Χρειαζομαι την συμβουλη κ την βοηθεια σας

Eva&Lyda

Member
15 Ιουνίου 2017
7
1
Ιωαννινα
Καλησπερα,
Εχω ενα σκυλακι την Λυδα η οποια ειναι ενος ετους.
Ειναι ενα υπεροχο πλασμα,υπακουο κ καλοβολο.Ενα χρονο τωρα εκπαιδευτηκε κ ειμαστε ολοι πολυ καλα.
Το θεμα μου τωρα ειναι το εξης.
Μου αλλαξαν βαρδια στην δουλεια απο πρωινη σε απογευμα.
Αυτο σημαινει οτι πρεπει να φευγω απο το σπιτι στις 15.00μμ κ να γυρναω γυρω στις 00.00 το βραδυ.
Η Ληδα δεν εμεινε ποτε μονη της κανενα απογευμα μεχρι τωρα.Παντα ημουν σπιτι κ αν χρειαζοταν να φυγω την εοαιρνα ειτε μαζι μου,ειτε δεν ελειπα παμω απο δυο ωρες ποτε.
Το πιο ουσιαστικο μου προβλημα ειναι το πιυ θα κανει την αναγκη της ολο αυτο το διαστημα αν χρειαστει,γιατι εχει μαθει να τα κανει στην βολτα η εξω απο την εξωπορτα οπου εχουμε ενα μπαλκονακι μικρο.Τωρα το καλοκαιρι της αρεσει οταν ειμαστε σπιτι να αραζει εξω απο την μερια της εισοδου κ να "κουτσομπολευει" οπως λεμε με τον αντρα μου.Στο σπιτι εχουμε αλλα δυο μπαλκονια αλλα δεν την αφησαμε ποτε να κανει την αναγκη της ποτε απο εκεινες τις πκευρες διοτι συνηθιζουμε να καθομαστε κ δεν θελαμε να μαθει απο εκεινη την μερια.
Τωρα ομως αρχιζω να το μετανιωνω...Πρωτον:Δεν μπορω να αφησω την πορτα της εισοδου μου ανοιχτη οσο δεν ειμαι σπιτι.
Δευτερον:Ο αντρας μου ειναιναπογευματινος κ αυτος μονιμα..
Τριτον: Το σπιτι μας το νοικιαζουμε...Δεν νομιζω να δεχτει ο σπιτονοικοκυρης να κανουμε τρυπα στην πορτα ωστε να περασουμε πορτακι σκυλου...
Τεταρτον....Δεν διαθετω 100 φευγα ευρω να βαλω δικη μου πορτα..
Πεμπτον: Δεν θλω να την αφησω εξω οσο θα λειπουμε,απο τις 3 κ μετα γυρναει ο ηλιος απο εκεινη την πλευρα κ οπως επισης ζουμε στα Γιαννενα..Κανενας λαμπερος πρωινος ηλιος δεν θα με κανει να πιστεψω πως δεν θα ριξει καρεκλοποδαρα.......
Εκτον; 9 ωρες στο κενελ μεσα στο κατακαλοκαιρο μεσα στο σπιτι???
Δεν ειναι υπερβολη?Δεν ξερω ποναει η καρδια μου μονο που το σκεφτομαι....
Σας παρακαλω...
Πειτε μου τι θα μπορουσα να κανω..Στεναχωριεμαι πολυ γιατι ξερω πως θα αγχωθει που θα αγχωθει..ε δεν θελω να την κανω να νοιωσει ακομα χειροτερα.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Δηλαδη αν της βαλεις πορτακι εκει και μπαινοβγαινει θα μπορουσε να το συνηθισει; Αν ναι ειναι η καλυτερη ιδεα απ ολα αυτα.. στο κρειτ τοσες ωρες φυσικα οχι.. αν κανετε αυτο στην πορτα και αμα και οποτε φυγετε βαλετε αλλη πχ; Σε ενοικιαζομενο σπιτι πρεπει απλα πριν φυγεις να φτιαξεις αυτα που αλλαξες.. αν υπαρχει δηλαδη τετοια πιθανοτητα φεν ειναι και κατι τρομερο, στο εξωτερικο εχουν πολυ συχνα τετοια πορτακια.. εκτος αν μενει μεσα στο σπιτι και μαθει και την πανα; Πανα ξερει καθολου; Υπαρχουν πλαστικα τετραγωνα σαν τουαλετα γατας σε μεγεθη που βαζεις πανες μεσα πχ..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Η πόρτα που θα ήθελες να βάλεις πορτάκι τι πόρτα είναι? Ξύλινη, τζάμι (διπλό?), συρόμενη μπαλκονόπορτα, τι?

Πάνα μέσα στο σπίτι?

Eva&Lyda

Member
15 Ιουνίου 2017
7
1
Ιωαννινα
Ευχαριστω για την απαντηση σας.
Δεν πηγαινε σε πανα κ οταν ηταν κουταβι,δυστηχως..Βρε κ αν δεν δοκιμασαμε τα ΠΑΝΤΑ!!!(τωρα τα θυμαμαι κ γελαω,τοτε ......)
Μολις μιλησα με τον σπιτονοικοκυρη κ μου ειπε πως δεν μπορω να κανω κατι τετοιο κ αν θελω τοτε να αγορασω μια ιδια πορτα γιατι ετσι λεει ο κανονισμος του συγκροτηματος...
Δεν ασχοληθηκα περισσοτερο γιατι πιθανον να συγχιζομουν...
Σε πανα δεν πηγαινει,δυστηχως.Φανταζομαι αλλα μονο φανταζομαι οτι πλεον μπορει να κρατηθει αλλα δεν παυει να ειναι πολλες ωρες μονη της.Φταιω εγω που δεν τις εμαθα να μπορει να βγαινει στο αλλο μπαλκονι κ τωρα ηρθε το πληρωμα του χρονου..Οποιαδηποτε ζημια κ αν κανει δεν θα μπορω να την μαλωσω ετεροχρονισμενα κ τωρα εχω χασει τα αυγα κ τα πασχαλια...

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Ουτε εμενα πηγαινε σε πανα. Αλλα αν λειψω πολλές ωρες και δε μπορει να κρατηθει θα παει ακριβως πισω απο την πορτα απο οπου βγαινει για τουαλέτα. Ισως θα μπορουσε ςνα τοποθετησεις εφημεριδες εκει. Αν και πιστευω οτι λογικα θα κοιμαται οσο λειπεις και δε θα εχει θεμα αν κρατηθει.

Eva&Lyda

Member
15 Ιουνίου 2017
7
1
Ιωαννινα
Οταν δουλευα πρωι δεν με πειραζε καθολου,διοτι την αφηνα μεσα στο κενελ της μεχρι να σχολασω αν τυχον ελειπε ο αντρας μου.Το ωραριο μου ηταν 6 με 2 το μεσημερι οποτε οταν ξυπνουσα στις 5 την εβγαζα να κανει τσισα,παιζαμε λιγο κ μετα πηγαινε μονη της γιατι νυσταζε ουτως η αλλως.Οταν εχουμε ρεπο κοιματε κ μεχρι τις 10 και το πρωι.Το μεσημερι την ξαναβαζαμε γυρω στις 4 μεχρι 5.30 για υπνο κ το εχει συνηθισει κ πλεον πηγαινει μονη της.Τωρα ομως με το καινουργιο μου ωραριο ....θα ειναι ολα διαφορετικα.Κ την λυπαμαι απιστευτα.Μια ιδεα ηταν αυτο το πορτακι αλλα τελικα το κοστος ξεπερναει τις δυνατοτητες μας,κακα τα ψεμματα.Οποτε δεν μου μενει να προσπαθησω να μαθει στο αλλο μπαλκονι,αλλα τωρα δεν ξερω πως!!!!!Στο πατρικο μου στην Θεσσαλονικη που μενουμε στον δευτερο οροφο πολυκατοικιας φανταστειτε,πολλες φορες η καημενη μπερδευοταν κ μολις ανοιγα την πιρτα να κατεβουμε κατω εκανε την αναγκη της στον διαδρομο.Οσες προσπαθειες κ αν γιναν να πηγαινει στο μπαλκονι ...πηγαν αδικα αλλα καμια φορα ειχαμε κ επιτυχιες μονο στα "χοντρα".. Συγνωμη παιδια τα εχω παιξει.Δεν φανταζομουν ποτε οτι θα σηζητουσα κατι τετοιο...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Οταν δουλευα πρωι δεν με πειραζε καθολου,διοτι την αφηνα μεσα στο κενελ της μεχρι να σχολασω αν τυχον ελειπε ο αντρας μου.Το ωραριο μου ηταν 6 με 2 το μεσημερι οποτε οταν ξυπνουσα στις 5 την εβγαζα να κανει τσισα,παιζαμε λιγο κ μετα πηγαινε μονη της γιατι νυσταζε ουτως η αλλως.Οταν εχουμε ρεπο κοιματε κ μεχρι τις 10 και το πρωι.Το μεσημερι την ξαναβαζαμε γυρω στις 4 μεχρι 5.30 για υπνο κ το εχει συνηθισει κ πλεον πηγαινει μονη της.Τωρα ομως με το καινουργιο μου ωραριο ....θα ειναι ολα διαφορετικα.Κ την λυπαμαι απιστευτα.Μια ιδεα ηταν αυτο το πορτακι αλλα τελικα το κοστος ξεπερναει τις δυνατοτητες μας,κακα τα ψεμματα.Οποτε δεν μου μενει να προσπαθησω να μαθει στο αλλο μπαλκονι,αλλα τωρα δεν ξερω πως!!!!!Στο πατρικο μου στην Θεσσαλονικη που μενουμε στον δευτερο οροφο πολυκατοικιας φανταστειτε,πολλες φορες η καημενη μπερδευοταν κ μολις ανοιγα την πιρτα να κατεβουμε κατω εκανε την αναγκη της στον διαδρομο.Οσες προσπαθειες κ αν γιναν να πηγαινει στο μπαλκονι ...πηγαν αδικα αλλα καμια φορα ειχαμε κ επιτυχιες μονο στα "χοντρα".. Συγνωμη παιδια τα εχω παιξει.Δεν φανταζομουν ποτε οτι θα σηζητουσα κατι τετοιο...
Για δοκίμασε το εξής: Την επόμενη φορά που θα κατουρήσει έξω, έχε μαζί σου μια εφημερίδα, "πασάλειψέ" την και βάλτην στο μπαλκόνι που θέλεις.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ακριβως αυτο θα ελεγα κ εγω!! Αφου το μπαλκονι φανταζει μονοδρομος δεν υπαρχει αλλος τροπος παρα να τα κανει εκει αναγκαστικα!! Και αυτη με την μυρωδια ειναι η καλυτερη λυση για αρχη!!

Και φυσικα μην αισθανεται να την λυπασαι φευγοντας!! Προσπαθησε να εχεις την ιδια συμπεριφορα που ειχες και οταν εφευγες πρωι κανε τις ιδιες κινησεις παιξε της οπως λες πχ..ενα απο τα θετικα του σκυλου ειναι η δυνατοτητα του να προσαρμοζεται, εμεις νομιζουμε οτι δεν την εχουν. Γιαυτο αλλωστε μας ακολουθουσε παντα τοσο ευκολα!

Eva&Lyda

Member
15 Ιουνίου 2017
7
1
Ιωαννινα
Συγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα ξεκινησε η καινουργια μου βαρδια κ αλαξαν αρκετα απο τοτε.
Λοιπον, σκεφτηκαμε με τον αντρα μου να την αφησουμε ελευθερη της ωρες που θα λειοω για δουλεια ,εχωντας αφησει την μπαλκονοπορτα του σαλονιου ανοιχτη.
Δεν μπορω να σας περιγραψω την στεναχωρια που βιωσαμε κ οι δυο μας οταν φυγαμε απο το σπιτι ξερωντας πως θα την αφησουμε μονη τοσες ωρες κ τετοια ωρα που ενα χρονο δεν ειχε συνηθισει!
Κανεις απο τους δυο μας δεν μπορουσε πραγματικα να συγκεντρωθει στην δουλεια.Οταν γυρισαμε σπιτι δεν ακουσαμε κανενα χαρουμενο γαυγισμα...Απολυτη ηρεμια κ ησυχια! Οταν την καλεσα κοντα μου δεν ανταποκριθηκε.Ηταν μεσα στο κενελακι ξαπλωμενη κ με κοιτουσε ..... Δεν ξερω πως!! Πηγε μονο στον αντρα μου, χαιδευτηκε λιγο κ χτυπησε την εξωπορτα να βγει εξω.Πηγα να τις βαλω το λουρι για την βγαλουμε μια βολτα κ με το ζορι ανταποκριθηκε! Την πηγαμε μια μικρη βολτα κ ενω συνηθως ειναι δραστηρια, δεν εδειχνε να εχει διαθεση κ μαλιστα οταν εκανε τις αναγκες της σχεδον μας εσπρωξε να παμε σπιτι.
Πηγαμε σπιτι , πηγε λιγο στον αντρα μου κ μετα απευθειας στο κενελ κ κοιμηθηκε.
Στο σπιτι δεν φανηκε να εχει πειραξει τιποτα!Ουτε στο μπαλκονι βγηκε!Σκεφτηκαμε με τον αντρα μου πως ισως απλα ηταν αδιαθετη,την αλλη μερα το πρωι ομως ειχε παλι την ιδια συμπεριφορα σε μενα! Με τον αντρα μου εμοιαζε να ειναι ιδια,επαιξε μαζι του, χαδια,αγκαλιες φιλια!! Με εμενα οταν πηγαινα να την χαιδεψω η να την καλεσω κοντα μου εφευγε κ δεν με κοιτουσε καν!! Μην τα πολυλογο, ακομα κ σημερα που εχω ρεπο εχει την ιδια συμπεριφορα.Δεν θελει να ειναι κοντα μου, στην βολτα μοιαζει να την κανει με το ζορι κ γενικοτερα δεν ανταποκρινεται στην προθεση μου για παιχνιδι μαζι της.Ρωτησα την κτηνιατρο οπως κ τον εκπαιδευτη μας κ μου ειπαν οτι " μου κραταει μουτρα"!! Μα ειναι δυνατον?Υπαρχει στα αληθεια αυτο το πραγμα?Κ τι μπορω να κανω για να αλλαξω αυτην την συμπεριφορα? Ο εκπαιδευτης μας μου λεει να αδιαφορησω κ εγω απο την πλευρα μου ψστε να τις δωσω να καταλαβει οτι δεν αποδεχομαι την συμπεριφορα της.Ομως δεν μπορω να αδιαφορησω!! Νοιωθω χαλια κ γεματη τυψεις! Το ιδιο κ ο αντρας μου μιας κ εκεινος δεν ξερει πως να το χειριστει.Υπαρχει κατι που θα την κανει να μην μου κραταει μουτρα? Ειναι μιαμιση εβδομαδα τωρα....Ποσο ακομα?

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Ναι. Θα συνηθίσει στην ιδέα οτι το πρόγραμμά σας άλλαξε και θα προσαρμόσει και την δραστηριοτητά της στη νέα ρουτινα.
Από την άλλη η αλλαγή στη συμπεριφορά της μπορεί να μην οφείλεται στην αλλαγή της δουλειάς σας .πχ To πόσο ορεξάτη είναι μπορεί να αλλάζει με τις ώρες της ημέρας. Ή μπορεί να προέκυψε κάποιο θέμα υγείας και να συνέπεσε αυτό το διάστημα. Ελέγξτε την με εναν κτηνιατρο αν θελετε . Δεν χρειάζεται να νιώθετε τύψεις απλά δωστε της το χρόνο της.