Χωρις παρεξηγηση....

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Ειλικρινα χωρις να εχω καμμια διαθεση να προσβαλω οποιαδηποτε ρατσα ή ιδιοκτητη σκυλου θα ηθελα να σας ρωτησω καποια πραγματα που για εμας τους ανιδεους αποτελουν σημειο προβληματισμου.

Παρατηρησα οτι στο forum υπαρχουν πολλοι λατρεις της φυλης ροτβαϊλερ η οποια πολλες φορες εχει κατηγορηθει απο τα ΜΜΕ ως επιθετικη. Σαφως και ειμαι σιγουρη οτι εξαρταται απο τον ιδιοκτητη, αλλα υπαρχουν καποια στοιχεια στο χαρακτηρα αυτων των σκυλων αυτης της ρατσας περισσοτερο απο τις αλλες, που θα μπορουσαν υπο συνθηκες να τους οδηγησουν να αντιδρασουν με αμμετρη επιθετικοτητα;

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Γεια σ Ρανια!
εγω τι εχω καταλαβει...απλα τα μεγαλοσωμα σκυλια τυπου ροττ βλ.60κιλα σκυλι θ προκαλεσει μεγαλυτερη ζημια απο ενα σκυλο 10κιλων.
εννοειται πως εχει ν κανει με ιδιοκτητες,αλλα εγω παντα σκευτομαι οτι ειναι και η ''κακια η ωρα''.δεν νομιζω οτι ενα σκυλι εχει κατι τετοιο εμφυτο.οπως επισης εχει ν κανει και με τον χαρακτηρα του ζωου.μπορει ενα ροττ να βγει χουζουλο(αν κανω λαθος μουτζωστε με) ή να βγει ζαβιαρικο(τσαμπουκας κ τετοια).επισης εγω καταλαβα οτι οσοι απο εδω ασχολουνται κ με εκτροφη,λενε οτι εχει ν κανει και με τον χαρακτηρα των γονιων.
ροττ ειναι ενα π θα το βρεις πχ στο δρομο 4 μηνων(με κακες αναμνησεις και βιωματα βλ.ξυλο),ροττ ειναι κ ενα προσεγμενο σκυλι απο εκτροφεα..εκει παιζει η διαφορα...
η ταπεινη μου αποψη ηταν αυτη... :roll:

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Ευχαριστω Νικολα για την αμεση απαντηση. Απλα ακουγονται πολλα και οι ασχετοι σαν και μενα μπερδευονται πολυ

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
εγω να δεις πως ημουν πριν μπω εδω κ μου ανοιξουν τα γκαβα... :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ράνια μου υπάρχει ολοκληρη ενότητα στο φόρουμ για τα ροτς. Ρίξε μια ματιά εκεί και θα μάθεις περισσότερα απ' όσα θα 'θελες ποτέ να ξέρεις για τη φυλή αυτή :wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το θεμα μεταφέρεται στην ομάδα 2

Το Rottweiler είναι ένα ζώο ιδιαίτερα έξυπνο με μεγάλη αυτοπεποίθηση, δύναμη και περηφάνια. Με σωστή καθοδήγηση μπορεί να γίνει ένας υπέροχος σύντροφος. Ένας σύντροφος που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να δώσει ακόμα και τη ζωή του για να προστατέψει το σπίτι και την οικογένεια του.
Σίγουρα ακατάλληλο για ιδιοκτήτη που δεν θα διαθέσει χρόνο και χρήμα για την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση του. Χωρίς την απαραίτητη φροντίδα, αγάπη, κοινωνικοποίηση και καθοδήγηση θα μετατραπεί σε ένα ζώο με προβληματική και απρόβλεπτη συμπεριφορά.

όπως έχω ξαναγράψει:

Ένα Rottweiler ΠΟΤΕ δεν ξεχνάει, Για αυτό το λόγο πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός στο τι ακριβώς ζητάς από αυτό και τι τρόπους χρησιμοποιείς για να το επιτύχεις.
Εκεί γίνονται τα τραγικά λάθη, από ανίδεους ιδιοκτήτες που θέλουν να το «παίξουν» εκπαιδευτές και «ξερόλες», με τα γνωστά, τραγικά αποτελέσματα, που έχουν δημιουργήσει την άσκημη φήμη για τη φυλή (δημιουργία απρόβλεπτων θηρίων που το μόνο που εισέπραξαν είναι ανείπωτη βιαιότητα και βέβαια μη γνωρίζοντας τίποτα άλλο, προσφέρουν αυτό που απάνθρωπα διδάχτηκαν).

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Ευχαριστω για τις κατατοπιστικοτατες απαντησεις. Αν καταλαβα καλα η εξυπναδα και η μνημη του αποτελουν βασικα χαρακτηριστικα του. Καλα να παθουν λοιπον οσοι δεν μπορουν να τους φερθουν με το σεβασμο που αρμοζει οχι μονο στα ροτβαϊλερ αλλα και σε καθε ζωντανη υπαρξη