Ψευτοδάγκωμα (κυριαρχία ή απλή άρνηση; )

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Ισως δεν "ευχαριστιεται" το χαδι τους.... τι ακριβώς γινοταν?Απλώς τον χαιδευαν, τον επαιζαν, μηπως τον εκνευρισαν? Πες λεπτομερειες. Αν ειναι αυτο ίσως θα πρεπει να ξεκινησεις και παλι απο την αρχη να τον κάνεις δεκτικό στους ανθρωπινους χειρισμους με σταδιακη και θετικη ενισχυση της επιθυμητης συμπεριφορας. :)
Ηδη ειναι πολυ κοινωνικος και δεκτικος..Ολος ο κοσμος χαδια και αγκαλιες του δινει και ειδικα τα παιδια..Να σημειωσω πως οταν ειχε γινει το περιστατικο ο σκυλος ηταν ελευθερος και οχι στο λουρι,και ειχε "ξασαλωσει" λιγο,και για αυο που δεν ειμαι σιγουρος,ειναι πως μαλλον τον χαιδεψαν στο κεφαλι,και αυτος απλα δε το δεχτηκε.Σα νατον υποτασουν ενα πραμα..
αυτό ήθελα κ εγώ να πώ ότι δεν τον ρίχνει απο τα λεγόμενα του στο πλάι έτσι δεν υπάρχει τέτοια τάση απο τον σκύλο να νομίζει κάτι τέτοιο.ίσως να είναι αυτό που γράφτηκε στην αρχή,πώς σου βγάζει μια δυσαρέσκεια με τον τρόπο να βάζει το στόμα του στο χέρι σου κ μετά αφήνεται στην κυριαρχία του αφεντικού.προσπάθησε να βρείς κάποιον άλλον τρόπο πρίν κάνεις τέτοια πράγματα,όπως να τον χαιδεύεις κ να του μιλάς ώστε να ηρεμήσει κ όλα να πάνε καλά.
Διαφωνώ με αυτό. Πάρε ένα παράδειγμα ένα σκύλο το οποίο έχει μεγαλώσει με σωστό τρόπο και δεν αμφισβητείται η ιεραρχία και η θέση του ανθρώπου ως 'Θεός' του σκύλου. Μόλις γυρίσει σπίτι τι είναι το πρώτο πράγμα που κάνει ο σκύλος....? Πλησιάζει με κεφάλη χαμηλά με μάτια σχεδόν έτοιμα να κλάψουν και γυρνά ανάποδα με την κοιλιά προς τα πάνω. Η κίνηση αυτή είναι καθαρά υποταγή.

Άλλο να δηλώσει υποταγή, να ξαπλώσει ανάποδα ο σκύλος βλέποντας ότι η εικόνα-συμπεριφορά σου εκπνέει σεβασμό και άλλο να τον αναγκάζουμε σωματικά να ξαπλώσει για να κερδίσουμε τον σεβασμό του. Τα δύο αυτά διαφέρουν μεταξύ τους...
Θα συμφωνησω με τα παιδια γιατι και σε εμενα καθε φορα που ερχετε(η πρωτη επαφη μας την ημερα) ειναι με σκημενο το κεφαλι,κοιταει παντα,και το χωνει αναμεσα στα ποδια μου χωρις να με κοιταει..Και οπως προαναφερατε και εσεις δεν τον αναγκαζω να ξαπλωσει,το κανει μονος του..

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Μην προσπαθεις σε οτιδηποτε κανεις με τον σκυλο σου να του αποδεικνυεις συνεχεια οτι εχεις το πανω χερι...το εχει καταλαβει.

Ας πουμε οταν πηγες να τον ψεκασεις,του το εδειξες?τον αφησες να το μυρισει,να το επεξεργαστει μεσα στο χερι σου?χαλαροτητα θελουν οι σκυλοι.....για δοκιμασε σημερα κιολας.....βαλτον κοντα σου με το μπουκαλακι στα χερια σου....δειξτου το και πες του ελα να βαλουμε φαρμακακι για να μην μου παθει κακο το σκυλακι μου,δωστου μια αγκαλια (ειναι μεγαλος κιολας και θα την ευχαριστηθεις)δειξτου το,αστον για λιγο χαλαρα...και ψεκασε τον μια φορα..και πες του ενα μεγαλο μπραβο...αυριο καντου δυο ψεκασμους και μεθαυριο τρεις....σιγα σιγα,δωστου χρονο να καταλαβει τι θελεις και ολα θα πανε γενικοτερα καλα...επισης μην φτανεις στα ορια τον σκυλο σου συνεχεια,γιατι αμα θα σου κανει μαρς,δεν θα ξερεις πραγματικα πως πρεπει να αντιμετωπισεις μια τετοια συμπεριφορα....

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
Μην προσπαθεις σε οτιδηποτε κανεις με τον σκυλο σου να του αποδεικνυεις συνεχεια οτι εχεις το πανω χερι...το εχει καταλαβει.

Ας πουμε οταν πηγες να τον ψεκασεις,του το εδειξες?τον αφησες να το μυρισει,να το επεξεργαστει μεσα στο χερι σου?χαλαροτητα θελουν οι σκυλοι.....για δοκιμασε σημερα κιολας.....βαλτον κοντα σου με το μπουκαλακι στα χερια σου....δειξτου το και πες του ελα να βαλουμε φαρμακακι για να μην μου παθει κακο το σκυλακι μου,δωστου μια αγκαλια (ειναι μεγαλος κιολας και θα την ευχαριστηθεις)δειξτου το,αστον για λιγο χαλαρα...και ψεκασε τον μια φορα..και πες του ενα μεγαλο μπραβο...αυριο καντου δυο ψεκασμους και μεθαυριο τρεις....σιγα σιγα,δωστου χρονο να καταλαβει τι θελεις και ολα θα πανε γενικοτερα καλα...επισης μην φτανεις στα ορια τον σκυλο σου συνεχεια,γιατι αμα θα σου κανει μαρς,δεν θα ξερεις πραγματικα πως πρεπει να αντιμετωπισεις μια τετοια συμπεριφορα....
Συμφωνω απολυτα μαζι σου!!!!!! Ετσι πρέπει να παρουσιαζουμε καθετι καινουριο και ισως καπως δυσαρεστο στον σκυλο μας. Σιγα σιγα, με πολυ επιβραβευση και να δου δειχνουμε οχι οτι "εγω ειμαι το αφεντικο, κατσε εδω να σου βαλω και τερμα" αλλα "δεν θα αφησω τιποτα να σε πειραξει γιατι ειμαι εγω εδω, το κανω για το καλο σου...τι καλοοοο σκυλακι εχω εγωωωωωω(με καθε θετικη του αντιδραση)"

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
Ηδη ειναι πολυ κοινωνικος και δεκτικος..Ολος ο κοσμος χαδια και αγκαλιες του δινει και ειδικα τα παιδια..Να σημειωσω πως οταν ειχε γινει το περιστατικο ο σκυλος ηταν ελευθερος και οχι στο λουρι,και ειχε "ξασαλωσει" λιγο,και για αυο που δεν ειμαι σιγουρος,ειναι πως μαλλον τον χαιδεψαν στο κεφαλι,και αυτος απλα δε το δεχτηκε.Σα νατον υποτασουν ενα πραμα..

Θα συμφωνησω με τα παιδια γιατι και σε εμενα καθε φορα που ερχετε(η πρωτη επαφη μας την ημερα) ειναι με σκημενο το κεφαλι,κοιταει παντα,και το χωνει αναμεσα στα ποδια μου χωρις να με κοιταει..Και οπως προαναφερατε και εσεις δεν τον αναγκαζω να ξαπλωσει,το κανει μονος του..

Βρε παιδια..σταματηστε πια να τα βλέπεται όλα "κυριαρχια-υποταγη"!!!!!! Και σταματηστε να προσπαθειτε να "σπασετε τον τσαμπουκα" του σκυλου σας!
Οσο για το χαδι στο κεφάλι..αν δεν το δεχεται θα πρεπει να κατσεις να του μαθεις να το δεχεται.Οχι επιβάλλοντάς το αλλα διδάσκοντας του οτι ειναι κατι πολυ πολυ θετικο.

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1

Θα συμφωνησω και εγω μαζι σου..Τη συγκεκριμενη φορα ημουν λαθος,γιατι το εκανα πολυ αποτομα και βιαστηκα,και να το αποτελεσμα..Για παραδειγμα οταν του πηρα την βουρτσα πρωτη φορα και πηγα να τον χτενισω,τρομαξε,δεν καθοταν,την εβλεπε και εστριβε.Του την εδωσα την μυρισε και μετα τον αρχισα σταδιακα λιγο λιγο..Την επομενη ακριβως μερα εκατσε να τον χτενισω κανονικα,τωρα του αρεσει κιολας.Σημερα τον πηγα για μπανιο,πρωτη φορα για φετος και δευτερη στη ζωη του(η πρωτη ηταν 3 μηνων οπου και φοβαταν να μπει).Σημερα λοιπον φοβοταν και παλι,δεν ηθελε κα να παταει το νερο(ειχε και πολυ κυμα ομως).Προσπαθησα να τον τραβιξω μαζι και καλα σαν να μην τρεχει τπτ,και αντεδρασε..Εδειχνε φοβο..Αν εβαζα το χερι να τον πιασω απ το κολλαρο θα μου εκανε το ιδιο πιστευω..Τον αφησα να παιξει και δεν τον πιεσα..Στο τελος τον καταφερα να μπει μεσα πανω απο 10 φορες μονος του,και με τοσο κυμα.Οχι να κολυμπησει,απλα να μπει μεχρι τον λαιμο..Βοηθος μου ηταν απλα τα ιδια του τα παιχνιδια..
Αρα τελικα θελει τροπο και οχι κοπο..

δωστου μια αγκαλια (ειναι μεγαλος κιολας και θα την ευχαριστηθεις)
χαχα εχεις δικιο,γεμιζουν τα χερια σου :cool:

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Συμφωνω απολυτα μαζι σου!!!!!! Ετσι πρέπει να παρουσιαζουμε καθετι καινουριο και ισως καπως δυσαρεστο στον σκυλο μας. Σιγα σιγα, με πολυ επιβραβευση και να δου δειχνουμε οχι οτι "εγω ειμαι το αφεντικο, κατσε εδω να σου βαλω και τερμα" αλλα "δεν θα αφησω τιποτα να σε πειραξει γιατι ειμαι εγω εδω, το κανω για το καλο σου...τι καλοοοο σκυλακι εχω εγωωωωωω(με καθε θετικη του αντιδραση)"
Σωστη :D

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
Καλησπέρα!Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση πάνω στο θέμα της κυριαρχίας.Εμένα ο σκύλος μου είναι 2,5 μηνών περίπου.Όταν παίζουμε με την μπάλα του(πετάω την μπάλα την φέρνει και μετά την τραβάω και του την αφήνω,αφού έχουμε παλέψει λίγο) τον βλέπω και πάει στο στρώμα που κοιμάται και το "καβαλάει" .Κάνει λίγο και ξανάρχεται σε μένα να παίξουμε.Σε μένα δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο αλλά με παραξενεύει γιατί είναι μικρός ακόμα!Αν αρχίσει από τώρα θα μας "μπιπ" όλους όταν μεγαλώσει!!! Έχει να κάνει με την κυριαρχία αυτό;Και αν ναι τι πρέπει να κάνω;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ναι...
Απο τον ενθουσιασμό του ασκεί κυριαρχία.
Το καβάλημα είναι ένα απο τα σημάδια κυριαρχίας. Μπορει να σου κάνει άλλα τα οποία απλά δεν βλέπεις.

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
Ναι...
Απο τον ενθουσιασμό του ασκεί κυριαρχία.
Το καβάλημα είναι ένα απο τα σημάδια κυριαρχίας. Μπορει να σου κάνει άλλα τα οποία απλά δεν βλέπεις.
Ωραία και τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Και όταν λες άλλα τι εννοείς,δώσε μου κάποιο παράδειγμα.

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
καντε βρε παιδια αυτο που ειναι να κανετε κ τελος.

Καλησπέρα σουπερμαν!Τι να κάνουμε δηλαδή;Αν δεν έχεις πρόθεση να βοηθήσεις στο πρόβλημα του άλλου καλύτερα μην γράφεις ότι να 'ναι.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Καλησπέρα σουπερμαν!Τι να κάνουμε δηλαδή;Αν δεν έχεις πρόθεση να βοηθήσεις στο πρόβλημα του άλλου καλύτερα μην γράφεις ότι να 'ναι.
παντα γραφω οτι να ναι...
δεν ειναι θεμα βοηθειας η οχι...
απλα κανεις αυτο που ειναι να κανεις στο σκυλο κ τελειωνει η υποθεση.

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Αν ξεραμε τι να καναμε
(ο καθενας για την δικη του περιπτωση παντα) δε θα γραφαμε εδω αυτη την στιγμη,να παρουμε και την γνωμη καποιου αλλου για την επιλυση του προβληματος,και το κανε οτι ειναι να κανεις δεν ειναι λυση.

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
Δηλαδή για δώσε ένα παράδειγμα.Εσύ τι θα έκανες στην θέση μου;

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
Αν ξεραμε τι να καναμε
(ο καθενας για την δικη του περιπτωση παντα) δε θα γραφαμε εδω αυτη την στιγμη,να παρουμε και την γνωμη καποιου αλλου για την επιλυση του προβληματος,και το κανε οτι ειναι να κανεις δεν ειναι λυση.
Ε ναι γι'αυτό δεν είναι το φόρουμ;

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
αγαπητε νικλπς δεν ειναι θεμα επαγγεματιων και εμπειρων.εγω προσωπικα για παραδειγμα δεν επιτρεπω στους σκυλους μου τους νυν και τους επομενους να μου κανουν μαγκιες.οταν ειναι κουταβι ακολουθεις μια μεθοδο οταν δεν ειναι κουταβι ακολουθεις μια πιο σκληρη στη δικη μου περιπτωση ονομαζεται φαπα.

γκρεκο στη δικη σου περιπτωση εγω δε θα εκανα τιποτα ιδιαιτερο απλα θα εκοβα αν εκανε κατι που με ενοχλουσε οσο για τις αερογαμιες,απλα θα τον αφηνα να κανει το κοματι του.

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
αγαπητε νικλπς δεν ειναι θεμα επαγγεματιων και εμπειρων.εγω προσωπικα για παραδειγμα δεν επιτρεπω στους σκυλους μου τους νυν και τους επομενους να μου κανουν μαγκιες.οταν ειναι κουταβι ακολουθεις μια μεθοδο οταν δεν ειναι κουταβι ακολουθεις μια πιο σκληρη στη δικη μου περιπτωση ονομαζεται φαπα.

γκρεκο στη δικη σου περιπτωση εγω δε θα εκανα τιποτα ιδιαιτερο απλα θα εκοβα αν εκανε κατι που με ενοχλουσε οσο για τις αερογαμιες,απλα θα τον αφηνα να κανει το κοματι του.

Οκ ευχαριστώ.Απλά σκέφτομαι αν τον αφήνω να το κάνει μην πάρει και άλλες τροπές στο μέλλον.

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1

Τωρα μαλιστα,εδωσες μια ωραια απαντηση!:)

Οκ ευχαριστώ.Απλά σκέφτομαι αν τον αφήνω να το κάνει μην πάρει και άλλες τροπές στο μέλλον.
Ειναι πολυ μικρος ακομα,μαλωσε'τον αν δε σ αρεσει κατι,οχι με πολυ 'αγριο' τροπο ομως γιατι ειναι σε ηλικια που μπορει να τον φοβησεις και οσο μεγαλωνει θα βλεπεις πως θα πηγαινει προς το καλυτερο!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Έχει πολύ μεγάλη σημασία και ο τόνος της φωνής μας όταν λέμε κάτι στο σκύλο μας. Ο τόνος είναι κάτι που καταλαβαίνουν πολύ καλά. Άλλο το "μη αγόρι μου, δεν κάνει να κάνεις τέτοια πράγματα" και άλλο το "ΜΗ".
Δεύτερον, τα σκυλιά μας δεν είναι και από πορσελάνη να σπάσουν...μην είμαστε υπερβολικοί. Τα κουτάβια, όπως και τα μικρά παιδιά, δοκιμάζουν τα πάντα....και ότι τους κάτσει. Δοκιμάζουν τα όρια μας, διεκδικούν την αγάπη μας , τη προσοχή μας, προσπαθούν να θέσουν τα δικά τους όρια, τα δικά τους θέλω....και εμείς αποφασίζουμε τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε να τους "δώσουμε". Το τι θα "αφήσεις" τον σκύλο σου να κάνει στο τέλος της ημέρας, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από το πως είσαι εσύ σαν χαρακτήρας, από τη προσωπικότητα του σκύλου, από τα χαρακτηριστικά της ράτσας του, την οικογενειακή σου κατάσταση, (αν υπάρχουν μικρά παιδιά )κλπ. Αλλιώς θα μεγαλώσεις έναν σκύλο ο οποίος θέλεις να εξελιχθεί σε ένα οικογενειακό σκυλί, για παρέα και αλλιώς θα μεγαλώσεις ένα σκύλο ο οποίος κάποια στιγμή θα κάνει "εργασία". Πχ, σε ένα Golden δεν αφήνεις επουδενί τις "μασελιές"όταν είναι κουτάβι, σε ένα ΓΠ μέχρι ένα σημείο πρέπει να τις αφήσεις γιατί αργότερα θα πρέπει να κάνει "δαγκώματα". ;όταν πάιζεις με ένα Golden δεν τον αφήνεις να τραβάει με τα δόντια για να διεκδικήσει, ούτε μια φορά. Σε ένα ΓΠ..το αφήνεις.
Στο θέμα τώρα της κυριαρχίκότητας , τα πράγματα δεν είναι "άσπρο-μαύρο" και δεν υπάρχει μια συνταγή για όλα τα σκυλιά.
Πρέπει να γνωρίζουμε καλά τη γλώσσα του σώματος και τον χαρακτήρα του σκύλου μας, (συν τα χαρακτηριστικά της ράτσας του) για να πούμε με σαφήνεια αν κάποια συμπεριφορά του είναι δείγμα "κακής κυριαρχικότητας" η κάτι άλλο. Έναν σκύλο τον κρίνεις από το σύνολο της συμπεριφοράς του, για αυτό λ'έμε πολλές φορές "πήγαινε σε έναν εκπαιδευτή"...όχι επειδή είναι η εύκολη λύση, αλλά επειδή αν δεν έχεις όλα τα στοιχεία ...πως θα βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα?