Καλημέρα
@bat-iris
Από περιποίηση δεν κάνω τίποτα ιδιαίτερο.
Την κωλοκουρτίνα δεν την πειράζω γιατί δεν έχω θέμα με λέρωμα, αλλά αν τύχει καθαρίζω με ένα μωρομάντηλο ή με λίγο νεράκι σε χαρτί κλπ. Και για χαμομήλι έχω ακούσει.
Με ψαλίδι κόβω λίγο τις τρίχες από τα αυτάκια που γίνονται τζίβες αλλά και τις τρίχες στα πατούσια αν μακρύνουν πολύ. Ειδικά στο θηλυκό που δεν τρέχει πολύ, μακραίνουν και μετά γλιστράει.
Την ουρά δεν την πειράζω (την καμαρώνω) αλλά επειδή μπλέκεται αρκετά και συνήθως δεν τους αρέσει να την πολύπειράζεις, μπορείς να ρίχνει λίγο conditioner σε spray για σκύλους ή να αραιώσεις εσύ λίγο και να την χτενίζεις με αυτό με μια απλή χτένα. Προσωπικά για την ουρά χρησιμοποιώ την δική μου χτένα (tangle teezer link
εδώ ) γιατί δεν πονάει και ξεμπλέκει πανεύκολα.
Δεν τα χτενίζω συχνά, μόνο όταν αρχίσουν να μαδάνε. Πρώτα με απλή σκυλοβούρτσα να μην είναι μπλεγμένη η τρίχα και μετά με αυτή τύπου furminator. Άμα έχουν πολλούς κόμπους η τύπου furminator βούρτσα μπορεί να ξηλώσει τρίχες.
Μπάνιο από 4 έως βαριά 8 φορές τον χρόνο, τα ποδαράκια τα πλένω πιο συχνά, αναλόγως με τον καιρό, λάσπες, χιόνια κλπ