωνικά φυσικά) στην Πάτρα.. τι βλάκας, και μάλιστα συζητούσαμε για την Περσούλα οτι γάβγιζε πολύ και μου λέει "Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνετε, μόνο κολλάρο με ρεύμα.." Ελεος. Δεν ξαναπάτησα.keyman said:και γω ακόμα αυτό δεν το έχω δει κτηνιατρείο με βιτρίνα.....