Χρωματα Ντόπερμαν

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Αυτό μου τιμήσει και τα red rottweiler που διαφημίσανε κάποτε,
Πάντως είναι μάστορες να κάνουν το κάτι xsehoristo το να κρατήσουνε κάτι όπως έχει για αυτούς είναι πυρηνική φυσική!!!!

Φονιάδες τον λαών Αμερικανοι :evil:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Παιδιά το μπλέ/γρκι είναι σπάνιο και θεωρείται λάθος της εκτροφής... αλλά είναι όμορφο!!!

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Στην Αμερική και το blue και το isabel dobermann κανονικά μπορεί να πάρει μέρος στην έκθεση, και να γίνει και champion. To AKC δεν απαγορεύει αυτά τα χρώματα.
Το FCI τα απαγορεύει, στην Ευρώπη μόνο τα μαύρα πιρινά και τα καφέ dobermann μπορούν να πάρουν μέρος στην έκθεση και να χρησιμοποιηθούν στην εκτροφή.
Στην αρχή το FCI δεν είχε πρόβλημα με τα πρώτα 2 χρώματα, αλλά μετά από κάποια χρονιά τα απαγόρευσε (το έχω γράψει παλιά στο forum και δεν μπορώ να το βρω 8) ).

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
παιζει καποιος γενετικο προβλημα που κουβαλανε (π.χ Σαν τα ασπρα μποξερ ?) η απλα ειναι εκτος προτυπου ? απο που πηγαζει το χρωμα αυτο ?

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Ναι, είναι γενετικό, υπάρχει ένα test αίματος που κάνουνε στα dobie (Σοβαρή Εκτροφής), που δείχνει πόσες πιθανότητες έχουν να δώσουν στους απογόνους blue και isabel κουτάβια (τα blue είναι από τα μαύρα, και τα isabel από τα καφέ dobermann). Με αυτό το τρόπο μπορούν να διαλέξουν καλλίτερο ζευγάρωμα, που να έχει μηδενικές πιθανότητες να δώσει τα αναφερόμενα χρώματα.
Στην Ευρώπη γεννιούνται στα εκτροφεία και blue και isabel, δυστυχώς στα περισσότερα γίνεται ευθανασία, λόγω ότι παρουσιάζουν σοβαρά δερματικά προβλήματα, και δεν θα βρούνε εύκολα σπίτια, και ότι δεν να παρουσιαστούν στης εκθέσεις και στην αναπαραγωγή.
Έχω δει πάντως και αγγελίες, που εκτροφεία πουλάγανε κανονικά τέτοια κουτάβια (μπράβο τους :D ), και σωματεία που ψάχνανε σπίτια για dobie με το «σπάνιο χρώμα», και κανονικά βρίσκανε να τα δώσουν :) .

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Tί να πώ, νομίζω ότι δεν είναι και ωραίο με αυτά τα χρώματα ... σαν ξεβαμμένο ... γούστα είναι αυτά, θα μου πείς ... :?

Black Tan φορ εβερ ... 8) :wink:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα σκυλια με το Dilutions- Gen για Blue η Isabell, μπορει να παρουσιαζουν αρκετα προβληματα υγειας, γνωστα υπο την ονομασια "Blue Dog Syndrom".

Το ιδιο προβλημα υπαρχει και στα γαλλικα!!
Οι μ......... Αμερικανοι δεν μπορουν να αρκεστονται με τα ηδη υπαρχων χρωματα και αντι να κοιτουν να εκτρεφουν την φυλη γενικος πιο υγιες, βγαζουν καινουργια χρωματα- και την ξεφτιλιζουν ακομα πιο πολυ!
Ασε που τα "νεα χρωματα" τα πουλανε και ακομα πιο ακριβα- επειδι ειναι "σπανια". ](*,) ](*,)
Δυστιχος υπαρχουν και καπιοι αλλοι ανεγκεφαλοι στην ευρωπη που ακολουθουν- κανενας σοβαρος εκτροφεας- αλλα πολλα λαμογια που προσελκονται απο τα λεφτα!!
Σαν δικαιολογια λενε, οτι αφου και το Fawn στα γαλλικα απαγορευοταν πριν απο λιγα χρονια απο την FCI- ετσι ειναι απλα στενομυαλοι που δεν μπορουν να συμβιβαστουν με την ιδεα!
Οσα μπλε γαλλικα εχω δει σε φωτογραφιες- ειναι αρκετα καχεκτικα!

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Είδα έχουν βγάλει και άσπρο(μάλλον λευκό κυρίαρχο).
Ετοιμάζουν και χρωματολόγιο να διαλέγεις.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Noela said:
Μπορεί να είναι λάθος το μπλε, αλλά με τα δικά μου γούστα είναι πανέμορφο. :roll: Δεν είχα ξαναδεί. Το λευκό δε μου αρέσει.
λοιπον θα φτοιαξουμε δικια μας ρατσα! εχω registry κανα τα γραψουμε