Χωρίς τον τσαρλάκο τι;;

mariettakou

Member
19 Ιανουαρίου 2011
8
0
Αθήνα
Γειά σας, με λένε Μαριέττα και θα ήθελα να μοιραστώ αυτά που νιώθω μήπως και μειωθεί ο πόνος. Είμαι 23 ετών και μοναχοπαίδι. Οταν ήμουν στην τετάρτη δημοτικού ήθελα πολύ ένα σκυλάκι. Ετσι πήραμε τον τσαρλάκο 18 ημερών. Ενα πανέμορφο -το πιο ομορφο- γιορκσάιρ. Η μαμά μου τον μεγάλωσε σαν παιδί κι εγώ μεγάλωνα μαζί του σαν να ήταν αδερφός μου. Η οικογένειά μας είχε 4 μέλη. Τα χρόνια περνούσαν, η αγάπη που μας έδινε και του δίναμε αισθάνομαι πως ήταν σπάνια και απεριόριστη. Βέβαια ο μπαμπάς τον είχε παρέα και συντροφιά όταν εμείς χρειαζόταν να λείψουμε οπότε αυτοί είχαν άλλο δέσιμο. Δεν ξέρω γιατί σας μιλάω σε παρελθόντα χρόνο, μάλλον επειδή έτσι πρέπει. Εδώ και 2 χρόνια ο χρυσός μου ο τσαρλάκος άρχισε να χάνει την όραση και την ακοή. Στην αρχή τον είχε πιάσει κατάθλιψη αλλά μετά συνήθισε στο σπίτι και ούτε που τσούγκριζε πουθενά! Είναι φοβερό αυτό που έκανε, που όταν του βάζαμε το λουρί, τώρα που είχε τυφλωθεί, αν δεν το πιάναμε απο κάτω δεν ξεκινούσε να περπατάει απο φόβο. Μόλις το πιάναμε πόση ασφάλεια ένιωθε αμέσως έτρεχε κι ας μην έβλεπε! Φέτος ο τσάρλυ μου έκλεινε τα 15. Ο γιατρός μας έλεγε ότι απο αυτιά και απο μάτια δεν πεθαίνει κανείς και να μην ανησυχούμε όσο είναι η καρδιά του καλά. Ολοι έλεγαν πως ήταν μεγάλος αλλά ο τσαρλάκος μου είχε πολύ όρεξη για φαγητό, γάβγιζε, έπαιζε και ήταν μια χαρά. Την προηγούμεμη πέμπτη οι γονείς μου έπρεπε να πάνε στο εξοχικό μας για δουλειές κι εγώ λόγω εργασίας δεν μπορούσα να πάω. Οπότε πήραν και τον τσαρλάκο και πήγανε. Σε όλο το ταξίδι έκανε χαρές. Ηταν μια χαρά το σκυλάκι μου, μια χαρά το καταλαβαίνετε??? την δευτέρα το πρωί με ειδοποίησαν φίλοι ότι η μαμά μου, η οποία έχει και την καρδιά της, δεν είναι καλά. Εγώ φοβηθηκα για εκείνη, που να φανταστώ!! Πήρα τηλέφωνο, τέλος πάντων αυτά που επακολούθησαν είναι περιττό να τα περιγράψω. Απλά φύγαν τρείς και γύρισαν δύο. Ανακοπή στον ύπνο του. Το πώς είναι το κλίμα στο σπίτι δεν μπορώ να το περιγράψω. Απλά κάθε φορά προσέχω τα βήματά μου στο χαλί μην τον πατήσω, νομίζω οτι τον ακούω να πίνει νερό. Νομιζω πως τα βράδια είναι το χειρότερο. Δεν μπορούμε να συνέρθουμε. Το χρυσούλι μου το καλό μου το σκυλάκι μου τι έφταιξε?? που είναι τώρα?? μόνο του... Συγνώμη απλά.. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Λυπάμαι πολύ για τον σκυλάκο σου:( αλλά η ζωή που πέρασε με σένα και την οικογένειά σου σίγουρα τον είχε κάνει χαρούμενο και ευτυχισμένο και αυτό πρέπει να σε παρηγορεί και να αποτελεί παράδειγμα για πολλούς ανθρώπους.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Μαριεττάκι; Είναι μέσα στη ζωή, κοριτσάκι μου. Ξέρω ότι είναι σα να χάνεις αδερφάκι, μεγαλώσατε μαζί, ήταν ο βοηθός σου στο σχολείο και τις εξετάσεις. Δεν υπάρχει παρηγοριά, καλό μου, αλλά να είσαι σίγουρη ότι είναι πολύ καλά εκεί που είναι τώρα. Δεν έχω κάτι άλλο να σου πω. Δεν περνάει με λόγια, πόσο μάλλον ξένων. Αδειασε το σπίτι.:(

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
:lloroso:Γλυκια μου σε νιωθω οσο δε φανταζεσε ...εχασα κ γω τη φιλεναδα μου προσφατα κ ξερω πως ειναι να φευγει ενα κομματι απο τη καρδια σου.Ο πονος ειναι μεγαλος.
Αλλα σκεψου ποσο τυχερη εισαι που εδωσες κ πηρες αγαπη απο το αδερφακι σου 15 ολοκληρα χρονια...που εφυγε στον υπνο του,γαληνιο,δε πονεσε.
Ο μεσος ορος ζωης του σκυλου δυστυχως ειναι πολυ μικροτερος απο τον δικο μας κ μακαρι ολα τα σκυλακια να φτανανε τν ηλικια του δικου σας. Μακαρι να ειχα κ εγω τη Μαγιουλα μου 15 χρονια κοντα μου κ να εφευγε στον υπνο της,ησυχα :(

Κουραγιο ...
και ειναι πολυ νωρις αλλα θα το πω ,οτι μονο ενα σκυλακι θα μπορεσει να απαλυνει το πονο ...οταν ερθει η ωρα κ νιωσετε ετοιμοι βεβαια.

Καλο ταξιδι Τσαρλι ,να μου φιλησεις τη Μαγιουλα μου εκει στο σκυλοπαραδεισο :)

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Ειναι πολυ ασχημο αυτο που σου συμβαινει και εδω μεσα ειμαστε πολυ που εχουμε νιωσει αυτο τον πονο...οτι αδειασε το σπιτι μας και το χειροτερο οτι αδειασαν οι ψυχες μας.

:
Κουραγιο ...
και ειναι πολυ νωρις αλλα θα το πω ,οτι μονο ενα σκυλακι θα μπορεσει να απαλυνει το πονο ...οταν ερθει η ωρα κ νιωσετε ετοιμοι βεβαια.
Δεν μπορω να σου πω ψεματα οτι δεν θα πονας η οτι θα το ξεπερασεις σε δεκα μερες αλλα αν εγω ειχα παρει πιο γρηγορα αλλο σκυλακι και δεν περιμενα να περασει ενας χρονος,θα ειχα μαλακωσει τον πονο μου πιο γρηγορα.
Μην το δεις σαν αντικατασταση,γιατι δεν ειναι,δες το σαν νεο ερωτα,δεν ειναι προδοσια για το σκυλακι σου ειναι καλο για σενα και την οικογενεια σου.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γεια σου Μαριεττα!
Σε καταλαβαινω!
Το μονο παρηγορο ειναι, οτι ο Τσαρλακος σου εφυγε πληρες ημερων και περασε καλα!

Και εγω θα σε συμβουλευα να παρεις γρυγορα αλλο σκυλακι!
Εγω εχασα την πρωτη μου γαλλιδα πριν απο 2.5 χρονια- σε ηλικια μολις 9 ετων απο καρκινο.
Βασικα δεν ηθελα αλλο σκυλακι αμεσα- αλλα το σπιτι μας ειχε αδειασει και δεν το αντεχαμε.
Τοτε ακουλουθησα την συμβουλη του φιλου μου (και εκτροφεα των σκυλων μου) και πηρα την MonaLisa κοντα μου.Ειχε πολυ δυσκολο εργο το καιμενακι μου- μεγαλο φορτειο- αλλα ηταν μια χαρα και εκανε καλα "την δουλεια της"!
Δεν αντικατεστησε την Εσμεραλντα μου- αλλα μας απαλυνε τον πονο, μας ξαναφερε το χαμογελω πισω!
Δεν εχει περασει ουτε μια μερα που δεν σκεφτομαι την Εσμεραλντα μου- αλλα σημερα χαιρομαι και ειμαι περιφανη που την γνωρισα και μπορεσα να μοιραστω ενα κομματι της ζωης μαζι με αυτο το υπεροχο πλασμα!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Λυπάμαι πολύ :(

Εύχομαι ο χρόνος να σε βοηθήσει και να θυμάσαι με χαμόγελο τα 15 υπέροχα χρόνια που ζήσατε μαζί.

SISI11

Member
4 Ιανουαρίου 2011
7
0
ΜΑΡΙΕΤΑ μου καλημερα κ απο μενα.Μπορω κ εγω να καταλαβω ποσο πονο βιωνεις αυτο το καιρο.εχασα και εγω απο ανακοπη πριν ενα χρονο το δικο μου σκυλακι 10 ετων.το μεγαλωνα απο μια "μπουκιτσα" μαζι με τα παιδια μου κ το εχασα ξαφνικα:(.το σπιτι μου αδειασε εντελως και πολυ περισσοτερο η ψυχη μου,παρολο που ειχα την παρουσια της οικογενειας μου..οπου κ να γυρνουσα το βλεμμα μου, μου θυμιζε το "μωρο" οπως συνηθιζαμε να το φωναζουμε.Απο την πρωτη μερα ημουν αρνητικη στο να μπει αλλο σκυλακι στο σπιτι κ στη συνεχεια στην καρδια μας.Το ενοιωθα σαν προδοσια,σαν αντικατασταση...δεν ξερω...ωσπου πριν απο δεκα μερες μπηκε στη ζωη μας το sissaki μας!!ενα μαλτεζακι 2,5 ετων(μας το χαρισαν)σκετη γλυκα.την εχουμε λατρεψει ολοι μας...Πιστευω οτι αν την ειχα ποιο νωρις θα ενοιωθα καλυτερα.δε ξεχναω ποτε το μικρουλι μου,απλα οταν νοιωσεις οτι εισαι ετοιμη πιστευω οτι με ενα ακομη σκυλακι θα περασεις κι'αλλες ωραιες στιγμες. Υπομονη καλη μου....

Last edited:

mariettakou

Member
19 Ιανουαρίου 2011
8
0
Αθήνα
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους μέσα απο την καρδιά μου για τα ωραία σας λόγια...! θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας. Είναι νωρίς πολύ και δεν σκέφτομαι πολύ λογικά. Παρα μόνο το γιατί. Αυτό που μου λέτε όλοι για άλλο σκυλάκι ακόμα δεν μπορώ να το σκεφτώ γιατί δεν ξέρω αν θα αντέξω και 2η απώλεια μετα απο χρόνια.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Ειναι πολυ νωρις ακομα για να μπορεις να σκεφτεσαι για αλλο σκυλακι, αλλα οσο περναει ο χρονος και αρχιζεις να συνειδητοποιεις τι εχει γινει και απαλυνει καπως ο πονος θα δεις οτι θα πιανεις τον εαυτο σου να κοιταει σκυλακια και να σκεφτεται "πως θα ηταν αραγε αν το ειχα?".

Καταλαβαινω τον πονο σου, ειναι ενα τεραστιο κενο και νιωθεις χαμενη. Σχεδον ολοι μας το εχουμε περασει. Απλα εσυ εισαι απο τους τυχερους που το σκυλακι σου εφυγε πληρες ημερων, ησυχα στον υπνο του, εχοντας ζησει μια ευτυχισμενη ζωη. Αυτο να θυμασαι μονο.

Καλο κουραγιο.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Αυτό που μου λέτε όλοι για άλλο σκυλάκι ακόμα δεν μπορώ να το σκεφτώ γιατί δεν ξέρω αν θα αντέξω και 2η απώλεια μετα απο χρόνια.
Καλό ταξίδι...
Εκεί πέρα, να είσαι σίγουρη ότι θα τρέχει και θα παίζει σα μικρό κουτάβι...

Δυστυχώς, για όσους αγαπάνε τα σκυλιά, είναι μοιραίο (αν τα πράγματα έρθουν φυσιολογικά) να κλάψουν μερικές φορές στη ζωή τους, για τον υπέροχο φίλο τους... Το κλάμα είναι θεραπευτικό, σε ξαλαφρώνει...
Αυλαία και πάμε, λοιπόν...:)

mariettakou

Member
19 Ιανουαρίου 2011
8
0
Αθήνα
:lloroso:Γλυκια μου σε νιωθω οσο δε φανταζεσε ...εχασα κ γω τη φιλεναδα μου προσφατα κ ξερω πως ειναι να φευγει ενα κομματι απο τη καρδια σου.Ο πονος ειναι μεγαλος.
Αλλα σκεψου ποσο τυχερη εισαι που εδωσες κ πηρες αγαπη απο το αδερφακι σου 15 ολοκληρα χρονια...που εφυγε στον υπνο του,γαληνιο,δε πονεσε.
Ο μεσος ορος ζωης του σκυλου δυστυχως ειναι πολυ μικροτερος απο τον δικο μας κ μακαρι ολα τα σκυλακια να φτανανε τν ηλικια του δικου σας. Μακαρι να ειχα κ εγω τη Μαγιουλα μου 15 χρονια κοντα μου κ να εφευγε στον υπνο της,ησυχα :(

Κουραγιο ...

Καλο ταξιδι Τσαρλι ,να μου φιλησεις τη Μαγιουλα μου εκει στο σκυλοπαραδεισο :)
Κατερίνα είναι κούκλα η μαγιούλα σου...! σαν αδερφάκια!

.............................................................................................
Τα greeklish απαγορεύονται από τους κανονισμούς του dogforum.
Παρακαλώ γράφεται με ελληνικούς χαρατκήρες.

Last edited by a moderator:

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Nαι ηταν γιορκσαιρ κ η δικια μου ...η πρωτη μου αγαπη :)

Μη φοβασαι το πονο της απωλειας ,που σιγουρα ειναι τεραστιος και το ξερω ,αλλα σκεψου τις ομορφες στιγμες που θα περασετε . Δε περναει μερα να μη σκεφτω τη Μαγια,αλλα τωρα εχω τη Ζαιρα να προσεχω κ αυτο απαλυνει το πονο .Οσους φιλους διποδους κ να εχεις ,ο τετραποδος γουνινος ειναι η καλυτερη παρηγορια !

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Σκέψου οτι πέρασε μία όμορφη και ευτυχισμένη ζωή,ζωή που του δώσατε εσείς οι ιδιοι!Να τον θυμάσαι!

mariettakou

Member
19 Ιανουαρίου 2011
8
0
Αθήνα
Σας ευχαριστώ πολύ, είναι παρήγορο να συνομιλώ με ανθρώπους που έχουν περάσει κάτι αντίστοιχο και καταλαβαίνουν. Γιατί υπάρχουν και οι γνωστοί με το "πώς κάνεις έτσι? ένα σκυλί ήταν μόνο! δεν ήταν και άνθρωπος". Εκεί τί να απαντήσεις???

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Η μαμα μου σταματησε να μιλαει στην νουνα μου επειδη της το ειπε αυτο οταν χασαμε τον Κιλλερ. Μετα καταλαβε οτι δεν αξιζε γιατι απλα καποιοι ανθρωποι δεν θα μαθουν ποτε. Μην τσατιζεσαι μαζι τους, να τους λυπασαι γιατι ποτε δεν θα μαθουν πως ειναι να δινεις και να παιρνεις αγαπη απο ενα σκυλι!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Και μονό που διάβασα τον τίτλο "δαγκώθηκα".. μιας και τυγχάνει να έχω κι εγώ έναν Τσαρλάκο και πραγματικά εύχομαι, μια μέρα, όταν θα είναι πολύ γέρος, να φύγει χωρίς να υποφέρει, στον ύπνο του, όπως ο δικό σου..
Λυπάμαι, αλήθεια, πολύ που δεν είναι πια μαζί σας..:(
Θα πρέπει να αισθάνεσαι πολύ τυχερή που υπήρξε στη ζωή σου και που σου χάρισε πανέμορφα χρόνια.

Κάνω συχνά σκέψεις για το πόσο "λίγο" χρονικό διάστημα ζουν οι μικροί μας φίλοι και πραγματικά απελπίζομαι γιατί το δέσιμο είναι τόσο μεγάλο μπροστά στο "λίγο" της ζωής τους..

Να είστε καλά και να τον θυμάστε πάντα με αγάπη .